Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 24
    Starosedelac Avatar od  bellissima
    Član od
    29.07.2008.
    Aktivnost
    21.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    32
    Blogovi
    14

Cekanje i beli mantili

Ne volim bele mantile, onaj miris asepsola i odlazim samo kad moram i kad je hitno.
    Danas je bilo hitno i kao hitan slucaj sam primljena.
    Ljubazna sestra mi rece, bicu primljena za cas.
    Taj cas se otegao, na tri sata cekanja.
    Redjali su se penzioneri, prijatelji i komsije doktora,oni sto kucnu samo da nesto pitaju.
    Oni kojima samo treba da potpise recept, da donesu bombonjeru i kazu rec, dve doktorki.
    Pa pauza, naravo, imaju pravo na pauzu, boze moj ...
    A ja sam cekala i cekala ...

Dok mi nije dosla ona minuta,koja prelazi sve granice pristojnosti ...

Elem, znam da niko od nas ne voli doktore i ne ide tamo na kaficu i caskanje.

Kakva vi iskustva imate sa cekanjima u ambulantama?
    Jeste li jedni od onih, koji strpljivo i smerno cekaju i cute,trpe nepravdu ili trazite neka elementarna prava da se zna neki red?
    Kako izlazite na kraj sa namrgodjenim osobljem, koji su tu ustvari zbog vas?
    Ocutite li ili im date do znanja kad nisu u pravu?

Mali Badža Great Mahjong: Classic Champion Avatar od  CHichaGlisha
    Član od
    01.08.2008.
    Aktivnost
    08.09.2011
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Cekanje i beli mantili

Ja volim bele mantile.Više njih. Baš volim.

Inače u ambulantama uglavnom ne čekam "redove". Bar ne toliko da bi mi to smetalo.
    Imam svog lekara. Osoblje koje ja "srećem" je za svaku pohvalu.
    Novi propisi su to fino regulisali i oni koji umeju te nove mogućnosti da koriste, nisu nezadovoljni.
    I pacijentima lepše - i osoblju lakše. "Čist račun".
    Lepo pre polaska nazovem telefonom, sestra mi zakaže "moj" termin... i gotova stvar. Sve funkcioniše cakum-pakum.

Ne dajem im dimenziju bogova ali sam istovremeno svesna toga, da niko tamo ne visi okačen na čiviluk i čeka baš "mene".
    (što će reći: ne mislim ni da sam ja sada tu došla, kao neko malo "obolelo" božanstvo)

U suštini, nerviraju me te "povike" na bele mantile i na bilo koje "boje" službene odeće.
    Kada je neko smrad, onda kažem da je on smrad u svom mantilu ... a ne da su svi mantili na planeti smrdljivi.
    Kada je neki pandur stoka neopevana, ne znači da su (po inerciji "plave bluze") svi takvi.
    Kada vidim da je neki sudija korumpirana gnjida ili grinja, ne mislim da su svi isti.
    Jer i nisu isti.
    Bogu hvala.

Međutim, kada se ipak desi da osetim neki vid šikaniranja ili nepravde - naravno da reagujem.
    Umem i to.. uuuumem uuuumem.. i to veoma nezgodno.
    Poruku je izmenio CHichaGlisha, 01.03.2010 u 20:37

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Domaći Avatar od  AmIa
    Član od
    20.09.2009.
    Aktivnost
    02.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    1

Zahvaljujuci pojedincima
    srozali su tako humanu profesiju na nivo buvljaka...
    ali srecom ostalo je jos belih mantila
    koji su stvarnio beli i neukaljani
    i koji se secaju tamo neke Hipoktatove zakletve...
    i koji mi vrate osmeh na lice

Starosedelac Avatar od  bellissima
    Član od
    29.07.2008.
    Aktivnost
    21.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    32
    Blogovi
    14

Citat CHichaGlisha kaže: Pogledaj poruku

Inače u ambulantama uglavnom ne čekam "redove". Bar ne toliko da bi mi to smetalo.
    Imam svog lekara. Osoblje koje ja "srećem" je za svaku pohvalu.
    Novi propisi su to fino regulisali i oni koji umeju te nove mogućnosti da koriste, nisu nezadovoljni.
    I pacijentima lepše - i osoblju lakše. "Čist račun".
    Lepo pre polaska nazovem telefonom, sestra mi zakaže "moj" termin... i gotova stvar. Sve funkcioniše cakum-pakum.
    Ovako bi trebalo da je u svakom mestu.
    I da su odavno ta pravila zazivela.
    Nemali broj puta mi se desilo, da imam zakazano u pola dva, kad im je smena.
    Doktorka redovno stize u pola dva, pa dok se presvuce, iscakula sa sestricama, po pravilu me neko ljubazno zamoli da ga propustim, jer ima da pita nesto doktorku,potom ona izadje po neki dokument, pa je nema, pa nema.
    Pa zakazani termin se produzi na sat vremena kasnije.
    Nazalost, svega i svacega sam se nagledala u proteklih par meseci, jer sam bila prinudjena.

Citat CHichaGlisha kaže: Pogledaj poruku
    U suštini, nerviraju me te "povike" na bele mantile i na bilo koje "boje" službene odeće.
    Kada je neko smrad, onda kažem da je on smrad u svom mantilu ... a ne da su svi mantili na planeti smrdljivi.
    Izvinjavam se, ako je neko moj uvodni post,shvatio kao generalizovanje svih ljudi u belom mantilu.Naravno da nisu svi isti.
    Ima, hvala bogu, jos onih koji znaju da rade svoj posao i koji ga rade srcem.
    Ali u moru onih ostalih, dolazimo do toga da budemo ogorceni na sve, nazalost.

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

Prvo da kucnem o drvo... kucnula..eh, ja imam minimalno iskustvo sa bijelim mantilima, što se mene tiče, a trenutno nemam ni zdravstveno ....pa tjeram bolešćuge pozitivnim mislima.

Ali imam iskustva, sve su nekako osobe oko mene bolesne, porodica, prijatelji...iii, što se tiče mog grada, koji je malen, svi se znaju, pola osoblja bolnice, koja nije mala..mi čini uža rodbina ili komšije...tu je prolaz...sjedneš u čekaonicu, ili ranije nazoveš rođaka i prozujiš kroz ordinacije, obaviš sve...pa kući. Nije ni ta varijanta baš za pohvalu, ali danas se koriste sve pogodnosti koje možeš, inače ostaviš kosti u čekaonici.

Ja to koristim kod zubarke, koja mi je rodica...nikad se skoro ne najavljujem, jer sam ionako strašljiva, dođem, sjednem, ako me primi primi (ala se zavaravam) i uvijek dođem na red nekako brzo.

Eh, a što se tiče većih gradova, većih bolnica...tu je strava i užas...danas i kad si smrtno bolestan, ako ne izganjaš neku vezu, vezicu...možeš da odapneš u čekaonici.

Meni nije jasno, ako je radno vrijeme nekog doktora od 9-15h recimo...zašto on radi samo jedan sat, ili max dva? Ako je državna bolnica, zašto mu se ipak mora čovjek najaviti...ono, sjedi 2-3 ljudi u čekaonici, ali nije sigurno da ćeš biti primljen.
    Razumijem ja one specijaliste koji furaju recimo Rijeka, Split, Zagreb, Sarajevo, Tuzla, koji ordiniraju određenim datumima, satnicama...pa se njima trebaš najaviti...ali doktor koji ima određeno radno vrijeme, mjesto...zašto glumi facu i radi isprekidano?

Ja razumijem da se medicina dugo studira, i da se moraš stalno usavršavati...ali x doktora nije pročitalo knjigu nakon specijalizacije..pa se desi da ljudi nauče sami šta im je...znaju simptome...i samo ti treba potvrda ljekara da ozvaničiš oboljenje...
    Da, zašto se doktori tako ponašaju superiorno. Ono što sam ja skužila, što si veći specijalista, što si bolji doktor, to si normalnija osoba...i sa takvim doktorima je milina pričati...dok su doktori opšte prakse ili oni, već pomenuti, koji se ne usavršavaju, oni su sveznadari, i gledaju na tebe kao da si stoka. A to što čekaju da prvo šušneš parama, pa da ti uopšte dodijele status pacijenta, to je za sasvim drugu priču...
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Svako od nas kada dolazi kod doktora, dolazi jer ima problem i svakome je njegova muka najveća. Srećom, ja nisam od porođaja išla kod doktora (sem zubara i ginekologa - a i to idem kod privatnih, znači bez čekanja i nervoze....) tako da su moja (nimalo lepa) iskustva vezana za odlazak kod pedijatra.
    Za ovih 7 godina su se menjala pravila: sad se zakazuje, sad se zakazuju samo kontrole, sad nema zakazanih... Svaki put sam morala da intervenišem. Poslednji put sam vodila dete na kontrolu i bez obzira na zakazan termin, čekala sam dobra 2,5 sata da nas prozovu. Pre prozivke sam ulazila kod sestre da joj kažem da smo u čekaonici sa bolesnom decom i da imamo zakazano, a ona bi me samo 'oladila' da smo svi mi zakazani i da se strpim!
    Shvatam ja da su doktori i sestre ljudi od krvi i mesa i da rade vrlo odgovoran i važan posao, ali činjenica je da umeju da zloupotrebe svoj položaj, da prozovu prvo svoje, da puste nekog na druga vrata dok mi čekamo ili da deca od njihovih kolega prolaze bez problema.... Naravno, razumevanje uvek postoji za hitne slučajeve i to je ok.

Postoji tu mnogo problema: doktori moraju da imaju određen broj pacijenata, sa potpisanim ugovorima, susreću se sa raznim likovima i svakog moraju strpljivo i ljhubazno da saslušaju....
    Ali, zato i postoji izreka: nije svako za taj posao stvoren, džaba mu svo znanje

ZOE
    ZOE je offline
    neunistivi zlojeb Avatar od  ZOE
    Član od
    13.12.2006.
    Aktivnost
    11.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    49
    Blogovi
    10
    Slike
    2

Citat bellissima kaže: Pogledaj poruku
    Kako izlazite na kraj sa namrgodjenim osobljem, koji su tu ustvari zbog vas?
    Sa takvim namrgodjenim "osobljem" koji do podne mrze sebe, a od podne ceo svet izlazim lako na kraj... Strpljivo cekam (napolju)... kraj smene - neutralni teren je najbolji za "izlazenje na kraj"

Μορφεύς Avatar od  Morpheus
    Član od
    01.10.2007.
    Aktivnost
    09.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    26
    Slike
    1

Bele mantile ne viđam uopšte već godinama, tako da nekih posebnih iskustava sa namrgođenim facama i nemam. Ali, generalno, za čekanje u redovima imam neograničeno strpljenje, a na namrgođene poglede ne obraćam pažnju...

Ono što može da me navede na neočekivanu reakciju su spodobe koje upadaju preko reda. Jedno - dvoje će proći, treći sigurno neće, po cenu sukoba. Strpljiv jesam, ali budala...

Moderator Avatar od  Lilith_021
    Član od
    16.04.2008.
    Aktivnost
    07.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    7

Citat AmIa kaže: Pogledaj poruku
    Zahvaljujuci pojedincima
    srozali su tako humanu profesiju na nivo buvljaka...
    Pa dodjes u situaciju da imas osecaj da treba da mu ponudis ali ne znas kako, ne znas koliko.. Koliko li mu nije malo?
    Postenije je u privatnoj praksi.. Zna se cena pa dodjes i kazes svidja mi - ne svidja mi, uzmes ili ostavis.
    Sestre na odeljenjima, pogotovo nedeljom.. Satima izvaljene po onim sechijama sa sve razasutim bajaderama, lindorima i ostalim ponudama.. Zveci muzika iz onih okruglastih kasetasha.. Ruzna slika. Nije im lako uvek, ne kazem ali neka meni neko nadje posao gde cu da pauziram 3-4 sata od 8 radnih..

Ipak, nisam dozivljavala neko izdiranje, marshiranje iz ordinacije i slicno.. Par recenica tipa: "Cemu takav ton?" mogu da pomognu.

Sacekam red kad moram i prihvatam padobrance kao normalnu pojavu i najvolijem kada imam priliku da i sama ateriram na takav nacin.

I kao i u svakoj profesiji, ima gi razni.
    ivot nije, i nikada nije bio, pobeda sa 2:0 kod kuce protiv lidera lige, posle rucka u restoranu brze hrane.

has grown up now.. Avatar od  little fairy
    Član od
    13.08.2007.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    33
    Blogovi
    16

Stvarno mi nije teško kada čekam zbog sebe.. Ali kada čekam sa bubanom maleckom, tada gledam na svaku minutu. A njezina pedijatrica je spora da je to nešto nevjerojatno. Inače ne idemo po doktorima je nisam tip mame koja skače na svaki kašalj tako da me sestra dočeka svaki put sa istim riječima ''Dugo te, malena, nismo vidjeli''.

Sjećam se jednom smo otišli sa malom odmah poslije posla kod doktora. Čekaona je bila prazna i mi smo bili prvi pacijenti. Mislite da smo odmah došli na red? Ne.. Čekali smo čak 45 minuta (ne lažem, 45 minuta) da joj pogleda ječmenac na oku koji nije htio splasnuti. Što više reći??

Ja ne znam koja im je to politika ali naše zdravlje je u jebenom pitanju i svaka sekunda čekanja nam šteti ili nas boli.
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Bela kuhinja - Ideje za beli kuhinjski dizajn
    Autor BojanicaBG u forumu Hobi - Uradi sam
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 08.05.2011, 22:59
  2. Kolor televizor za crno - beli život...
    Autor kohili u forumu Televizija i ostali mediji
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 18.02.2011, 20:15
  3. Beli Orlovi
    Autor Kunic u forumu Navijači
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 05.08.2010, 15:42
  4. Crno - beli filmovi
    Autor silvia u forumu Film i pozorište
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 09.09.2008, 17:44

Tagovi za ovu temu