Nije opravdanje, samo ti predočavam stvarnost. Ako doktorka nosi u nazivu i titulu profesorke, ona negde predaje. Te fakultetske stvari sređuje za vreme radnog vremena. Sestre trebaju da je pokrivaju, ako ih neko traži telefonom, lično itd. Nije opravdanje, i neprihvatljivo je, ali se dešava. No profesore i profesorke nije briga za čekanje pacijenata... izgleda. Ja sam samo napisao da se vidi da se ovde ne radi o sestrama i njihovom propustu...
I da.. one te svoje vanradnogmestaobaveze ubacuju ne obazirujući se na obaveze i zakazivanja na radnom mestu.
Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!
Mene je naslov teme asocirao na nesto drugo (sa onim sto ste vi pisali se, mahom, slazem)...
Po novom pravilu se svi opredeljujemo za svog lekara ( i lekara svoje dece). Izabrah doktorku koja je zasluzila moje poverenje, a zasluzila ga je svojom azurnosti, savesnoscu....i jer je odudarala od ostalih doktorki koje su samo otaljavale preglede, svoj posao...
Kada moram da odvedem dete kod nje - dobro se naoruzam strpljenjem, jer znam da cu sate provesti u cekaonici. Svaki pacijent koji udje - kao da je ushao u crnu rupu.......nema ga da izadje ( a je l' - kad chekamo, vreme sporo prolazi).......... i iako nervoza radi svoje, znam da kad uvedem svoje dete, da ce mu pokloniti punu paznju...posvetiti se samo njemu, i to mi mnogo znachi! Tada mi je sve jedno sto kod one druge dve doktorke reda u opste nema.....jer "takav red" nisu ni zasluzile...
ps. da ne odem skroz u off......necu da pisem koliko mi smeta sto, ako ne radi ona - druga doktorka NECE da primi dete na pregled .......( i povodom toga me je "zapamtila" nacelnica shkolskog dispanzera)
Preporuči temu