Šta da kuvam?
Ne znam da li i vi imate ovakav problem, ali meni je mnogo teze padne razmisljanje i odluka šta da kuvam za rucak/veceru nego sami cin kuvanja. Obzirom da obicno o tome razmisljam praznog stomaka, kad se vratim sa posla, obicno mi na pamet padaju jela koja se brzo i lagano spremaju... i koja volim da jedem.
Cesto pomislim kako bi bilo fino da mi neko unaprijed smisli sta da kuvam, pa da onda ne lupam glavu nego da se odma bacim na posao
. Nekad internet ili "kuvar" pomogne, ali onda mi obicno fali ovo ili ono i mrzi me da idem u prodavnicu.

LinkBack URL
About LinkBacks

, pa da onda ne lupam glavu nego da se odma bacim na posao
. Nekad internet ili "kuvar" pomogne, ali onda mi obicno fali ovo ili ono i mrzi me da idem u prodavnicu.

Citat

e tu se izgubim, i ako prethodno ne napravim spisak baš lupam glavu da ničega ne bi bilo previše ni premalo. A onda mi naravno padaju svakakve ideje na pamet. Te punjeni ražnjići, te šašljik, pa ova salata, pa ona salata... ma sreća pa je za sos lako, kupiš začine a oni mogu da stoje. Još ako je prodavnica dobro snabdevena pa se naleti na veći izbor pečurki
... dal' kombinacija plavo crveno sa mirisom anisa, ili bi mogle palačinke sa sosem od lisičarki... ma strava. Lakše mi je otvoriti frižider, pa makar bio i prazan.

što bi on volio pojesti i drugi dan jer, mislim!!, ako kuham, kuham da bude i za sutra. Pa nisam ja kućanica da imam vremena svaki dan kuhati, pospremati i čuvati malu. Ttt, bwa 

Kad vec stvarno ne znam sta cu, pogledam na netu sta ima od recepata, ili u novinama. Pre neki dan sam i na TV- u cula jedan jako dobar recept (imaju emisije, cini mi se na RTS- u, kako i sta skuvati

Evo, jutros sam videla da je forumašima muka od graška pa se nešto mislim, nisam ga kuvala dugo, zaronim u zamrzivač, hop eto ga
pa onda izmišljam i menjam da bude raznovrsno. U nabavku se redovno ide tako da nemam problem sa sastojcima, začine i svo moguće zrnevlje to uglavnom imam uvek, povrće takođe, a kad se desi da nečeg nema, jednostavno vidim šta imam pa od toga napravim šta može, improvizujem nešto