I kažem im da je on p...p...plagi...jator, i k...k...kompilator...da je k...k...krao direktno od Markesa i evanđeliste Jovana. I oni me ob..b...bore.
Ja ne verujem kako kod rulje dobro prolaze ti sakupljači mudrosti, tako očigledno tuđih. Piše čovek kratke romane, a uzima teme koje nije ni Tolstoj - tako široke i složene. I trivijalizuje to do besmisla, kao kad dete od 8 godina prepričava film Kum i kaže: kako je kul kad je onaj pucao u onoga i kad se onaj probudio s konjskom glavom u krevetu i kad su zalepili utoku za vodokotlić, hihihi...De, čoveče, pojasni motive svoje, a da ne kradeš od svih živih.
I onda neko, ko ni bukvar nije do kraja pročitao, a kamoli nešto ozbiljnije, govori kako mu je Koeljo omiljeni pisac, kako je on dubok i mudar. Alooooooo, sine, pročitaj bar još neku knjigu, od nekog drugog pisca, pa onda slobodno govori ko ti je omiljeni pisacNe znam nikog, ama baš nikog ko je pročitao više od 10 knjiga u životu, a da je poverovao Koelju i da voli tog diletanta.
I ako vidim da je još neko rekao da obožava Koelja, lupaću se po čelu dok ne napravim paus papir od svoje lobanje.

LinkBack URL
About LinkBacks

De, čoveče, pojasni motive svoje, a da ne kradeš od svih živih.
Ne znam nikog, ama baš nikog ko je pročitao više od 10 knjiga u životu, a da je poverovao Koelju i da voli tog diletanta.

Citat

Onda, izvin'te.