Ovde u Suboticko/Horgoskoj pescari ih ima ali su relativno retki, srecem ih svega svakih par godina. No savest mi nije cista, jednom kao dete ubio jednu onako bzvz.
Vode se kao korisna i retka vrsta, nisam siguran ali cini mi se da su zasticene.
Pored bogomoljki imamo i divne primerke mravojeda, insekta koji iskopa levak u pesku i ceka pri dnu da upadne mrav. Imali smo ranije divne primerke leptira, no onu malu plavu danas jedva vidjam a i leptir sa krilima ukrasa sahovske table je sve redja.
Imamo divne primerke nocnih leptirova koje ljudi takodje ubijaju, neke su velicine omanjeg vrapca.
No u stanu ne volim insekte, narocito one sto zive u vlaznim coskovima. Paukova se grozim i u stanu, i u prirodi...

LinkBack URL
About LinkBacks

Ne može me Bog otac natjerati da ih volim.
No way ...

Odgovor sa citatom

(d'oproste dame plašobubci
).
što jače u glavu i

ne mogu više da se setim

Kazu da je Mara sreca, i da ne smes da je oteras sa sebe sve dok sama ne odleti. A i inace volim to njeno trupkanje po mojoj kozi

jednu...A da, ne treba da pevam nego da se nadovežem na Maru srećnicu
niti je oteraš, nego sačekaš da odleti sa tebe. E sad, priča ide dalje Vako, u kom pravcu je odletela, u tom pravcu ćeš se udati
...A baš je lažljiva Mara, ja se do dan danas nisam udala, a letele su one sa mene, nije da nisu

Preporuči temu