Strana 1 od 90 123451151 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 900
Like Tree118Likes

Tema: Parada Ponosa

Moderator Avatar od  Lilith_021
    Član od
    16.04.2008.
    Aktivnost
    07.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    7

Parada Ponosa

Parada ponosa kreće sa platoa ispred Filozofskog fakulteta

Organizacioni odbor Povorke ponosa saopštio je danas da će skup za promociju prava lezbejki, gej, biseksualnih i transrodnih osoba (LGBT) u Srbiji početi 20. septembra na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Organizacioni odbor navodi da će Povorka ponosa krenuti sa "mesta sa kojeg su proteklih decenija kretale najhrabrije pobune".
    Organizatori Parade ponosa najavili su da će se skup sastojati iz političkog dela, šetnje i kulturno-umetničkog dela, a da se svi aspekti bezbednosti planiraju u bliskoj saradnji sa vrhom republičkog i gradskog MUP-a.
    Na platou ispred Filozofskog fakulteta u 11 sati govornici će javnosti predstaviti vrednosnu platformu borbe za zaštitu prava u Srbiji, a previđeno je i obraćanje LGBT aktivista iz Srbije i regiona, predstavnika institucija, kao i javnih ličnosti.
    Tačna maršruta Povorke biće naknadno saopštena, a kako se navodi u saopštenju, sa kulturno-umetničkog dela skupa koji će takođe biti održan na platou ispred Filozofskog fakulteta, biće upućena poruka solidarnosti i radosti.

BLIC

ivot nije, i nikada nije bio, pobeda sa 2:0 kod kuce protiv lidera lige, posle rucka u restoranu brze hrane.

Tragač istine Avatar od  Sivi
    Član od
    23.09.2008.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Parada Ponosa

Ja nikada nisam ukapirao zašto se to zove "Parada ponosa" .
    Koliko znam...u našem zakonodavstvu postoje načela o jednakosti ljudi. Žene su paradirale..dok nisu dobila ista prava, radnici paradiraju dok se poslodavci ne prisile da poštuju potpisano..ali paradiranje u ime nekog "Ponosa" ne razumem .
    Sivi laje...a karavani prolaze .

Darst Avatar od  izabelitta
    Član od
    31.08.2006.
    Aktivnost
    17.03.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40
    Blogovi
    113

Citat Sivi kaže: Pogledaj poruku
    Ja nikada nisam ukapirao zašto se to zove "Parada ponosa" .
    Koliko znam...u našem zakonodavstvu postoje načela o jednakosti ljudi. Žene su paradirale..dok nisu dobila ista prava, radnici paradiraju dok se poslodavci ne prisile da poštuju potpisano..ali paradiranje u ime nekog "Ponosa" ne razumem .
    Ne žele da se skrivaju i stide, nego da se ponose sobom i osobama koje vole. Žele da idu ulicom zagrljeni i da se drže za ruke, kao što to čine zaljubljeni heteroseksualci. Ne žele da ih zbog toga neko ismeva ili ih fizički ugrožava. Slažem se s Mirom.

Moderator Avatar od  Lilith_021
    Član od
    16.04.2008.
    Aktivnost
    07.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    7

Postuju li se nacela ili zakonodavstvo?

Imam osecaj da ce neki akteri i ovog hepeninga da se susretnu na shpicom od shimike nekog slucajno tu zatecenog chuvara "zdrave" srBske porodice..
    ivot nije, i nikada nije bio, pobeda sa 2:0 kod kuce protiv lidera lige, posle rucka u restoranu brze hrane.

Μορφεύς Avatar od  Morpheus
    Član od
    01.10.2007.
    Aktivnost
    09.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    26
    Slike
    1

Citat Sivi kaže: Pogledaj poruku
    Žene su paradirale..dok nisu dobila ista prava, radnici paradiraju dok se poslodavci ne prisile da poštuju potpisano..
    ...pa tako i homoseksualci paradiraju dok im se ne obezbede ista prava kao i ostalim stanovnicima ove zemlje.

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

Ja sam potpuno da se izjednače prava..ali mi kičasto paradiranje nije po ukusu.

Hetero Lgbt
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

Μορφεύς Avatar od  Morpheus
    Član od
    01.10.2007.
    Aktivnost
    09.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    26
    Slike
    1

Citat Sunflower kaže: Pogledaj poruku
    Ja sam potpuno da se izjednače prava..ali mi kičasto paradiranje nije po ukusu.

Hetero Lgbt
    Ne sviđa se ni meni baš nešto naročito sam izgled parade, ali da imaju pravo da paradiraju, imaju.

Only me Avatar od  Sunflower
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Zimbabwe
    Blogovi
    1

Citat Morpheo kaže: Pogledaj poruku
    Ne sviđa se ni meni baš nešto naročito sam izgled parade, ali da imaju pravo da paradiraju, imaju.
    Imaju pravo, zašto ne bi imali, ali većina zaboravi tokom paradiranja zašto su tu i onda počnu da prave cirkus od svega toga.
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

Starosedelac Avatar od  Wampirche
    Član od
    07.03.2009.
    Aktivnost
    19.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    24
    Blogovi
    1

Jao meni je ovo bolesno.

Ne smeta mi ako je neko homo.. Jer smatram da to nije bio njegov izbor vec je tako rodjen. Ali sta se ima sad da paradira.

Svako svoj izbor treba da zadrzi za sebe a ne da ga nekome "nabija" na nos.

Everybody Wants to be a Cat

Beli Bora Perjar Avatar od  memento
    Član od
    20.08.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Tonga
    Blogovi
    1

Sve te osobe koje su nabrojane u razlogu održavanja te Parade ponosa svakao da treba da uživaju prava kao i ostali ljudi koji, eto, nemaju potrebu da budu ponosni na takav način. Njihov pravni, odnosnop formalni i suštinski status zaista mora biti takav da ne budu proganjani i diskriminasini zbog stanja svojih seksualnih sklonosti. To sam istakao više puta. Kako zbog njih samih, tako i zbog nas koji valjda treba da se stidimo što nismo gej i što rađamo decu, pošto još nisam čuo da neko ima posebnu potrebu da to afirmiše, a kada se i dogodi nešto slično to se odmah etiketira retrogadnim, diskriminatorskim i anticivilizacijskim...

Lično mislim i baš me briga da li će ovo neko osuđivati ili ne, da je jadna to parada i jadan taj ponos, a da su najjadniji upravo oni koji se trude da sebe predstave kao njihove zaštitnike i promotere, jer, ma koliko bilo važno da se ti ljudi osećaju kao i svi ostali (a jeste, naravno), još je važnije da se ova zemlja počne baviti rešavanjem suštinskim problema u kojima se nalazi, a ne stvaranjem privida o tome i pri tome koristeći i zloupotrebljavajući probleme tih ljudi u svoje dnevnopolitičke svrhe...
    Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
    Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
    Hej kafano, moja rano...
    Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
    Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

Strana 1 od 90 123451151 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Vojvodina i gej parada kao novi uslovi?
    Autor DBlica u forumu Politika
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 15.09.2010, 00:28
  2. Osećanje ponosa
    Autor memento u forumu Psihologija
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 17.08.2010, 01:09
  3. Najveća gej parada na svetu
    Autor silvia u forumu Spomenar
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 27.06.2007, 09:10

Tagovi za ovu temu