Slazem se za filmove Sindlerova lista, Mi deca sa kolodvora zoo - odlicni filmovi.
Evo skoro sam gledala nemacki film Sophie Sholl. Evo LINK
Ovo je prica o hrabroj studentkinji koja se borila protiv nacizma i Hitlerovog rata.

Slazem se za filmove Sindlerova lista, Mi deca sa kolodvora zoo - odlicni filmovi.
Evo skoro sam gledala nemacki film Sophie Sholl. Evo LINK
Ovo je prica o hrabroj studentkinji koja se borila protiv nacizma i Hitlerovog rata.

The pursuit of happynes jedna fantasticna drama zasnovana na istinitom dogadjajuvredi ga pogledati
![]()
Volim je od štala do neba, od blata do pšenice, toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša, vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice, tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša ...tu Vojvodinu bogomojačku, i bezbožničku, i ivnsku, belju od jaganjaca, crnju od paljevina, tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku...
Bela oluja, istinit dogadjaj, savrseno opisano na filmskom platnu.
Ne volim bas da gledam filmove snimljene po istinitim dogadjajima. Obicno su to tragicni dogadjaji ili neki koji ostavljaju gorak ukus. Mogu da pogledam tragicne filmove i nije mi to problem, ali me uzasno opterecuje kada znam da se to zaista dogodilo nekome. No gledala sam ih pre dosta. A onda sam pre otprilike godinu i po pogledala film "Gia".... I od tada vise ne gledam takve filmove. Film je stravican. Jos mi djavo nije dao mira pa sam morala da potrazim na internetu i dodatne informcije o Djiji Karandji. Uzasna prica. Sledi mi se krv od te tragedije, ali ne samo zato sto je to eto Djija - poznata manekenka, vec zato sto je to samo jedna prica u moru istih takvih tragicnih prica raznih devojaka sirom sveta. Ja nisam mogla da pojmim da negde postoji takva stvarnost, da postoji takvo nesto, da neke devojke negde imaju takav zivot i takvu smrt. Kada pomislim na film i celu tu pricu o zivotu te devojke ne mogu mirno da spavam.
Sve u svemu od tog filma vise ne gledam filmove snimljene po istinitom dogadjaju.
Break the rules rebel, break them hard...
mi deca sa stanice zoo

znaju da budu dosadni..ali ima fenomenalnih kao na primer 'BOzjih Ruku Djelo'.....fantastican,odlican....'proizweden'2006 godine...
recimo film koji sam cesto pominjao JOHNY Q (sa denzelom) je ziwa istina...
'Zawet' sa Dzek Nikolsonom...trilercina
23 dana straha trilercina takodjesuper..ma super uradjen i napet..ziwa istina
![]()

PIJANISTA
Mnogo dobar film.

Owaj film je istinita pricha.
Uz dosta plastike i sminke CHARLIZ THERON uspjewa da izgleda kao i osoba ciju sudbinu treba da predstawi..to je neophodno bilo jer prema reziseru Patty Jenkins ,Charliz Theron bi kroz proces transformacije bolje shwatila swe aspekte uloge koju tumaci i kao drugo 'odmakla se' samim tim,i od imidza starlete i ljepotice koji bi mogao da zasmeta publici i da se udubi u inace potresnu pricu.Trik je uspio i lazni zubi i par kila wise i swe ..
![]()
Poruku je izmenio egzotic, 12.11.2008 u 23:11
Pijanista--uvek fenomenalan, kad god ga gledam
Remember the Titans (Denzel Washington) - jedna od "happy-end" istinitih prica (nema ih bas mnogo)
"Uhvati me ako mozes" - akcija, komedija, ama sve! odlican film po istinitoj prici (Leonardo DiCaprio i Tom Hanks)
Tiger Facts:
1. Tigrovi su macke koje obozavaju kupanje.
2. Tigrove pruge su jedinstvene kao otisci prstiju.

ziwa istina...kako nestaju djewojke