Nisam znao gde da postavim ovaj mali experimentalni film...
Ako mu nije mesto na ovoj temi slobodno menjajte.
Ima jos par koji biH da podelim ako vas zanima.
Nisam znao gde da postavim ovaj mali experimentalni film...
Ako mu nije mesto na ovoj temi slobodno menjajte.
Ima jos par koji biH da podelim ako vas zanima.
Qui vit content de rien possde toute chose.
Ovako izgleda jedna virtuelna modna revija poznatog japanskog stiliste Issey Miyake
Radjena je po principu Motion Capture senzora.

Film br. jedan:
Mene uvek zanimaju motivi, zašto se krene od ptica i sve se u pticu pretvori. Nedostaje li nam toliko ta sloboda iako smo najslobodnija bića na planeti, iako mi formiramo sam pojam slobode. Sviđaju mi se prelazi ptice, drveće, voda, sve neuhvatljivo i ne do kraja pojmljivo. Ko zna kakva se filozofija krije iza ovoga. Ja sam ga gledala sa mutiranom muzikom, možda bi muzika promenila dojam, ovako je lepo i pomalo možda već viđeno u formama grafika pod nazivom Metmorfoze od M.C. Escher-a.
Film br. dva:
Može da bude filozofski ako se baš potrudimo, ali meni liči na reklamu gospodina Issey Miyake-a, gde možda govori da nisu te zanosne manekenkice važne već on kao tvorac nečega. Tko će ga znati, svako čita i vidi napisano na svoj način.
"...There is a crack in everything. That's how the light gets in..."
Manekenke su i na pravim revijama (samo) sofisticirani ofingeri u pokretu... Narocito kod kreatora sa "cvrstim" (umetnickim) potpisom.
Mislim da to sto on (i jos par njih) radi/kreira ne moze svako (bilo ko) da nosi.
Sve ostalo je stvar interpretacije...
I reference...
Evo jednog (meni lično) korisnog i zanimljivog linka gde se može pronaći nešto i o eksperimentalnom filmu
http://vizuelna-antropologija.blogspot.com/
Never lie to someone that trusts you. Never trust someone that lied to you.

Genaralno film no1 je savim ok, mada je mogao imati i vecu snagu, a to je opet mozda samo zbog gledanja u tom malom prozorcicu i sa stisanom muzikom...I jeste, simbolika ptica i varijacije na tu temu su vec pomalo isprane od upotrebe....
Film no2 jeste komercijalan, ali je OK, muzika je odigrala presudnu ulogu u kvalitetu....Drugaciji pristup....Sve u svemu svidja mi se kao takav....
Manekenke su i na pravim revijama (samo) sofisticirani ofingeri u pokretu... Narocito kod kreatora sa "cvrstim" (umetnickim) potpisom.
![]()
Covek je sinteza beskonacnosti i konacnosti,prolaznog i vecnog, slobode i nuznosti, kratko: sinteza.
Trenutno samo kratkometražni filmovi neguju prave eksperimente a dugometražni takvih je malo i nisu kvalitetetni.
Da podelim sa vama jedan link
http://dekku.blogspot.com/search/label/short%20movie
ovde se moze naci gomila kratkih filmova
Discovery is dangerous… but so is life. A man unwilling to take risk is doomed never to learn, never to grow, never to live.

Evo jos jedan, malo je stariji, i drugaciji od ostalih ovde... Kako vam se cini?
Covek je sinteza beskonacnosti i konacnosti,prolaznog i vecnog, slobode i nuznosti, kratko: sinteza.
Picasso's Guernica
Experimentalan pristup, mozda cak i prvi...
Smelo.