Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 23 od ukupno 23
    Domaći Avatar od  tetkaD
    Član od
    04.03.2010.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    63
    Blogovi
    3

Odgovor: Bogati sirotani

Uvek aktuelna tema.A pošto je tema postavljena pre 4 godine a mislim da to mnogo menja stvari pa i odgovore.No nebi polemisala,ali reći ću za mene je uvek važila neka zlatna sredina,ni je mi važno ni bogatstvo a nebi bila srećna ni u bedi.
    Ima ona izreka stara....."Prostri se onoliko koliko imaš"
    Da nebude baš van teme,novac je potreban ali nebi volela da sam bogata,nevalja to.Izeš novce ako nemaš sreće i zdravlje.S,godnama se ipak drukčije razmišlja.
    Pa se oda prisetim putnika na na onom brodu svi bili bogati a nisu imali sreće.Potonuše a novci ostadoše.

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

Domaći Avatar od  blue13
    Član od
    18.02.2010.
    Aktivnost
    08.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    32
    Blogovi
    1

Za sreću je potrebno dovoljno novaca,onoliko koliko je potrebno u zavisnosti od apetita. Ni više ni manje. Neka zlatna sredina, tek toliko da se ne nerviramo zbog neplaćenih računa i da sebi možemo nešto priuštiti,neke neophodne sitnice. Kada kazem sitnica,ne mislim na jahtu vec na nešto jednostavnije,izlazak sa drustvom ili odlazak sa devojkom u pozoriste ili bioskop.
    Mislim da za srecu nije dovoljan novac.Bar ne za potpunu srecu.
    Novac menja ljude,ne shvataju zivot ozbiljno,nemaju probleme,egzistencija im nije ugrozena,nemaju borbu,vremenom gledaju sve i svakoga kroz dinare,evre i cente i po tome ih "cene" i "postuju",steknu predrasude ,kao i lazne prijatelje,izgube zelju za jednostavnim stvarima,kao sto su setnja pored reke ili slicno,postanu alavi,a dobrota i humanost isceznu iz njih.
    Skoro sam polemisao sa drugom o sumi novca koji bi dali,da kojim slucajem,dobijemo na bingu,ja sam bio voljan da polovinu dobitka dam u dobrotvorne svrhe(oko 2 miliona) a on je bio voljan da pokloni oko 1.5 milion.Uspeo sam da ga ubedim na 2 miliona cak i da uplati tiket.
    Elem, bogati ljudi jesu srecni u odredjenim granicama ali zbog velike love izgube osecaj za realnost i za druge ljude koji ih okruzuju kao i za njihove svakodnevne probleme.

Domaći Avatar od  zirne
    Član od
    13.05.2010.
    Aktivnost
    22.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    59
    Slike
    210