Strana 107 od 117 PrvaPrva ... 75797103104105106107108109110111 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1,061 do 1,070 od ukupno 1164
Like Tree16Likes

Tema: Koju knjigu trenutno čitate..?

Moderator Avatar od  Lilith_021
    Član od
    16.04.2008.
    Aktivnost
    07.02.2012
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    7

Odgovor: Koju knjigu trenutno čitate..?

Krenula sam da citam Pistalovog Teslu i tek je zapocetu zaboravim u gostima.
    Uznem neko vece Hornbija.. High Fidelity.. Nisam trebala. Kao da mi je malo i moje muke, kao da sam malo u konfliktu sa samom sobom i bez njega..

Volim da ga citam ali valjda je do perijode..
    ivot nije, i nikada nije bio, pobeda sa 2:0 kod kuce protiv lidera lige, posle rucka u restoranu brze hrane.

Zli klerofašista Avatar od  yossarian
    Član od
    18.02.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    2

Милован Дрецун, "Косметска легенда", о акцијама војске и полиције на Космету 98 и 99.
    Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

JagoDica Avatar od  Bombica
    Član od
    05.11.2008.
    Aktivnost
    09.02.2012
    Zemlja
    Macedonia
    Godine
    39
    Blogovi
    30
    Slike
    121

"Krvavi orao" - Kreg Rasel
    zanimljiv triler o vikinskim mitovima i legendi, verskih kultova, politickih spletkarenja ...
    I am good, but i'm not an angel. I do sins, but i am not a devil.

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Sofijin svet - Justejn Gorder

ponavljam gradivo...ali ovaj put imam olovku i blokčić kraj sebe i pišem...kao mali podsetnik na sve ono o čemu bi želela još da saznam, pročitam i obnovim gradivo...

Fortes fortuna iuvat Avatar od  coolgirl
    Član od
    28.02.2007.
    Aktivnost
    10.01.2012
    Zemlja
    Bosnia and Herzegovina
    Blogovi
    3

Namjerno razvlacim Anu Karenjinu. U medjuvremenu sam procitala 4. knjizicu "Dete je otac coveka". Divno Sad vise nemam puno vremena za knjige bas,ali naci ce se nekako...
    Don't gain the world and lose your soul.

otvoreno more Avatar od  kohili
    Član od
    22.05.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Cyprus
    Blogovi
    38

Započela sam sa čitanjem knjige Orhana Pamuka ''Muzej nevinosti'' .Pamuk kao i uvek ume da začara svojom ''istočnjačkom'',prefinjenom rečenicom ubacujući mnogo sitnih motiva u šaru priče,uče ći nas nekim sitnicama o ljudskom u svima nama koje vrlo često mora biti kažnjeno večitim kajanjem upravo zato jer ljudsko ne mora značiti i ispravno.Pamuk zna mnogo toga o tajanstvenim putevima čoveka,o njegovoj želji da samom sebi bude bolji nego što jeste dok skrivanjem svojih greha od ostalih pokušava da sačuva idealnu sliku o samom sebi i dobroti koju ne poseduje.
    ''Muzej nevinosti'' je knjiga o kajanju koje razdire čoveka zbog onoga nečovečnog u njemu.
    od sveg voća koje sam probala,najbolji ukus imala je dobrota

crazy diamond Avatar od  leptiric
    Član od
    18.04.2009.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia

Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
    Nema nista lepse nego kad sam sebe demantujes i skontas da nisi bio u pravu u vezi sa necim lepim. Malopre sam zavrsila sa citanjem.
    Knjiga me je potpuno osvojila. Za dan i po sam progutala 250 strana, dok sam pocetak knjige zbog nekih obaveza citala samo kad imam vremena. Definitivno nije izvikana, definitivno je treba procitati, i definitivno cu joj se vratiti.

Posle ovoga uhvaticu se Dime najverovatnije, opet.
    Ajde mi reKni kako ti, kao hipohondar, si se izborila sa tim rakom...?!?!?!
    Ja znaci kada sam stigla do dela kada mu otac oboleo od te opake bolesCine...mislila da cu d' umrem...
    Momentalno smanjila pusenje....citala na pola oka...
    Salu na stranu..knjiga me nije rasplakala (kao vecinu)...ne znam da li je sve s' mene uredu...

Procitala sam u medjuvremenu i "Konstantinovo raskrsce"...mnogo 'teo malo ostvario....
    Sada citam "Dama u plavom" Havijera Sijera...obecava...

Zli klerofašista Avatar od  yossarian
    Član od
    18.02.2007.
    Aktivnost
    danas
    Zemlja
    Serbia
    Blogovi
    2

"Genocidom Do Velike Hrvatske", Vasilije Krestic

Radoš Ljušić (NIN, Beograd - 27. avgust 1998)
    Države nastaju i nestaju u ratovima. Hrvatska je nestala kao država krajem 11. odnosno početkom 12. veka, u ratu sa Ugarskom, a vaskrsavala je dva puta u 20. veku, u vreme Drugog svetskog rata i u vreme poslednjeg građanskog rata jugoslovenskih naroda. Vaskrsavanje hrvatske države, posle osam i po vekova, praćeno je do tada neviđenim zločinom na balkanskim prostorima - masovnim istrebljivanjem Srba. Ova knjiga pokušava da da odgovor na pitanje "kako je takav zločin bio moguć i zašto?" Autor je istakao u predgovoru da je "osećao neodoljivu potrebu da napiše ovu knjigu", za dobrobit svog naroda i za zadovoljenje svoje naučne savesti. ... Krestić je probrao i izneo najvažnije momente koji su vodili srpsko-hrvatskim sukobima. Istakao je da su mnoge pojave zasluživale posebne studije pa se stoga ograničio samo na to da na njih ukaže. Ostaje bolna cinjenica, i za Srbe i za njihovu istoriografiju, da ni danas ne znaju koliko ih je izginulo u Drugom svretskom ratu. Autor ove studije imao je za cilj da ukaže na istorijski put razvoja genocidne ideje kod Hrvata. I Krestić je broj srpkih žrtava ostavio po strani budući da ovo pitanje zavređuje posebnu monografiju. Fenomenu mržnje posvetio je dosta pažnje...
    ... Pisana jezgrovito, potkrepljena brojnim izvornim podacima prvog reda, nevelika obimom, a posvećena suštinskom pitanju odnosa dvaju "bratskih naroda", knjiga akademika Krestića morala bi da služi kao opomena za trezvenije, hladnije i realnije sagledavanje srpsko-hrvatskih i jugoslovenskih dobrih i loših strana, a iznad svega naših zabluda.
    Poruku je izmenio Lilith_021, 12.09.2010 u 23:53 Razlog: iskljuci smajli
    Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Mica udavaca Avatar od  starsica
    Član od
    23.03.2007.
    Aktivnost
    15.01.2012
    Zemlja
    Fiji
    Godine
    24
    Blogovi
    1
    Slike
    5

Citat leptiric kaže: Pogledaj poruku
    Ajde mi reKni kako ti, kao hipohondar, si se izborila sa tim rakom...?!?!?!
    Ne pitaj Nebitno koja god da je tema, knjiga, film, emisija, ako se rak pominje, odma' ga projektujem na sebe. Al' prezivela sam, iscitala i prepicila Znam da ces me razumeti

Trenutno ne citam nista, al' me gledaju neke monografije svetski poznatih muzeja. Luvr sam vec preletela, Ufici takodje, sad pikiram nesto od preostale 3, pa odna javljam ortaku dam i dostavi i ostalih 7
    Ooooooo.. on me juuuriii..

Starosedelac Avatar od  Sokica
    Član od
    20.05.2006.
    Aktivnost
    30.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40

Danas sam otišla do biblioteke, produžila članarinu deci i mene ubacila kao duga-člana, pa podigla jednu knjigu, za početak... davno nisam čitala knjige koje imaju miris biblioteke...

Izbor je pao na Margerit Jursenar - Aleksis ili Traktat o uzaludnoj borbi

Pošto me je jesenje sunce mamilo da ostanem napolju, sedela sam na klupi u gradu i čitala... I prvi utisak je

Slične teme

1. U koju knjigu biste se preselili?
    Autor SQUAW u forumu Književnost
    Odgovora: 61
    Poslednja poruka: 08.02.2012, 08:49
  2. Koju igru trenutno igrate?
    Autor Kunic u forumu Igre
    Odgovora: 211
    Poslednja poruka: 01.02.2012, 15:56
  3. Koju ste knjigu poslednju kupili/dobili?
    Autor Kalina u forumu Književnost
    Odgovora: 281
    Poslednja poruka: 30.08.2011, 09:04
  4. Gde i kad čitate?
    Autor SQUAW u forumu Književnost
    Odgovora: 55
    Poslednja poruka: 28.03.2009, 23:20
  5. Koliko čitate?
    Autor zeljkahelena u forumu Književnost
    Odgovora: 38
    Poslednja poruka: 13.03.2009, 22:01

Tagovi za ovu temu