Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 29
Like Tree1Likes

Tema: Davo duso mamina, tatina, whatever...

SETI_explorer Asterix Champion Avatar od  vlado
    Član od
    22.06.2006.
    Aktivnost
    30.08.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    18

Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever...

Ne podnosim plicanje

Evo bas mi je u goste dosla tetka ( Gogou rodjus, pa i meni donela "Nestle" ) koja ima klinca od godinu dana Nisam siguran da postoje vece plicalice od moje keve i tetke Cim su usli u kucu, moja keva: "Ko je to nama dosao, mili moj,....." A onda tetka: "Ukakio se, molam da ga plesvucem"

To mi tako ide na nerve

Bećar Avatar od  Sladja26
    Član od
    20.11.2006.
    Aktivnost
    20.10.2011
    Zemlja
    Germany
    Godine
    31

ja dobijam ospice kad cujem da neko tepa deci. moja mala sad ima 2,5 god. i ima problema sa pricanjem, tako da sam momentalno u razmisljanju da idem logopedu sa njom. mada ona uci dva jezika istovremeno, tako da moze da potraje.
    Smatram da sa decom treba uvek pricati ispravno. jedino ako su bas bebice, onda se i meni desi da tepam. ali cim su vec oko godinu dana ili ranije, ja se trudim da normalno pricam.
    Mene su napadale tetke, strine itd. sto ja nedam da se tepa mom detetu. a sad, kad ima problema sa govorom, pa eto sto si joj tepala (EJ, a ja joj nikad nisam tepala, nego one!!!!!

Starosedelac Avatar od  Zvonchica
    Član od
    03.12.2006.
    Aktivnost
    25.10.2011
    Zemlja
    Switzerland

De ci dedino,davo dedino, zato babino, cunce, cecer... Ocemo majo apoje? Ta ci ladio? Pikio ci ce? Plase majo...

I kako onda da ocekujem da moje dete prica lepo????
    A tek kad cujem Mako (sa otegnutim A- Maako) digne mi se kosa na glavi!!! Pa da sam htela da mi se dete zove Mako tako bih mu dala ime.

Super Moderator Hangman Champion, Hang Stan Champion Avatar od  makilli
    Član od
    21.11.2006.
    Aktivnost
    22.11.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    5

Mrzim plicanje,tepanje,kreveljenje,...i sve ostalo sto vecina smatra normalnim u komunikaciji sa malom decom.Moje dete ne slusa takve plice,Bogu hvala,niti tudja dozivljavaju isto od mene.Jesmo se razumeli?
    I may not be perfect but I'm always me

Domaći Avatar od  Tigerlily
    Član od
    24.01.2007.
    Aktivnost
    07.01.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    28

Citat swba kaže: Pogledaj poruku
    Jao pa to mi je omiljeno kad vidim malo djete da plicam, a jos ako ono plica sav se istopim.
    To kod mene izgleda otprilike ovako - plicam kad se onako rastopim i raspekmezim sa decom, kad se mazimo. A kad "razgovaramo", kad im nešto objašnjavam, kad mi nešto pričaju, onda pričam normalnim tonom i ispravljam ih ako nešto nepravilno izgovaraju. Eto... malo nedoslednosti koja i nije baš strašna i opasna .
    "Poznavati se, značilo bi znati ono što ne treba."

Starosedelac Avatar od  Andjelika
    Član od
    19.01.2007.
    Aktivnost
    21.06.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    28

Obozavam klince, uvek ih mazim, igram se sa njima, udovoljavam ih...
    Ali sa njima redovno razgovaram kao sa odraslima...
    Tako i oni teze da budu odgovorni i da opravdaju ukazano postovanje.

plicanje me nervira i ispravljjam svakog ko to chini, objasnjavajutji im da tje detetu tako samo otezati da nauchi da pricha.

frizired..... ( frizider)
    labavo...( lavabo)
    ja sam bash rano i progovorila i prohodala ( 8-9 meseci) pa nisam muchenica odmah mogla sve da ukontam
    Moras prihvatiti poraze i pobede,
    moras se navitji na tugu i sretju,
    moras da volis i da te vole,
    moras biti deo stvarnosti,
    ipak,
    nikada ne napustaj svoje snove!

LajaviKrelac Avatar od  Mish
    Član od
    23.06.2006.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Yugoslavia
    Blogovi
    2

Davo duso mamina, tatina, whatever...

Moji su sa starijom sestrom imali te fazone tepanja. Onda sam došla ja na svet, došlo je vreme da progovorim, a s obzirom da deca među sobom najviše komuniciraju, učila me je moja polumutava starija sestra. Tako se desilo da ja pričam, ali me razume samo ona. I kada su roditelji videli šta su uradili, navrat-nanos su prestali sa tepanjem. A ja do dana današnjeg se kod nekih reči zbunjujem i nikad ne znam da li sam izgovorila tepanjem izopačenu reč ili ispravno.
    ... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Bećar Avatar od  Mopiell
    Član od
    30.05.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Blogovi
    1

... mene užasno nervira kad neko tepa i "plica" mom sinu ... sad je u fazi kad uveliko uči govor, pažljivo sluša druge kako govore i pokušava i on ... samo mi fali da ga posle nosim kod logopeda zbog raznog "plicanja" ...
    Hvala svima na porukama koje ste mi pisali na "zid". Davno me nije bilo na forumu.

....dream chaser.... Avatar od  Kalina
    Član od
    23.10.2007.
    Aktivnost
    17.05.2011
    Zemlja
    Egypt
    Godine
    32

Od tepanja dobijam nervni slom....ne kontam zasto ljudi imaju tu potrebu....
    U svojoj bliskoj okolini imam osobu koja tako prica sa decom, i vec sada vezbam govore koje cu izgovoriti u nameri da sprecim takvu komunikaciju sa mojim detetom
    Covek je sinteza beskonacnosti i konacnosti,prolaznog i vecnog, slobode i nuznosti, kratko: sinteza.

JagoDica Avatar od  Bombica
    Član od
    05.11.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Macedonia
    Godine
    39
    Blogovi
    30
    Slike
    121

nikad nisam tako komunicirala sa sinom. od kad se rodio, mazila sam ga, milovala, volela, gnjavila, ali kad pocnem da pricam ne mogu da se kreveleljim, izvrcem reci,tepam itd. jednostavno ne mogu!
    uvek sam normalno pricala, a bake koje su pocinjale u tom fazonu da pLicaju zamolila ih da to rade normalno, cak i kad vole da se maze, miluju itd, iz prostog razloga jer to pomaze detetu da lakse razume i nauci govor.
    mali je prilicno rano poceo da prica, a normalno izgovorio slovo "R" na godinu i po otprilike.
    ne kazem da je normalno pricanje sto posto razlog za ovo, ali da ima udeo,t.j da pomaze, sigurna sam.
    I am good, but i'm not an angel. I do sins, but i am not a devil.

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •