Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 32
    seljački sin
    Pol
    Muško
    Član od
    14.03.2008.
    Aktivnost
    17.05.2011
    Zemlja
    Iran
    Godine
    27

Odgovor: Paulo Koeljo

I kažem im da je on p...p...plagi...jator, i k...k...kompilator...da je k...k...krao direktno od Markesa i evanđeliste Jovana. I oni me ob..b...bore.

Ja ne verujem kako kod rulje dobro prolaze ti sakupljači mudrosti, tako očigledno tuđih. Piše čovek kratke romane, a uzima teme koje nije ni Tolstoj - tako široke i složene. I trivijalizuje to do besmisla, kao kad dete od 8 godina prepričava film Kum i kaže: kako je kul kad je onaj pucao u onoga i kad se onaj probudio s konjskom glavom u krevetu i kad su zalepili utoku za vodokotlić, hihihi... De, čoveče, pojasni motive svoje, a da ne kradeš od svih živih.

I onda neko, ko ni bukvar nije do kraja pročitao, a kamoli nešto ozbiljnije, govori kako mu je Koeljo omiljeni pisac, kako je on dubok i mudar. Alooooooo, sine, pročitaj bar još neku knjigu, od nekog drugog pisca, pa onda slobodno govori ko ti je omiljeni pisac Ne znam nikog, ama baš nikog ko je pročitao više od 10 knjiga u životu, a da je poverovao Koelju i da voli tog diletanta.

I ako vidim da je još neko rekao da obožava Koelja, lupaću se po čelu dok ne napravim paus papir od svoje lobanje.
    "All I got is a red guitar, three chords, and the truth."

Bećar
    Pol
    Žensko
    Član od
    10.01.2009.
    Aktivnost
    16.02.2009
    Zemlja
    Serbia

Izneo si svoje mišljenje o njemu, i sada se i ja moram složiti sa tim?

I onda neko, ko ni bukvar nije do kraja pročitao, a kamoli nešto ozbiljnije, govori kako mu je Koeljo omiljeni pisac, kako je on dubok i mudar. Alooooooo, sine, pročitaj bar još neku knjigu, od nekog drugog pisca, pa onda slobodno govori ko ti je omiljeni pisac
    -ne mora postojati takav vid izražavanja neslaganja sa nekim...
    poštujem i tuđa mišljenja: i to da je nekome omiljeni i ne.
    -ali, čemu tolika ushićenost besa pri pojavi imena ovog pisca?
    -tvoj stav bi bio: "Ja sam načitan, ti nisi, kada budeš bio- pričaćemo"...

Bilo da je kopija drugih ideja, ili ne, on je to uspeo da "obradi" na svojstven način... I danas je dosta poznat kao pisac i kao neko koga većina ceni...

Deran
    Pol
    Žensko
    Član od
    04.01.2009.
    Aktivnost
    01.11.2009
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40
    Vidim da ovde ima svega, i onih koji ga kude i onih koji ga vole. ja se donekle slazem da je plagijator, a procitala sam mnogo vise od 10 knjiga u zivotu, obzirom da mi je to struka. Ne bih se ovom prilikom pozivala na svoju strucnost, niti sebe smatram knjizevnim kriticarem. Prosto stvar ukusa i opredeljenja, neko ga voli neko ne. Od njega sam procitala: " Alhemicar" , " 11 minuta" , " Veronika je odlucila da umre" , " Zahir". Alhemicar me nije odusevio, mislim tako te magije, traganje za mapama i tako to... opste mesto rekla bih. Ali, Zahir me je priznajem, odusevio i ganuo. Sjajna knjiga.

Citat zrNce kaže: Pogledaj poruku
    posle ove knjige su me poslali na rehabilitaciJu....a i sex mi se neshto smuchiJo....

jeFtino pisaniJe....za jeFtinu raJu....
    Nije to bas samo prica o obicnom sexu...ne treba tako banalizovati stvari, ona pokusava da spoji sex sa ljubavlju i kad to dozivi to je to. A i cemu zgrazavanje? Sex i ljubav ni u srvarnom zivotu ne idu uvek zajedno. Ruzno zvuci, ali tako je.
    Poruku je izmenio Kalina, 13.01.2009 u 10:34 Razlog: post za postom

Starosedelac
    Pol
    Žensko
    Član od
    24.10.2007.
    Aktivnost
    18.02.2013
    Zemlja
    Madagascar

Citat sex i grad kaže: Pogledaj poruku
    Nije to bas samo prica o obicnom sexu...ne treba tako banalizovati stvari, ona pokusava da spoji sex sa ljubavlju i kad to dozivi to je to. A i cemu zgrazavanje? Sex i ljubav ni u srvarnom zivotu ne idu uvek zajedno. Ruzno zvuci, ali tako je.

da....to je jedna koMpLetna idiJotska pricha o banaLnim stVarima....

imam srece....a i hrabrosti da cenim sebe....te mi sex i ljubav vaZda idu zaJedno....

za sex i grad nisam obaveshtena....

seljački sin
    Pol
    Muško
    Član od
    14.03.2008.
    Aktivnost
    17.05.2011
    Zemlja
    Iran
    Godine
    27

Citat Annie :) kaže: Pogledaj poruku
    Izneo si svoje mišljenje o njemu, i sada se i ja moram složiti sa tim?
    Molio bih te da se ne složiš

-ne mora postojati takav vid izražavanja neslaganja sa nekim...
    poštujem i tuđa mišljenja: i to da je nekome omiljeni i ne.
    -ali, čemu tolika ushićenost besa pri pojavi imena ovog pisca?
    Poštujem i ja tuđa mišljenja...osim kada su rezultat reklame i neosnovane pomame za nečim trivijalnim i populističkim. Pa da uzmem ja sada Selindžera, Dostojevskog, Selimovića i Hamsuna i da prepišem po deo iz knjige svakog od njih, da li bi ti govorila da je to odlično zbog toga što je tako lepo i pametno...ili bi ti smetlao što je to ukradeno, što je lepo i pametno zato što su ga smislili geniji, a ne ja?
    Ma, ja sam ti jedan besni, netolerantni kreten. Slušaj ti samo one koji ti govore da je super način na koji razmišljaš, batali nas neistomišljenike. Šta će bilo kome neistomišljenici u životu? Pa da...

-tvoj stav bi bio: "Ja sam načitan, ti nisi, kada budeš bio- pričaćemo"...
    Tako nekako.
    Pa neće valjda o fudbalu da priča neko ko nije nikada loptu video

Bilo da je kopija drugih ideja, ili ne, on je to uspeo da "obradi" na svojstven način... I danas je dosta poznat kao pisac i kao neko koga većina ceni...
    Većina je ono što je osudilo Sokrata na smrt. Većina je dovela Hitlera na vlast. Većina je ono što gleda Pink. Većina je ono što troši naftu i gas i sad može da se ubriše za izvore energije. Serem se ja u tu većinu!

Prosto stvar ukusa i opredeljenja, neko ga voli neko ne.
    "O ukusima ne vredi raspravljati" je najgluplja izreka od svih glupih izreka. To je argument onih koji nemaju argumente.

Nije samo o običnom sexu? Mora da sam ja onda čitao neki hrvatski prevod, gde je izostavljen deo o neobičnom sexu. A sex i ljubav ne idu uvek zajedno u stvarnosti, ali ako neko piše o tome, to je kao da piše o masturbaciji, jer je meni svaki sex koji sam imao, a nije bilo emocije, bio skoro potpuno isto što i masturbacija. Ili Koeljo ni ne masturbira? Onda, izvin'te.

Citat zrNce kaže: Pogledaj poruku
    da....to je jedna koMpLetna idiJotska pricha o banaLnim stVarima....

imam srece....a i hrabrosti da cenim sebe....te mi sex i ljubav vaZda idu zaJedno....

za sex i grad nisam obaveshtena....
    Slažem se u svemu, osim da je ta idiotska priča o banalnim stvarima kompletna. Fali tu, mišu, fali sve
    "All I got is a red guitar, three chords, and the truth."

Starosedelac
    Pol
    Žensko
    Član od
    29.07.2008.
    Aktivnost
    04.05.2013
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    33
    Blogovi
    14

Prva, jedina i poslednja knjiga koju sam procitala od Koelja je Alhemicar.
    I to u ono vreme kad je vladala pomama za njim i kad je doticni gospodin tek poceo da pise.Knjiga na mene nije ostavila nikakav utisak, cak ni ravnodusnost,
    iako sam je procitala do kraja da vidim cemu ta ushicenost.

Ni kad sam procitala onu zadnju stranicu (za koju su mi svi govorili da je ustvari sustina, a izes knjigu gde je sustina u jednoj stranici) nisam shvatila sta je pisac hteo da kaze

Koeljo je klasicni prepisivac, koji je u svojim pisanijama video brzu i laku zaradu,prepun "inspiracije" cim je prva knjiga izazvala booom,on je brze bolje inspirisan mudroscu izbacio jos par knjiga iste tematike, ali uvijene u kicasto ruho.

Sve u svemu hvala, ali ne hvala,ima dovoljno njih , koji pokusavaju da vredjaju moju inteligenciju, a on ne mora biti jos jedan na listi , ko voli nek izvoli ...

Ipak je meni drazi staromodni Selimovic i ostali koji su izasli iz mode

Starosedelac
    Pol
    Žensko
    Član od
    24.10.2007.
    Aktivnost
    18.02.2013
    Zemlja
    Madagascar

Citat Bazarov kaže: Pogledaj poruku
    Molio bih te da se ne složiš

poslednji puta sam se ovako smeJo...kad mi deda umro....

O ukusima ne vredi raspravljati" je najgluplja izreka od svih glupih izreka. To je argument onih koji nemaju argumente.
    ljubim te u pishu....(kad smo vec kod sexa)

Slažem se u svemu, osim da je ta idiotska priča o banalnim stvarima kompletna. Fali tu, mišu, fali sve
    jbsh choveka koJi ne mozze da bude ni koMplet idiJot....

Bećar
    Pol
    Žensko
    Član od
    10.01.2009.
    Aktivnost
    16.02.2009
    Zemlja
    Serbia

Ma, ja sam ti jedan besni, netolerantni kreten. Slušaj ti samo one koji ti govore da je super način na koji razmišljaš, batali nas neistomišljenike. Šta će bilo kome neistomišljenici u životu? Pa da...
    Lepo je što imaš takvo mišljenje o sebi...
    Nisam ni napisala da se, u potpunosti, slažem sa Koeljom, a ni ne znam na osnovu čega si to zaključio...

Banovan
    Pol
    Muško
    Član od
    02.08.2008.
    Aktivnost
    24.04.2013
    Zemlja
    Germany
    Godine
    34

Nisam ni napisala da se, u potpunosti, slažem sa Koeljom, ...
    nisi,ne znam ko je onda....

..seal in disguise..
    Pol
    Žensko
    Član od
    10.04.2007.
    Aktivnost
    09.11.2012
    Zemlja
    Serbia

Opet prženje, a? Mislim da sam negde već napisala da nisam gospodinov fan, međutim mišljenja sam da svako treba da čita ono šta mu odgovara i u čemu se pronalazi... Kao i u muzici- onaj ko sluša Cecu teško da će uživati na koncertu AC DC...
    nije dotakla ništa što bi moglo da boli
    njene ruke su bele kao led
    njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •