Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 19 od ukupno 19
    Bećar Avatar od  jeti
    Član od
    02.07.2008.
    Aktivnost
    25.01.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    57

Odgovor: Bračne razmirice

Najčešće razmirice koje smo moj muž i ja imali su bile u vezi sa decom. Imali smo različite stavove o vaspitavanju dece. On je bio popustljiv, a ja "baba roga". Ali nikada nismo bili u svađi i nepričanju. Kažemo šta imamo jedno drugom i nastavljamo dalje, kao da ništa nije bilo.
    Sada, kada su deca velika, toga više nema. Sada se rasprave svode na ubeđivanje šta i kako treba uraditi, gde putovati (ja volim da putujem, a mog muža ni puškom naterati), šta kupiti.... Uglavnom, najčešće bude po mome, jer umem da argumentujem i obrazložim svoje stavove, a opet, da izgleda kao da je to zajednički stav. Žensko lukavstvo je jako korisno.

Glup k'o qrac... Avatar od  Angus
    Član od
    17.09.2007.
    Aktivnost
    10.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    41
    Blogovi
    2

Citat jeti kaže: Pogledaj poruku
    Najčešće razmirice koje smo moj muž i ja imali su bile u vezi sa decom. Imali smo različite stavove o vaspitavanju dece. On je bio popustljiv, a ja "baba roga". Ali nikada nismo bili u svađi i nepričanju. Kažemo šta imamo jedno drugom i nastavljamo dalje, kao da ništa nije bilo.
    Sada, kada su deca velika, toga više nema. Sada se rasprave svode na ubeđivanje šta i kako treba uraditi, gde putovati (ja volim da putujem, a mog muža ni puškom naterati), šta kupiti.... Uglavnom, najčešće bude po mome, jer umem da argumentujem i obrazložim svoje stavove, a opet, da izgleda kao da je to zajednički stav. Žensko lukavstvo je jako korisno.
    ...da bi uspela svojim "zenskim lukavstvom",onda moras da imas partnera koji je inferiorniji od tebe...ja tih problema nemam...nikada se ne raspravljam jer znam da je zena 10x pametnija i "lukavija" od mene...dobro...neki put ga izvadim da kao,pokazem da sam musko,ali...uglavnom sam poslushan...
    ...hell ain't a bad place to be......

has grown up now.. Avatar od  little fairy
    Član od
    13.08.2007.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    33
    Blogovi
    16

Kod nas su razmirice nastajale zbog financijskih prilika. Naime, ja sam kao osoba racionalna i znam sa parama. Ali mi to džaba vrijedi ako ja dobijem povišicu ili stimulaciju ili smanjim Diners da bi moja druga strana (nekako uvijek u isto vrijeme) zaradila kaznu za prebrzu vožnju, za krivo parkiranje itd.

Inače, sve ostalo je jupi-dupi-supač.

P.S. A sutra nam je 6. godišnjica braka
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

Deran Avatar od  Cyber123
    Član od
    15.03.2009.
    Aktivnost
    09.02.2010
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    34

Citat little fairy kaže: Pogledaj poruku
    Kod nas su razmirice nastajale zbog financijskih prilika. Naime, ja sam kao osoba racionalna i znam sa parama. Ali mi to džaba vrijedi ako ja dobijem povišicu ili stimulaciju ili smanjim Diners da bi moja druga strana (nekako uvijek u isto vrijeme) zaradila kaznu za prebrzu vožnju, za krivo parkiranje itd.

Inače, sve ostalo je jupi-dupi-supač.

P.S. A sutra nam je 6. godišnjica braka
    a jbg kad se tak pogodi ači ne vidim zašto bi muško morao biti inferiorniji pa će te opet vikat da želite ženska prava itd. danas je ravnopravnost u svemu jel ste se same izborile za to i gdje piše da je uvijek muško bog i batina, npr. kod mene žena ima batinu

Tragač istine Avatar od  Sivi
    Član od
    23.09.2008.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

Uvek ih je bilo i biće ih .
    Meni najmanje leže partneri kojima bi pre ruku odsekao nego što bi priznali da negde greše. Jbg...ja smatram da treba da postoji dijalog, oko svega, pa da zajednički donosimo najbolje odluke. "Ničije pameti se ne bih odrekao" jer mi drugačije viđenje daje šansu da nešto sagledam i iz ugla koji mi je nepoznat.
    Samtram da su mnoge svađice "bura u čaši vode" ako se volite. Ako je ljubav na izmaku...najbanalnija stvar je povod za kanonadu!
    Nije loše , ukoliko se nešto rasplamsa, vratiti se na koren:
    - Da li vi (ili ona) želite da ova zajednica opstane ? Odgovor na ovo pitanje mnoge stvari obesmisli i onda nema "mlaćenja po lišću". Zato i preferiram izraz "koren".

Bećar Avatar od  Kikyca
    Član od
    14.08.2010.
    Aktivnost
    16.02.2011
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    32

A zbilja u kojem ih nema...

Mrzim svađe..a uvijek baš uvijek se posvađamo radi gluparije i to ne bezveze več zato što je jedno od nas bilo toliko nervozno da je lavina krenula zbog gluparije. Ali srečom pa kako došlo tako prošlo....malo se durimo malo ne pričamo svak na svoju starnu i polako za par sve sati sve po starom.
    Ja kada sam kriva čutim i ni pis iz mene ne svađam se ako sam kriva..što sada greška. Ali on se onda sam sa sobom svađa.. Ali ako nisam kriva jaoo mene jadan on..bude ponekad iznenađem mojoj rekacijom..jer mrzim kada se događa nepravda..a pogotovo kada sam ja glavni glumac

Direktor šupe Avatar od  Uriel
    Član od
    12.09.2006.
    Aktivnost
    08.02.2012
    Zemlja
    Martinique
    Godine
    45
    Blogovi
    4

Ranije smo imali puno razmirica.
    Manjih, većih, kraćih, dužih, krvavih, manje krvavih, sasvim malo krvavih...
    Odvojenim istraživanjima smo nakon nekih 2O-tak godina došli do fenomenalnog
    otkrića.
    Naime!
    Svaka naša razmirica se u 1oo od 1oo slučajeva završavala ili pomirenjem,
    ili pomirenjem sa burnim-neobuzdanim sexom.
    Znači!
    Džaba smo se svađali...mogli smo se oma jbti....čista matematika.
    Obogaćeni ovim saznanjem nekako smo se sa vremenom prestali svađati.
    Verovatno i godine igraju tu neku ulogu ali u svkom slučaju problema i dalje ima među nama
    samo što ih rešavamo cool. Skrešemo jedno drugome ladno u lice sve što mislimo,
    naravno jedan po jedan dok drugi strpljivo sluša a posle se povučemo svak na svoju stranu
    da razmišlja.
    Kada se glave razbistre, glasamo dali ćemo se jbti ili ne. Čista demokratija!

setac po oblacima Avatar od  lado
    Član od
    21.08.2008.
    Aktivnost
    29.01.2012
    Zemlja
    Serbia

Muz i ja smo dve suprotnosti.Ali totalne.Kao sever i jug.
    Tako da razmirica ima.Jos uvek.
    Priznajem jesam neko ko ne odstupa kad sam sigurna da sam u pravu,ali umem da popustim kad vidim da sam preterala.
    Oko cega plane svadja?
    Imamo razlicit stav po pitanju vaspitanja dece,po pitanju trosenja novca,po pitanju izlazaka ....Cek da se setim.....uglavnom nije mi tesko da dodjem u konflikt jer se ne slazem.I to i naglas kazem.Jasno i glasno.
    Ponekad pomislim da zeli da mu to sve uvijem u oblandu.A ja to ne umem.

Mrzim svadje,konflikte,rasprave.
    Posle rasprave se osecam praznom,iscrpljenom.
    A kako zavrsimo svadju? Obicno on kuva kafu.
    Najveca vlast je vladati sobom.

has grown up now.. Avatar od  little fairy
    Član od
    13.08.2007.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    33
    Blogovi
    16

Znate koje razmirice nikako nisam voljela? Oko odgoja djeteta. Ako bi muž pretjerao sa kaznom ili nečim sličnim, trudila sam se da pred malom njemu ne proturječim
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •