Strana 38 od 38 PrvaPrva ... 283435363738
Prikaz rezultata 371 do 379 od ukupno 379
    Mali Badža Great Mahjong: Classic Champion Avatar od  CHichaGlisha
    Član od
    01.08.2008.
    Aktivnost
    08.09.2011
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Hrvati i mržnja prema Srbiji... još uvek?

Citat AdrijanKronauer kaže: Pogledaj poruku
    Žao mi je zbog trpljenja tvoje kose. Prenesi joj poruku o mojoj iskrenoj sućuti.
    A veseli me što smo se, ipak, složili o postojanju te iste mržnje i netrpeljivosti.

Složiću se s tobom da su tekstovi s koca i konopca. Ali su ipak povezani (barem) jednom niti. A to je ta navedena mržnja pojedinaca, grupa ili dela naroda.
    Ali se neću složiti da su oni samo sipanje soli na ranu i ulja na vatru. Svrha im je upoznavanje sa stanje, eventualno, ako je neko upoznat, podsećanje. Jer ako se ne priča o problemu, problem se naće sam rešiti. Ili ti možda misliš drugačije?

Da li će možda prećutkavanje činjenica dovesti do toga da one nestanu? Don Ivo dosipa ulje na vatru, a ako taj plam ignorišemo oganj će se samo razbuktati.

Boli me ku ... lakat dal me neko mrzi ili ne, ali me se veoma dotiče kada trpim posledice takve mržnje. I nikada nisam bio željan nečije ljubavi. (Ovo sada ne vezano samo za temu.) Uvek mi je bilo važnije da ja volim, no da budem voljen.

Ja volim da pričam o jednom problemu, o jednoj temi. A to što si ti navela je generalizacija, uopštavanje.
    Ako već treba da se "očeše" i o drugu temu, to mora da bude sa merom, da ona ne preovlada i ne dovede do zaborava originalne teme.
    Zato bi ovde voleo da pričamo o temi iz naslova.

Kao što već rekoh, apsolutno nemam potrebu da me neko voli.
    Ali mi direktno smeta iskazivanje mržnje.

Ja sam Ličan. Po poreklu.
    Nisam rođen tamo. Nisam izbeglica.
    Nemam materijalnih pretenzija za dedovinom.
    Ali imam želju, imam potrebu da odem tamo.
    Sanjam da šetam po livadama, da sakupljam lešnike po vrtačama.
    Želim da pokažem mojoj deci selo kojeg više nema.
    Gumno je, nadam se, još uvek tamo iznad kamenih temelja zaraslih u šikaru.
    Da se izvrnem na travu ispod njega i gledam u nebo.
    Kao nekad.
    A sada, sada me strah.
    Bio sam, ali nije mi svejedno.

I ne treba mi da me neko tamo dočeka sa pogačom i solju, da mi iskazuje ljubav.
    Ali želim da se ne bojim.
    No, na žalost, još uvek imam mnogo razloga za to.

Nije svejedno.
    (tek sada te) potpuno razumem.

Nego ti, sve ovo lepo uzmi, presavi tabak.. i napiši svom imenjaku.
    'ebesh ga u ime.

Neka radi nešto na tom planu... osim što ide okolo k'o neka baba i ponavlja k'o papagaj "Izvin'te.. izvin'te... izvinte i vi... i vi..
    izvin'te svi."

jbt koji kretino i ja već počinjem da nas mrzim.

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Deran Avatar od  baduco
    Član od
    12.09.2009.
    Aktivnost
    21.09.2010
    Zemlja
    Serbia

A sta novo reci a ne ponavljati se,
    stara izlandjala tema koja ce decenijama pred nama otvarati nova poglavlja, istorijske istine o odnosima bolje receno mrznji izmedju ova dva naroda. Kao Srbin precanin, preko dve decenije sam proucavao ovu problematiku, a opor ukus u mojim ustima i jos veca oporost u mom srcu je rasla, sto sam vise saznavao sta se sve medju nama desavalo u proslosti kroz vekove unazad. Setih se jedne price koju sam nasao negde, ne znam pre koliko godina o Anti Starcevicu, rodonacelniku pravaske misli.
    Pre svega, zamoljavam ucesnike foruma da mi ne zamere na nekim nepreciznostima zbog toga sto nisam formalista, te ne cuvam dokumenta niti ih pribiljezavam. Shodno tome, u ovome sto cu izneti pojavice se greske u godinama, mestu desavanja, citiranju doticnog "oca nacije", ali bit price je fascinantna.
    Naime oko 1850 - te godine u Ugarskom saboru u Zagrebu, srpski poslanici su se prituzili kako je jedan Srbin iz Zagreba odveden van grada i obesen, te shodno tome trazili osudu tog cina, privodjenje odgovornih na odgovornost i kazneno sankcionisanje istih. Doticni "otac" je na sve to u pravaskim novinama napravio osvrt u kome je napisao citiram:
    " Sto se Vlasi jede zbog toga sto je jedan Vlah obesen. Ta da smo znali da su toliko gadljivi na strik, ta ne bi smo ga obesili, nego bi ga kao sto su, oni nasi stari dobri Hrvati, katolici u Lici ( Ramljani ili Perusic),jednog Vlaha 1500 i neke, nabili na kolac i ziva ispekli na raznju . . .". Ta prica meni mnogo govori. Nema Kraljevine, cetnika, orjunasa, Srbija zaokupljena svojim jadom i belajem, kralj Aleksandar "hrvatozder" niti rodjen, nikakav rat izmedju jednih i drugih nije tada bio, nema Vukovara, Skabrnje, Lovasa,...nema zajednicke drzave, srpskih zandara,Srbi ih ne pljackaju,... a takav izliv mrznje. I to od koga - pola pokatolicenog Srbina ( po ocu iz istocne hercegovine) a druga polovina cistokrvni Srbin ( majka Srpkinja iz Siroke kule, mislim da se zvala Milica Bogdan). Jos sokantnije, more Hrvata se danas klete u tog monstruma, njegove slike krase mnoge urede, kancelarije, skole, ... i sta reci vise.
    Bit navedene price - mrznja prema Srbima je vekovima unazad kljucala i kao lava iz vulkana u odredjenim intervalima izlazila, nekad u manjoj a nekad u mnogo vecoj meri (14, 41, 91,...) a cilj je kroz vekove bio STVARANJE VELIKE HRVATSKE BEZ SRBA. Jos jednom izvinjenje na nepreciznostima, nadam se da neko od forumasa vec zna za ovu pricu, pa ce je precizirati tacnije, nadam se takodje da ce se iz ovog malog istorijskog podsetnika izvuci odredjeni zakljucak . . .

Μορφεύς Avatar od  Morpheus
    Član od
    01.10.2007.
    Aktivnost
    09.12.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    30
    Blogovi
    26
    Slike
    1

Karlovac: Pretučen srpski fudbaler

Fudbaler hrvatskog Karlovca, 17-godišnji Miloš Musulin napadnut je u noći između subote i nedelje zbog toga što je Srbin.

Musulin je srećom samo lakše povređen, a prema saznanjima hrvatskih medija motiv napada je diskriminacija na nacionalnoj osnovi.

Musulina su napala petorica maloletnika kada je izašao iz kafića gde je njegov prijatelj slavio rođendan.

“Čim sam ušao dvojica su mi rekla da nisam dobrodošao zbog moje nacionalne pripadnosti. Rekli su mi: "Ti si Srbin, bilo bi ti bolje da odeš". I mislio sam otići, ali me je zaustavio prijatelj obećavši da se neće ništa dogoditi. Nekoliko sati kasnije, kada sam krenuo kući, njih pet je izašlo za mnom. Oborili su me na pod i počeli tući nogama i rukama. Udarali su me u stomak, po rukama i nogama, i u glavu. Razbili su mi nos, natečena mi je usna”, izjavio je posle napada Musulin, dodavši da se napad dogodio oko 3 sata ujutru.

U opštoj bolnici u Karlovcu dijagnostifikovane su mu lakše povrede, pa bi u utorak trebalo da bude pušten na kućno lečenje.

Musulin je rekao da bi verovatno dobio i veće batine da ga nije spasao prijatelj koji je smirio napadače. Kada su se napadači razilazili naišla je policija koju je neko u međuvremenu pozvao.

"Najvažnije je kakav je neko, a nama su važne nebitne stvari", rekao je trener Karlovca Igor Pamić za radio ”Mrežnicu”, osuđujući nasilje i ističući da se radi o vrlo vrednom i perspektivnom fudbaleru.

Policija istražuje slučaj i u potrazi je za napadačima. Musulin ih poznaje iz viđenja, ali nikada njima bio u kontaktu sa njima, niti je dobijao pretnje. Miloš je iz Vojnića, a zbog školovanja i treniranja živi u Učeničkom domu u Karlovcu.

Domaći Avatar od  AmIa
    Član od
    20.09.2009.
    Aktivnost
    02.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    1

Novo navijačko divljanje u Hrvatskoj

Samo dva dana pošto je u Zadru napadnut autobus sa košarkašima Partizana, u Hrvatskoj je došlo do novog divljanja navijača. Autobus sa simpatizerima PAOK-a izgoreo je posle napada huligana, a više grčkih navijača je povređeno. Sumnja se da su napad izvele pristalice zagrebačkog Dinama.
    RTS :: Novo navijaÄŤko divljanje u Hrvatskoj

Starosedelac Avatar od  AdrijanKronauer
    Član od
    16.02.2008.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    46
    Blogovi
    6

Citat AmIa kaže: Pogledaj poruku
    Novo navijačko divljanje u Hrvatskoj

Samo dva dana pošto je u Zadru napadnut autobus sa košarkašima Partizana, u Hrvatskoj je došlo do novog divljanja navijača. Autobus sa simpatizerima PAOK-a izgoreo je posle napada huligana, a više grčkih navijača je povređeno. Sumnja se da su napad izvele pristalice zagrebačkog Dinama.
    RTS :: Novo navija�ko divljanje u Hrvatskoj
    Izvini, ali kakve ovo ima veze sa naslovom teme?
    Jel to behu srpski navijači PAOK-a?
    На грешницама се учи.

Predator mekog srca Avatar od  Sunny
    Član od
    11.06.2008.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Yugoslavia

Citat AdrijanKronauer kaže: Pogledaj poruku
    Izvini, ali kakve ovo ima veze sa naslovom teme?
    Jel to behu srpski navijači PAOK-a?
    Ima.
    Neki ljudi ne mrze Srbe, Hrvate, Kineze, Rome... Oni jednostavno mrze.
    Ostalo su izgovori.

Ili u prevodu, da je ovo bio autobus Partizana, svi bi tvrdili da je to zato što je iz Srbije.
    Ovako, ispada da im je svejedno koga spaljuju, i oni koji vole da lamentiraju na ugroženosti Srba (profesionalno ili iz hobija) ostaju bez municije.

Naravno, ima i onih Hrvata koji mrze baš Srbe, isto kao što ima i onih Srba koji mrze Hrvate.
    Stvoriću svoj mali raj i u njega primiti one koji su mi već u srcu.

Deran Avatar od  Grof Vronski
    Član od
    29.12.2010.
    Aktivnost
    15.01.2011
    Zemlja
    Serbia

Koga to iznenađuje?
    Geni se ne menjaju,oni se prenose.
    Stoga,mržnja Hrvata je tradicija.....
    Poruku je izmenio Turkmenbashi, 09.02.2011 u 12:12 Razlog: nema potrebe boldovati ceo tekst
    Život je velika škola,ali je školarina
    papreno skupa........

Bećar Avatar od  Kikyca
    Član od
    14.08.2010.
    Aktivnost
    16.02.2011
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    32

Da li stariji (i politika) uticu na nase stavove o njima i koliko se mi prepustamo tom uticaju? Svesno ili nesvesno da li ta netrpeljivost postoji i dokle ce postojati?

Ne može politika utjecati na moje stavove i politčari i politika me ljute.

Osobno ne mrzim niti jednog srbina, bosanca ili hrvata, ne mrzim nikoga. Ali ne sviđa mi se što se stalno povjest ponavlja, jer se stalno istine zameču pod tepih i generacije se krivo uće.
    Kod nas u hrvatskoj da su nam srbi krivi za Blajburg što nije točno, jer su i srbe ubijali tamo..ubijali su sve koji su bili protiv njih.
    Ne znam točno što kod vas pogrešno uče, ali sigurna sam nešto ima i žao mi je ubog toga. Susjedi bi trebali živjeti u miru i slozi, a to je nemoguuče sve dok postoje pojedinci kojima to nije u interesu.
    Ali srečom pa i kod nas i vas postoje ljudi koji vole učiti i čitati i razmišljaju svojom glavom.

Negdje prije prijateljica me pita, jel pametno da turistički idem u Beograd...ja se nasmijem..i kažem nisam bila, ali meni to dođe kao da si me pitala jel pametno da ideš u Budimpeštu

Mali Badža Great Mahjong: Classic Champion Avatar od  CHichaGlisha
    Član od
    01.08.2008.
    Aktivnost
    08.09.2011
    Zemlja
    Serbia

Daleka (mi) je ta mržnja.. ukoliko je (verovati da je) ima. Pogotovu ako je teoretska. I verbalna.

Ne trebaju nam HrvatiMuslimaniTalibaniMudžahedini ni Tachini.. dok su nam ovi dželati na giljotini
    .. na vlasti.

To je za mene mržnja.
    pjur
    Obostrana.

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Strana 38 od 38 PrvaPrva ... 283435363738

Slične teme

1. Nacionalni neprijatelji Albanci, Hrvati i Romi
    Autor Sunny u forumu Politika
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 08.10.2011, 15:16
  2. Svakome prema... zaslugama...
    Autor Goga u forumu Filozofija
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 11.11.2009, 00:50
  3. Hrvati se sprdaju sa genocidom nad Srbima
    Autor FlekicaSkupusom u forumu Politika
    Odgovora: 83
    Poslednja poruka: 22.08.2009, 16:45
  4. Mržnja prema LJUDIMA
    Autor SQUAW u forumu Društvo oko nas
    Odgovora: 40
    Poslednja poruka: 26.01.2009, 23:07
  5. Da li ste uvek iskreni prema voljenoj osobi?
    Autor LAW1975 u forumu Spomenar
    Odgovora: 31
    Poslednja poruka: 07.04.2007, 00:07

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •