...jednom-dvaput mesecno....diskeeper-om....![]()
...jednom-dvaput mesecno....diskeeper-om....![]()
Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.
koristim windowsov ugradjeni, ali sada imam manje od 10% slobodnog prostora na disku pa sam onemogucen...
Vreme je za ponovnu instalaciju OS...

Alternativna resenja defragmetacije omogucuju defragment diska i kad je slobodni prostor manji od 10%, doduse rade sporije, ali u svakom slucaju, bolje i to nego novi OS.
Da ne otvaram novu temu, da bi se oslobodio prostor na C particiji, a da se pritom ne koriste cleaner-i je moguce tako sto cete sadrzaj c:\documents and settings\[vas user]\local settings\temp isprazniti (folder je skriven). A ako niste ovo nikad radili, veoma su velike sanse da imate i par GB u tom folder-u. Druga je da iskljucite hibernaciju, koju vecina nas ne koristi. Posto je ova opcija predvidjena za laptop-ove. A ona se iskljucuje u control panel>power settings pa pod hibernation destiklirati opciju, i potom obrisati c:\hiberfil.sys. I eto par GB slobodno na C![]()
SrboDroid - za nekoga sve za svakog po droid

ja na Win OS koristim DiskeeperPro i taj stalno radi u pozadini, 24 sata...odlican je...
ne razumem zasto ga neki ukljucuju dva puta mesecno...moze i trebalo bi da stoji ukljucen 24 sata..

hmm, zasto? pa uzmi na primer da radis na nekom projektu koji tezi par stotina MB, i da ga i program u kom ga obradjujes, i program za defragmentaciju u isto vreme cackaju. Dolazi do velikog usporenja iscitavanja i upisivanja u sam file. A jos ako je antivirus ukljucen, pa se i on udruzi u cackanju, a jooooj, tek onda nista nemos uraditi. Slazem se da moze da radi, ako je komp predvidjen za multimediu, onda nije tolika potreba za protokom HDDa.
SrboDroid - za nekoga sve za svakog po droid

Da,kada se setim,u proseku jednom mesečno sa O&O Defragmenter-om.
Ko je mene poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.
Da naravno,i to veoma cesto..![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]There is no rules!!!

A na pitanje: Koliko cesto reinstalirate svoj OS?
si odgovorio
kad stigneš da radiš defregmentaciju
Neću da ti držim predavanje da je nepotrebno rušiti windows svakih nedelju dana
al' bar sebi uštedi vreme sa defregmentacijom diska
Ako tako često vršiš format diska, nema nikakve potrebe da radiš i defregmentaciju... ništa ne dobijaš time.
za defregmentacijom diska imaš potrebe tek nakon nekih mesec dana - i to, samo na "sistemskom disku" (na kom se nalazi instaliran OS)
to ti je mnogo veći protok fajlova
imaš temp fajlove, i dokument & setings
znači veliku količinu malih fajlova koje je nekada potrebno pronaći
defregmentacijom će im pristup biti brži, jer će biti složeni
E sad, na ostalim particijama ti frekfrencija fajlova nije ni približna kao na sistemskoj, plus datoteke su tu mnogo veće, tako da tu i nakon brisanja fajlova nikada ne vlada takav haos kao na "prvoj" particiji, pa je time i potreba za defregmentacijom daleko redja![]()

nemam ja pojma sta je tosto bi znacilo, ne radim to
![]()
trebala bih?![]()
Ooooooo.. on me juuuriii..
A i kakav je taj OS kada ja kao korisnik treba da brinem o nekim fragmentima?
Sedi i vozi-moj moto!
![]()
Preporuči temu