Strana 12 od 35 PrvaPrva ... 2891011121314151622 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 111 do 120 od ukupno 346
Like Tree48Likes

Tema: Jehovini Svedoci

NebitanLik Avatar od  ser_gogsy
    Član od
    09.02.2008.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Jehovini Svedoci!

Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
    Ovo je izveštaj za 2008. godinu:
    Hmm, očigledno da ponovo nisi razumeo moju poruku! Kao da pišem na kineskom

Sve je to lepo i "krasno" , ali koga sad', ovde, danas, juče ili sutra, briga za svetski izveštaj Jehovinih svedoka?
    Ja sam bio sasvim jasan, i konkretno sam "upro prstom" u vas - naše - domaće - na Hrišćanskom tlu - svedoke, sa napomenom -> zašto širite hrišćanstvo sa "pravopisnim greškama", "od kuće do kuće" - Hrišćanima?
    Pa sam onda predložio da odete (hmm, možda sam pogrešio u reči - "odete"! Prikladnija reč bi bila - da se "pridružite") dakle pridružite vašoj braći u nedodjijskim zemljama, tamo gde hrišćanstvo još nije stiglo

Bećar Avatar od  Savest
    Član od
    09.12.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

Citat ser_gogsy kaže: Pogledaj poruku
    Hmm, očigledno da ponovo nisi razumeo moju poruku! Kao da pišem na kineskom

Sve je to lepo i "krasno" , ali koga sad', ovde, danas, juče ili sutra, briga za svetski izveštaj Jehovinih svedoka?
    Ja sam bio sasvim jasan, i konkretno sam "upro prstom" u vas - naše - domaće - na Hrišćanskom tlu - svedoke, sa napomenom -> zašto širite hrišćanstvo sa "pravopisnim greškama", "od kuće do kuće" - Hrišćanima?
    Pa sam onda predložio da odete (hmm, možda sam pogrešio u reči - "odete"! Prikladnija reč bi bila - da se "pridružite") dakle pridružite vašoj braći u nedodjijskim zemljama, tamo gde hrišćanstvo još nije stiglo
    Mislio si na "takozvano hrišćanstvo", drugim rečima kažeš "ja sam hrišćanin, verujem u Isusa Hrista i krstim se sa tri prsta ili celom šakom, slavim svetog aranđela ili krizmao sam se prošle godine..." na takve "hrišćane" si mislio zar ne, na hrišćane koji nemaju blage veze s Biblijom i Božjom voljom? Takvima upravo propovedamo pravo hrišćanstvo, jer to su osobe koje poštuju tradiciju a ne Bibliju!

Dođi sebi prijatelju, jedini pravi hrišćani su Jehovini svedoci!

Član od
    09.02.2008.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Serbia

Ne.
    Mislio sam na Hrišćanstvo koje je svima nama dostupno, a sa čijom suštinom mora svako lično i svojim slobodnim izborom da se upoznaje!
    A ne da mu ti(vi) dolaziš na noge....shvataš?

Ovaj forum, i ova tema Religija, može biti jedan mali primer o onome o čemu govorim->
    Onaj koji želi nešto više da sazna o Hrišćanstvu otvoriće ove stranice da pogleda, zaviri, pročita nešto, pita....itd. Neće sama stranica otvoriti njega!
    Dakle, o ovim temama se ne razgovara na forumu - čit čat, koju muziku slušate, druženje forumaša...itd...To bi bilo nametanje kada bi neko tamo pokušavao da propoveda "od kuće(teme) do kuće(teme)"

Dakle, uozbiljite se malo
    Poruku je izmenio euridika, 27.08.2010 u 23:35 Razlog: slovo

Bećar Avatar od  Savest
    Član od
    09.12.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

Reci mi kako ti razumeš sledeće stavke:

1. Matej 24:3-14 "Dok je sjedio na Maslinskoj gori, učenici su mu pristupili nasamo i rekli mu: Kaži nam kada će to biti i što će biti znak tvoje prisutnosti i svršetka ovoga poretka?
    4*Isus im je odgovorio: Pazite da vas tko ne zavede! 5*Jer mnogi će doći u ime moje i govoriti: Ja sam Krist! I mnoge će zavesti. 6*Čut ćete metež ratni i vijesti o ratovima. Pazite da se ne uplašite! Jer to se mora dogoditi, ali tada još nije kraj.
    7*Jer narod će ustati na narod i kraljevstvo na kraljevstvo i bit će gladi i potresa po raznim mjestima. 8*Sve je to početak bolnih nevolja.
    9*Tada ćete od ljudi trpjeti nevolje i ubijat će vas i svi će vas narodi mrziti zbog imena mojega. 10*I mnogi će tada otpasti od vjere i izdavat će jedni druge i mrziti jedni druge. 11*Ustat će mnogi lažni proroci i zavesti mnoge. 12*Bezakonje će porasti, pa će kod većine ohladnjeti ljubav. 13*Ali tko ustraje do kraja, taj će biti spašen. 14*I ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj."

Naročito ovaj poslednji, podvučeni stavak!

Zatim Matej 28:19,20 "A Isus im je pristupio i rekao: Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. 19*Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, 20*učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka.
    Ovu zapovest Isus je izrekao posle uskrsenja!

Isto pitanje kao i za predhodni citat, kako ti razumes ovu zapovest Isusa Hrista?
    Poruku je izmenio Aiko, 04.09.2010 u 15:17 Razlog: nepotreban citat

Član od
    09.02.2008.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Serbia

Reci mi kako ti razumeš sledeće stavke:
    Vrlo lako...

4*Isus im je odgovorio: “Pazite da vas tko ne zavede!
    5*Jer mnogi će doći u ime moje i govoriti: ‘Ja sam Krist!’ I mnoge će zavesti.
    11*Ustat će mnogi lažni proroci i zavesti mnoge.
    Moj komentar je suvišan, jer si sam odgovorio ->

jedini pravi hrišćani su Jehovini svedoci!
    Dalje...

14*I ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj."

Naročito ovaj poslednji, podvučeni stavak!
    Prvo, prevod ti nije dobar! Ne kaže: "dobra vest o kraljevstvu", nego:

14. I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak.

Dakle, propovedaće se! A ne - propovedaće te!

Sa razvojem nauke, Jevandjelje se sve više i više propoveda...Danas nemamo nijedan ozbiljniji forum - gde ne postoji tema Religija...Ljudi mogu da saznaju stvari koje im ranije nisu bile dostupne...Sve je više i više ispisanih knjiga ne teme jevandjelja i Božijeg Stvaranja...Svakim danom se sve više i više snimaju i prevode na mnoge jezike, svedočanstva priznatih naučnika iz raznih oblasti o Božijoj Kreaciji ...

Tada, kada niko više neće moći da kaže kako nije upoznat...tada će doći posledak!

Isus je rekao - "...niko ne zna dan i čas...ali prepoznaćete po ZNACIMA, kad' se vreme kraja približi..."

Zatim Matej 28:19,20 "A Isus im je pristupio i rekao: “Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. 19*Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, 20*učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka.”
    Ovu zapovest Isus je izrekao posle uskrsenja!

Isto pitanje kao i za predhodni citat, kako ti razumes ovu zapovest Isusa Hrista?
    Isto vrlo lako...

Zapovest je data direktno učenicima, da načine svoje učenike(naslednike) koji će nastaviti širenje Jevandjelja po svetu...Primer su Luka i Marko.

Dakle, obrati pažnju na rečenicu -> "...načinite učenike od ljudi iz svih naroda" !
    On ne kaže -> ...Načinite učenike od svih ljudi iz naroda!

Sve se vrlo lako razume samo ako se ne izvrće...

Bećar Avatar od  Savest
    Član od
    09.12.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

Ni na jedno pitanje nisi dao konkretan i tačan odgovor. Hajde da se skoncentrišemo na tvoju tvrdnju da su Jehovini svedoci lažni proroci! Možeš li da dokažeš na temelju Biblije svoju tvrdnju?
    Poruku je izmenio Aiko, 04.09.2010 u 15:14 Razlog: nepotrebno citiranje

Član od
    09.02.2008.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Serbia

Hajde da se skoncentrišemo na tvoju tvrdnju da su Jehovini svedoci lažni proroci! Možeš li da dokažeš na temelju Biblije svoju tvrdnju?
    Kako da ne.
    Pa i vrabci na grani već znaju kakvi ste vi "proroci"

Prosto ne znam odakle da počnem...vremena je malo, pa ću pomenuti samo neka od vaših bajnih proročanstava ->

-prorokovali ste kraj ljudske uprave 1914g. pa ste kasnije manipulisali kako je Isus došao i kako tajno upravlja Zemljom!
    Pa kada se ništa nije desilo, pomerili ste za 1918. Pa kada se ni tada nije ništa desilo otišli ste na 1925...
    -prorokovali ste da će se tada pojaviti vaskrsnuti Avram, isak, i Jakov...
    Kupili ste i vilu kako bi vaskrsnuti imali gde da žive, kada vaskrsnu...
    -Prorokovali ste o 1939 da se nalazimo par meseci od Armagedona, i obeshrabrivali ste radjenje dece...
    -Zatim ste smak sveta prorokovali za 1975, aludirajući na prodaju imovine i masovni prelazak u misionare...ništa se nije desilo, osim što su ljudi ostali bez kuća...
    -Prorokovali ste da generacija traje 80g. i da će generacija 1914te, videti kraj sveta....1914+80=1994 , ništa se nije desilo!
    -2008 ste ponovo revidirali generaciju koja će videti kraj, pa ovoga puta to nije generacija koja je živela 1914, nego 1935....
    -Prorokovali ste da će narod Sodome biti deo vaskrsenja, i to ste menjali 4 puta (da, ne, da, ne)
    itd, itd...
    Tako može i moja baba da prorokuje...

Da ne pričam o teologiji vašeg osnivača Russell-a!

Čovek je tvrdio/propovedao strašne stvari->

Da su hrišćani božanska bića, odnosno bogovi...Da će crkva postati svemogući Otac...Da je bela rasa kvalitetno superiornija...Da se Bog nalazi na zvezdi "Alcyone"...Da je Velika piramida kameni svedok Boga...Koristio je simbole egipatske i masonske religije...
    itd, itd...

Mislim da je ovo sasvim dovoljno, pa da se vidi istinitost Hristovih reči->

"I izići će mnogi lažni proroci i prevariće mnoge"

.

Deran Avatar od  shooter NS
    Član od
    25.08.2010.
    Aktivnost
    24.08.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Odgovor: Jehovini Svedoci

OK sada ste znaci presli i na ,,vrbovanje,, ljudi i preko foruma ,svaka cast ,pametno !!
    Sto da gulite djonove i smarate ljude vasim glupostima i vasim ,,propovedima,, kucajuci na vrata, kada je ovako jednostavnije.

Covece,nemoj mi nametati svoje misljenje i nemoj mi slati na vrata smerne bakice kojima si za kilogram secera i litar ulja ubacio u glavu ideju o ,,velikom spasenju,, koje ce ,, ONE,, svojim ,, PROPOVEDANJEM,, doneti !!!!

Bećar Avatar od  Savest
    Član od
    09.12.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

@ser_gogsy

Dokazi prijatelju, dokazi! Ne vidim dokaze, samo prazne reči! A ja ću ti navesti dokaze zapisane u Kulama stražarama da nije tačno ono što tvrdiš, naprotiv organizacija Jehovinih svedoka nikada i nigde nije izjavila datum kraja ovog sistema! Voleo bih da vidim na osnovu čega tvrdiš ovo što tvrdiš.
    Poruku je izmenio Aiko, 04.09.2010 u 15:16 Razlog: nepotrebno citiranje

Deran Avatar od  peti točak
    Član od
    11.02.2011.
    Aktivnost
    12.03.2011
    Zemlja
    Serbia

Odgovor: Jehovini Svedoci

Tema kanda malo zamrla

Kak'o je ovo gostoprimstvo i kaki bircuz.
    Ta oteraste derana a ni da ga poslužite ko što dolikuje.
    Ja izgleda di god dođem okasnim,tako mi i treba kad teram traktor.

Ako se ovaj deran slučajno opet pojavi drž'te ga ja bi' ga nešto pit'o.
    I moliću lepo samo kulturno
    Mnogo ste odbojni prema njemu ,malo finije moliću lepo.
    Ja baš take ko što je on i tražim,za nji' kažu da znadedu napamet celu Bibliju.
    Pa bi' 'teo da ga preispitam da vidim jel naučio dobro il'se samo pravi da zna.

E kad dođe zovite me i za ceo bircuz po hosu lepeš( hossz lps)
    Ao, Sremče, gujo ljuta, Svaki junak po sto puta!

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •