Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 18 od ukupno 18
Like Tree5lajkova

Tema: Ko ne izabere lekara ostaće bez zdravstvenog osiguranja

butYouCanCallMeYaye
    Pol
    Žensko
    Član od
    12.03.2006.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    British Virgin Islands
    Godine
    35

Odgovor: Ko ne izabere lekara ostaće bez zdravstvenog osiguranja

Bogami, ja kad dodjem na salter da priupitam da l' ce da me prime s obzirom da nemam zakazano, one me elegantno iz onog njihovog sobicka upitaju za zdravlje junacko. Onda ja lepo kazem da imam temperaturu, cisto da ne moramo da se natezemo

Pitala bih ja direktno doktorku, ionako mi je rekla da dodjem kad god mi nesto treba i da ne moram ni da zakazujem, al' stra' me da me ne ćebuju oni penzosi u cekaonici sto im je jedina preokupacija u zivotu da l' ce neko uci preko reda
    Gather ye rosebuds while ye may...

prgava Sremica
    Pol
    Žensko
    Član od
    16.03.2011.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    39

Citat Meggy kaže: Pogledaj poruku
    Bogami, ja kad dodjem na salter da priupitam da l' ce da me prime s obzirom da nemam zakazano, one me elegantno iz onog njihovog sobicka upitaju za zdravlje junacko. Onda ja lepo kazem da imam temperaturu, cisto da ne moramo da se natezemo Pitala bih ja direktno doktorku, ionako mi je rekla da dodjem kad god mi nesto treba i da ne moram ni da zakazujem, al' stra' me da me ne ćebuju oni penzosi u cekaonici sto im je jedina preokupacija u zivotu da l' ce neko uci preko reda
    Pa uvek mozes da se pozoves na doktorku i kazes da imas dogovor sa njom..To je vec neki privatni dogovor izmedju vas dve.Inace,temperatura ne spada u hitna stanja.A i niko ne voli one koji ulaze preko red,narocito kad kad vide da se ne vucete cetvoronoskevec procene da i ne delujete bas tako bolesno..Sta reci?..imali smo ovde jednu grupu penzosa koji su dolazili redovno u amb. da bi igrali sah i druzili se a isput i izmerili pretisak...hahaNarocito vole zimi da dolaze jer je fino i toplo
    Da me kojim slučajem nema,trebalo bi me izmisliti

Domaći
    Pol
    Žensko
    Član od
    04.03.2010.
    Aktivnost
    10.05.2013
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    64
    Blogovi
    3

Citat ANIBAS kaže: Pogledaj poruku
    Citat Meggy kaže: Pogledaj poruku
    Bogami, ja kad dodjem na salter da priupitam da l' ce da me prime s obzirom da nemam zakazano, one me elegantno iz onog njihovog sobicka upitaju za zdravlje junacko. Onda ja lepo kazem da imam temperaturu, cisto da ne moramo da se natezemo Pitala bih ja direktno doktorku, ionako mi je rekla da dodjem kad god mi nesto treba i da ne moram ni da zakazujem, al' stra' me da me ne ćebuju oni penzosi u cekaonici sto im je jedina preokupacija u zivotu da l' ce neko uci preko reda
    Pa uvek mozes da se pozoves na doktorku i kazes da imas dogovor sa njom..To je vec neki privatni dogovor izmedju vas dve.Inace,temperatura ne spada u hitna stanja.A i niko ne voli one koji ulaze preko red,narocito kad kad vide da se ne vucete cetvoronoskevec procene da i ne delujete bas tako bolesno..Sta reci?..imali smo ovde jednu grupu penzosa koji su dolazili redovno u amb. da bi igrali sah i druzili se a isput i izmerili pretisak...hahaNarocito vole zimi da dolaze jer je fino i toplo
    Jao što bi volela da vidim vas kada budete pemzioneri šta ćete raditi.Kako je život furtom sumanut lekari penzionere tada neće ni ič fermati.Pitaće a šta je to "penzioner"Jel to neko odgore biće palo pa nemere da se snađe

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

prgava Sremica
    Pol
    Žensko
    Član od
    16.03.2011.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    39

Citat tetkaD kaže: Pogledaj poruku

Jao što bi volela da vidim vas kada budete pemzioneri šta ćete raditi.Kako je život furtom sumanut lekari penzionere tada neće ni ič fermati.Pitaće a šta je to "penzioner"Jel to neko odgore biće palo pa nemere da se snađe

Hahahaha... moram da se nasmejem.To mi često kaže i moja mama,to da ću i ja biti penzioner pa ću videti..
    naročito kad počnem da je zezam da su Top-šop izmislili zbog penzionera jer niko drugi ne bi naseo na njihovu reklamu...
    Šala mala, na račun penzionera.Daj bože da to doživimo u ovim suludim vremenima,zagađenosti i boleština...
    No,grupica veselih "penzosa",kako ih iz milošti zovem je čak osvanula i u lokalnim novinama jednog dana kad je
    novinarka tog lista naletela slučajno u čekaonici na njih.
    Oni su joj ispričali priču kako godinama ,određenim danima dolaze u ambulantu,ponesu šah i onda provedu celo
    prepodne igrajući i čekajući na red...
    Pacijenti koji dolaze su uglavnom jedni te isti koji dolaze kad i nemaju baš valjanog razloga za dolaske
    te bezpotrebno zauzimaju mesta nekom kome je baš potrebno i ne dolazi često..te iz tih razloga (opšte poznatih)
    mlađi ne goduju ,pa ponekad i sa razlogom..jer ne mogu da se zakažu,jer su gužve itd.
    Zato je najbolje bilo kadgod ;opšta praksa za starije u penziji a medicina rada za mlađe i u radnom odnosu.
    Sad se to sve izmešalo,pa se kuva i krčka...

butYouCanCallMeYaye
    Pol
    Žensko
    Član od
    12.03.2006.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    British Virgin Islands
    Godine
    35

Nisam spomenula penzionere zato sto imam nesto protiv njih (to bi onda znacilo da imam i nesto protiv svojih roditelja), vec zato sto oni u principu vode manje uzurban zivot od nas koji smo zaposleni.

Inace,temperatura ne spada u hitna stanja.
    Nem' pojma, kad sam 'tela d'umrem od kasljanja i bolova u grlu, sister me pitala da l' imam temperaturu, posto to sto ne mogu ni vodu da progutam kanda nije bilo dovoljno da bi me primili bez zakazivanja

A i niko ne voli one koji ulaze preko red
    Ni ne nameravam ja da ulazim preko reda, nego pricam o situaciji kad te streljaju pogledom cim izrazis zelju da samo proviris u ordinaciju i pitas doktorku "Je l' mozete da me primite?" To mu dodje... ... jedno 2 i po sekunde vremena.
    Gather ye rosebuds while ye may...

Domaći
    Pol
    Žensko
    Član od
    04.03.2010.
    Aktivnost
    10.05.2013
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    64
    Blogovi
    3

Malo smo otišli u off topik.Ja sam naime penzionisana med.sestra,tako da je ovaj moj post bio malo šaljiv.Inače sada baš često sam prinuđema da odlazim kod lekara pa se onda jednostavno opremim sa strpljenjem kada krenem.A imam svog izabranog lekara vrlo finog staloženog uvek spremnog da me sasluša iako ja sve pripremim šta ću reći tako da nikada netraje dugo moje zadržavanje.
    Sećam se mnogih dogodovština dok sam radila eto vezano uz pacijente koji presede u čekaonici.
    Ispred šaltera stoji žena i kuka kako će joj otići autobus pa se žuri i moli da joj se popune recepti.Kao da nema drugi autobusPopunim ja njoj recepte,nastavim da radim kad posle jedno dva sata vidim ja nju sedi ona bezbrižno izvadila štrikeraj i štrika.
    Pitam šta bi sa autobusom naravno ona odgovori da ima još autobusa,ima vremena.I tako bi mogla da nabrajam.
    A što se tiče izabranog lekara mislim da je to lepo ali vrlo neprijatno kada je taj vaš lekar malo malo odsutan.I onda gde smo tu smo opet na starom.

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

prgava Sremica
    Pol
    Žensko
    Član od
    16.03.2011.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    39

Eto,kakava slucajnost,koleginice...bas lepo.Sudbina me uvek tako ko cudom nekim spoji i uprijatelji sa svojima iz struke.Mislim da su ljudi i ranije pre ovog potpisivanja ugovora uvek gledali da idu kod istog lekar jer je na taj nacin imaodobar uvid u njihovo stanj e sto je veoma bitno kod pracenjabolesti.Tako da je ovo na neki nacin samo ozvaniceno zbog placanja,sto je isasvim uredu.Svako treba da bude placen onolko kolko radi..

Bećar
    Pol
    Žensko
    Član od
    25.09.2008.
    Aktivnost
    26.04.2013
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    38

ja jos nemam izabranog lekara
    svaki put kad dodjem u dz gde bih trebalo da pripadam ona sestra vice na mene sto nemam karton , jos mi je u studentskoj , jbg nisam bila bolesna
    i tako ja svaki put da joj ne bih pomenula mamu milo odem uljudno
    ali sad stvarno to moram da sredim
    mada vec se lecimo ko crnci tako da ako krenem da crkavam od kolere nadam se da ce me primiti i setiti se kolericne Elze
    a verovali ili ne i ja sam koleginica

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Slične teme

1. Ostaćemo prijatelji
    Autor Mish u forumu Ljubav
    Odgovora: 60
    Poslednja poruka: 14.02.2013, 22:21
  2. Zivotna osiguranja
    Autor mikivs u forumu Ekonomija
    Odgovora: 29
    Poslednja poruka: 22.06.2012, 16:06
  3. Strah od lekara