Prikaz rezultata glasanja: Da li biste pristali na porođaj pred TV kamerama?

Učesnika ankete do sada
9. Ne možete da glasate na ovoj anketi
  • Da...

0 0%
  • Ne...

9 100.00%
  • Možda...

0 0%
Prikaz rezultata 1 do 4 od ukupno 4
    đavolčić Avatar od  alokin74
    Član od
    04.04.2007.
    Aktivnost
    08.01.2012
    Zemlja
    Guam
    Godine
    37

Porođaj uživo

Na danskom portalu baby.dk u sredu je preko interneta uživo emitovan porođaj.

Danski portal baby.dk bio je u sredu preopterećen, a nekoliko je puta i padao server jer se na njemu uživo prenosio porođaj.

Porođaj je obavljen pod vodom, u malom bazenu u kući porodice Baek te je sniman i od trenutka kada je majka dobila trudove do rođenja devojčice Frigg.

Na portalu su objavili kako je cilj ovog prenosa bio da se javnosti pokaže kako porođaj kod kuće može biti lep i siguran.

Familien Bæks LIVE fødsel blev vist her på Baby.dk
    "...polja su cvetna, ume su zelene, ali su najlepe bele pelene..."

Domaći Avatar od  tetkaD
    Član od
    04.03.2010.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    63
    Blogovi
    3

Odgovor: Porođaj uživo

Nevidim ja tu nikakav porođaj,sem što se ona natrćila u bazenčiću i hop eto ti bebe.A gde je sve ostalo izgleda da se tamo nepreseca pupčana vrpca ili se bebe tamo tako rađaju.
    Ma ajte molim vas,kakav porođaj u kući.treba biti majstor svog zanata za to a da nepričam o sterilnosti.Uh treba tebe povesti na slučajno mesto gde se odjednom desi rađanje deteta pa kada bi tovideo mislim da bi odustao od ove ideje o porođaju u kući.
    Mislim da je ovo namešteno i snimljeno za pozamašnu sumicu novca.Nezamerite na mojoj konstataciji ali izgleda da je danas sve biznis pa i ova scena koja je obišla svet.
    Ovo kažem iz iskustva jer kada radite na selu kao zdrav.radnik pa vas pozovu sa rečenicom:
    ...brzo žena mi se porađa prvo što mi je padalo na pamet je bilo ,,,,Bože ko me terao da radim taj posao,,,a nemate ni sa čim čestito da radite.Jaokad se samo setim davnih sedamdesetih pa sve do dvehiljadite.
    Ovo je definitivno osmišljeno super

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

... baba Ruija ~ Avatar od  yige_gui
    Član od
    13.03.2006.
    Aktivnost
    10.02.2012
    Zemlja
    Antarctica
    Slike
    4

ovaj klip je suvishe kratak i naravno da ce ljudi vrlo lako pomisliti da je smishljen za biznis.. mozhda ovaj i jeste, ali ne mora znachiti.. necu da ulazim zashto klip nije duzhi.. ali gledala sam dobre dokumentarce o tome zashto se danashnje trudnice odluchuju na porodjaj kuci.. kako se pripremaju za to (ne samo one, vec i njihovi muzhevi, djeca, porodica i same osobe koje ce im struchno pomagati pri porodu)..

ovdje u Americi, ili tachnije da kazhem Njujorku, radjanje kuci dobiva sve veci znachaj.. mlade trudnice sve cheshce odabiru ovaj nachin poradjaja -- u bazenu/kadi u kucnoj atmosferi.. da se razumijemo, ne zhivimo vishe u srednjem vijeku i nisu to prilike kao na selu, kao shto je spomenula tetkaD.. ljudi koji se bave porodjajem u kuci znaju shta rade i imaju sve potrebno u sluchaju izuzetne situacije da neshto krene krivo..

po meni, radjanje u kuci je sasvim neshto najnormalnije.. kad sam prvi put chula da neko u Njujorku radja kuci isto sam malo ostala zabezeknuta.. ali kad sam se dala u razmishljanje i kad sam vishe slushala/chitala o tome zakljuchila sam da zapravo radjanje u bolnicama nije normalno.. za mene nije bizinis shto se snima ovako radjanje, vec mi je biznis shto se sam chin porodjaja prenio iz kuce u bolnicu, kao da je to neshto shto treba da se "izljechi"..

"medikalizacija" je termin koji oznachava da su se sve vishe ljudskih stanja i problema smjeshta u bolnice gdje se dalje ta stanje prouchavaju, dijagnoziraju i ljeche.. lista takvih stanja je poduzha, a porodjaj je samo jedna od stavki..

ne mogu naci ni jedan od dokumentaraca da se mozhe gledati u Evropi, ali jedan takav dokumentarac je uradila i Ricki Lane, koja se u tom filmu, izmedju ostalog, i porodila u vlastitioj kadi..

nisam nashla film, ali sam nashla zvanichni sajt o filmu:
    The Business of Being Born

i tako josh ima svashta neshto na tu temu

Domaći Avatar od  tetkaD
    Član od
    04.03.2010.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    63
    Blogovi
    3

Samo da odgovorim.Ne bi želela da ova tema odejer ovde je konkretno postavljeno pitanje a ako bi nastavila bilo bi mnogo toga.
    Proteći će još nmogo voda dok se kod nas ne dogodi takav čin porađanja,jer svako ima pravo na privatnost,pogotovo kada je reč o rađanju deteta.
    Kod nas privatnost u lečenju bilo koje bolesti nepostoji.Ipak je to Amerika a mi smo sto godina unazađeni.Ja sam imala veoma gorko iskustvo kada mi se ćerka porađala naravno nebi o tome jer nije fer prema autoru teme.
    Tvoju dobronamernost da nam približiš novosti sa ovim sajtom vezanim za porođaj pozdravljam a sigurna sam da su i tvoja razmišljanja o događanjima kod nas i našim klinikama slična mnogima od nas.
    Usput davnih sedamdesetih mja koleginca se sa oba deteta porodila u kući jer smo imali staru iskusnu babicu (tako se onda zvala med.sestra koja je radila u porodilištu)i sve je prošlo .Eto toliko o porođaju u kući pa u zdravlju mi budi u dalekoj zemlji
    Valda sam dobro shvatila.

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

LinkBacks (?)

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •