Hm, nisam planirala da pisem na ovu temu, jer sam, iskreno, umorna od ovakvih prica, ali ko velim - hajde da napisem koju iz licnog iskustva, cisto da ne bismo pricali samo teorijski.Dakle, kako to funkcionise u mesovitom braku? Ovako nesto:
ne funkcionise na taj nacin u realnom zivotu, najcesce. Mesovit brak moguc je medju ljudima kojima nacionalna i verska odredjenost nije primarna stvar u zivotu. Deca iz mesovitog braka najcesce ne odlaze ni u crkvu ni u dzamiju, vec im se ostavlja izbor da svoj zivot usmere u kom god pravcu zele i ukoliko uopste zele da se verski odrede. Njihovi roditelji ne odlaze u odvojene prostorije da bi jedno klanjalo a drugo se krstilo, vec to jednostavno ne rade! Ukoliko pak obelezavaju verske praznike, najcesce se obelezavaju i jedan i drugi i verujte, znam nebrojeno mnogo primera gde to funkcionise savrseno, jer su to deca prihvatila kao normalno. Kao sto neko slavi majcinu i ocevu slavu, tako neko slavi oba uskrsa. Pomalo cudno, ali funkcionise.Kako bi se to dete osecalo da malo ide u dzamiju, a malo u crkvu? Ili da gleda roditelje kako se klanjaju ili krste.
Problemi sa sirom porodicom i daljim rodjacima su uvek bili i bice, ali reci cu vam nesto: obzirom da se ujak moje majke odrekao nje jer se udala za moga oca, taj joj covek nije ni potreban kao rodjak, jer je ne posmatra kao kvalitetnog coveka.Ja na to kazem - dovidjenja prijatno, putuj sreco
![]()
Ljudi, cenite prave ljudske vrednosti kod coveka, jer nikada se ne zna na ovom nasem Balkanu cija je baba sa kim ocijukala.U mojoj porodici je zastupljeno jako mnogo nacionalnosti, vise se i ne zna ko je sta
, i sve 3 ove nase vere i i nadam se da sam dobar covek i i dalje gledam racionalno i i dalje znam da cenim prave vrednosti. Ne delim ljude po veri i nacionalnosti, a ni po rasi i ostavljen mi je izbor da se jednoga dana sama odredim u kom pravcu budem zelela i ako budem zelela.
Moji dragi roditelji, hvala vam sto ste me vaspitali na ovakav nacin!![]()

LinkBack URL
About LinkBacks

Dakle, kako to funkcionise u mesovitom braku? Ovako nesto:
Ja na to kazem - dovidjenja prijatno, putuj sreco
U mojoj porodici je zastupljeno jako mnogo nacionalnosti, vise se i ne zna ko je sta
, i sve 3 ove nase vere i i nadam se da sam dobar covek i i dalje gledam racionalno i i dalje znam da cenim prave vrednosti. Ne delim ljude po veri i nacionalnosti, a ni po rasi i ostavljen mi je izbor da se jednoga dana sama odredim u kom pravcu budem zelela i ako budem zelela.

Odgovor sa citatom

Ja nisam neki verski fanatik, ali cisto sumnjam da bih mogla da se udam za nekog ko nije iste vere kao ja. Da krenemo od najbanalnijih stvari: gledamo vesti, kad ono izvestaj o tome kako se pripadnici moje i njegove vere opet negde sukobljavaju... pa da moram da pazim sta komentarisem, jer ce to njega mozda uvrediti 

Necu nikog citirati.
Ljudi nisu isti. Ima i opakih i dobrih i cistih i prljavih i prokletih i ljubomornih i druzeljubivih i dragih i lepih i ruznih svuda na celom ovom svetu i u svakoj naciji i rasi. I ljubavi moze biti svuda.

Preporuči temu