Strana 3 od 12 PrvaPrva 1234567 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 112
    Super Moderator Hangman Champion, Hang Stan Champion Avatar od  makilli
    Član od
    21.11.2006.
    Aktivnost
    22.11.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    5

Odgovor: GSP uvodi novi sistem naplate u Novom Sadu

Citat Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
    e nije nebitno.
    nikad se na kucu nisu prvo ugradjivali plin i struja,pa tek onda gradila kuca.
    A možda će se upravo ovom modernizacijom sistema naplate podići svest o očuvanju nasušnih nam autobusa

Ne smrdi kume na semenke i markere, vec na prljavshtinu...prashinu,znoj...
    To je već individualna stvar,ne možeš zabraniti nekom da, ako ne vodi računa o ličnoj higijeni, se vozi gradskim prevozom.

generalno mi idu na zivce shvatanja, kad je meni tako bilo, nek bude i ostalima...
    ako si se ti vozio i trpeo to sto si trpeo,zasto bi moralo i tvoje dete? na primer...
    Naravno da ne mora i ne treba niko da trpi,to isto dete se treba naučiti da poštuje to što ima, pa makar taj autobus bio star 20 godina,ne treba svojim ponašanjem u njemu da ga naruži još više,zar ne?
    I may not be perfect but I'm always me

White Eagle Avatar od  Kunic
    Član od
    20.03.2006.
    Aktivnost
    27.10.2007
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Slike
    2

Citat yossarian kaže: Pogledaj poruku
    Не верујем да постоји друштво у свету које је само од себе дошло памети, тако што се свако договорио сам са собом... мислим да су решење овде нинџа ревизори
    Sećam se nindži!

Ne, ozbiljno, moraš prvo neke stvari sa sobom da raščistiš, jer si ti ipak pojedinac i zavisiš od sebe.

Kako pušači koji se odvikavaju od pušenja prvo obećaju sebi da neće pušiti i drže se toga. Kada se odviknu, pomažu drugima. Naravno, ima i onih koji ostavljaju pušenje 1000 puta.

Što bi bio problem ljudima da obećaju sebi da više neće sknaviti nešto što im ne pripada, pogotovo što od toga nemaju ama baš nikakve koristi.
    Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Zli klerofašista Avatar od  yossarian
    Član od
    18.02.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    2

Citat Kunic kaže: Pogledaj poruku
    Sećam se nindži!

Ne, ozbiljno, moraš prvo neke stvari sa sobom da raščistiš, jer si ti ipak pojedinac i zavisiš od sebe.

Kako pušači koji se odvikavaju od pušenja prvo obećaju sebi da neće pušiti i drže se toga. Kada se odviknu, pomažu drugima. Naravno, ima i onih koji ostavljaju pušenje 1000 puta.

Što bi bio problem ljudima da obećaju sebi da više neće sknaviti nešto što im ne pripada, pogotovo što od toga nemaju ama baš nikakve koristi.
    Као што рекох, нигде се није већи број људи довео у ред тако што су се сви одједном замислили и променили своје неприхватљиво понашање. Нити ће.
    Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Ser Žile Avatar od  HLEBmaster
    Član od
    14.03.2006.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Tonga
    Godine
    35

Javna imovina, sve shto korisnici nesmatraju svojim vlasnishtvom, mozze jedino da se zashtiti udaranjem po ushima... Shto se chistoche autobusa tiche, mislim da che redovno obnavljanje voznog parka dovesti sve koliko toliko u red plus, dobar rad chistacha. Narod nishta neche promeniti kad nema ko da nadgleda, kazznjava i kontrolishe. Svi kukamo o nechistochi buseva, a pogledaj na shta nam liche zgrade, liftovi, ulice, dvorishta i ostala mesta gde niko drugi nije odgovoran za chistochu osim nas samih. Ali, dzaba neko oriba lift kad neko drugi u roku od dva sada ispljuje - ne samo pod ! nego i plafon!! U mom liftu ponekad mozzete nachi i stalaktite. Jedino reshenje je da se ugrade kamere, i onda shamaranje po dzepovima ili shto je mnogo bolje - drushtveno koristan rad.

Baci pikavac na ulici i chistichesh prisilno ulicu pet dana. Pljuni u autobusu - pranje voznog parka GSBa po kazni. I sve bi sijalo.

Tako se to reshava i preko, nisu oni tamo od svile.

Nije tema saobrachaj u Beogradu, ali ovo sada i ono iz 90tih je nebo i zemlja. Otishli su toliko daleko u forsiranju voznog reda da vozachi kao da ne smeju ni sluchajno da sachekaju nekoga da dotrchi ili stanu van stanice.... Ali s obzirom da na pochetnim stanicama uvek ima sledechi bus, to i nije toliko strashno..
    http://www.teorijaevolucije.com/
    Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
    Za 'leba i uz 'leba..;

Beatrix Kido Avatar od  Kill Bill
    Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

Pa mi imamo kuću, koja se u poslednje vreme modernizovala.
    ali je i dalje prljava, dzaba joj nova kvaka...

Pa šta sad treba GSP da uvede pranje putnika pre ulaska u bus? Zar je normalno da se čovek ne okupa, nego da smrdi ko svinja? Čak i da je fizikalac i da se ceo dan kupa znoju, opet ima neku slavinu recimo na građevini na kojoj radi pa da se zapere, a ne da ti stavi smrdljivi dlakavi pazuh na glavu. To nema veze sa GSP-om. A ako je obukao košulju i kravatu na prljavo telo, onda je stoka i seljačina na kvadrat.
    jao majko mila

Išla su i meni, ali su urodila plodom. Kada sam bio klinac i bacim nešto na ulicu, govorili su mi da to lepo pokupim i da zamislim šta bi bilo da svako baci papirić. I svoje dete ću tako da vaspitam. A slično su mi ponavljali i u osnovnoj. I ne vidim ništa loše u tome, jer je to najosnovnija kultura. Nisam rekao "Evo ja sam dobio sedmicu na lotou, pa ako sam dobio ja, mogu svi."
    ode mi na drugu stranu..ja pricham o tome ako si se ti vozio takvim busom, ne moraju i ostali narashtaji i narashtaji tih narashtaja i tako u nedogled..

Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    Nigde na svetu trola nije tako grejala u avgustu kao u mom gradu
    veruj mi da ta tvoj atrola mirishe naspram jendog prosechnog vozila GSPa.

Citat makili kaže:
    Naravno da ne mora i ne treba niko da trpi,to isto dete se treba naučiti da poštuje to što ima, pa makar taj autobus bio star 20 godina,ne treba svojim ponašanjem u njemu da ga naruži još više,zar ne?
    pokushavam da kazem da ga nije dete isprljalo zato sto je bilo bezobrazno...
    isprlja se upotrebom i zato se mora odrzavati...
    pa jebem mu sunac i auto ti se isprlja a ne seda ti u njega ta "stoka"
    mogu da zamislim na sta bi licio da ga ne peresh 20 godina...

White Eagle Avatar od  Kunic
    Član od
    20.03.2006.
    Aktivnost
    27.10.2007
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    29
    Slike
    2

Citat yossarian kaže: Pogledaj poruku
    Као што рекох, нигде се није већи број људи довео у ред тако што су се сви одједном замислили и променили своје неприхватљиво понашање. Нити ће.
    Ne moraju svi, nego jedan deo. Pa valjda će onda onaj drugi deo da se zamisli i zapita i polako ćeš nekulturu svesti na minimum. Ne možeš je iskoreniti, ali je možeš smanjiti. Ali to je ipak optimistički pristup. Nekad treba motku u ruke i klepaj po ušima (novčaniku). Ali ja sam nekako pesimista po tom pitanju. Ovo što je napisao Hleb o kamerama... Fino zvuči. A šta ako ti uđe budala u lift sa kapom preko glave i otkine kameru? Ono, to mu je fetiš.

Citat Killerka kaže:
    ode mi na drugu stranu..ja pricham o tome ako si se ti vozio takvim busom, ne moraju i ostali narashtaji i narashtaji tih narashtaja i tako u nedogled..
    Naravno. Zato i pričam ovu priču o dovođenju nekih stvari u red. Kreneš od sitnica i polako sve veće zalogaje grizeš.
    Poruku je izmenio Kunic, 11.06.2007 u 22:13
    Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Snebivljiva Aždaja Avatar od  SQUAW
    Član od
    13.03.2006.
    Aktivnost
    01.09.2009
    Zemlja
    British Indian Ocean Territory
    Blogovi
    9
    Slike
    2

Majstore, srednja!

Naravno. Zato i pričam ovu priču o dovođenju nekih stvari u red. Kreneš od sitnica i polako sve veće zalogaje grizeš.
    Majstore, važi, aj' zavrni klimu i otvori prozor, pocrkasmo!
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

xxx Avatar od  Najgora
    Član od
    26.08.2006.
    Aktivnost
    10.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    37
    Blogovi
    3
    Slike
    12

Ne smrdi kume na semenke i markere, vec na prljavshtinu...prashinu,znoj...
    I kako ćeš ti nekog ko nije naučio da se tušira svaki dan (nisu to samo tamo neki gradjevinci već ima i teta koje rade po kancelarijama ) naučiti gde treba da kupi tu karticu i na koji način da je otkuca. A zamisli tek dopunu i računicu...dal' automat možda pojede koji dinar više

Beatrix Kido Avatar od  Kill Bill
    Član od
    27.11.2006.
    Aktivnost
    01.05.2008
    Zemlja
    Bhutan
    Blogovi
    3

Citat Najgora kaže: Pogledaj poruku
    I kako ćeš ti nekog ko nije naučio da se tušira svaki dan (nisu to samo tamo neki gradjevinci već ima i teta koje rade po kancelarijama ) naučiti gde treba da kupi tu karticu i na koji način da je otkuca. A zamisli tek dopunu i računicu...dal' automat možda pojede koji dinar više
    To ce Kunic, sto se mene tiche moze i u rubljama da se placa...totalno nebitno...
    Ma nije toliki problem kupanje ljudi,
    e izesh mi sve ako ne odem sutra da slikam recimo ono staklo pozadi...
    pa to ako je ikad prano, i ako su oni slojevi prashine tamo nalepljeni ljudskom rukom...e onda, skidam kapu... pravo jedno umetnichko prljanje, nigde nema neravninica..

Starosedelac Avatar od  goldie
    Član od
    20.03.2006.
    Aktivnost
    19.12.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    28

E ovako, posto vidim da ste potegli o autobusima GSP-a uopste da kazem i ja koju.
    Raduje me uvodjenje ovakvog nacina naplate, kao sto me raduje i svako bolje resenje od prethodnog.

E sad, sto se tice pranja autobusa, ja vidim da niko od vas se nije nikad vozio u prvim jutarnjim autobusima (oko 4:30 am). Svaki autobus se svaku noc pere. Ali postoji jedno veliko ALI. Kako se peru ti autobusi? Kako sam ja mogla da primetim, a obracala sam paznju na to... Smrkom se samo isprska pod autobusa. Tako da pod samo bude mokar, ali svako ko je drzao ikada crevo sa vodom u ruci zna da se obicnim prskanjem ne skida prasina, nego samo se samo umokri. Ne pere se nista vise sem poda. Znaci stolice i sve rucke u autobusu ostaju prljave. Ne zaboravite da su rucke najprljaviji deo autobusa. Samo dok zamislim ko je sta radio rukama pre toga i ko je sta pipao rukama pa onda pipne sipku....

Ja ne znam zasto se deterdzent ne koristi za pranje autobusa??? Zasto prozore na autobusima ne operu katkad kako treba. E sad ovako prelazim vec na temu Da li su spremacice GSP-a dovoljno placene? Ili Mozda nisu, pa ne obavljaju posao kako treba? Da li im je uopste i naredjeno da peru samo pod autobusa? Ili mozda ima 5 spremacica na 500 autobusa pa pranje prosto ne mogu da postugni svaku noc, pa onda traljavo to odrade.... uglavnom to je vec prica o kojoj nista ne znamo dok se na Forum ne prijavi neka cistacica GSP-a.

Ja bih pored ovog svakonocnog pranja autobusa prskanjem poda, uvela i neko generalno pranje autobusa jednom nedeljno. Znaci to nedeljno pranje bi se radilo deterdzentom. Obavezno pranje prozora, pranje rucki autobusa i onda spiranje deterdzenta smrkom po celoj unutrasnjosti autobusa.

A sto se tice starosti autobusa. Ima jako matorih ali se poslednjih nekoliko godina vozni park GSP-a podmladio. S obzirom da se nije nista radilo po tom pitanju poslednjih 20 godina, ovo je napredak.

Evo vest svezeg datuma. 4 JUN 2007.

Vozni park JGSP "Novi Sad" od 30. maja bogatiji je za 11 zglobnih niskopodnih vozila koja su stigla iz Zemuna, od autobuskog proizvođača "Ikarbus", a već ove nedelje korisnici gradskog prevoza imaće priliku da se provozaju novim autobusima. Iz GSP-a navode da novi zglobni autobusi imaju po 43 sedišta, a niskopodnost omogućuje mnogo lakši ulazak u vozilo jer nema stepenika te je prilagođen za prevoz različitih kategorija putnika, naročito starih, bolesnih i osoba s invaliditetom. Jedna od karakteristika novog tipa vozila je MAN-ov motor, koji spada u kategoriju motora euro 3 i ispunjava najstrože evropske ekološke standarde. Po preuzimanju nova vozila prošla su tehnički pregled i za koji dan očekuju se na gradskim drumovima.

Strana 3 od 12 PrvaPrva 1234567 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. O Novom Sadu
    Autor Najgora u forumu Novi Sad
    Odgovora: 41
    Poslednja poruka: 21.11.2011, 21:14
  2. Tramvaj u Novom Sadu
    Autor Kunic u forumu Novi Sad
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 07.09.2011, 22:49
  3. Muzeji u Novom Sadu
    Autor silvia u forumu Novi Sad