dakle, brak za papire? da li bi se udali/ozhenili zbog papira? kad se god ovde dotaknemo te teme, Ameri nas obichno bledo gledaju, jer se chesto shalimo kad upoznamo nekog Amera pa njega/nju pitamo da li ima papire..nama to dodje kao dobar dan, jer su mnogi od nas ovde ozhenjeni/udati zbog papira.. nadjesh potencijalnu zhrtvu, platish 1o.ooo - 15.ooo$ i za par godina imash papire (umesto shto morash da chekash 5,6,7 godina pre nego mozhesh da predash za zelenu kartu/drzhavljanstvo).. uglavnom, znam da su Ameri po tom pitanju "malo" konzervativni i ne bi da ulaze u "mutne vode".. dok je za nas to "pa shta, to je samo papir" par godina si u braku, posle se razvedesh, i cao djaci (ili opet udjesh u brak da bi nekom drugom uchinio uslugu, zacharani krug
).. elem belem, shta hocu da kazhem.. znam neke koji su u fazonu "ako se udam, to ce biti brak iz ljubavi"
kapiram to, ali iskreno i lichno, sere mi se na tu izjavu
pa ne vidim da te iko sprechava da se udash iz ljubavi za nekog nakon shto se razvedesh i nakon shto si nekom uchinio debeeelu uslugu
no mishljenja se razlikuju..
pa da chujem vas, dragi dijasporovci![]()

7lajkova
LinkBack URL
About LinkBacks

nama to dodje kao dobar dan, jer su mnogi od nas ovde ozhenjeni/udati zbog papira.. nadjesh potencijalnu zhrtvu, platish 1o.ooo - 15.ooo$ i za par godina imash papire (umesto shto morash da chekash 5,6,7 godina pre nego mozhesh da predash za zelenu kartu/drzhavljanstvo).. uglavnom, znam da su Ameri po tom pitanju "malo" konzervativni i ne bi da ulaze u "mutne vode".. dok je za nas to "pa shta, to je samo papir" par godina si u braku, posle se razvedesh, i cao djaci (ili opet udjesh u brak da bi nekom drugom uchinio uslugu, zacharani krug
).. elem belem, shta hocu da kazhem.. znam neke koji su u fazonu "ako se udam, to ce biti brak iz ljubavi"

Citat

nemam nista protiv brakova zbog papira. Sta fali? Ljudi se vencavaju i zbog banalnijih razloga. A oni koji nece da ulaze u brak bez ljubavi...pfff...pa mozda se rodi neka ljubav u tom braku, pa po njima snime film, romanticnu komediju, pa postanu popularni...ovo ono...Andie MacDowell i Gerard Depardieu novog milenijuma...ih, Bog da ih vidi, sreca da im ne pobegne 

... mislim da bih... jest da je rizik, igras se sa zakonom, ali ipak bi... ne zbog love vec imas osjecaj da cinis dobro djelo... jednom sam upoznao djevojku kojoj je cijela familija na ovaj ili onaj nacin dosla ovamo... ona dobila turisticku i jedini nacin da ostane u blizini porodice je bio da se uda za nekoga sa papirima... da sam tada imao gotove papire mislim da bih pristao da se vjencamo koliko mi je bilo zao... no lista onih koje bi morao da prizenim brez pare dinara je predugacka, tako da ako je neko mislio da salje ponude ovdi dzaba trud 

....gradjanski brak je ionako "stvar" papirologije...
Govorim tiho i nosim psa sa sobom

... ako nisi primjetio presli smo davno na nivo komunikacije u kojoj sagovornicima ne trpamo familiju na gomilu da bi dotakli pojentu svog vidjenja stvari... no ako ti je cilj da te neko rakne koji put
... bem li ga, ne znam sta da radis 
ozhenish/udash se lepo i reshish stvar..