Strana 2 od 9 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 83
    Mica udavaca Avatar od  starsica
    Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Odgovor: ATP turniri - sezona 2010.

Gemaks: Prošli Tipsarević i Bozoljac

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Ilija Bozoljac plasirali su se u u četvrtfinale Gemaks opena u Beogradu.

Tipsarevć je u drugom kolu pobedio Čeha Jana Minara rezultatom sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, dok je Ilija Bozoljac pobedio Hrvata Ivana Dodiga sa 7:6, 6:1. Tipsarević je prvi nosilac na Gemaksovom čelendžeru i apsolutni favorit za osvajanje titule, što je potvrdio u duelu protiv 244. tenisera sveta. Treći reket Srbije stigao je do ubedljivog trijumfa za svega 64 minuta.

U prvom setu reprezentativac Srbije je napravio dva brejka, a kada je u nastavku protivniku još jednom oduzeo servis lako je priveo meč kraju.

Težak posao Tipsarević ne bi trebalo da ima ni u četvrtfinalu, kada će mu protivnik biti uspešniji iz duela u kome 156. teniser sveta Čeh Lukaš Rosol igra protiv Švajcarca Mihaela Lamara, koji na ATP listi zauzima 191. mesto.

Sa druge strane Bozoljac, trenutno 162. igrač na ATP listi, igraće u drugom kolu protiv boljeg iz duela Žila Milera iz Luksembruga, 328. na svetskoj rang listi i Hrvata Marija Ančića, koji je na 479. mestu.

Čelendžer na Gemaksovim terenima igra se osmi put, a nagradni fond turnira je 106.500 evra.
    Ooooooo.. on me juuuriii..
      Vrh

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Bozoljac u finalu, Tipsa ispao

Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u finale Gemaks Opena u Beogradu, pošto je u prvom polufinalu savladao Britanca Aleksa Bogdanovića 7:6 (7:5), 7:5.
    anko Tipsarević, koji je bio postavljen za prvog nosioca turnira, u drugom polufinalu je poražen od Slovaka Karola Beka 6:3, 6:2 posle sat i 11 minuta igre.
    U prvom setu Bek je poveo sa 4:1, a Tipsarević je imao tri šanse u sedmom gemu kod rezultata 4:2 da uzvrati udarac, ali se to nije dogodilo.
    Ponovo je srpski teniser u devetom gemu prvog seta imao dve brejk lopte, što takođe nije iskoristio.
    Ono što on nije uspeo da učini, pošlo je za rukom Beku koji je u drugom setu odmah oduzeo servis Tipsareviću, a potom poveo sa 2:0.
    Bek je ponovo napravio brejk u sedmom gemu (5:2), a onda je rutinski iskoristio prvu meč loptu.
    Finale između Bozoljca i Beka igra se u nedelju popodne.

B92
      Vrh

Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Nole u 1. kolu protiv Lopesa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započeće odbranu titule na ATP turniru u Dubaiju, od 22. do 27. februara, protiv Španca Giljerma Garsije Lopeza.
    Drugi teniser sveta bi već u drugom kolu mogao da se susretne sa Viktorom Troickim koji na startu igra protiv Nemca Rajnera Šitlera. Mogući protivnici jednom od naša dva prva reketa u četvrtfinalu su Francuz Žo Vilfred Conga ili Ivan Ljubičić, a u polufinalu Rus Nikolaj Davidenko ili Francuz Žil Simon.
    U finalu bi Đoković, odnosno Troicki, mogli da igraju protiv Švajcarca Rodžera Federera.
    Janko Tipsarević će startovati protiv Italijana Andreasa Sepija, u drugom kolu bi ga verovatno čekao Britanac Endi Mari, u četvrtfinalu Rus Mihail Južnji, a u polufinalu Federer.
    Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1.619.500 dolara.

B92
      Vrh

Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Bozoljac bez titule na Gemaksu

Srpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da trijumfuje na Gemaks openu u Beogradu, pošto je u finalu izgubio od Slovaka Karela Beka rezultatom 7:5, 7:6 (7:4).

Uprkos porazu, Bozoljac ima razloga za zadovoljstvo, jer je plasmanom u finale osvojio 75 bodova i na narednoj ATP listi, na kojoj sada zauzima 162. poziciju, napredovaće dvadesetak mesta.

U današnjem finalu, srpski teniser je platio cenu igranja u singlu i dublu. Iako je u paru sa Britancem Džejmijem Delgadom uspeo da osvoji titulu, veliki broj mečeva uticao je da u duelu protiv Beka oseti bolove u ramenu desne ruke, zbog čega je bio primoran da zatraži pomoć lekara.

U oba seta Bozoljac je morao da stiže prednost protivnika i uspevao je da to uradi, ali je u odlučujućim trenucima Slovak imao mnogo više kocentracije i na kraju je zasluženo pobedio.

U prvom setu Bek je napravio brejk u drugom gemu i imao je šansu da završi taj deo igre kada je servirao pri vodjstvu od 5:3, ali je Bozoljac tada vratio brejk, a potom i izjednačio na 5:5. U poslednja dva gema, medjutim, naš teniser nije osvojio ni jedan poen.

Bek je prvi stigao do brejka i u drugom setu, kada je poveo 4:2. Bozoljac je odmah uzvratio i uspeo da stigne do taj brejka, ali nije uspeo da napravi preokret i izbori treći set.

Za pobedu u Beogradu Bek je osvojio 125 bodova i nagradu od 15.300 evra, dok je Bozoljcu pripalo 75 bodova i 9.000 evra.

Ljodra osvojio turnir u Marseju

Francuski teniser Mikale Ljodra osvojio je turnir u Marseju, pošto je u finalu pobedio zemljaka Žulijena Benetoa sa 6:3, 6.4.

To je 29-godišnjem Ljodri četvrta titula na ATP turu u osmom finalu, a prva od 2008. godine i trijumfa u Roterdamu. „Na početku nedelje bio sam svestan da porazom na startu mogu da padnem i do 120. mesta na listi. Zaista je neverovatno što sam konačno trijumfovao u Francuskoj nakon što sam izgubio u finalu ovde i u Lionu. Uživao sam, a posebno mi je drago što su moja deca gledala finale“.

„Uslovi u Marseju savršeni su za moju igru. Servirao sam veoma dobro tokom celog meča“, dodao je Ljodra, koji je za trijumf nagrađen sa 250 ATP bodova.

U finalnom okršaju Ljodra je iskoristio obe brejk lopte koje je stvorio, a suparniku nije dozvolio nijednu brejk šansu.

“Mikael je igrao vrlo dobro i protiv njega je za pobedu potrebnio igrati na vrlo visokom nivou. Odlično je ‘miksova’ servise, a čak i kada bih dobro vratio, on je odgovarao volejima”, rekao je Beneto.
      Vrh

Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Đoković: "Izgubio sam fokus"

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju pobedom protiv Giljerma Garsije Lopesa, ali je tokom meča imao dosta uspona i padova.
    "Nije prijatno kada dopustiš protivniku da se vrati posle zaostatka od 5:0 i servira za izjednačenje. Sam sam kriv za to. Izgubio sam fokus", istakao je Đoković koga je sa tribina bodrila grupa mladih u srpskoj narodnoj nošnji. "Igrao sam, ipak, prvi meč na otvorenom još od Otvorenog prvenstva Australije. Još se navikavam na takve uslove", dodao je srpski teniser.
    Đoković u Dubaiju pokušava da prvi put u karijeri odbrani titulu šampiona nekog turnira.
    "Zaista se nadam da će mi konačno uspeti", rekao je drugi teniser sveta koji će se u drugom kolu sastati sa kolegom iz reprezentacije Srbije Viktorom Troickim.
    Nagradni fond turnira u Dubaiju iznosi 1.619.500 dolara.

B92

Dubai 2.dan: Tipsa i dublovi

Srpski teniser Janko Tipsarević startovaće na ATP turniru 500 u Dubaiju u utorak protiv Italijana Andreasa Sepija.

Taj meč planiran je na terenu broj dva i biće drugi po planu. Na istom terenu u nastavku programa dva meča prvog kola igraće dva srpska dubla. Prvo će Novak Đoković i Dušan Vemić odigrati duel protiv Šveđanina Simona Aspelina i Australijanca Pola Henlija, a potom će se Janko Tipsarević i Viktor Troicki sastati sa Francuzima Floranom Serom i Žilom Simonom.

Prvog dana plasman u drugu rundu ostvarili su Britanac Endi Mari, Ivan Ljubičić iz Hrvatske, Kipranin Markos Bagdatis, Austrijanci Štefan Kubeki Jirgen Melcer i Srbi Novak Đoković i Viktor Troicki. Svi dueli su završeni u dva seta, osim meča Ljubičića i Čeha Herniha koji je rešen tek posle tri seta.

U konkurenciji od prvih deset igrača u Dubaiju su Đoković, Mari, Davidenko, Conga i Čilić, pošto se zbog infekcije pluća nedavno povuka prvi teniser sveta Rodžer Federer.

Rezultati:
    (3) Endi Mari (V.Britanija) – Igor Kunjicin 6-2 6-3
    (2) Novak Đoković (Srbija) – Hiljermo Garsija-Lopes (Španija) 6-4 6-4
    Ivan Ljubičić (Hrvatska) – Jan Hernih (Češka) 6-2 6-7(3) 6-4
    Markos Bagdatis (Kipar) – ( 8 ) Žil Simon (Francuska) 7-6(3) 6-4
    Viktor Troicki (Srbija) – Rajner Šitler (Nemačka) 6-3 6-4
    Štefan Kubek (Austrija) – Felisijano Lopes (Španija) 7-6(4) 6-4
    Jirgen Melcer (Austrija) – Simone Boleli (Italija) 6-1 7-5

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1.619.500 dolara, od čega pobedniku pripada 383.000 dolara i 500 ATP bodova. Titulu brani Novak Đoković.

B92
      Vrh

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

On je izgubio fokus, a ja umalo da izgubim živce!!!

Već sam vidjela kako Nole gubi drugi set, gubi živce skroz, i gubi i treći...nije da se nije dešavalo. Srećom pa je našao fokus i završio meč.

Ne valja se onako opustiti, ili kako komentator kaže, u glavi već dobiti meč.
    Pa Äemu onda osmeh Å¡to sam ja niÄija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?
      Vrh

Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Troicki bolji od Šitlera

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju, pošto je u dva seta bio bolji od Nemca Rajnera Šitlera 6:3, 6:4.

Meč je trajao sat i 27 minuta. Troicki, 35. na ATP listi, u Dubaiju je zabeležio treću pobedu protiv nemačkog tenisera - trenutno 92. igrača sveta. U nastavku turnira Srbin će igrati sa boljim iz meča Novak Đoković – Giljermo Garsija Lopes. Naš treći predstavnik, Janko Tipsarević, u utorak će prvi put na teren protiv Andreasa Sepija.

Dva tenisera su na početku meča pokazala izjednačenu igru, te do osmog gema nije bilo brejka. Srpski teniser tada dolazi do prednost i održava je do kraja prvog seta, koji rešava u svoju korist 6:3.

I u drugom setu Troicki je igrao na nivou. Posle vođstva od 1:0, u drugom gemu sledi velika borba na servis Šitlera, koji posle gotovo deset minute izbegava brejk. Nastavlja se velika borba sve do samog kraja, kada Troicki ponovo slama otpor protivnika i meč završava u svoju korist 6:3, 6:4.

Nagradni fond turnira je 1.619.500 dolara.
      Vrh

Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Tipsarević startovao pobedom

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju, pošto je na startu takmičenja eliminisao Italijana Andreasa Sepija.

Tipsarević, koji je trenutno 39. teniser sveta, pobediao je Sepija posle velike borbe rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5. Meč je trajao jedan sat i 42 minuta. U narednom kolu Tipsarević će imati veoma težak zadatak, pošto igra protiv četvrtog tenisera sveta Britanca Endija Marija.

U veoma neizvesnom meču srpski teniser je imao više koncentracije u završnici setova i tako je zabeležio treću pobedu u duelima sa Sepijem.

Prvi set bio je potpuno izjednačen. Obojica tenisera su odlično čuvala servis, pa je u prvih 12 gemova samo Sepi imao jednu brejk priliku, koju nije iskoristio. U taj brejku Tipsarević je bio mnogo smireniji i uspeo je da povede sa 1:0 u setovima.
    U drugom setu obojici pada koncentracija i Sepi u 7. gemu pravi prvi brek i stiže do vođstva 4:3. Italijan potom dobija i naredni gem za 5:3. Međutim, Tipsarević uspeva da osvoji naredna tri gema i dolazi u situaciju da servira za pobedu pri rezultatu 6:5. Tada je usledila nova drama, pošto je Sepi u 12. gemu dolazi do nove brejk lopte i šanse da izbori drugi taj brejk. Ipak, Tipsarević nije dozvolio preokret i odličnim drugim servisom uspeva da se odbrani i stiže do zasluženog trijumfa.

U duel protiv Mareja, koji je postavljen za trećeg nosioca u Dubaiju, srpski teniser ulazi kao autsajder, ali neće biti bez šansi, pošto je u dosadašnjih pet međusobnih susreta dva puta pobedio Britanca.

U nastavku programa mečeve prvog kola igraju dva srpska dubla. Prvo će Novak Đoković i Dušan Vemić igrati protiv Šveđanina Simona Aspelina i Australijanca Pola Henlija, a potom će se Janko Tipsarević i Viktor Troicki sastati sa Francuzima Floranom Serom i Žilom Simonom.

Nagradni fond turnira u Dubaiju je 1.619.500 dolara.

Tipsa i Troicki u 2. kolu

Viktor Troicki i Janko Tipsarević plasirali su se u drugo kolo dublova u Dubaiju, pošto su pobedili Francuze Florana Seru i Žila Simona 7:6 (4), 6:0.

U meču bez izrazitog favorita, u prvom setu viđeno je čak osam brejkova, po četiri na obe strane. Troicki i Tipsarević su stalno jurili zaostatak i na kraju su izborili taj brejk, u kome su bili mnogo sigurniji od protivnika. U drugom setu je usledilo novo iznenadjenje, jer su Francuzi potpuno pali i srpski teniseri su za dvadesetak minuta nanizali šest gemova.

U drugom kolu reprezentativci Srbije igraće sa boljim iz meča u kome se prvi nosioci Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor sastaju sa Špancima Felisijanom Lopesom i Tomijem Robredom.

Poraz Đokovića i Vemića

Srpski teniseri Novak Đoković i Dušan Vemić eliminisani su u prvom kolu takmičenja dublova na ATP turniru u Dubaiju.

Đoković i Vemić su poraženi na startu takmičenja od Šveđanina Simona Aspelina i Australijanca Pola Henlija sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3. U nastavku takmičenja na teren izlazi još jedan srpski dubl pošto se Janko Tipsarević i Viktor Troicki sastaju sa Francuzima Floranom Serom i Žilom Simonom.

Aspelin i Henli su bili favoriti u tom meču, a to su bez većih problema potvrdili i na terenu. Napravili su četiri brejka i od početka do kraja meča su potpuno kontrolisali rezultat. U drugom kolu švedsko-australijska kombinacija imaće neuporedivo teži zadatak, jer će im protivnici biti treći nosioci Maheš Bupati iz Indije i Maks Mirni iz Belorusije.

Tipsarević je u utorak igrao i u pojedinačnoj konkurenciji gde je u prvom kolu eliminisao Italijana Andreasa Sepija sa 7:6, 7:5. Tipsarević u narednom kolu igra protiv četvrtog tenisera sveta Britanca Endija Marija.

U sredu takmičenje u singlu nastavlja najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji u drugom kolu igra protiv drugog reketa Srbije, Viktora Troickog.

ATP turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od 2.233.000 dolara.

Samo da kazem.. bravo Janko, care, plasirao si se u drugo kolo Ae sad, sutra da razguzis Smareja na delove kao Bata vulkanizer auto.
      Vrh

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

Janko nadigrao Murraya!!!

7:6, 4:6, 6:4

Meni je ovo najbolje izdanje Janka koje sam vidjela! Oooooooodlično!!!

Wooooooooohoooooooooooo!
    Pa Äemu onda osmeh Å¡to sam ja niÄija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?
      Vrh

Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Janko nadigrao Murraya!!!

Jos citam komentare u toku prvog seta.. procitala da je uzeo brejk Janko rano, ali da je Marej vratio brejk kad je Janko servirao za set, neki los volej ili tako nesto, pa sam prekinula nervozu, misleci da nema nista.
    E pa Janko..
      Vrh

Strana 2 od 9 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. WTA turniri - sezona 2010.
    Autor starsica u forumu Spomenar
    Odgovora: 55
    Poslednja poruka: 07.11.2010, 13:04
  2. ATP turniri - sezona 2009.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 156