Veoma izrevoltirana postavljam ovu temu, jer sam imala jedno jako lose iskustvo pre neki dan a verujem da nisam jedina, koja je imala tu "cast" da joj budu povredjena potrosacka prava.
Naime, ne bih da imenujem radnju odn. butik u koji sam usla iz razloga, sto sam videla veliki natpis "Rasprodaja 10 - 70 %!!!". Sva srecna usetam ja u radnju i pocnem da gledam proizvode, prvo sto sam uocila jeste da apsolutno nije naznacena stara cena artikla a ni stopu snizenja. Jos uvek dobro raspolozena, pitam trgovkinju gde se nalazi roba koja je snizena 70 %, na sta dobijam odgovor da nema, niti je bilo robe koja je snizena 70 %.
I tu je doslo do prekida filma...![]()
Klasicna prevara, potrosac ima pravo da zna koja je bila stara cena proizvoda kao i novu cenu koja je snizena za odredjenu stopu, pravu stopu, naznacenu na natpisu u izlogu. Mogla sam bez ikakvih problema pozvati trzisnu inspekciju i prijaviti povredu potrosackih prava.
I ovo je samo jedna situacija a smatram da se povrede prava potrosaca desavaju svaki put kad covek kroci u prodajni objekat, samo je problem sto mnoge osobe nisu upucene u zakon o potrosackim pravima.
Da li ste razmisljali o svojim pravima kao kupac, potrosac ili jednostavno ne obracate paznju na ovakve stvari?

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Mozda...

Preporuči temu