Strana 2 od 12 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 112
    Beatrix Kido Avatar od  Kill Bill
    Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

Odgovor: GSP uvodi novi sistem naplate u Novom Sadu

Citat Kunic kaže: Pogledaj poruku
    Dalje, kakve veze ima prljavština sa uvođenjem novog načina plaćanja?
    Zato sto je nebitno na koji ce se nachin platiti,
    platilo se karticom, keshom, cekom, prasetom, piletom..nekako ce se platiti...
    mnogo je bitnije u chemu se vozish,
    da li je to obor ili prevoz !!!

I nemojte ljude da mi nazivate stokom
    niko nije kriv zato sto mora da se vozi autobusom,
    niti to iko voli..jednostavno mora,prevelika mu je destinacija da ide svaki dan peshke, roditelji nemaju uslova da ga voze u shkolu svaki dan, nema para za taxi svaki dan. I vi mi ljude koji nemaju novca nazivate stokom?
    Ne, ljudi nisu stoka niti treba da budu tretirani kao stoka!

A sto se tiche ophodjenja prema drugima, pa niko ih nije nauchio da poshtuju jedni druge i chine jedni drugima dobro jer da bi nesto nekoga uverio i ubedio,pa i nauchio najpre morash da ga poshtujesh. A ne da ga gurnesh u "provaliju" i tretirash kao stoku jer se nije kulturan rodio... Vi ste se verovatno svi ovde rodili fini a oni ostali, koji nisu imali srece da se JEL takvi rode, su stoka...
    EEE nikad mi necemo u Evropu...
    i aj sad nek me josh neko pita zasto pizdim kad cujem ovako nesto,
    i zashto ni tih 20 dinara ne platim...
    vredjaju ljudska prava, a pre toga ljude!

White Eagle Avatar od  Kunic
    Član od
    20.03.2006.
    Aktivnost
    27.10.2007
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Slike
    2

Citat Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
    Zato sto je nebitno na koji ce se nachin platiti,
    platilo se karticom, keshom, cekom, prasetom, piletom..nekako ce se platiti...
    Ima veze čime se plaća, jer ako ceo svet koristi kartice, zašto mi moramo da budemo drugačiji? Zašto bi morali da čekamo kusur od dinar-dva, i dok držimo otvoren novčanik sa obe ruke, vozač krene i onda padnemo na pod i pogubimo pare kada možemo lepo da mu damo karticu i završimo.

mnogo je bitnije u chemu se vozish,
    da li je to obor ili prevoz !!!
    Polako. Biće i toga. Izbačeni su oni drndavi busevi skoro svi iz upotrebe. Još kada bi se i narod (stoka) koji skrnavi iste izbacio, bilo bi sjajno.

niko nije kriv zato sto mora da se vozi autobusom
    Naravno. Ali ako želi i sutra da se vozi tim autobusom, ne treba da ga uništava. Ako nema šta pametnije u životu da radi, neka udara glavom u zid.

I vi mi ljude koji nemaju novca nazivate stokom?
    Ja stokom nazivam one koji uništavaju tuđe.

A sto se tiche ophodjenja prema drugima, pa niko ih nije nauchio da poshtuju jedni druge i chine jedni drugima dobro jer da bi nesto nekoga uverio i ubedio,pa i nauchio najpre morash da ga poshtujesh. A ne da ga gurnesh u "provaliju" i tretirash kao stoku jer se nije kulturan rodio... Vi ste se verovatno svi ovde rodili fini a oni ostali, koji nisu imali srece da se JEL takvi rode, su stoka...
    E bre i cigusi što prose ti kažu hvala kada im daš dinar. Nek ide kući i seče svoj nameštaj i svoj kauč. Neka pljuje kod sebe na tepih i neka lepi žvaku svojoj kevi na stolicu, a ne u autobus. Išao sam i ja busom u školu i gledao sam šta rade po autobusima. Niko se nije kulturan rodio, ali kada napuniš 15 godina, moraš imati određene norme ponašanja, a da ne pričamo kada pređeš tridesetu. Osnovno obrayovanje je obavezno, a tamo se upravo uče i norme ponašanja i ophođenja.
    Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

Ima veze čime se plaća, jer ako ceo svet koristi kartice, zašto mi moramo da budemo drugačiji? Zašto bi morali da čekamo kusur od dinar-dva, i dok držimo otvoren novčanik sa obe ruke, vozač krene i onda padnemo na pod i pogubimo pare kada možemo lepo da mu damo karticu i završimo.

Polako. Biće i toga. Izbačeni su oni drndavi busevi skoro svi iz upotrebe. Još kada bi se i narod (stoka) koji skrnavi iste izbacio, bilo bi sjajno.
    Obrnutim redosledom, ima vremena za osavremenjavanje placanja prevoza,
    najpre se treba pozabaviti prevozom.

Naravno. Ali ako želi i sutra da se vozi tim autobusom, ne treba da ga uništava. Ako nema šta pametnije u životu da radi, neka udara glavom u zid.
    To nije primaran problem, pa uzmi jednu prostoriju, u nju ne mora 20 godina niko ni da pljune, ni da zalepi zvaku , ni da nesto otkine,vec samo da prodje kroz nju i za 20 godina ce ista takodje lichiti na obor...
    Kad bi se taj autobus bar jednom oprao,
    i tu "stoku" bi bilo sramota da pljune na cist pod.

E bre i cigusi što prose ti kažu hvala kada im daš dinar. Nek ide kući i seče svoj nameštaj i svoj kauč. Neka pljuje kod sebe na tepih i neka lepi žvaku svojoj kevi na stolicu, a ne u autobus. Išao sam i ja busom u školu i gledao sam šta rade po autobusima. Niko se nije kulturan rodio, ali kada napuniš 15 godina, moraš imati određene norme ponašanja, a da ne pričamo kada pređeš tridesetu. Osnovno obrayovanje je obavezno, a tamo se upravo uče i norme ponašanja i ophođenja.
    Norme ponashanja se nose iz kuce, a veliki uticaj na njihovo oblikovanje ima i okolina... I shkola naravno, mada ona tu ima najmanji uticaj...
    A ako se covek konstantno tretira kao stoka,
    on vremenom i pocinje tako da se ponasha...
    tako da kad bi se malo povelo rachuna o tim ljudima, prestala da im se namece folk terapija i prljavshtina u svakodnevnom korishcenju javnog prevoza...
    U takvim uslovima, ja ne znam sta ti ocekujesh, da ljudi josh ponesu i zoger pa malo operu bus?

Super Moderator Hangman Champion, Hang Stan Champion Avatar od  makilli
    Član od
    21.11.2006.
    Aktivnost
    22.11.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    5

I nemojte ljude da mi nazivate stokom
    niko nije kriv zato sto mora da se vozi autobusom,
    niti to iko voli..jednostavno mora,prevelika mu je destinacija da ide svaki dan peshke, roditelji nemaju uslova da ga voze u shkolu svaki dan, nema para za taxi svaki dan. I vi mi ljude koji nemaju novca nazivate stokom?
    Ne, ljudi nisu stoka niti treba da budu tretirani kao stoka!
    Aha,i upravo svi ti koje si navela se ponašaju više manje pristojno u autobusu,kao i svi ostali nenavedeni ali se uvek može naći poneki pripadnik ljudskog roda koji će sebi dati za pravo da iz ko zna kog razloga uništi to isto prevozno sredstvo.To je činjenica.Koliko puta si i sama videla nekog kako piše po busu,baca smeće,etc.Niko nije ljude koji nemaju novca nazvao stokom i nije rekao da tako trebaju i da se tretiraju.

Ok,ali ako se već nisi kako ti kažeš kulturno rodio ne znači da se od tebe očekuje da se nekulturno ponašaš

EEE nikad mi necemo u Evropu...
    i aj sad nek me josh neko pita zasto pizdim kad cujem ovako nesto,
    i zashto ni tih 20 dinara ne platim...
    vredjaju ljudska prava, a pre toga ljude!
    Nije ni Evropa poštedjena prljavih autobusa,a tebe svakako niko ne tera da se voziš gradskim prevozom kada si već toliko ogorčena na stanje u kome se autobusi nalaze
    I may not be perfect but I'm always me

Član od
    20.03.2006.
    Aktivnost
    27.10.2007
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Slike
    2

Obrnutim redosledom, ima vremena za osavremenjavanje placanja prevoza,
    najpre se treba pozabaviti prevozom.
    E nebitno je, važno je da se radi.

To nije primaran problem, pa uzmi jednu prostoriju, u nju ne mora 20 godina niko ni da pljune, ni da zalepi zvaku , ni da nesto otkine,vec samo da prodje kroz nju i za 20 godina ce ista takodje lichiti na obor...
    Kad bi se taj autobus bar jednom oprao,
    i tu "stoku" bi bilo sramota da pljune na cist pod.
    Peru se busevi. To ti mogu garantovati. Pre dosta godina sam sa svojim tadašnjim najdrugarom seo u sedmicu i krenuli smo da nas uhvati kontrola, jer je jedno vreme bila fora ako te uhvate bez karte ideš da pereš buseve. A nama se baš prao jedan autobus.

Ej meni se moj auto isprlja za mesec dana u kome se vozi 5-6 osoba u tom periodu. A zamisli autobus u kome se dnevno vozi 1000 putnika. Pa ne mogu ga prati svaki dan. GSP NS ima preko 800 autobusa. Ko će to postići? Koliko će se vode potrošiti, koliko ljudi treba platiti? A karta 29 dinara. Mnogo je kume. Ako ne bi bacali đubre po podu, grickali semenke, pljuvali itd. bilo bi čistije.

Norme ponashanja se nose iz kuce, a veliki uticaj na njihovo oblikovanje ima i okolina... I shkola naravno, mada ona tu ima najmanji uticaj...
    A ako se covek konstantno tretira kao stoka,
    on vremenom i pocinje tako da se ponasha...
    tako da kad bi se malo povelo rachuna o tim ljudima, prestala da im se namece folk terapija i prljavshtina u svakodnevnom korishcenju javnog prevoza...
    U takvim uslovima, ja ne znam sta ti ocekujesh, da ljudi josh ponesu i zoger pa malo operu bus?
    Nametala mi se folk-prljavština, odrastao sam tokom devedesetih, ali nikada nisam pljunuo u autubusu, niti šarao grafit po sveže okrečenom zidu. A sebe ne smatram nešto mnogo drugačijim od ostalih. Dakle, ako mogu ja - mogu svi.

Zli klerofašista Avatar od  yossarian
    Član od
    18.02.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    2

Нигде се друштво није променило тако што је одједном свако лепо васпитао своје дете и сутрадан сви осванулу културни (карикирам).
    Чињеница је да се ред заводи правилима, прописима, казнама... јер људи су јако неваспитани, некултурни, једноставно друштво нам је нажалост такво.
    Али такође се слажем да нам друштво није такво јер су људи стока, и да су људи више жртве свега што нам се дешава него кривци... али све је то опет повезано и иде у круг
    Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

E nebitno je, važno je da se radi.
    e nije nebitno.
    nikad se na kucu nisu prvo ugradjivali plin i struja,pa tek onda gradila kuca.

Peru se busevi. To ti mogu garantovati. Pre dosta godina sam sa svojim tadašnjim najdrugarom seo u sedmicu i krenuli smo da nas uhvati kontrola, jer je jedno vreme bila fora ako te uhvate bez karte ideš da pereš buseve. A nama se baš prao jedan autobus.

Ej meni se moj auto isprlja za mesec dana u kome se vozi 5-6 osoba u tom periodu. A zamisli autobus u kome se dnevno vozi 1000 putnika. Pa ne mogu ga prati svaki dan. GSP NS ima preko 800 autobusa. Ko će to postići? Koliko će se vode potrošiti, koliko ljudi treba platiti? A karta 29 dinara. Mnogo je kume. Ako ne bi bacali đubre po podu, grickali semenke, pljuvali itd. bilo bi čistije.
    Ne smrdi kume na semenke i markere, vec na prljavshtinu...prashinu,znoj...

Nametala mi se folk-prljavština, odrastao sam tokom devedesetih, ali nikada nisam pljunuo u autubusu, niti šarao grafit po sveže okrečenom zidu. A sebe ne smatram nešto mnogo drugačijim od ostalih. Dakle, ako mogu ja - mogu svi.
    generalno mi idu na zivce shvatanja, kad je meni tako bilo, nek bude i ostalima...
    ako si se ti vozio i trpeo to sto si trpeo,zasto bi moralo i tvoje dete? na primer...
    Citat Makili; kaže:
    Nije ni Evropa poštedjena prljavih autobusa,a tebe svakako niko ne tera da se voziš gradskim prevozom kada si već toliko ogorčena na stanje u kome se autobusi nalaze
    nisu ovoliko prljavi, moze se cak reci u Jevropi se,naspram ovoga, glancaju...
    pa nije moja muka, ali ne vidim zasto bi trebala biti ichija?

Član od
    20.03.2006.
    Aktivnost
    27.10.2007
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Slike
    2

Citat yosarrian kaže:
    Чињеница је да се ред заводи правилима, прописима, казнама... јер људи су јако неваспитани, некултурни, једноставно друштво нам је нажалост такво.
    I šta bude kada te uhvati npr. kontrola bez karte? Jebeš mu i majku i oca, nazivaš ga zlikovcem, a on samo radi svoj posao. I opet ćeš se sutra voziti bez karte. Ne vrede nama kazne. Tvrdoglavi smo mi suviše. Nego jednostavno se moraš sam sa sobom dogovoriti.

e nije nebitno.
    nikad se na kucu nisu prvo ugradjivali plin i struja,pa tek onda gradila kuca.
    Pa mi imamo kuću, koja se u poslednje vreme modernizovala.

Ne smrdi kume na semenke i markere, vec na prljavshtinu...prashinu,znoj...
    Pa šta sad treba GSP da uvede pranje putnika pre ulaska u bus? Zar je normalno da se čovek ne okupa, nego da smrdi ko svinja? Čak i da je fizikalac i da se ceo dan kupa znoju, opet ima neku slavinu recimo na građevini na kojoj radi pa da se zapere, a ne da ti stavi smrdljivi dlakavi pazuh na glavu. To nema veze sa GSP-om. A ako je obukao košulju i kravatu na prljavo telo, onda je stoka i seljačina na kvadrat.

generalno mi idu na zivce shvatanja, kad je meni tako bilo, nek bude i ostalima...
    Išla su i meni, ali su urodila plodom. Kada sam bio klinac i bacim nešto na ulicu, govorili su mi da to lepo pokupim i da zamislim šta bi bilo da svako baci papirić. I svoje dete ću tako da vaspitam. A slično su mi ponavljali i u osnovnoj. I ne vidim ništa loše u tome, jer je to najosnovnija kultura. Nisam rekao "Evo ja sam dobio sedmicu na lotou, pa ako sam dobio ja, mogu svi."

Zli klerofašista Avatar od  yossarian
    Član od
    18.02.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    2

I šta bude kada te uhvati npr. kontrola bez karte? Jebeš mu i majku i oca, nazivaš ga zlikovcem, a on samo radi svoj posao. I opet ćeš se sutra voziti bez karte. Ne vrede nama kazne. Tvrdoglavi smo mi suviše. Nego jednostavno se moraš sam sa sobom dogovoriti.
    Не верујем да постоји друштво у свету које је само од себе дошло памети, тако што се свако договорио сам са собом... мислим да су решење овде нинџа ревизори
    http://www2.serbiancafe.com/cir/disk...0057550.html?3
    Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Snebivljiva Aždaja Avatar od  SQUAW
    Član od
    13.03.2006.
    Aktivnost
    01.09.2009
    Zemlja
    British Indian Ocean Territory
    Blogovi
    9
    Slike
    2

Autobus ne smrdi na znoj, već čovek. Kod nas se bar peru autobusi, ali ima ljudi koji se ne peru. Boje se valjda da se ne prehlade. Narod nije stoka, to bi bila uvreda za stoku. Ima pojedinaca imbecila, kako svuda, tako i u prevozu.

Žao mi je što se nisam provozala po Novom Sadu gradskim prevozom, već sam tamo uvek bila ili pešak, ili sam se vozila kolima ili taxijem. A volim gradski prevoz. Ne moram da ga koristim, ali ga volim. Ne ono mazohistički, nisam ga baš tako volela kad u isti nije moglo da se uđe devedesetih i opcija mi je uvek bila pešačenje koje volim, ali nikad se nisam gadila prevoza. Volim da sam među ljudima, kakvi god da su, a i autobusi i trolejbusi su velike pijace, čiji sam uvek volela da budem deo. Arterija mog grada kojom i dan danas rado plovim. O nekim linijama su i pričice napisane

Česti su, tačni, specijalno popularne linije, čisti i provetreni, poneka žvrlja negde stoji, ali retko, Japan kad da donacije u ugovoru pod obavezno piše da autobus sa njihovom zastavicom mora da bude čist onaj ko misli da se autobusi u inostranstvu nešto specijalno više glancaju nego naši ili ima pogrešnu informaciju ili nije mnogo toga video. Nije sjajno, ali su autobusi u mnogo boljem stanju nego što su ikada bili i sa zadovoljavajućom prosečnom starošću vozila.

A sećam se sa nostalgijom i krševa. Nigde na svetu trola nije tako grejala u avgustu kao u mom gradu
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Strana 2 od 12 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. O Novom Sadu
    Autor Najgora u forumu Novi Sad
    Odgovora: 41
    Poslednja poruka: 21.11.2011, 21:14
  2. Tramvaj u Novom Sadu
    Autor Kunic u forumu Novi Sad
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 07.09.2011, 22:49
  3. Muzeji u Novom Sadu