Strana 2 od 10 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 91
    Starosedelac Avatar od  AdrijanKronauer
    Član od
    16.02.2008.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    46
    Blogovi
    6

Odgovor: Kako da zavolim njegovu decu?

Znači ova Glišava me oduševila svojim pronicljivim postom. Ko da joj je ovo struka. Pročitaj ga više puta. Pažljivo.

Ovom prilikom bi samo da naglasim razliku između njenog i mog posta, a u vezi zajedničke dece. Kod nje se radi o već postojećoj deci, a kod mene o onoj koju bi tek trebali da imate. Ima razlike između ta dva stanja. I to drastične.

Njena pretpostavka kako bi bilo bolje da već imate zajedničke dece je vezana i sa time da bi u ti u tom slučaju već imala iskustvo majčinstva i odnosa prema deci. Ali to izgleda nije tako. U ovoj situaciji je bolje da ne komplikuješ sebi, vama, situaciju. Sačekaj neko vreme. Moraš pretpostaviti da ako ne uspe veza između tebe i dece, da će, može doći i do zahlađenja tvog i muževog odnosa, pa i pucanja braka. A tada bi zajedničko dete bilo teškoća.

Citat AdrijanKronauer kaže: Pogledaj poruku
    ...
    Jedino što mogu da te posavetujem je da ako namaš, a čini mi se da je tako, zajedničke dece sa njim,
    nipošto nemoj u skorije vreme da zatrudniš.
    Posebno ne sa mišlju "možda će zajedničko dete pomoći premošćavanju problema"!
    Sačekaj da se prvo "rasčisti situacija" sa njegovom decom.

Citat CHichaGlisha kaže: Pogledaj poruku
    ...
    Bilo bi ti mnogo "lakše" da i ti već imaš svoje dete/decu, ili da makar vas dvoje imate svoje zajedničko dete.

...
    Za kraj ću opet citirati Glišavu, ali sa ovom citatu nema nikakve razlike u mišljenju.

Sretno.
    Možda uspeš da sve ispadne dobro. Na radost svih.
    На грешницама се учи.

Tragač istine Avatar od  Sivi
    Član od
    23.09.2008.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

Ovako:
    - Delim utisak Elin...da si, verovatno, ti još mlada, bez iskustva roditeljstva i bez već izgrađenog stava prema njima. Niko od nas nije znao kakav će biti roditelj...veruj mi na reč .
    - I Adrijan i Gliša su ti dali dobre savete...jer ulazak bilo koga u život donosi neke promene i na nama je da te promene, ako je moguće, dočekamo "otvorenog uma" a ne (kako se i meni čini) sa UNAPRED donetom odlukom da ih "miniraš".
    - Pokušaj barem ovako...da UVEK imaš na umu da su ta deca DEO NJEGA, nešto što je nerazdvojivo od njega samog...i da (kako sama reče da ga voliš) polako prihvataš i njih kao i njega.
    - Veruj, decu nije teško zavoleti...govorim i iz sopstvenog iskustva...jer su ona mnogo manje "iskvarena" životom i "talogom" koji se nakupi tokom njega. Treba samo dosta strpljenja, otvorenog uma, volje da razumeš i naravno da učestvuješ u njihovim aktivnostima .
    - I nemoj nikada da pogrešiš i pomisliš da deca "ne shvataju". Deca su najbolji "lakmus", uvek osete ko im se obraća sa ljubavlju i pažnjom .
    Sivi laje...a karavani prolaze .

Deran Avatar od  Tracy
    Član od
    14.03.2008.
    Aktivnost
    02.11.2010
    Zemlja
    Serbia
    Za razmisljanje o zajedničkom detetu (dal ćemo imati ili ne) već je kasno, jer je dete već na putu.

I zbog naseg budućeg deteta mi smetaju njegova deca, jer smo mi zajedno sve pripremali za buduću bebu, kupovali stvari, kolica , krevetac a kad je odlučeno da će njegova deca doći kod nas on je obustavio pripremu za nasu bebu a posvetio se spremanju jedne sobe gde će njih smestiti, sobe u potkrovlju i sve pare daje na to a zapostavio je mene i moje buduće dete. Bojim se da to materijalno necemo izgurati jer oboje otplaćujemo kuću na kredit koju smo digli na 20 godina.

Ne volim što se ovako osećam, čini mi se da volim svu decu ali samo ne i njegovu.
    Volela bi da gledam optimističnije na to ali bar za sada ne mogu.

Neko me je pitao za godine, mala ima 6 a mali 10 godina.
    Poruku je izmenio little fairy, 28.05.2010 u 22:50 Razlog: dva uzastopna posta..

Grga Avatar od  paparazzo
    Član od
    27.08.2008.
    Aktivnost
    08.10.2011
    Zemlja
    Serbia

Citat Tracy kaže: Pogledaj poruku
    kad je odlučeno da će njegova deca doći kod nas on je obustavio pripremu za nasu bebu a posvetio se spremanju jedne sobe gde će njih smestiti, sobe u potkrovlju i sve pare daje na to a zapostavio je mene i moje buduće dete.
    U tom slucaju morate, na prvom mestu, ti i on da sednete i razgovarate o svemu. Tu se vise ljudi oseca jako tesko i lose, svako naravno misli da je njemu najteze. Sve ovo sto si podelila sa nama treba da predocis i njemu, a isto tako i on tebi treba da objasni zasto se promenilo to sto se promenilo. Verujem da ti nije ni malo lako, ali u pitanju je vas zajednicki zivot, koji nece funkcionisati ako vas dvoje ne mozete da se dogovorite. Ti reci njemu kako se osecas i sta ti smeta, i neka on sa tobom podeli sta njega muci, jer ni njemu nije sjajno. Mozda vam posle otvorenog razgovora sve bude izgledalo manje strasno.
    Zelim vam svu srecu
    Poruku je izmenio paparazzo, 28.05.2010 u 18:01 Razlog: slovce
    Naša tehnologija je bolja!!!

stupid woman Bejeweled Champion Avatar od  believer
    Član od
    17.11.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Cocos Islands

Citat Tracy kaže: Pogledaj poruku
    Za razmisljanje o zajedničkom detetu (dal ćemo imati ili ne) već je kasno, jer je dete već na putu.

I zbog naseg budućeg deteta mi smetaju njegova deca, jer smo mi zajedno sve pripremali za buduću bebu, kupovali stvari, kolica , krevetac a kad je odlučeno da će njegova deca doći kod nas on je obustavio pripremu za nasu bebu a posvetio se spremanju jedne sobe gde će njih smestiti, sobe u potkrovlju i sve pare daje na to a zapostavio je mene i moje buduće dete. Bojim se da to materijalno necemo izgurati jer oboje otplaćujemo kuću na kredit koju smo digli na 20 godina.
    najbolje je da ih date u dom za sirocad...

ovoliku dozu samozivosti nisam odavno videla.....
    Tek kada si beskućnik
    primećuješ da je sve nečije vlasništvo
    i da postoje brave na svemu.

too old Avatar od  maski
    Član od
    12.12.2007.
    Aktivnost
    07.06.2010
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    154

i to 6 i 10g, a ne 16 i 19g ......

pa napravila bi cirkus sa sve ringishpilom u dvorishtu za deset sekundi... i bila bi mi zzurka na gajbi svaki dan, i vriskalo bi se i smejalo i razbacivali bi brashno i testo i mazali se chokoladom i shlagom i po dupetu i vodali bi bebu preko sedam gora i sedam mora u potrazi za charobnim zecom i magichnom shargarepom gospodina trtushinka....

jbt!!!! mogo bi da izrodim dvesta ideja u minuti kako da mi dan bude wonderfull....

stupid woman Bejeweled Champion Avatar od  believer
    Član od
    17.11.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Cocos Islands

da srce,ali onda bi kinta morala da se deli na tri dela
    zamisli
    pa tvoje dete ne bi moglo da se odeva fensi....jerbo treba kupiti jos na dva mesta toliko
    a tek pitanje nasledstva.....
    otplacujes kucu a onda se jednog dana deli nekim strancima,nicim zasluzeno....

fuj
    ne mogu da se nerviram....
    Tek kada si beskućnik
    primećuješ da je sve nečije vlasništvo
    i da postoje brave na svemu.

has grown up now.. Avatar od  little fairy
    Član od
    13.08.2007.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    33
    Blogovi
    16

Oprosti ali tvoj naslov teme ''Kako da zavolim njegovu decu'' nije prikladan jer ti ne tražiš načina kako da ih zavoliš već kako da ih se riješiš.

Ako voliš njega, onda voliš i djecu njegovu jer u protivnom ispada da si se udala iz računice neke.

Dakle, pomoći ti nemamo jer ti ne želiš da upoznaš njegovu djecu kako bih ih zavoljela.
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

JagoDica Avatar od  Bombica
    Član od
    05.11.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Macedonia
    Godine
    39
    Blogovi
    30
    Slike
    121

Bojim se da me ne prihvate i da će mi ta deca stvarati probleme.
    Bojis se da te ne prihvate, a ti ih vec odbacujes. Na samom startu iako ih nisi ni upoznala niti im dala sansu.
    Kad si se resila da udjes u taj brak, morala si biti nacisto da je ovo sto ti se sad desava moguce. I ako uistinu ga volis -onda volis i nejgovu decu.
    I unapred tvrdis da ce ti ta deca stvarati probleme!
    Zasto?
    Od kud to, kad ih ne poznajes?
    Ili se mozda bojis da ce ti narusiti komoditet?
    Kao sto ti zelis da tvoje dete ima sve sto zeli, tako i on verujem zeli za svoju decu iz prvog braka.
    A deci je najteze. Suoceni su da su deca iz propalog braka. Dolaze u kucu gde ih ceka maceha, koju ne poznaju, u kompletno novoj sredini i jos ih docekujes ovakvim stavom....

Ne kazem da je i tebi bas lako, ali ako volis svoga muza, zavoleces i tu decu.
    Pokusaj. Daj im sansu. Sprijatelji se s njima. Nemoj odmah da ih docekujes neprijateljiski raspolozena i na distanci. Ipak su to deca.
    I am good, but i'm not an angel. I do sins, but i am not a devil.

Suffragette Avatar od  Isahara
    Član od
    13.11.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Western Sahara

Deca će prihvatiti ono što im ponudiš a nepodrešivo osete ono što želimo da prikrijemo.
    Moraš im dati šansu. Verovatno će biti bolno, ali ti moraš da odgiraš glavni potez - zbiližiš decu i stvariš familijarnu atmosferu. Vi ste sada familija, to je privilegija, sreća, nema razloga strepnji ukoliko postoji ljubav prema njihovom ocu.
    Ne nameći se , ne pokušavaj da dominiraš u njihovom pristustvu, neka prodje vreme dok se ne navikntete na porodicu. Deca su blagoslov, posmatraj to tako i biće ti lakše.
    Ne štedi na ljubavi, uživaj u lepoti davanja i vratiće ti se višestruko..
    A ako mu se činilo da igdje ljudska patnja nailazi milosti, bilo je u oku djeteta i na mjestu jagode..
    Tin Ujević

Strana 2 od 10 PrvaPrva 123456 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Kako lazu muskarci, a kako zene
    Autor LaraKroft u forumu Ženski kafić
    Odgovora: 81
    Poslednja poruka: 31.01.2012, 01:01
  2. Čemu učite decu?
    Autor Mish u forumu Roditeljski kutak
    Odgovora: 19
    Poslednja poruka: 02.04.2011, 13:17
  3. Kako da ustanovite da li ste spremni da imate decu!
    Autor Vojvotkinja u forumu Humor i zabava
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 29.08.2009, 14:09
  4. Odgovora: 64
    Poslednja poruka: 04.08.2009, 15:27
  5. Knjiga za decu...
    Autor JelaS u forumu Književnost
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 21.07.2008, 14:07

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.