Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 29 od ukupno 29

Tema: Davo duso mamina, tatina, whatever...

Mali Badža Great Mahjong: Classic Champion Avatar od  CHichaGlisha
    Član od
    01.08.2008.
    Aktivnost
    08.09.2011
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever...

Sve u svoje vreme.

Ne možeš tek(tako) ... tek rođenoj bebi reći "Đe si brate/sestro ... šta ima novo ... što činiš ovije' dana ... "

Mazim decu, ponekad umem i da preterujem,
    Tepam ( ne po leskovatchki) često, menjajući boju glasa i umekšavajući pojedine glasove, reči i rečce ...

ali ... samo dok su (bili) mali.

Mislim da neko to jednostavno "ume lepo da radi" i priliči mu/joj,
    a neko ko "ne ume" ... uvek izgleda (zvuči) glupo, "smešno", dosadno ... pa čak i "odvratno".

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Mojim momcima nisam tepala...jesam malo ''menjala'' glas i pričala im bez prestanka, ali bez tepanja...Nisam volela ni kada su to drugi radili, ali neki ljudi jednostavno, kada počnu da se obraćaju malom detetu imaju potrebu da odmah pređu na tepanje...
    Bilo je x situacija kada se neko obrati mojim dečacima:
    -Kako su samo narasli, a biji su maji bebci kada sam ih videja pjošli put...(tako nekako zvuči...)

A onda moj biserko upita:
    -Jel' ti ne znaš da pričaš?!?

No, koliko god to neko branio da se njegovom detetu tepa, uvek se nađe poneki biser od rođaka i prijatelja...

Deran Avatar od  Balerina
    Član od
    07.03.2009.
    Aktivnost
    10.08.2010
    Zemlja
    Canada
    Godine
    32

Jaoooo......to me toliko nervira!To obicno rade bake, tetke i dobronamerne komsinice..... Ja ih naravno korigujem odmah! Nije mi ni slatko kad deca tako pricaju ali uopste, ali kad prave logicke greske to je super! kao na primer moja cerka umesto komshija kaze koshmija.....ili bushko bubushko (dusko dugousko) ...ispravljam je ali ona u brzini i dalje pravi gresku. Ima gomila reci koje deci treba vremena da savladuju svejedno tako da je ogromna greska ako mi u startu pricamo ne pravilno.

has grown up now.. Avatar od  little fairy
    Član od
    13.08.2007.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    33
    Blogovi
    16

Citat Tigerlily kaže: Pogledaj poruku
    To kod mene izgleda otprilike ovako - plicam kad se onako rastopim i raspekmezim sa decom, kad se mazimo. A kad "razgovaramo", kad im nešto objašnjavam, kad mi nešto pričaju, onda pričam normalnim tonom i ispravljam ih ako nešto nepravilno izgovaraju. Eto... malo nedoslednosti koja i nije baš strašna i opasna .
    Da, i ja kad se mazim sa malenom, malo odemo u te vode sa 'l' ali točno se zna. Dakle, nas dvije 'pličamo' kada se zezamo i mazimo. Inače pričamo kako spada. Čak malena mene ispravlja jer ja nekad provalim i kažem nešto u muškom rodu a tada ona mene ispravlja. Isto vrijedi i obrnuto. Ako ona ne kaže gramatički točno, ja velim 'ne razumijem što si rekla'. Tada malena ponovi rečenicu koja je gramatički točna.
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

Mangup Avatar od  čista iluzija
    Član od
    05.12.2011.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

Mene ne nervira tepanje,naprotiv obožavam da tepam klincima.Obožavam da se gužvam sa njima ,da se smejem i da im tepam .To su tako divni trenutci opuštenosti i uživanja,pogotovo za njih.

Ali....uvek postoji ono ali kad je pravilan odgoj deteta u pitanju ,ako imate i malo zdravog razuma pa na vreme mislite o tome.E,kad ja tepam to nisu one klasične tepalice već neke lepe formulacije ,nešto kao npr. "Ti si mamino milo pače ."
    ili "Sad si čista kao kišna glista" ,kad se recimo kupamo to mi je omiljeno da kažem.

Paranoik Avatar od  Bazilej
    Član od
    06.05.2011.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Burkina Faso
    Godine
    34
    Slike
    1

Ne znam, ja recimo svom sinu ne kažem : Jesi li kakio? i tako te gluposti, a kamo li da mu sad tu nešto tepam, cuce, cunce, jubavi, wepoto i bljak.

Elem, deca su mali ljudi i tako im se treba i obraćati, a ne kao nekakvim nižim bićima.

Inače me izraz 'davooo, podseća na onaj vic o spanaću, to je zdravo, i tako to

Bećar Avatar od  olga75
    Član od
    25.09.2008.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    37

ja sam mojoj cerki tepala , bilo je ( i sad je ) cico , mico , pace , mace ali da sam pLicala nisam
    ona i dalje ne zna da kaze R , gramaticki prica nepravilno ( gde ideJU ) doduse bilingvalna je od rodjenja pa rece logopedica zato
    ali to tako omalovazavanje ne voLem , pa nisu retardirani ako su maaaali

Suffragette Avatar od  Isahara
    Član od
    13.11.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Western Sahara

Moj sin ima 15 godina i visok je 187cm, dakleM veliki-mali čovek.
    Ja ga i dalje zovem Bebo, kad smo sami, jer on ne voli u društvu ispoljavanje emocija...
    Tepala sam mu dok je bio manji, ali umereno, mrzim benavljenje i budalisanje samo zato što je neko mali.
    Decu treba maziti, voleti, naučiti ih da primaju i pružaju nežnosti, verbalno da iskazuju ljubavi i miloštu, ali ne na taj način.
    Mislim da je sve manje toga.
    Danas se deca drugačije tretiraju.
    Ali moj sin će meni uvek biti beba...
    A ako mu se činilo da igdje ljudska patnja nailazi milosti, bilo je u oku djeteta i na mjestu jagode..
    Tin Ujević

stupid woman Bejeweled Champion Avatar od  believer
    Član od
    17.11.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Cocos Islands

zovem ga Diko,Snago,Kuco moja!
    inace tepanje...bio je mutav do druge,a onda je pricao prilicno razgovetno i u recenicama odmah..
    i inace je starmal bio vazda,pa kad bih i tepala pogledao bi me kao da sam kreten...

ali volim da kazem Snago moja....
    Tek kada si beskućnik
    primećuješ da je sve nečije vlasništvo
    i da postoje brave na svemu.

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •