Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 13
    Boško Alien Under Fire Champion, Garage Door Tennis Champion, Bugs Bunnys Home Run Derby Champion, Ultimate Football Champion, Croc Hunter... Feed Um Babies! Champion, Javelin Throw - 6 Shot Champion Avatar od  Papak
    Član od
    02.10.2006.
    Aktivnost
    31.08.2009
    Zemlja
    Heard and McDonald Islands
    Godine
    35

Srpski autoputevi

Sapunica oko ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega se i dalje nastavlja. Naime, novinarima je na uvid u kabinetu Velimira Ilića dat osnovni ugovor o koncesiji za autoput Horgoš–Požega, ali bez aneksa. E sad ko tu koga: Velja novirare ili novinari Velju; i ko tu krši zakon ako ga neko uopšte krši, ja nemam pojma
    Ja znam da su Srbiji autoputevi neophodni, ali ne znam dal' su joj neophodne ove usputne sapunice. Mada su prava razbibriga - ima narod ima čime da se zanima . Evo ja cu malo da dosolim i da dodam mapu autoputeva po ljepoj nam Hrvatskoj

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
    Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

Unexpected Avatar od  Nenad_DPb
    Član od
    31.03.2007.
    Aktivnost
    07.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    26

Odgovor: Srpski autoputevi

Eh kad bi i mi imali puteve kao u lepoj našoj! Sramota je ta priča oko koncesije, i ljudi konačno trebaju da se zapitaju ko nas to vodi... Svuda gde su Veljini nastane neka zabuna i neke malverzacije... Putevi su nam potrebni, ali ova priča nije dobar signal za strane kompanije koje planiraju ulaganja u našu infrastrukturu!

I'm a dreamer Avatar od  Neuhvatljiva_
    Član od
    09.01.2007.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Scotland
    Godine
    29

Slažem se da su nam autoputevi preko potrebni...mada i mnogi drugi su zreli za rekonstrukciju...
    A isto tako mislim da su nam putarine malo previsoke...
    Kad smo vec kod Hrvatske, nedavno sam se prijatno iznenadila njihovim "gestom". Naime, radili su deo autoputa i onda su lepo na putarini obračunali koliko su vas oštetili tj. koliko su vam "uskratili autoput" i za taj deo smanjili putarinu...MIslim ovo se nekako podrazumeva, verovatno....Ne znam zašto al ja čisto sumnjam da bi naši to uradili ...

Pristupacan Avatar od  veljko yaric
    Član od
    26.07.2007.
    Aktivnost
    14.01.2008
    Zemlja
    Bosnia and Herzegovina
    Godine
    28
    Slike
    3

cu sam da nisu losi kod vas autoputevi i vidio takodjer vi ga makar imate kod nas cesta sa po dvije trake i zovu ga autoput doduse ima u sarejevu i to je sve
    u svakom zlu ima nesto dobra

uhvatio i popustio Avatar od  morrib
    Član od
    28.01.2007.
    Aktivnost
    16.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    61

Podiže se velika prašina oko izgradnje nekih auto-puteva, zamrsiše političari i onako zamršeno klube. Neke stvari su po meni vrlo jasne, velike su pare u pitanju od ubiranja putarine. Pre neki dan na ulazu u Bgd, kod Bubanj potoka, čekao sam sat i po, da platim putarinu, koliko se tu para slilo, i koliko još će biti. Ono drugo je važnije koliko će biti vraćeno na izgradnju, ili popravku postojećih puteva, mislim vrlo malo. Najveću štetu od svađe trpimo mi obični građani. Od kako skloniše Velju centralna Srbija stade sa izgradnjom i poravkom puteva. Auto-put od Beograda prema Nišu već je ozbiljno načet(ko je skoro putovao, zna), po lokanim i regionalnim putevima se polako otvaraju rupe i sve se manje krpe. Jednom rečju pare pristižu, putevi propadaju, a zima ide.

Lider tüm Türkmenler Avatar od  Turkmenbashi
    Član od
    21.04.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Turkmenistan
    Slike
    2134

Već sam dosta toga napisao na onoj temi o poluautoputu koji pokrajina želi da gradi ali hajde da ponovim, obzirom na broj tokova, Srbiji nisu prekopotrebni autoputevi kako svi mislite!

Već sam naveo da izgradnja autoputa, zahteva opravdanost. Na prvom mestu, neophodno je postojanje određenog zahteva za saobraćajem odnosno određen broj tokova, izražen u PGDS-u (prosečan godišnji dnevni saobraćaj).

Na pomenutoj temi, ostavio sam nekoliko linkova za nekoliko saobraćajnih studija, jedna od njih pokazuje i broj tokova na našim putevima. naše najfrekventnije saobraćajnice, autoputevi nemaju taj broj tokova koji inicira izgradnju jednog autoputa.

Nama je neophodna rekonstrukcija putne mreže, zahteve za saobraćajem mogu zadovoljiti i putevi sa manjim profilom od autoputeva (poluautoput, grčki profil). Jeste istina da je putarina jedna bitna stavka kojom se puni državni budžet i da od svega novca koji se naplati za upotrebu puteva malo se ulaže u puteve-pogledajte kakvi su nam putevi

I cela ta priča oko koncesije, jednostavno taj autoput koji je trebao da se gradi prema Crnoj Gori nije potreban, jednostavno nema dovoljno tokova koji bi opravdali njegovu gradnju...

Ciljevi rada JP "Putevi Srbije"

#

Prioritetni cilj rada JP "Putevi srbije" je održavanje i obnova postojeće mreže puteva, cilj održavanja je da se:

• spreči ubrzano propadanje puteva
    • očuva ranije uloženi kapital
    • poboljša stanje putne mreže.

Dakle, na prvom mestu rekonstrukcija, pa zatim povećanje bezbednosti saobraćaja i poboljšanje uslova odvijanja saobraćaja,...

link

Mangup Avatar od  DobrySchweik
    Član od
    06.01.2009.
    Aktivnost
    09.09.2010
    Zemlja
    Yugoslavia

Nerazumem našu državnu politiku a bogami ni lokalnu.
    Najme u mom gradu je trebalo renovirati jednu deonicu magistralnog puta kroz jedan deo grada. Na tenderu dobila je neka firma iz beograda koja će da opravi taj put u datom roku... ceo magistralni put održava firma Srem put koji nije dobila na tenderu, u državnom je vlasništvu dok je ta druga firma u privatnom.
    Naravno ovi privatnici su obavili posao, posle par meseci nastale su jametine i put se na nekim mestima dosta slegao. Ko je trebao da posle popravlja put?? naravno Srem put...

Starosedelac Avatar od  maleni
    Član od
    16.01.2008.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    37

Srem put nije drzavna firma...

Mangup Avatar od  DobrySchweik
    Član od
    06.01.2009.
    Aktivnost
    09.09.2010
    Zemlja
    Yugoslavia

Citat maleni kaže: Pogledaj poruku
    Srem put nije drzavna firma...
    Ko je onda vlasnik, Srem puta ??

Deran Avatar od  Dart W
    Član od
    25.06.2009.
    Aktivnost
    25.06.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    42

Ni gorih puteva ni veće globe prilikom vožnje po istim....

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Poslednji srpski car
    Autor Invisibleman u forumu Istorija
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 11.10.2011, 11:02
  2. Srpski film...
    Autor joksi u forumu Film i pozorište
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.10.2010, 15:01
  3. Srpski poslovni rečnik
    Autor zmax u forumu Humor i zabava