Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 13 od ukupno 13
    Darst
    Pol
    Žensko
    Član od
    31.08.2006.
    Aktivnost
    04.10.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    41
    Blogovi
    113

Odgovor: Gabrijel Garsija Markes

Citat TVO.JA_ kaže: Pogledaj poruku
    "Tvoja ljubav je samo iluzija" reče Fermina,a shvatila je da je pogrešila 53 godine kasnije...

Mnogima je nemoguće zamisliti da bi neko bio spreman čekati ljubav svog života više od pola veka. No, jedan od glavnih junaka Markesovog romana "Ljubav u doba kolere", ne samo da je bio spreman, već je upravo to i učinio.

Roman, prvi puta objavljen 1985., govori o bračnoj ljubavi između Fermine Daze i Juvenala Urbina, praćenoj brojnim poteškoćama, dosadom i jednoličnošću života, ali i uzajamnim poštovanjem i iskrenom privrženošću. Tu je i ljubav Florentina Arize prema djevojci koju je upoznao još kao nezreo mladić, prema istoj toj Fermini Dazi, kojoj se zakleo na večnu ljubav. Florentino Ariza čekao je na nju 53 godine, 7 mjeseci i 11 dana i noći...
    Taj roman zaista vredi procitati. Medju prvima je na mojoj listi omiljenih knjizevnih dela. Ako ste ljubitelj vrhunske knjizevnosti, a pri tom i romantici, onda nema greske. Dominantna je vera u ljubav, i fantasticna je metafora na kraju romana o brodu koji plovi zauvek.
    Film nisam gledala, mislim da i necu. Ta knjiga mi je malo fetis, pa ne bih da razbijem utiske...
    Poruku je izmenio Kalina, 24.08.2008 u 18:57 Razlog: ...citat

too old
    Pol
    Žensko
    Član od
    12.12.2007.
    Aktivnost
    07.06.2010
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    154

Odgovor: Gabrijel Garsija Markes (Gabriel Garca Mrquez)

da li je i penelopa chekala odiseja na isti nachin na koji je florentino ariza chekao ferminu?

Domaći
    Pol
    Žensko
    Član od
    04.03.2010.
    Aktivnost
    10.05.2013
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    64
    Blogovi
    3

Odgovor: Gabrijel Garsija Markes (Gabriel Garca Mrquez)

SEĆANJE NA MOJE TUŽNE KURVE

Poslednji objavljeni roman slavnog nobelovca.

Ljubav je uvek bila najvažnija tema proznog opusa Gabriela Garce Mrqueza, a u njegovom novom romanu "Sjećanje na moje tužne kurve" ovaj pisac slavi ljubav na najduhovitiji način dosada.
    Glavni junak je mišičavi ostareli novinar koji sam sebi, na svoj devedeseti rođendan, daruje noć strasti s mlađanom devicom. No u živopisnoj javnoj kući on, koji nikada nije spavao sa ženom a da joj nije platio, zaljubljuje se po prvi put u životu.

U još jednoj priči o ljubavi Gabriel Garca Mrquez isprepleće čitateljima dobro poznate motive smrti, odrastanja i prijateljstva, stvarajući iznova mnoštvo fascinantnih likova, predivnih epizoda i nezaboravnih stilističkih minijatura.

"Sjećanje na moje tužne kurve", prvi njegov roman u posljednjih desetak godina, potpuno je opravdao očekivanja publike i kritike.

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Slične teme

1. Peter Gabriel
    Autor Kalina u forumu Strani spotovi i tekstovi
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 11.02.2013, 14:27
  2. Federico García Lorca (Federiko Garsija Lorka)
    Autor blueella u forumu Svetska poezija
    Odgovora: 38
    Poslednja poruka: 31.07.2011, 01:08
  3. Kleverson Gabrijel Kordova, ili jednostavnije Kleo
    Autor Samuraj u forumu Navijači
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 11.02.2011, 14:09

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge