Prikaz rezultata 1 do 6 od ukupno 6
    Μορφεύς Avatar od  Morpheus
    Član od
    01.10.2007.
    Aktivnost
    09.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    26
    Slike
    1

Kako se boriti protiv nasilja?

Veliki broj tema na forumu smo posvetili nasilju kojem svakodnevno svedočimo, ali se one svode na taksativno nabrajanje zločina i zgražavanje nad brutalnošću pojedinih... Nemamo temu o tome kako sprečiti nasilje i kako se uopšte ponašati u vezi s njim.

Dakle, šta činiti?

Da li je potrebno preduzeti neke aktivne mere ili se povući i čekati da se problem reši sam od sebe? Da li je tako nešto uopšte realno očekivati?

Da li učiti decu kako da se sama zaštite, učiti ih borilačkim veštinama?

Naoružati se? Da li je to uopšte dobra ideja, ili bismo time samo stvorili militarizovano društvo u kojem niko ne bi bio bezbedan?

Kako se odupreti zlu i ostaviti bolji svet našim potomcima?

Zasluge za ideju u vezi ove teme idu @maski, ja sam samo formulisao uvodni post.

NebitanLik Avatar od  ser_gogsy
    Član od
    09.02.2008.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Kako se boriti protiv nasilja?

Nenasiljem i ....strpljenjem...

Mali Badža Great Mahjong: Classic Champion Avatar od  CHichaGlisha
    Član od
    01.08.2008.
    Aktivnost
    08.09.2011
    Zemlja
    Serbia

Citat Morpheus kaže: Pogledaj poruku
    Šta činiti?
    Da li je potrebno preduzeti neke aktivne mere ili se povući i čekati da se problem reši sam od sebe? Da li je tako nešto uopšte realno očekivati?
    Da li učiti decu kako da se sama zaštite, učiti ih borilačkim veštinama?
    Naoružati se? Da li je to uopšte dobra ideja, ili bismo time samo stvorili militarizovano društvo u kojem niko ne bi bio bezbedan?
    Kako se odupreti zlu i ostaviti bolji svet našim potomcima?

Ja sam na ivici (ne dačiću ) da pomislim da se neslano šališ...?!
    Kakvo preduzimanje kakvih mera, kakvo čekanje da se problem sam reši, kakvo naoružavanje i kakve borilačke veštine ... ???
    u cilju zaštite od nasilja.

Nismo na Divljem Zapadu. Valjda?
    nismo ni u džungli,
    ni u nekoj pustinji,
    ni u pećini,
    a nismo ni na vetrometini.

Možemo mi da smišljamo i naklapamo do iduće zime šta treba individualno činiti..
    a za to vreme:
    nasilnik koji je silovao dete dobijaće jednu godinu ("strogog zatvora.. u kpd zenica")
    a udarač veljine glupače dve
    vozač neovlašćeno uzetog službenog skupštinskog automobila koji onako usput, na 220km/h okolo gazi mrtvace biće
    "krvnički, najoštrije" suspendovan
    a Branislavi Parezanović, saradnici iz kabineta predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović koja u tom istom vozilu-ubici po tajnom zadatku hita ko zna gde
    - imaće se "surovo i najstrožije zabraniti" svaki dalji napredak u službi...

pa fuj! Tri puta FUJ!!!

Šta činiti?
    Počistiti kompletnu đubrad i otpad po vrhovnim foteljama koja to omogućava, odobrava ili na to žmuri
    Proveriti koga su godinama smeštali i smestili u nešto niže i nešto malkico neudobnije salonske stolice..
    - i istrebiti to sve k'o gamad
    Proveriti šta su sve do sada upropastili, uSrali ... (i uKrali)
    - pa ih i adekvatno, za primer, prve pokažnjavati
    Promeniti sva bezvezna i farsa pravila, kazne i zakone
    Zapušiti sve rupe u dobrim zakonima, kroz koje se ti imunitet-slonovi non-stop provlače
    .........
    I mirno živeti u sigurnoj zemlji, koja ima obavezu da održava red, da (za)štiti i čuva svoje građane i njihovu decu,
    a ne skupštinske peezde... matereene.
    Poruku je izmenio CHichaGlisha, 12.04.2010 u 02:14

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

too old Avatar od  maski
    Član od
    12.12.2007.
    Aktivnost
    07.06.2010
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    154

definitivno neka borilachka veshtina mora da se zna. reko nam je dinkich jutros da ko nije za sebe nije ni za druge , ko ochekuje od drzzave da mu reshava probleme - nachekache se. moj izbor je pao na full kontakt. dovoljno che biti da zna da se iskulira ako ga spopadnu budale, da se ne uspanichi, da zna da ima adute protiv svakog bolesnika.

neki oblik naoruzzanja ne mozze da shkodi. peper sprej, stunt gun....

i dobro poznavanje psihologije lichnosti mozze biti vrhunska prednost nad sociopatama, siledzijama i ostalim pilechim mozgovima s vishkom krtine i prekomernom proizvodnjom testosterona.

... baba Ruija ~ Avatar od  yige_gui
    Član od
    13.03.2006.
    Aktivnost
    10.02.2012
    Zemlja
    Antarctica
    Slike
    4

prvo da se definishe o kakOvom nasilju se ovdje pricha? jel prichamo o fizichkom nasilju ove i one bande na ulicama? pucnjave, udaranje, batinanje do smrti? ili prichamo o psihichkom nasilju recimo nasilje djece nad drugom djecom u shkolama? podjebavanje, spushtanje, vrijedjanje? TV Pink je za mene lichno nasilje.. nasilje nad zdravim razumom.. kao shto je i dnevnik i mnogobrojni besmisleni talk-shows.. i filmovi neki su mi mnogo nasilni.. pa chak idem do te granice da kazhem da su neki od danashnjih crtica nasilni dalje.. politika je veooooma nasilna, najnajsilnija od svih navedenih.. sva ta politichka prepucavanja medj' tim lopovima i prevarantima je za mene nasilje.. nasilje sa velikim N..
    chak shtovishe kad razmislim od fizichkog nasilja se najlakshe i obraniti.. ovo sve drugo prodire duboko u mozak i podsvijest i tim stvarima se malo tezhe opirati se, ali moguce je

prvo definicija pa da nastavimo temu..

too old Avatar od  maski
    Član od
    12.12.2007.
    Aktivnost
    07.06.2010
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    154

fizichko nasilje pre svega pa sve ostalo.

fizichko nasilje direktno ugrozzava zzivot. u takvoj situaciji ti pamet ne mozze mnogo pomochi ako nisi fizichki spreman i obuchen da se odbranish. motivi za fizichki napad u tom trenutku nisu mnogo vazzni, vazzno je prezziveti momenat napada. da li te neko napada zato shto je psihopata kamufliran u nacistu ili nacionalistu ili navijacha ili je to tek pljachkash ili silovatelj ili obichan praznoglavi siledzija u tom trenutku ne pravi veliku razliku.

pink jeste atak na mozak ali jedan klik na daljinskom upravljachu reshava taj problem. potisnuti i iskoreniti pink kulturu i nachin razmishljanja je lako: asfaltirash puteve i do najudaljenijeg sela, omoguchish svima znanje bar dva strana jezika, pristup internetu, slobodu kretanja po svetu i pun budjelar. garantujem da je pink izbrisan iz svesti ljudi kroz dve generacije.

moch mahnitim politicharima se zauzdava istom metodom.

Slične teme

1. Kako se boriti sa uciteljicom?
    Autor crazy frog u forumu Roditeljski kutak
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: danas, 07:29
  2. Kako lazu muskarci, a kako zene
    Autor LaraKroft u forumu Ženski kafić
    Odgovora: 81
    Poslednja poruka: 31.01.2012, 01:01
  3. Odgovora: 64
    Poslednja poruka: 04.08.2009, 15:27
  4. Za ili protiv koride?!