Veliki broj tema na forumu smo posvetili nasilju kojem svakodnevno svedočimo, ali se one svode na taksativno nabrajanje zločina i zgražavanje nad brutalnošću pojedinih... Nemamo temu o tome kako sprečiti nasilje i kako se uopšte ponašati u vezi s njim.
Dakle, šta činiti?
Da li je potrebno preduzeti neke aktivne mere ili se povući i čekati da se problem reši sam od sebe? Da li je tako nešto uopšte realno očekivati?
Da li učiti decu kako da se sama zaštite, učiti ih borilačkim veštinama?
Naoružati se? Da li je to uopšte dobra ideja, ili bismo time samo stvorili militarizovano društvo u kojem niko ne bi bio bezbedan?
Kako se odupreti zlu i ostaviti bolji svet našim potomcima?
Zasluge za ideju u vezi ove teme idu @maski, ja sam samo formulisao uvodni post.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

) da pomislim da se neslano šališ...?!
, ko ochekuje od drzzave da mu reshava probleme - nachekache se. moj izbor je pao na full kontakt. dovoljno che biti da zna da se iskulira ako ga spopadnu budale, da se ne uspanichi, da zna da ima adute protiv svakog bolesnika.
jel prichamo o fizichkom nasilju ove i one bande na ulicama? pucnjave, udaranje, batinanje do smrti? ili prichamo o psihichkom nasilju recimo nasilje djece nad drugom djecom u shkolama? podjebavanje, spushtanje, vrijedjanje? TV Pink je za mene lichno nasilje.. nasilje nad zdravim razumom.. kao shto je i dnevnik i mnogobrojni besmisleni talk-shows.. i filmovi neki su mi mnogo nasilni.. pa chak idem do te granice da kazhem da su neki od danashnjih crtica nasilni
dalje.. politika je veooooma nasilna, najnajsilnija od svih navedenih.. sva ta politichka prepucavanja medj' tim lopovima i prevarantima je za mene nasilje.. nasilje sa velikim N..

Preporuči temu