-U sve tentere i javne nabavke se moze i treba sumnjati.
Pausalno etiketiranje kako su svi korumpirani i lopovi, opet pa nije lepo.
Zakoni imaju rupe a ako "udjes" kroz rupu nisi prekrsio zakon.
Istice se znacaj NVO i javnog mnenja, cine se i neki koraci u pravcu njihovog jacanja (za sta cemo direktan kesh dobijati kada postanemo kandidati za EU).
Shabica bih ja smenio i doveo nekog ko ce da dize talantu za svako ne postovanja zakona o dostupnosti informacija (a medija koji vole talantu svakako ima dovoljno), Verica Barac mi takodje deluje istroseno i isfrustrirano.
Kao ona fora Kurira: Tadic (obecao resenje afere Bodrum).
Lokalni "javni servisi", kako mediji tako drzavni organi (na skupstine opstina mislim) moraju se transformisati u ono pod navodnicima.
Ostaju drzavna i drustvena (javna komunalna i sl.) preduzeca koja moraju da primaju privatni kapital (ne nuzno vecinski udeo) i da se prepuste trzistu (pa makar pukli)
Vlada da pomogne u formiranju, necega (?) sto ce nas predstavljati skupstinama akcionara: JAT-a, Telekoma, Galenike, EPS-a, pa i NIS-a. Da se na RTS-u uvede dnevna emisija (sl. poslovnom danu na Avali) kako stojimo na berzi.
Jasan i funkcionalan zakon o godisnjim i kvartalnim izvestajima (Wall street je "pukao" kad mu je vlada trazila precizne izvestaje)
i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju
Ne boj se narode, dobro biti nece
N. Pasic

LinkBack URL
About LinkBacks

).

Odgovor sa citatom

Preporuči temu