Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 22
    Dugica Avatar od  duga12
    Član od
    17.10.2007.
    Aktivnost
    18.10.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Odgovor: Mala sirena,ili metamorfoza...

Citat leptiric kaže: Pogledaj poruku
    Meni se jedno drugo pitanje namece ovde...

Ko (joj) je garantovao da ispod tako divne spoljasnosti, ne moze da se krije neki skot ili baraba?
    A ko nam to inače može ikad garantovati?Niko,pa često ni naš zdrav razum,kada smo zaljubljeni,često vidimo samo ono što želimo...

...biti sposoban voleti,to je važno,nema mesta sumnjama,kada te ponese takav talas...pa sve da je i najveća baraba na svetu u pitanju...

@ gogsy -Koliko je ko, spreman na to - danas?

Nisam sigurna,bojim se da smo svi jaki na priči...i često na tome i ostane,naravno čast izuzecima,kojih ima,ali su veoma retki.

@ lado- Meni se vise cini da ljudi zapravo vole privid,ono sto im se ucini , a ne sustinu

...da osim onih retkih,koji zagrebu ispod površine,obično je to teži put,pa ga se ljudi uglavnom i odriču.

Mali Badža Great Mahjong: Classic Champion Avatar od  CHichaGlisha
    Član od
    01.08.2008.
    Aktivnost
    08.09.2011
    Zemlja
    Serbia

Citat kohili kaže: Pogledaj poruku
    Koliko puta možemo sebi dozvoliti ovakvu metamorfozu,zbog koga i kada?
    Jednom.
    Zbog nekoga ko nam je važan koliko i život.
    Kad samo po sebi (možda sudbinski) dođe do tog trenutka.

Citat ser_gogsy kaže: Pogledaj poruku
    Koliko je ko, spreman na to - danas?
    Ni jednom.

Zato što sam već ipucala bonus.

Toliko. Dovoljno. Ende-Shlus.

Ako bi procenila da baš mora, pre shlusa bi joj ukratko ispričala i ovo :...

Meni se ..once upon a time.. učinilo da to može. A što (pa da) ne bi moglo?
    Da baš treba tako. Da je to potpuno logično. I.. da je baš kuL.
    Ne samo promeniti ... (i ne samo nešto- već bukvalno sve ... ) ... nego i staviti sve to tako promenjeno - na sto.
    Pred svog igrača.
    Hazardera.
    Koji će (kao i uvek) igrati na jednu kartu.
    Ovog puta - moju.
    Pa šta.
    Čoveče.Kako tu radi adrenalin ... ... loodilo ...

Šta je bilo bilo je - ali, ja sam (ne samo u matematici) izgubila sve.
    I svog igrača.
    Hazardera.
    I sebe.
    "proletera"

Iskreno,
    za sve izgubljeno me je do skora bilo b a š briga ...
    svog igrača godinama ... do skora... nisam mogla da prežalim ...
    a od skora ...
    (kad su gljive ludare i bunike, pod čijim sam izgleda dejstvom bila - prestale da deluju) ...
    1. svom igraču ne mogu da oprostim ništa od svega onoga sa čim mi se (po)igrao,
    2. i nikada mu neću oprostiti što (mi) se (po)igrao sa sobom.

I izigrao ... i sebe ... i mene ...
    A naročito dete.

ČiČa MiČa GoToVa Je PrIčA !

E tu sada ide :
    UPOZORENJE : Ne isprobavati i NoNo pokušavati u svom životu

i finaly - SHLUS !
    Poruku je izmenio CHichaGlisha, 06.05.2009 u 19:13

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

otvoreno more Avatar od  kohili
    Član od
    22.05.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Cyprus
    Blogovi
    38

Drago mi je da ste se uključili u tolikom broju u ovu diskusiju.Moram da napomenem kako sam malu sirenu odabrala zbog odličnog načina na koji se njen ''slučaj'' iz bajke može upotrebiti kao metafora za ono što sam želela da naglasim-dobrovoljno menjanje čoveka kako bi zavredio drugog čoveka,kako bi mu bio bliže,znači iz nesebičnih pobuda.Mala sirena mi je poslužila kao metafora jer gotovo da nema čoveka koji nije čuo ovu priču,koji nezna za njenu žrtvu.

A njen glas je zaista najvrednije što je imala,jer on je i njen morski dom-znači sve.E sad,da li je mogla mala sirena prihvatiti da pere,pegla,ustaje u 6 ujutru?Pa,pošto sam je upotrebila kao metaforu za apsolutnu žrtvu prinetu kao zalog ljubavi,onda je odgovor DA-jedna od ''malih sirena'' koja je možda baš sada u nekoj fabričkoj hali,već je odavno žrtvovala mladost,lepotu i pristala da se ustaje u 6,da kuva.

Postoje i one ''male sirene'' koje su oduvek siromašne,ali su zato pristale na neke druge ustupke.

