@Beliver
@310
Da li se pod angazovanoscu podrazumeva samo politika?
Po meni ,ne...to bi trebalo shvatiti mnogo sire....knjizevnost kao i sva ostala umetnicka dela trebalo bi da nam daju sirinu...a ta sirina svakako prevazilazi politicke stavove....
Recimo Sabato je napisao svoja tri romana i hrpu eseja jer je imao potrebu da pise i nije mogao da se odupre toj potrebi...svako ko imalo zeli da se bavi sobom i ljudskom psihom trebalo bi da procita barem ta tri romana...kakvi su samo to hodnici i putevi duse....inace on je bio brilijantan fizicar koji je ucestvovao u pronalazenju atomske bombe, i posle Hirosime i Nagasakija je napustio nauku u potpunosti i posvetio se pisanju...a kasnije i slikanju....mislim da je njegovo delo angazovano u smislu potsecanja ljudi koliko destruktivni mogu da budu, i koliko pogresnim putem mogu da krenu...a njegova dela se ne bave politikom uopste...
Tako da se moji komentari o angazovanosti knjievnosti nisu nikako odnosili na politiku, jer sam totalno apoliticna, al knjizevnost me je naucila mnogim vrilinama, upoznala me sa mnogim gradovima i zemljama, i sa jos ne brojeno stvari...u tom smislu knjizevnost treba da bude angazovana a ne nikako plitka i bez sadrzaja i srzi, kao sto su danasnji bestseleri, ugalvnom....
U sustini sam samo htela da kazem da knjizevnost mora biti vise od pukog piskaranja radi profita...
![]()

2lajkova
LinkBack URL
About LinkBacks

Citat