|
|
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
 |
|
01.11.2009, 14:53
|
#11 (link do poruke)
|
|
has grown up now..
Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: danas
Godine: 31
Pol: Žensko
|
Odgovor: Ja neću biti takav
Becar, sve stoji to što dolaziš iz ugledne i financijski potkovane obitelji... Ali tu se poteže pitanje da li tvoja obitelj ima neke karakterne osobine koje se tebi ne sviđaju te si se ulovio kako sam sebi ponekad kažeš da ti takav nećeš biti? Ostavi po strani ugled i financije. Osobnost je u pitanju tu.
|
|
|
15.11.2009, 21:30
|
#12 (link do poruke)
|
|
Nepopravljivi sanjar
Član od: 27.01.2008.
|
Uživam dok slušam stare da pričaju o svojoj majci...babi...djedu...uživam dok slušam mamine priče o svojoj majci, oca se i ne sjeća dobro...ali ono što ja primjetim, a ona možda neće da prizna je to da one stvari koje ona navodi kao djelimično negativne u vezi svoje majke, ponavlja u odnosu prema meni.
Ja sam uvijek govorila da mama ima potrebu kada počne da priča neku priču, počne nadugo i naširoko da objašnjava...ja prevrćem očima dok slušam  ...onda sam primjetila da sam se par puta uhvatila u istom...pa sam se korigovala.
Tata je bio strahovito pedantan, ponekad prespor zbog te pedantnosti, smetalo me što mu smetaju neke stvari..što nije volio da se bahato odnosi prema stvarima, da se struja troši prekomjerno, da gore po 2-3 televizora, sijalice na sve strane...da se kad idemo iz grada utrpavaju sve komšije da ih vozi kući...na nepravdu je reagovao kao da je smak svijeta...i mrzio je svađe...
...mama kaže da sam njegova kopija.
S tatine strane su dugogodišnji uživoaci alkohola...i tata je pio, dok nije svojom voljom prestao 7 godina prije smrti..dejka je takoreći umro od alkohola...i svi su prgavi kad popiju...i brat i sestra od tetke...i svi...pa i ja.  Mislila sam da me zaobišao taj dio genetike, ali nije...i super sam kada popijem a ne pretjeram...ali uskrsnula sam par puta tatu i dejku...i iskreno, na tom dijelu svoje ličnosti ću poraditi, jer eto  snašla me ta genetika, valja se boriti.
Kad bih nabrajala do sutra sve loše strane genetike koju sam pokupila...uvijek bi one dobre stavke nadjačale...i dobro i loše, sve je to naslijeđe kojeg se ne treba stidjeti...teško da možeš utjecati na to.
Ipak...još od malih nogu sam mrzila cigare, mama i tata su uveliko doprinijeli tom osjećaju...i već sam tada rekla da nikada neću pušiti, ustvari i sestra i ja smo se zarekle...i eto, niti ona, niti ja, ne pušimo. Ali pušenje nema veze sa genima...više su to stečene navike.
|
|
|
27.12.2009, 23:46
|
#13 (link do poruke)
|
|
Bećar
Član od: 30.11.2008.
Poslednji login: 29.06.2010
|
Ja se jako trudim da ne budem kao moja mama. Njeno"to radim za vas" nikad nisam rekla svojoj djeci. Zarekla sam se da se nikad necu svadjati oko nasledstva, kao mamini i to sam
odrzala.Da necu pusiti, kao tatini i piti i toga se drzim. Dajem djeci slobodu, da odrastaju bez
stalnog kvocanja, ja sam ovo radila, pa morate i vi. Dobro se sjecam svih mojih gluposti pa toleriram djeci. Nisam kao neki da govorim kako je nekad bilo bolje. Mama mi je stalno prigovarala za moje izlaske a ja skoro moram kcer tjerati da izadje. Smatram da djeca trebaju biti bolja od svojih roditelja i oko toga se trudim
|
|
|
|
28.12.2009, 00:12
|
#14 (link do poruke)
|
|
Deran
Član od: 27.12.2009.
Poslednji login: 17.08.2010
|
Po tatinoj liniji,bili su alkoholicari.Deda je umro od alkohola u 65. a tata u 36g. Jako su bili obojica nezgodni,bili skloni svadjama i tucama.Pamtim i u ovim zrelim godinama,jako ruzne dogadjaje izazvane u oijanom stanju.Nikada,ali nikada nisam kap alkohola unela u organizam.A i necu,imam averziju prema bilo kom alkoholnom picu.Sto se mama tice,od rodjenja je pridavala vise vaznosti starijoj cerki.Ona je u svakom smislu bila na prvom mestu,ta ja sam mladja...bla,bla.E sad kad je ostarela,normalno je da joj mama vise ne treba.Nece ni da je obidje,da pita kako je,ima li hrane,da li je dobro.Treba li joj bilo kakva pomoc.I ja sam dovela mamu da zivi kod mene.Pa ona je moja majka,nije kuce ili mace,pa sad te hocu-sad te necu.Imam sina i cerku nikada nisam pravila razlike,tipa:on je musko,ili on je stariji.Jednostavno,vaspitavala sam ih tako da:ako imaju kocku cokolade-da je podele.Za sada je tako,nadam se da se nece promeniti. 
|
|
|
|
19.04.2010, 00:04
|
#15 (link do poruke)
|
|
...
Član od: 13.12.2007.
Poslednji login: juče
Godine: 40
Pol: Muško
|
Kao klinac se nikad nisam slagao s ćaletom i redovno sam izbegavao njegove savete.
Nikad nisam shvatao zbog čega sam za svaku sitnicu dobijao po ušima, to mi je i danas misterija.
U čemu je fora; detetu zabranjivati, udariti ga, izderavati se,...zbog nebitno kojih razloga, koji su i ako dečiji
često puta i logični bili. Sećam se kad sam slomio ruku; ležim u krevetu i čekam da ćale dodje sposla i mislim
– al ću dobiti batina.
Ništa mu nije pomoglo,...nikad nije uspeo nikakav uticaj na mene da ostvari.
- Zabrani izlazak u grad – ja zbrišem kroz prozor.
- Zabrani odlazak na more – radim preko leta, pa zbrišem ni ne javim se.
- Zabrani trening – budem prvak Vojvodine
- Kao istera me iz kuće – odem kod prijatelja, ne javljam se nedelju dana, pa dolazi po mene, traži me...
Ma samo kontru da mu udarim.
Sad od kad je ostario i razboleo se, skroz je drugačija osoba,...ne liči na onog nametljivca.
Nije više najpametniji, najlepši i naj- naj,...Sad može i da sasluša i da porazgovara i da se dogovorimo.
Nisam samo još provalio dal’ je takav zbog njegovih potreba i nemoći, il’ je stvarno "sazreo".
Nikad neću biti kao moj otac,...ma već nisam, mada hvatam sebe da neke stvari moram sto puta da ponovim,
a to kod njega nisam voleo .
Moje dete podstičem da što više odluka donosi sam, pa makar se po nekad malo i opekao.
Trudim se da mu ne odmažem, ako ne mogu uvek da mu pomognem.
Drago mi je kad traži pomoć i savet, ne ustručva se kao što sam ja od mog oca.
Čini mi se da smo na dobrom putu,...voleo bih kad bi trajalo !
|
|
19.04.2010, 23:38
|
#16 (link do poruke)
|
|
stupid woman
Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 30.08.2010
|
moj otac je bio jako dobar covek,ali prgav,i impulsivan ako nije bilo po njegovom
jednom je bacio dasku za peglanje kroz prozor (u dvoriste) uz reci:Sta ce ti daska kad vidim da peglas na krevetu (naravno da sam izgorela krevet)
jednom je bacio usisivac u kontejner jer nije stajao na mestu pa se sapleo
pa sta da kazem?
imam tu crtu
mrzim to kod sebe ali se setim toga tek kad bacim tanjir u kantu za djubre,ili zavrljacim stvar kroz prozor
jbg....
|
|
|
20.04.2010, 00:25
|
#17 (link do poruke)
|
|
too old
Član od: 12.12.2007.
Poslednji login: 07.06.2010
|
od zachecha vrtim spisak s kraja na pochetak pa opet nazad shta sve ja nechu shto oni jesu i kako chu ja sve drugachije i bolje i ispravno. i jesam. danas udaram glazuru na taj kolach koji sam peko sa'che chetrnaesta godina. ulazim u finale. postavljam dekoracije. polazzem diplomski.
ispratim vecheras sina na prvi date i dochekam ga na povratku, pa sednemo pa prichamo i smejemo se.... i uchimo geografiju.... i saplichemo se o brzalice iz zajebancije... samo da bi se vishe smejali...
i sve sam uradio drugachije i bolje. moje je dete u svojoj kuchi sigurno i voljeno. tu je njegova snaga i uporishte. on ne mora grchevito da trazzi ljubav i toplinu, ne mora da se priklanja da bi bio prihvachen, ne mora snagu da odmerava da bi bio siguran, ne mora da se kamuflira da bi pripadao, ne mora da otima da bi imao.
gledam ga vecheras kako je opushten i stabilan i drago mi shto sam uspeo iako nisam imao detaljan plan nego samo uopshtenu zamisao.... i zzao mi shto ja nisam imao takve roditelje... ostao sam zzbun a mogo sam da niknem do vrha sekvoje.
|
|
20.04.2010, 12:41
|
#18 (link do poruke)
|
|
Nepopravljivi sanjar
Član od: 27.01.2008.
|
Ono oko čega ću se najviše truditi da promijenim kod svoje djece (aBd) jeste da ću ne tjerati..ali usmjeravati da se bave nekim sportom...da probaju da usavrše bilo koji svoj afinitet. Ja sam propali sportski talenat.  Nije imao ko da me gura, da me usmjerava.
Gledat ću da čim prije bude u stanju da zarađuje svoj dinar, ne zbog mene..već zbog njega/nje. Sve ostalo otupljuje čovjeka i čini ga nesposobnim.
|
|
|
10.07.2010, 10:22
|
#19 (link do poruke)
|
|
Glup k'o qrac...
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: 01.08.2010
Godine: 40
Pol: Muško
|
...umem da explodiram kao pokojni cale...i svasta sam u stanju da uradim u tom trenutku...medjutim,kako vreme odmice,naucio sam polako da se kontrolisem...pa pokusavam da to prenesem na ceru,koja je btw,po naravi jos gora od mene... 
...elem,sa caletom nikada nisam bio u dobrim odnosima,mislio sam da je to zato sto su se matori razveli jos kada sam imao 4 godine i sto je on otisao u drugi grad da zivi...kada je umro,shvatio sam da je to zato smo smo ustvari,iste naravi...od genetike se ne moze pobeci...ali,posto sam svestan toga,ucinicu sve da takav odnos ne prenesem na sebe i ceru...
...upravo sam je poslao sa mojom tetkom na Srebrno jezero...i vec mi nedostaje...govno malo...
|
|
 |
|
| Alati vezani za temu |
|
|
| Vrste prikaza |
Linearni prikaz
|
Vaš status
|