ne mada mi je zena srpkinja , jer smo ovde kod nas , njeni su iz Loznice a mi nismo tamo , mada mislim da i oni tamo ne slave . jedna je nova godina .![]()
DA
NE
ne mada mi je zena srpkinja , jer smo ovde kod nas , njeni su iz Loznice a mi nismo tamo , mada mislim da i oni tamo ne slave . jedna je nova godina .![]()

veselje prepustam mladjima ,koji to shodno njihovim godinama
svojski i proslave...tako ovu a tako i zvanicnu..
jedina je razlika ,to za zvanicnu se objedemo ica i pica i samo brekcemo ,a rusku salatu ne mogu da vidim ocima ,bar do sledece godine![]()

Ne slavim ništa 13. januara. To nije ni srpska ni pravoslavna, već nova godina po kalendaru koji je ukinut pre 458 godina, a Srpska Pravoslavna Crkva ga još uvek koristi. Dakle, Crkveni, a ne svetovni datum.
Ne slavim...
Mislim da sam svega jednom otisla sa drustvom na docek (u neki restoran).
Ne spremam nista speshl od klope, a nervoza me uhvati od chinjenice da se na TV-u reprizira program od 31.
ps. iznenadila me je anketa: 50% onih koji slave, naspram 50% onih koji ne slave...

Pogled u kalendar
mi govori da ova tema baš i nije aktuelna
. No, kad smo već kod toga - Ne, ne slavim srpsku Novu godinu. Ja sam classic, u lepom su mi sećanju ostale proslave "stare" Nove godine, a tih godina se malo ko sećao srpske NG i slavio je u potaji. Takvo je vreme bilo, valjda se nije moglo bolje.
P. S. Početno slovo prideva srpska se piše malim slovom. Tako bi trebalo da piše u naslovu teme. Toliko...
Prvi utisak uvek vara

jeste danas pocetak septembra ali moram da napisem da kod nas u N.Sadu nikad nije nista bilo slavljeno tajno,kradom ili kako god.
godina je ,69.ta hotel Vojvodina organizuje docek za sng vade se rezervacije sa konzumacijom ,veselo pevamo sve nase stare srpske i u jednom trenutku oko pola dva ide pesma Svetozare Mileticu ,hotel je blokiran policija sa mashinkama polako nalaze da se razilazimo,ko se pobunio bio je priveden na informativni razgovor bio sam i tamo u stanici u ulici K,Marka,na moje pitanje cemu sve ovo odgovor je bio da je radno vreme hotela i taj kao i svih ostalih dana bio do 2 ujutro.
nisam se zalio na policiju,vec na hotel koji nije to i naglasio organizujuci proslavu doceka.Svi ostali praznici su se slavili javno,crkve nikad punije pravih vernika,a ne ovih tzv.......
Da slavim , sve slavim i sastanem se sa prijateljima porodicno pa lepo proslavimo i njihove i moje praznike.
Srpska Nova godina ne postoji. Postoji Nova godina po POGRJEŠNOM julijanskom kalendaru. Julije Cezar je živio prije nego što je srpski narod postojao.

Preporuči temu