~Volem ga jer je naš Vojvođanski
~baš je zanimljiv i zabavan
~ljudi su fini ,kulturni,obrazovani...a kakvi
i mogu da budu kad su vojvođani...i tako
sve naj,naj...za![]()
5lajkova

~Volem ga jer je naš Vojvođanski
~baš je zanimljiv i zabavan
~ljudi su fini ,kulturni,obrazovani...a kakvi
i mogu da budu kad su vojvođani...i tako
sve naj,naj...za![]()

Zato shto je dobar,i zato shto...Nisam fin,nisam kulturan,ponajmanje obrazovan,da ne kazhem nenachitan...A nisam ni vojvodjanin...Ali sam zato najlepshi!Hehehehehe...
Me Bring Da Enlightenment...
ponajvise zato sto ne moram da zalazim na forum,hr da bih videla preporuke filmova...Forum.hr je vec odje....![]()
Ovakva će te teško zavoleti,teško ćeš joj se svideti i teško će ti to ona priznati.I kad prizna, opet će ti teško ljubav pokloniti.Ali kad te zavoli,neće te ovakva nikad ni prevariti ni izneveriti.

Ne volim ovaj niti jedan drugi forum, ovde sam zato što sam navučen na net![]()
Najgora je uš što iz opanka iziđe.
ne znam jos , tek sam stigao ... mozda se najbolji odgovor krije u tekstu koji sam napisao pre nekoliko meseci ... pa, procenite sami
Nekako se stalno desi da se sa puta vracam u sumrak. Ono doba dana kada se i Bogovi, na raznim meridijanima, spremaju na pocinak ..Ne, ne pratim znakove, to je odvec postala mehanicka radnja ..Osetim miris uzeglog ulja ; to je sunce, ovo nase Vojvodjansko, nemilice przilo polja suncokreta , polja poput zutog mora. Osetim miris zelene stabljike kukuruza; koji ceka avgustovku kisu ``da se klip nalije`` , tako kazu. Osetim miris raspukle zemlje; ove zemlje tezacke, oznojane, posne, u grudvama kao pesnicama prkosnim , zemlje sto radja i use jednako smrt prima …Osetim miris reka; svih onih na kojima sam rastao, bosonog skakao za tankerima, davio se nekoliko puta, vadili me nasmejanog ``opet cu ja kada prodjete sledeci put `` …Reka, poput ruku koje scepaju, al` nezno , pa te nikada vise ne puste.. reka iz kojih vodu pijem , najgoru vodu mogucu , al` moju … u casi svi sastojci zivog organizma , samo josh dusa fali …
Osetim , ni sam ne znam kako , onaj hleb kvasni, sto ga zovemo ``zdudani`` … jezikom po ustima ga trazim … moj hleb, na mojim njivama nik`o, moje ga snase mesile onim dezmokastim rukama i podlakticom k`o omanje prase , moj ga komsija prodaje , moju dusu hrani.... taj zdudani `lebac beli.
Vozio sam danas 14 sati, presao preko 1000 kilometara … za 13 sati nisam ubio ni jednog insekta .. u poslednjem satu , u mojoj ravnici, ubio sam 20.000 po kvadratnom santimetru sofersajbne. Oproste mi valjda insekti genocid ovaj, svoji smo , nasi , domaci ..
E, da .. znam jos i po tome sto niko ne postuje pravila i znakove…Jos kao deca svotali smo se sa znakovima , docrtavali raznorazne piktoresktne likove i pojave ... topali se tako sto smo istopali svaki koji je imao ono ``crveno`` okolo … crveno kao simbol za ``ne smes`` , ``nemoj`` … nikada nije bio dovoljno jak za nas, nije imao tu moc da me ubedi u suprotno ..
jer suprotnog je ovde taman dovoljno ; nebo – naspram njega moja ravnica … prava mera suprotnosti za ceo zzivot…
Poruku je izmenio 2good2Btrue, 26.01.2012 u 23:40
``Zasto dirate moj crni krov, na kome stoji roda bela, na kome raste trava kudrava ... Moj krov u podnozju dugog veka ...``

Zbog toga sto na ovom forumu mogu da oformim listu nepozeljnih...retko koji forum daje mogucnost ignore-a...
Zgodno...kao kada nekog lepo prebrises gumicom i ta osoba jednostavno ne postoji vise![]()
Čak i sunce ima pege....
zato sto je tu Gogili a Bakili vise nije.....
Ovakva će te teško zavoleti,teško ćeš joj se svideti i teško će ti to ona priznati.I kad prizna, opet će ti teško ljubav pokloniti.Ali kad te zavoli,neće te ovakva nikad ni prevariti ni izneveriti.