Strana 2 od 38 PrvaPrva 12345612 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 379
    severna svetlost Avatar od  euridika
    Član od
    14.08.2006.
    Aktivnost
    07.02.2012
    Zemlja
    Netherlands
    Godine
    35
    Blogovi
    10

Odgovor: Mržnja Hrvata i nas?! Još uvek ?!?

Citat HLEBmaster kaže:
    Imamo, ali i nemamo neravnopravnost.
    Ovo nisam razumela.

Citat HLEBmaster kaže:
    Kroz moj lichni stav dade se recimo naslutiti da me i nije puno briga za njihov stav. Drugo, koliko smo uopshte upoznati shta misli prosechan obichan stanovnik Hrvatske? O atmosferi tamo mogu najbolje da prichaju oni koji su ovog leta letovali tamo. Svakako da tamo ima normalnog sveta, a svakako da ima i budala. A budale ce se najpre eksponirati. Nije mnogo drugachije ni ovde, ali su ovde chak i budale svesne da ta kola sa hrvatskim tablicama mozda pripadaju nekom Srbinu.
    Moja svest onda ide ispod svesti obicne budale, jer ja nikada nisam pomislila da kola sa hrvatskim tablicam voze Srbi. Nisam razmisljala o tome ko vozi kola sa hrvatskim tablicama.
    Citat HLEBmaster kaže:
    Ne vidim razlog da se potencira mrzznja vishe nego shto se ona namece sama po sebi. Kao razumna bica sposobni smo reshiti probleme i shvatiti da kraj zla i mrzznje mora da pochne od nas. Pod nama -podrazumevam svako ljudsko bice..
    Ja nisam potencirala mrzjnu, ja sam samo pokusala da odgovorim na temu, na nacin na koji je ja dozivljavam (sto je, cini mi se, ideja ovog foruma) i da, iz svog izskustva, iskustva ljudi koje znam, kazem da komunikacija o kojoj se ovde govori nije jednostavna, jednostrana i da treba da se pogleda iz svih uglova.

Citat HLEBmaster kaže:
    Znachi, mi tamo oni onamo ..bez mrzznje i bez preterane ljubavi.
    Diplomatski.

Ser Žile Avatar od  HLEBmaster
    Član od
    14.03.2006.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Tonga
    Godine
    35

Citat euridika kaže:
    Ovo nisam razumela.
    Ima neravnopravnosti ..ali je nebitna u shirem smislu..

Citat euridika kaže:
    Moja svest onda ide ispod svesti obicne budale, jer ja nikada nisam pomislila da kola sa hrvatskim tablicam voze Srbi. Nisam razmisljala o tome ko vozi kola sa hrvatskim tablicama.
    Ne ide ispod svesti budale i nikako nisam hteo to da kazzem. Da si razlupala nechija kola mozda bi te svrstao u tu kategoriju. Chinjenica da se kod nas "njihova" kola ne lupaju samo govori da nashe budale ipak za nijansu stalozzenije razmishljaju.

Citat euridika kaže:
    Ja nisam potencirala mrzjnu, ja sam samo pokusala da odgovorim na temu, na nacin na koji je ja dozivljavam (sto je, cini mi se, ideja ovog foruma) i da, iz svog izskustva, iskustva ljudi koje znam, kazem da komunikacija o kojoj se ovde govori nije jednostavna, jednostrana i da treba da se pogleda iz svih uglova.
    Jasno, izvini, pogreshno konstruisana rechenica i nije trebalo da se odnosi na tebe lichno. U svakom sluchaju, naravno da treba da se sve sagleda iz vishe uglova ali pre svega dobro razmisli pre nego shto se dizze bilo kakva tenzija..
    http://www.teorijaevolucije.com/
    Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
    Za 'leba i uz 'leba..;

Starosedelac Avatar od  Ivana-psy
    Član od
    06.08.2006.
    Aktivnost
    19.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    28

Citat euridika kaže:
    Koliko smo uvereni da je njihov stav slican? Ne govorim o pojedincima, govorim o opštem stanju tamo, o atmosferi. Koliko je bilo ko od nas uveren da sada može da ode u Dubrovnik, Zagreb, Split, Šibenik, gdegod, sa Bg tablicama, ili da udje u prodavnicu i zatraži hleb, i ne prodje bar uz manju opasku na racun porekla, ili velicine države iz koje potice ili vec nešto slicno tome?
    Apsolutno si u pravu, mislim da je njihov stav dosta drugaciji od naseg! Oni, generalno drugacije razmisljaju i to stoji! Mozda vise nikad necemo tamo biti prihvaceni kao pre! Sto se tice letovanja tamo nisam bila jos od kad sam bila klinka, a za sad znam samo iz prica, koje, veruj mi i nisu bile lose! To su uglavnom ljudi koji su isli u posetu svojih rodjaka! Drugarica sa faxa ide godinama unazad i ima samo pozitivne utiske!

Citat hleb kaže:
    Svakako da tamo ima normalnog sveta, a svakako da ima i budala. A budale ce se najpre eksponirati.

Elem, to je trenutno stanje, i drago mi je da iznesete svoje misljenje, to je i cilj!
    Naravno da postoje dve strane, ali ja sam prilicno ubedjena da vecina mladih iz hrvatske, a o njima i jeste ova tema, sada ne razmislja tako i da svako od nas ima sansu da ode tamo na letovanje i dobro se provede! Ali to opet zavisi i od toga kako se mi postavljamo i ponasamo!!!
    "toliko puteva.. koji izabrati, gde poci, koga povesti..???"

LajaviKrelac Avatar od  Mish
    Član od
    23.06.2006.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Yugoslavia
    Blogovi
    2

Kao prvo, ne mogu da razumem mržnju čoveka prema čoveku, naroda prema narodu. Niti mogu da se okružim ljudima koji su sposobni mrzeti.
    E, pa druga je stvar ako je neko tokom ovih gadnih godina ostao bez najmilijeg ili pak nije, ali gleda najmilijeg kao invalida. Tu mogu da razumem, ne toliko mržnju koliko ne prihvatanje i opiranje na stalno podsećanje na bol i gubitak koji im je nanet.
    Međutim, ako govorimo generalno o mržnji Hrvata i Srba, mislim da su u pitanu predrasude, uvreženo mišljenje koje je posledica i poslednjih petnaest godina i obostrane medijske torture. Među normalnima (a hoću da verujem da i ovde, i u Hrvatskoj, zapravo svuda na ovoj kugli zemaljskoj ipak ima relativno mali broj budala) u odnosu jedan na jedan nema mržnje. A onih 5% budala me neinteresuju, ne vidim ih, ne kontaktiram sa njima i ne interesuje me njihova mržnja bili sa ove ili one strane.
    Bila sam u Hrvatskoj. Ljudi sa kojima sam živela u istoj državi (dakle, oni koji pamte Jugoslaviju, stariji od 20 godina) su me prihvatali kao svoju. Mlađi nisu (u suštini ti klinci i nikada sa mnom nisu bili "mi"), ali nisam osetila ni tračak mržnje.
    ... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Bećar Avatar od  pakistanac0230
    Član od
    18.10.2006.
    Aktivnost
    13.04.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    36

mrznja jos uvek nazalost postoji. i postojace sve dok postoje nacionalisticke partije kojima ta mrznja itekao ide u korist. samo svali krivicu na onu drugu stranu i stvar je resena. sada kada ratova za teritoruje vise nema, pojavila se ekonomska mrznja i opet su u igri hrvati i srbi. neko ce reci da to i nije tako strasno i da je to samo sukob izmedju vise konkurentskih firmi ali nije tako. navescu jedan primer iz mog grada. svi ste verovatno culi za Tozu Markovic, poznatu fabriku crepa. cim se pojavio kupac iz hrvatske odmah su krenule price iz vrha fabrika-nedozvolimo hrvatima da nas kupe-kupac je poznati ustasa itd...
    direktor je u to vreme bio poznati socijalista i nacionalista dmitar segrt. takvih primera ima verovatno u svakom gradu sa obe strane. ovaj put necu spominjati crkvu sto se ove teme tice ali zna se i njen uticaj u stvaranju mrznje.
    uh, koliko sam puta napisao rec mrznja?!
    necu da budem deo te masinerije...
    ali napisacu jos dva puta rec mrznja!!!
    mrznja prema onima koji i dalje pokusavaju da nas stave u dva razlicita kosha!

Epona of The Nosfera Avatar od  Lady in red
    Član od
    24.05.2006.
    Aktivnost
    04.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    26

Iako su moji najrodjeniji proziveli rat sa Hrvatima, nemam negativan stav prema njima, cak naprotiv, volela bih da upoznam njihovu zemlju i ljude onakve kakvi jesu. Zbog toga sam se na jednom susretu studenata upoznala sa deckom iz Zagreba, fino smo komunicirali i zao mi je sto nismo imali vise vremena da se ispricamo...

Ali cinjenica je da mrznja medju narodima jos uvek postoji... Rat ipak nije bio bas davno...

Starosedelac Avatar od  mariposa
    Član od
    11.11.2006.
    Aktivnost
    08.09.2008
    Zemlja
    Spain

Zdravo svima.Bas sam danas i ja o ovome razgovarala,zasto se ljudi mrze toliko jedno drugog,samo sto govorimo drugi jezik,odvratno je to,meni sve jedno odakle su sta su kako se oblace kako govore koju crkvu idu,ma bas mi je svejeno,eto to od mene.

Član od
    11.11.2006.
    Aktivnost
    08.09.2008
    Zemlja
    Spain

Citat HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
    Ima neravnopravnosti ..ali je nebitna u shirem smislu..

Ne ide ispod svesti budale i nikako nisam hteo to da kazzem. Da si razlupala nechija kola mozda bi te svrstao u tu kategoriju. Chinjenica da se kod nas "njihova" kola ne lupaju samo govori da nashe budale ipak za nijansu stalozzenije razmishljaju.

Jasno, izvini, pogreshno konstruisana rechenica i nije trebalo da se odnosi na tebe lichno. U svakom sluchaju, naravno da treba da se sve sagleda iz vishe uglova ali pre svega dobro razmisli pre nego shto se dizze bilo kakva tenzija..
    Zdravo svima,izvinite sto se mesam,ali nikad mrznja nevodi nikuda

Ser Žile Avatar od  HLEBmaster
    Član od
    14.03.2006.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Tonga
    Godine
    35

Citat mariposa kaže: Pogledaj poruku
    Zdravo svima,izvinite sto se mesam,ali nikad mrznja nevodi nikuda

Pa tachno, ako sam te dobro razumeo Ne zameri, ali si pojam dvostrukih negacija dovela na vishi nivo...

I ne izvinjavaj se na meshanju, ovaj forum je tome namenjen Neshto kao blender za sve i svashta
    http://www.teorijaevolucije.com/
    Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
    Za 'leba i uz 'leba..;

Član od
    11.11.2006.
    Aktivnost
    08.09.2008
    Zemlja
    Spain

Hvala ti lepo,bas mi je drago sto ima vise ljudi sa istim misljenjem kao ja o rasizmo,ili kako se pise,uvek sam imala dvojku iz srpskog,ali govorim jezik jos od zabaviste

Slične teme

1. Nacionalni neprijatelji Albanci, Hrvati i Romi
    Autor Sunny u forumu Politika
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 08.10.2011, 15:16
  2. Svakome prema... zaslugama...
    Autor Goga u forumu Filozofija
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 11.11.2009, 00:50
  3. Hrvati se sprdaju sa genocidom nad Srbima
    Autor FlekicaSkupusom u forumu Politika
    Odgovora: 83
    Poslednja poruka: 22.08.2009, 16:45
  4. Mržnja prema LJUDIMA
    Autor SQUAW u forumu Društvo oko nas
    Odgovora: 40
    Poslednja poruka: 26.01.2009, 23:07
  5. Da li ste uvek iskreni prema voljenoj osobi?
    Autor LAW1975 u forumu Spomenar
    Odgovora: 31
    Poslednja poruka: 07.04.2007, 00:07

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •