Po majčinoj liniji:
selo Provo je naseobina Huna bila,a Miloš Obrenović kada su mu bili prepuni državni zatvori deo robijaške populacije nastanio tu baš... odatle moj suptilni osećaj za finoću i obzir prema ljudima,naročito qrčevitim..
u zadnjih 40 godina 8 nerešenih ubistava,mada i mala deca znaju ko je kad koga ubio i zašto...zakon 'omerte' ,tj. ćutanja još uvek važi samo u Provu... jedino mesto gde ni Šabačka,Obrenovačka i Beogradska mafija nisu prosperirale... doduše polovina splavova u Bg je od ljudi iz Prova... Provci kada se sele idu samo u Beograd tako da ih je nebrojeno,a jedino moja keva dilovka srela Radomira mog i zapatili me u ovom kondomskom gradu...
Inače pored retko gostoljubivih ljudi poznato po najboljim restoranima na Savi,gde se tanjiri peru u reci,a riba redi pred vama,a na 20m od klozeta,rakija služi iz velikog satljika,pa se baždari odokativno kada se plaća račun...Možeš i čamcem da se vozaš i loviš divlje svinje preko puta na Adi,a možeš i da doneseš prase ili jagnje i ispečeš i pojedeš tamo...Ima asfalt,telefon,nekoliko najimucnijih u zemlji su tu sa kucama i čamcima...
Tu živeo i umro na svom ranču Dušan Savković pisac GORILE nekada davno čuvenog bestselera u nas...
Da ne zaboravim... svi koji u Savu skoče i ubiju se isplivaju u Provu na naperima gde su pomenuti restorani i Ada,kad tad... Jedno od većih i bogatijih sela u Posavini...

1lajkova
LinkBack URL
About LinkBacks

Možeš i čamcem da se vozaš i loviš divlje svinje preko puta na Adi,a možeš i da doneseš prase ili jagnje i ispečeš i pojedeš tamo...Ima asfalt,telefon,nekoliko najimucnijih u zemlji su tu sa kucama i čamcima...

Citat

), grad u kome je u Centralu (bioskop sve do skora postojao) evropsku premijeru doživeo Čaplinov "Veliki diktator" usred II sv.rata...pa su Nemci pucali u platno
...
.