Strana 2 od 35 PrvaPrva 12345612 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 346
Like Tree48Likes

Tema: Jehovini Svedoci

ZOE
    ZOE je offline
    neunistivi zlojeb Avatar od  ZOE
    Član od
    13.12.2006.
    Aktivnost
    11.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    49
    Blogovi
    10
    Slike
    2

Odgovor: Jehovini Svedoci!

Citat Savest kaže: Pogledaj poruku
    Ja sam Jehovin svedok već više od 15 godina, moja supruga je, takođe, Jehovin svedok i moje ttroje odrasle dece su isto tako Jehovini svedoci.
    Ti i tvoja supruga, i tvoje troje odrasle dece, budite Jehovini svedoci, budite sta god hocete, ali molim vas lepo, prestanite da lupate na vrata drugim ljudima, koji nisu vase pristalice, pokusavajuci da ih ubedite u vase verovanje i ucenje, jer ni oni ne dolaze na vasa vrata da vam "prodaju" svoje... Jer... moze vam se desiti da vam vrata otvori, bas moj ljubimac Uriel... ili neko njemu slican!

komšinica Avatar od  Aiko
    Član od
    02.10.2008.
    Aktivnost
    20.12.2011
    Zemlja
    Japan

Šta vi mislite o Jehovinim svedocima i da li ste ikada imali prilike da razgovarate sa njima?

Iskreno receno, od njih mi se dize kosa na glavi..

Po meni, vera je nesto jako intimno, nesto sto covek sam spozna ili ne spozna i nisu mu potrebna nametljiva ubedjivanja kao sto to Jehovi rade..a to spopadanje po ulici i jos gore od vrata do vrata je vise nego mizerno..

Mogu biti priznavani koliko god hoce i od koga hoce i zbog cega hoce, ali za vecinu ljudi zdravog razuma, uvek ce biti sekta..
    Osmeh je kriva linija koja ispravi sve..skoro sve..

Domaći Avatar od  tetkaD
    Član od
    04.03.2010.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    63
    Blogovi
    3

Nevolim ovakve teme i diskusiju na takve teme,jer to uvek ode tamo gde netreba.Pa samo pitam jer me je uvek zanimalo ko je ličnost a verujem da postoji(jedino ako je tajnovito,a vrlo je moguće)ko je stvorio Jehovine Svedoke.Ko je osmislio sva ta propovedanja tumačenjaBoga,i ostalih pravila.
    Dolazili su i kod mene,i na moja pitanja o tumačenju iste JS,odgovori su bili nedorečeni.
    Hvala lepo,ja želim samo da se kremiram i ništa više.

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

NebitanLik Avatar od  ser_gogsy
    Član od
    09.02.2008.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Serbia

Čista manipulacija....već je govoreno/pisano o tome...
    Vešt manipulant zna kako se manipuliše!
    Malo istine se vešto upakuje u mnoštvo laži...i proizvoljnih tumačenja...

Imao sam priliku da upoznam neke od njih...kod jednog je čak Biblija bila iscepana na pojedinim mestima...otkinute stranice i listovi...Kada sam ga pitao zbog čega je iskidao trećinu Biblije, odgovorio mi je sasvim opušteno da ono što je iskidao - nije istina?!

Ja sam mu isto tako opušteno odgovorio: "Da, nije validno i nije istina jer vam se ne uklapa u koncept..."

Da podsetim, Svedoci su do nedavno tvrdili da je Hrist već odavno došao na zemlju, i da je On ustvari Mihajlo...arhandjeo...itd...

Jednostavno ne može se Bog i Reč nama prilagodjavati, mi se moramo prilagodjavati Bogu i Reči Njegovoj....!

Direktor šupe Avatar od  Uriel
    Član od
    12.09.2006.
    Aktivnost
    08.02.2012
    Zemlja
    Martinique
    Godine
    45
    Blogovi
    4

Za sve vernike generalno mislim da su jednostavno neobrazovani ili nedovoljno inteligentni
    da shvate zakone fizike i sve ostale zakonitosti koje upravljaju ovim univerzumom.
    Mogao bih o tome napisati referat od dve hiljade stranica ali nema smisla, sve su to već
    rekli i napisali mlogo pametniji od mene. Načini na koji svako od nas pokušava da nađe
    malo smisla u ovom životu se razlikuju od osobe do osobe u zavisnosti od njenog
    moždanog kapaciteta, potreba i rešenosti da se suoči sa tim problemom.
    Nekome je dovoljna jedna knjiga a drugi su malko skeptičniji pa im je potrebno nekoliko hiljada.
    Ali nije to sada tema
    Jehovini svedoci i scientolozi su mi posebni smorovi zato što tako navalentno pristupaju
    zadatku regrutiranja novih bolida. Taj razrađeni sistem pronalaženja pogodnih osoba i ispiranja
    njihovih mozgova je ono što ih čini tako nepopularnim.
    Žalosno je što i u današnje vreme kada gotovo trenutno dolazimo do bilo kakve potrebne informacije,
    još uvek postoje toliko očajne i prazne duše koje nasedaju na prazne priče "rajskih managera".
    U svakom zlu ja pokušavam naći njegovu funkciju ali u slučaju Jehovinih svedoka,
    scientologa, hare krišna-ovaca i njima sličnim "zombi-sektama", jedinu funkciju koju
    sam uspeo da otkrijem, je to da su dobri za sprdanje.
    Među Pravoslavcima, Katolicima i Muslimanima ima izuzetno mudrih i pozitivnih likova
    tako da im čovek može progledati kroz prste taj mali zez u softveru, ali kod ovi ostalih paćenika
    su kriterijumi toliko niski, da jednostano nikakvu normalnu komunikaciju ne možeš da
    uspostaviš sa njima. Samo drve jedno te isto, ko one igračke za malu decu kojima
    viri konopac iz dupeta - pa kad povučeš čuješ pesmicu...pa opet povučeš...pesmica...pa opet...
    Kada stoti put čuješ jednu te istu glupu pesmicu dođe ti da isčupaš onaj konopčić,
    okomotaš ga lutkici oko vrata i dobro stegneš.
    Naši postupci, govor, ponašanje, maniri mnogo govore o nama samima.
    Ja sam ih lepo saslušao, ugostio, odvojio sam svoje dragoceno vreme zarad njih,
    sa smeškom sam ih ispratio. To što su oni lagali mene a ja njih, prihavtio sam kao
    malu društvenu igricu. Učinio sam više za njih nego velika većina što ih jednostavno
    otera sa vrata a i sa mojim manirima niko nije imao problema. E sad moraju se pomiriti
    sa činjenicom da s vremenom na vreme nalete na igrača.
    Savest kaže:
    Ja sam Jehovin svedok već više od 15 godina, moja supruga je, takođe, Jehovin svedok i moje ttroje odrasle dece su isto tako Jehovini svedoci.
    Ja se radujem za tebe i za tvoju familiju...budte mi zdravi veseli i debeli...živite pošteno
    radite vredno i pripremajte se za vaš raj.
    Svi oni kojima je potreban Jehova neka dođu do vas i potraže ga...
    ali prestanite da prodajete svog boga na tuđim vratima kao da je usisivač
    Mislim da se ni njemu to baš ne sviđa preterano.

TWO AND A HALF MEN Avatar od  Charlie Harper
    Član od
    23.11.2008.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    United States
    Godine
    28

Citat Uriel kaže: Pogledaj poruku
    Ja imam svoju malu anegdotu sa pacijentima obolelim od te bolesti...
    Radio sam malko jednom u bašti pored kapije kada su mi došli neki zombiji
    da me pitaju kako sam i dali poznajem bibliju...
    Pravio sam se ko da me sve to jako zanima i pustio ih da se zanesu...
    Pozvao sam ih unura da se malo osveže pošto je bilo toplo, uzput sam ih
    stimulisao raznim dobro tempiranim pitanjima.
    Zatim sam otišao u drugu sobu i pustio malo Death metala sa CD-a ...Onako tiho - diskretno.
    Zatim sam se vratio i počeo svoj story...kako sam već godinama u jednoj satanističkoj sekti,
    kako polako gubim veru u sotonu i kako mi je dosadilo već da svake nedelje na misi
    ubijam razne životinje zarad njihove sveže krvi.
    Sokić koji sam im sipao im je zastao u grlu...nešto su se i stišali i video sam da im se malko splasnuo etuzijazam.
    Uzeo sam one prospekte što su mi nudili (dobro dođe za potpalu)
    i ispratio sam ih do kapije uz obećanje da ću im se javiti čim raskrstim sa sotonom.
    Odgegali su se niz ulicu a ja sam im mahao
    Bolidi - našli su da se kače sa ortodoksnim ateistom.
    Auwuuhu hu haha whooohhaha
    Svaka ti cast covece !!!

O tim Je*enim Sero*ama mislim sve najgore !
    Evo smajlija koji docaravaju moje misljenje o njima:

Dolaze na vrata i smaraju svojim glupavim pricama a ni sami nemaju pojma o cemu se tu radi jer je to kao neka sekta ma strasno nesto.

Bolje da prodaju kvalitetne Oriflame proizvode jer bi bila obostrana korist ovako trose i svoje i tudje vreme mada im ja odmah zatvorim vrata no mogao bi da ih malo iscimam kao kolega Uriel.

Svako koga poznajem misli da su oni "verska" sekta i ne naseda na price tih degenerika koji pokusavaju da nas truju kretenoidnim pricama.
    Poruku je izmenio Charlie Harper, 17.08.2010 u 15:32

Bećar Avatar od  Savest
    Član od
    09.12.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Imate veoma loše mišljenje o Jehovinim Svedocima. Zanima me na osnovu čega ste stekli tako loše mišljenje o ovim ljudima koji se maksimalno trude da žive na temelju biblijskih principa i rade sve ono što je osnivač hrišćanstva, Isus Hrist radio?

Da li se radi o zaključcima koje ste formirali na temelju Biblije ili se radi o rekla-kazala predrasudama?

Citat ser_gogsy kaže: Pogledaj poruku
    Čista manipulacija....već je govoreno/pisano o tome...
    Vešt manipulant zna kako se manipuliše!
    Malo istine se vešto upakuje u mnoštvo laži...i proizvoljnih tumačenja...

Imao sam priliku da upoznam neke od njih...kod jednog je čak Biblija bila iscepana na pojedinim mestima...otkinute stranice i listovi...Kada sam ga pitao zbog čega je iskidao trećinu Biblije, odgovorio mi je sasvim opušteno da ono što je iskidao - nije istina?!

Ja sam mu isto tako opušteno odgovorio: "Da, nije validno i nije istina jer vam se ne uklapa u koncept..."

Da podsetim, Svedoci su do nedavno tvrdili da je Hrist već odavno došao na zemlju, i da je On ustvari Mihajlo...arhandjeo...itd...

Jednostavno ne može se Bog i Reč nama prilagodjavati, mi se moramo prilagodjavati Bogu i Reči Njegovoj....!
    Takve tvrdnje zahtevaju i dokaze, zar ne?

Citat tetkaD kaže: Pogledaj poruku
    Nevolim ovakve teme i diskusiju na takve teme,jer to uvek ode tamo gde netreba.Pa samo pitam jer me je uvek zanimalo ko je ličnost a verujem da postoji(jedino ako je tajnovito,a vrlo je moguće)ko je stvorio Jehovine Svedoke.Ko je osmislio sva ta propovedanja tumačenjaBoga,i ostalih pravila.
    Dolazili su i kod mene,i na moja pitanja o tumačenju iste JS,odgovori su bili nedorečeni.
    Hvala lepo,ja želim samo da se kremiram i ništa više.
    Odgovor se nameće sam po sebi, naime sam Bog Jehova je formirao Jehovine svedoke! Obrati pažnju na sledeće stavke iz Biblije:

1. Isaija 43:10,11 "Vi ste moji svjedoci, kaže Jehova, i sluga moj kojeg sam izabrao, da biste znali i vjerovali mi i razumjeli da sam ja onaj isti. Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i poslije mene neće biti nijednoga. 11*Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja.

Jasno je da je Jehova izabrao i odredio svedoke za sebe. U to vreme su to bili izraelci, cela izraelska nacija.

2.Jevrejima 12:1 govori sledece: Dakle, budući da smo okruženi tolikim oblakom svjedoka...o kojima govori čitavo 11. poglavlje Jevrejima, u šta se može svako uveriti!

3. Otkrivenje 1:5 "5*i od Isusa Hrista, koji je Vjerni svjedok, Prvorođenac od mrtvih i Vladar kraljeva zemaljskih!

Iz navedenih stavaka lako se može zaključiti da je Jehova oduvek imao i ima svoj narod koji naziva svedocima!

Nadam se da si zadovoljna odgovorom!
    Poruku je izmenio euridika, 17.08.2010 u 18:02 Razlog: uzastopne poruke

ZOE
    ZOE je offline
    neunistivi zlojeb Avatar od  ZOE
    Član od
    13.12.2006.
    Aktivnost
    11.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    49
    Blogovi
    10
    Slike
    2

@ savest: A kakvo je tvoje misljenje o pravoslavlju (pravoslavcima) a posebno o ateizmu (ateistima)?

Bećar Avatar od  Savest
    Član od
    09.12.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

Citat ZOE kaže: Pogledaj poruku
    @ savest: A kakvo je tvoje misljenje o pravoslavlju (pravoslavcima) a posebno o ateizmu (ateistima)?
    Ja sam rođen kao pravoslavac i znam iz iskustva da je to religija koja je zasnovana na čistoj tradiciji, nema apsolutno nikakve veze s Biblijom i Božjim principima. Ateizam je vera poput svake druge sa jednim velikim izuzetkom, naime ateista mora da poseduje mnogo veću veru od krreacioniste da bi verovao da je sve što nas okružuje nastalo slučajno. Ponekad zaista zavidim ateistima na veri!

LajaviKrelac Avatar od  Mish
    Član od
    23.06.2006.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Yugoslavia
    Blogovi
    2

Zanima me na osnovu čega ste stekli tako loše mišljenje o ovim ljudima koji se maksimalno trude da žive na temelju biblijskih principa i rade sve ono što je osnivač hrišćanstva, Isus Hrist radio?
    Da li se radi o zaključcima koje ste formirali na temelju Biblije ili se radi o rekla-kazala predrasudama?
    A, ne, nisam proučavala Bibliju. Svakako ne sa Jehovnim Svedocima.
    Predrasude? Moguće. Ne bih rekla da se radi o predrasudima tipa rekla-kazala, možda pre predrasudama (zasnovanim na iskustvu, svakako): navaljivali, i opet navaljivali, i opet navaljivali. Nezvani, svakako ne dobrodošli na mojim kućnim vratima po n-ti put, pričaju i ne slušaju (ili ne poštuju) stav sagovornika. Baš kao i ti koji posle svega što smo napisali pitaš da li su to predrasude rekla-kazala, umesto da si iščitao šta smo napisali.
    Predrasude? Ipak ne.
    Rekla bih iskustvo.
    ... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •