Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 26
    Starosedelac
    Pol
    Muško
    Član od
    14.02.2009.
    Aktivnost
    24.04.2013
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    1

04 Odgovor: Shalteri i shalterke

Razumem ja grozan posao i sve to,koliko ima ljudi koji rade posao koji ne vole? Lepo bi bilo da svi mozemo da radimo sta volimo,nismo u poziciji da biramo pogotovo ne u ovoj drzavi,i sta sad svi treba da budemo nervozni i neraspolozeni i da nigde ne mozes osmeh da vidis,ako radis na javnom mestu sa ljudima,ponasaj se tako a ne kao prema stoki..

Starosedelac
    Pol
    Muško
    Član od
    23.11.2006.
    Aktivnost
    19.06.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    36
    Blogovi
    2

Odgovor: Shalteri i shalterke

Citat Mrak kaže: Pogledaj poruku
    i sta sad svi treba da budemo nervozni i neraspolozeni i da nigde ne mozes osmeh da vidis,..

nego šta i šta uopšte tražiš po šalterima kad imaš internet

večiti optimista
    Pol
    Žensko
    Član od
    12.12.2008.
    Aktivnost
    25.12.2009
    Zemlja
    Serbia

Citat BaneK kaže: Pogledaj poruku

Pa iza šaltera kod kog ja stanem je jedan zgodan batica...I tako... Družim se...
    Platim račune....Internet nema tako lep osmeh... I eto....
    ...svi mukarci misle da su bogovi...samo im niko nije rekao da su ene ateisti...

Koja Sedi
    Pol
    Žensko
    Član od
    22.01.2007.
    Aktivnost
    26.03.2013
    Zemlja
    Fiji
    Blogovi
    3

Citat BaneK kaže: Pogledaj poruku

Inspiraciju za otvaranje teme na forumu...
    Druzenje sa hordom poma'nitalih baba...
    To iskustvo ne mozes da dozivis putem internet talasa
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

...limiT_
    Pol
    Žensko
    Član od
    12.02.2007.
    Aktivnost
    11.03.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    37
    Blogovi
    3

Citat exploited kaže: Pogledaj poruku
    ....ja sve mislim da su neuroticne zbog nedostatka sexa....
    eeee..ne znaš ti koji je to sex raditi sa strankama

LajaviKrelac
    Pol
    Žensko
    Član od
    23.06.2006.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Yugoslavia
    Blogovi
    2

Citat Mrak kaže: Pogledaj poruku
    Razumem ja grozan posao i sve to,koliko ima ljudi koji rade posao koji ne vole? Lepo bi bilo da svi mozemo da radimo sta volimo,nismo u poziciji da biramo pogotovo ne u ovoj drzavi,i sta sad svi treba da budemo nervozni i neraspolozeni i da nigde ne mozes osmeh da vidis,ako radis na javnom mestu sa ljudima,ponasaj se tako a ne kao prema stoki..
    Pitanje je i koga imaš sa druge strane šaltera, ljude ili stoku.
    Mislim, nebrojeno puta sam i ja poludela na šalteru zbog neljubaznosti i neprofesionalnosti. Ali, isto tako sam i prisustvovala iživljavanju stranaka nad "šalterušama". Dovoljno je da ti dođe jedna budala koja će ti se iživljavati na šalteru, tražiti nemoguće, insistirati da učiniš nešto čime ćeš kršiti pravila službe, maltretirati te pola sata,... (ovde ne pominjem psovanja, pretnje, razbijanje stakla na šalteru, a i toga ima). Posle takve torture, ma koliko da voliš svoj posao, ma koliko da ti se nađe i najljubiznija stranka, tvoja ljubaznost za taj dan je davno biti istrošena.
    Stoga, ma koliko da mi je loš dan, pokušavam imati razumevanja za te ljude. Nije mi teško osmehnuti se iako sam čekala da ona završi telefonski razgovor (nije nužno to ogovaranje prijateljica, češće je rešavanje nekih nastalih problema u poslu), doručkuje (i ja moram da jedem, što ne bi morala ona),...
    ... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Banovan
    Pol
    Muško
    Član od
    03.08.2008.
    Aktivnost
    14.02.2010
    Zemlja
    Montenegro
    Godine
    31
    Blogovi
    3

hehe..pa ja njihowu neljubaznost obicno 'ne cutim'..nego im odbrusim jako dobro i ponekad se to zna pretworiti u mali rat.. jer kad widim tako fukaru,jezik u usta ne uwucem dok ih ne naucim jer to su fukare..bilo to banka ili poshta...

..seal in disguise..
    Pol
    Žensko
    Član od
    10.04.2007.
    Aktivnost
    09.11.2012
    Zemlja
    Serbia

Najteže je raditi sa ljudima... Neko reče dovoljan je samo osmeh pa je sve haj... Eh da je... Treba samo zamisliti "sadržaj" jednog prosečno napunjenog autobusa pred nečijim šalterom, pa da ti pozli mada nećeš imati tu čast da ih uslužiš vedar i nasmejan... Meni je u toku dana dovaljan samo jedan drkadžija da mi ga sloši, a kad pred jednim šalterom otegne red sa gomilom rešenih da te izdrndaju jer su već stigli sa predubeđenjem da si oličenje zla, onda sa ljudima kojima je šalter radno mesto mogu samo da saosećam... Ako već želiš da budeš uslužen kako treba, onda se i ponašaj tako. Čoveka tretiraj kao čoveka, a ne kao stoku, pa ćeš i ti dobiti isti tretman. Samo ne treba da zaboravimo, kada već stanemo pred neki šalter, da je lice iza prozorčeta nama jedno ili peto, a mi njemu dvadeset ili hiljadupeto... Pa ko koga tu treba da podnosi?
    nije dotakla ništa što bi moglo da boli
    njene ruke su bele kao led
    njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

Bećar
    Pol
    Muško
    Član od
    23.04.2008.
    Aktivnost
    08.04.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    41

Најлакше је рећи да су нам шалтери "грозни", да си то бастиони бирократије, нељубазности, па и ароганције. И има ту исте. Али, сви смо ми некоме неко иза шалтера. У зачараном смо кругу нас какви јесмо.

Banovan
    Pol
    Muško
    Član od
    26.08.2007.
    Aktivnost
    21.04.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40
    Blogovi
    28

Sad ću ja malo iz ugla šalterKe da vam pričam o ljudima koji dolaze u pošte...

...prvo, čim pređu prag gorepomenutih ustanova, odmah se postavljaju na viši nivo od osobe iza stakla.

I svi neizostavno žure (primer: koleginica na odmoru, radim sam i jedva ugrabim 20 minuta da ubacim nešto u kljun. Bez kucanja se otvaraju vrata na službenoj prostoriji uz pitanje: je l' možeš da mi primiš uplatu, žurim? Da li je neljubazno ako toj osobi hladno kažem "Izlazi napolje").

90 % je nepismeno (jao, ja ne znam, ja ovo nikad nisam popunjavao. Je l' možeš ti, molim te?).

98 % starije populacije ne vidi (jao, ja nisam poneo naočari, popuni mi ti, molim te).

60 % ne zna da kaže "Dobar dan".

30 % ne zna zbog čega je došlo (ili ne zna da objasni, sporazumevanje uvek bude jako interesantno).

5 % dođe u poštu za svaki slučaj (tipa, "bio sam kod doktora, izmerio pritisak, ajd' da proverim i stanje na tekućem računu").

0.1 % je nepodošljivo bezobrazno. Sa takvima sam imao i tuče.

Postoje ljudi koji su nesrećni (pre par dana: Baka: "Sine, evo ti ovih 30 dinara da popiješ nešto za moju glavu." Ja: "Hvala, nije trebalo, a šta je sa glavom ?" "Četvrta godina kako me boli. Neki živac se upalio, hoću da poludim..." i poče da plače. Okrene se, krene prema vratima, seti se nečeg, vrati se pružajući mi još 20 dinara: "Evo ti i ovo da imaš za pivo, popij za moju glavu, da me prestane..." E, posle toga vam dođe da plačete, vrištite i popijete to pivo, ako iole pomaže...i dobijate sede, jednu za drugom...).

Postoje ljudi koji nisu više ovde (deda od 70-ak godina dođe na šalter, podigne penziju, ali po njegovom pogledu vidim da tu nešto nije u redu. Umesto da krene ka izlaznim vratima, zapuca kod poštara u njihovu prostoriju. Ja mu kažem da ne ide tamo, on me prazno pogleda, krene ka izlaznim vratima i skrene levo - u podrum. Zamolim nekog klinca da ga vrati i odvede ga do izlaza. Klinac i moja koleginica su se smejali. Ja sam se plašio.)

I takoooo...gadan posao, ali neko mora da ga radi...

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •