Mislim da Hrvati prolaze dalje (mada bi bilo bolje da prođu Slovenci, baš zbog onoga što je napisao LH)
Nama je i polufinale veliki uspeh, ali za dalje je jako teško prognozirati.
Nadam se finalu Španija - Srbija .... a onda, videćemo ....![]()
Mislim da Hrvati prolaze dalje (mada bi bilo bolje da prođu Slovenci, baš zbog onoga što je napisao LH)
Nama je i polufinale veliki uspeh, ali za dalje je jako teško prognozirati.
Nadam se finalu Španija - Srbija .... a onda, videćemo ....![]()

Vidi se da pratiš fabulu radnje. Evo, Hrvati vode 13 razlike, ali Popović pravi tehničku??!! Bože.
Jbote, kakva glupost. Hrvatska vodi 13 razlike i ima napad 9 sekundi pre kraja. Popović iz čista mira pravi tehničku, Slovenci za 9 sekundi daju 5 poena i opet je sve moguće.
Poluvreme.
Ladno je tom tehničkom vratio Slovence u utakmicu. Repeša ima da ga išamara za primer u svlačionici
No, ima još 2 četvrtine pa ćemo videti .... Sve je moguće![]()

Slovenci, ipak.
Hrvati su ispali zahvaljujući sopstvenoj gluposti.
Sutra deremo Slovence.
![]()
Žjuuuuuuuuu! Ovaj Erazem Lorbek igra k'o zmaj .....
Prođoše Slovenci ... sutra od 21h će biti dobre košarke
Inače, ovog Popovića ima sutra da nakrpe za onu tehničku (biće puna bulja šimika ... ima cela Hrvatska da mu kaže: "Popoviću, bend over") ... mada mi ni Planinić nije jasan sa onim pokušajem sa 9m
![]()
Kako Hrvati proćerdaše utakmicu.
Komentator kad bi mogao da ih pošamara, čini mi se da bi se smirio.
Jadno...od jednih Slovenaca...pih
Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

18. septembar 2009. | 22:44 | Izvor: B92
Preokret Slovenije za polufinale
Reprezentacije Slovenije pobedila je Hrvatsku 67:65 i plasirala se u polufinale EP u Poljskoj gde će u subotu igrati protiv Srbije od 21 sat.
Slovenija je tokom drugog perioda gubila i 15 poena, ali je odličnom odbranom i sjajnom igrom u napadu napravila strašnu seriju 23:3 i preokrenula rezultat krajem naredne četvrtine. U nastavku je Slovenija iskoristila slabu igru Hrvatske šokiranu preokretom i plasirala se među četiri najbolja tima. Sloveniju je predvodio Erazem Lorbek sa 27 poena i osam skokova.
Drugi najefikasniji igrač kod Slovenaca bio je Boštjan Nahbar sa 12 poena i pet skokova, dok je odlični Jaka Lakovič ubacio 11 i imao pet asistencija. U Hrvatskom timu dominirao je Roko Leni Ukić sa 21 poenom (12 u prvom periodu), pet asistencija i tri skoka. Zoran Planinić ubacio je 11, a Nicević dodao deset poena.
U prvom periodu Hrvati su nadigrali Sloveniju i sjajnim šutem iz igre došli do sedam poena prednosti. Polovinu koševa za Hrvatsku ubacio je Roko Leni Ukić koji je samo jednom promašio iz igre.
Slovenija se u drugom periodu brzo vratila u igru najviše zahvaljujući Jaki Lakoviču koji je pogodio trojku i dobio dodatno bacanje koji je uspešno realizovao.
Slovenija je držala rezultatski priključak do 29:27, ali su onda Hrvati napravili 10:0 seriju i prvi put došli do dvocifrene prednosti. U tom periodu najbolji u hrvatskom timu bio je Zoran Planinić.
Do kraja poluvremena Hrvatska je nastavila sa sjajnom igrom i iskoristivši lošu organizaciiju Slovenije u napadu dolazi do 15 poena prednosti. Međutim, kada je izgledalo da je u rasulu, Slovenija pravi sjajnu seriju 7:0 u poslednjem minutu i smanjuje na 47:39.
Posle dva minuta igre u trećem periodu Sloveniji je još više smanjila prednost i došla do 48:44, a četiri minuta pre kraja posle trojke Lakoviča i koševa Lorbeka preokreće rezultat i četvrtinu završava sa 53:50.
Furioznu igru Slovenija nastavlja i u poslednjem periodu kada je zahvaljujući poenima Lorbeka i sa dve vezane trojke Slokara došla do prve ozbiljnije prednosti (61:56). Hrvatski košarkaši su pokušali da u poslednjim minutima igre dođu bar do produžetka, ali su Slovenci ostali koncentrisani i slavili protiv rivala sa 67:65.
Slovenija će u subotu u polufinalu igrati protiv Srbije od 21 sat, a od 18.30h u prvom polufinalnom duelu sastaju se Španija - Grčka.
Preporuči temu