...prethodni izbori su bili poslednji na koje sam izašao...tako da je moj odgovor...ni za koga....![]()
Demokratska Stranka
Demokratska Stranka Srbije
G17+
Koalicija LDP, LSV, GSS, SDU...
Ostali
Savez Vojvođanskih Mađara
Socijalistička Partija Srbije
Srpska Radikalna Stranka
Srpski Pokret Obnove
Zeleni
...prethodni izbori su bili poslednji na koje sam izašao...tako da je moj odgovor...ni za koga....![]()

buduci da su svi bajno i krasno pokazali i iskazali, ni za koga...svakom po zaslugama...
nattydread is coming to dinner
Da su danas lokalni izbori,...verovatno ne bih ni izašla,a ukoliko rešim da odem glasala bih za Demokratsku stranku pa kako mi bude...
I may not be perfect but I'm always me
Stvarno je više smešno učestvovati u cirkusu koji se kao zove Izbori jer...
U predizbornoj kampanji svi su kao nešto posvadjani,pljuju jedni druge i tome sl.Narod ko narod ponovo poveruje i ponada se pa glasa kad ono ne lezi vraže...Posvadjani se naprasno pomire i naprave neke straobalne koalicije(kao Frankeštajni) pa se volja naroda negde usput zaturi.Nisam glasala za radikale ali je činjenica da su dobili najviše glasova...a sad su opozicija.
Uostalom rešenje je... ne izlaziti na izbore i ne glasati jer se mi ionako ništa više ne pitamo...![]()
... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Више? Па ми имамо 17 година традиције, замисли како је јадним Французима, Немцима, Данцима, Американцима... не дај Боже Исланђанима, они имају парламент од 9. века...
То је нормално, у изборним кампањама се сви труде да изнесу што више прљавог веша противника и што више својих добрих особина. Тако сазнаш све о свакоме, добре ствари од странака, лоше од њихових противника.U predizbornoj kampanji svi su kao nešto posvadjani,pljuju jedni druge i tome sl.Narod ko narod ponovo poveruje i ponada se pa glasa kad ono ne lezi vraže...
Коалиције се праве у складу с вољом народа. Коалиције се праве у складу са рачуницом, јер скупштина се између осталог бира да изабере владу. Владу формира већина у скупштини. Дужност је странака да направе коалиције какве морају да направе и склопе ту већину како би државна власт могла да функционише. Зато су и бирани. Ако неко има 60 посланика, неко други 40, трећи 20, четврти 10... не може нико од њих да формира владу самостално, потребно је 126 посланика. Дакле, морају у коалиције, и треба да иду у коалиције, било би неодговорно према држави и друштву, било би против идеје представничке демократије.Posvadjani se naprasno pomire i naprave neke straobalne koalicije(kao Frankeštajni) pa se volja naroda negde usput zaturi.
Владу формира онај ко има 126 места у Народној скупштини, била то странка или коалиција. Радикали немају 126 места. Њихове приче како су добили највише а опозиција су је чиста демагогија, јер врло добро знају како се формира влада.Nisam glasala za radikale ali je činjenica da su dobili najviše glasova...a sad su opozicija.
Проблем нашег народа је непознавање политичког система који имамо.
Наравно да се питамо. Председник је изабран у складу с вољом грађана, мандати у скупштини су подељени у складу са вољом грађана, избројан је сваки глас, владу је формирала скупштинска већина...Uostalom rešenje je... ne izlaziti na izbore i ne glasati jer se mi ionako ništa više ne pitamo...![]()
кРадикали?![]()
Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Potpuno mi je jasno zašto u TV duelima svi pogazuju braon-žuto gaće jednih-drugih. Nikada nisam čuo nešto konkretno o političkom programu (desi se da nekom izleti na predizbornim konvencijama)о је нормално, у изборним кампањама се сви труде да изнесу што више прљавог веша противника и што више својих добрих особина. Тако сазнаш све о свакоме, добре ствари од странака, лоше од њихових противника.
Mislim da ću glasati za onog ko se više bavio programom. Sva sreća pa i sam radim na jednom. : )
Takođe, mislim da izlazak na izbore ne treba da bude pravo već OBAVEZA svakog građana. Ne može da o sudbini svih građana odlučuje šačica primitivaca koja je pokupila glasove naivnih građana. Samosvesni građani, zaista, i nemaju za koga da glasaju ali neka svoje zadovoljstvo iskažu izlaskom na izbore pa i precrtavanjem listića.
Poruku je izmenio SQUAW, 17.07.2007 u 09:28 Razlog: kodovi

Самосвесни грађани би ако немају за кога да гласају требали да формирају странку за коју би гласали. Или да бирају најмање зло, као што се трудим и сам да радим. Било какво прецртавање листића је бесмислено јер не утиче на резултате избора, исто је као и неизлазак.
Бесмислено је не излазити на изборе а онда пљувати и оне који бирају и оне који су изабрани.
Иначе, јесам ли споменуо да ја гласам за једну од војвођанских опција?![]()
Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио
Pa da dobre su koalicije...jedino što ovi koji su se naprasno udružili nisu tri meseca mogli da formiraju Vladu odnosno nisu mogli da se dogovore ko će gde rukovoditi i ko će se boljeg mesta dočepati i gde najviše para ima.
Sve to lepo izgleda na papiru a u praksi strava.Samo me interesuju kada se sve proda i privatizuje šta će mi onda i gde će mo....
Preporuči temu