I da,i Sonja Marmeladova,''bludna Sonja'' ona je upravo jedna od ''malih sirena'',jer ona je zbog Raskoljnikova žrtvovala mnogo toga.Ponekad,male sirene imaju najčudnija ''lica'' i ''obličja''.
    Mala sirena živi u svakom ljudskom biću i u nekom trenutku se ''probudi'' i izvrši svoju ulogu-sad da li joj se to zbog nekog ko to zaista zavređuje,ili ne,pa to pitanje i jeste jedno od onih na koje pokušavam da dam odgovor.
    Poruku je izmenio kohili, 06.05.2009 u 23:48 Razlog: setih se Sonje Semjonovne
    od sveg voća koje sam probala,najbolji ukus imala je dobrota

Darst Avatar od  izabelitta
    Član od
    31.08.2006.
    Aktivnost
    17.03.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40
    Blogovi
    113

Ne znam...
    Nikad nisam na taj način gledala na ljubav...
    Zapravo, nikad mi nikakva žrtva nije bila na pameti dok sam započinjala ili gradila veze. Obostrano uzimanje i davanje je tako sitno isprepleteno da čini jednu celinu, recimo tkaninu iz koje je nemoguće izvući samo jednu boju...
    Ljubav znači iskreno razumevanje. To nije kantar, pa ko sebi na tas navuče više, taj je pobedio. Pobedili smo samo ako smo oboje srećni, a uspeli smo to zajedno.
    U ljubav mora da se ulaže, svaki taj zalog je bitan i velik. Čovek u taj odnos ugrađuje svoju dušu, telo, prilagođava mu životne ciljeve... Malo li je?

Svaki onaj koji od svog partnera zahteva da potpuno promeni dušu, telo ili životni cilj zapravo ne voli tu osobu, nego je izmaštava iz pogrešnog materijala.

A onaj koji sebe u tom smislu osakati, zarad prisustva u nečijem životu, jednog dana će se pozabaviti kajanjem.

Jedno je prilagođavati se, drugo je odreći se sebe.
    Krv, bubreg, to je ok, zlu ne trebalo...
    Poruku je izmenio izabelitta, 06.05.2009 u 23:49
    Vrag odneo šnalu...

Banovan Avatar od  egzotic
    Član od
    03.08.2008.
    Aktivnost
    14.02.2010
    Zemlja
    Montenegro
    Godine
    29
    Blogovi
    3

mislim da je ipak u pitanju... samo crtani film....autora teme su mozda samo emocije sawladale(dok je gledala)...inache kohiii-postowanje..
    izabelita je bila odlicna..sta reci posle nje

JagoDica Avatar od  Bombica
    Član od
    05.11.2008.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Macedonia
    Godine
    39
    Blogovi
    30
    Slike
    121

Citat izabelitta kaže: Pogledaj poruku

Svaki onaj koji od svog partnera zahteva da potpuno promeni dušu, telo ili životni cilj zapravo ne voli tu osobu, nego je izmaštava iz pogrešnog materijala.

A onaj koji sebe u tom smislu osakati, zarad prisustva u nečijem životu, jednog dana će se pozabaviti kajanjem.

Jedno je prilagođavati se, drugo je odreći se sebe.
    Upravo na to sam mislila kad sam rekla da ne bih zelela postati necija marioneta.
    Tacno- svako od nas manje ili vise promeni se kad stupi u neku vezu, i to je OK.
    Ali to ne raditi samo iz razloga da mu se dopadnete, da vas voli, jer pre svega ako se radi o pravoj ljubavi, onda prihvatite voljeno bice onakvo kakvo je.
    I to je dovoljno - prilagoditi se. Niko ne zavredjuje da zbog njega se potpuno promenis.
    Trazenje potpune promene znaci zelja da pored sebe ima osobu kakvu je zamislio ili ne moze da je ima.
    A onaj ko pristane na to - onda zivi ispod maske.
    I am good, but i'm not an angel. I do sins, but i am not a devil.

Beli Bora Perjar Avatar od  memento
    Član od
    20.08.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Tonga
    Blogovi
    1

Ja to ne bih nazvao metamorfozom već žrtvom. Žrtvovati neki deo sebe u cilju ostvarenja ljubavi, ili zbog voljene osobe nije ništa, ni novo, ni neobično. Žrtva je opravdana jedino ako ima smisla, ako da željeni rezultat, ako je plemenita i nesebična...

Govoriti o nekakvim uslovljavanjima, sprovođenju nekih metoda u cilju zadobijanja prvrženosti voljene osobe mene neodoljivo podseća na marketing, trgovinu, pa samim tim i na planiranu, dakle neiskrenu i sebičnu aktivnost koja je u disonansi sa nesbičnom ljubavlju i uzajamnoj pozitivnoj interakciju koju već ljubavnici umeju izazvati jedno kod drogog...

Trenutak u kojem se Maloj Sireni dogodila ta metamorfoza je ipak očekivan, prirodan i, čini mi se, nužan, jer je metamorfoza simbolika, odnosno, ona je u jednom (evolutivnom) trnutku svog života izgubila rep i glas (dakle slobodu), ali, iako nema, dobila je ženski oblik, ljubav i mogućnost da sa voljenim muškarcem rodi novi život, odnosno potomstvo, što i jeste tema svih tema i uzrok našg nastanka i svih naših (nesebičnih) žrtvovanja, da ne kažem metamorfoza...
    Poruku je izmenio memento, 07.05.2009 u 13:43 Razlog: slovce
    Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
    Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
    Hej kafano, moja rano...
    Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
    Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

setac po oblacima Avatar od  lado
    Član od
    21.08.2008.
    Aktivnost
    29.01.2012
    Zemlja
    Serbia

Mi se kroz zivot menjamo ......bili zaljubljeni ili ne
    Najveca vlast je vladati sobom.

NebitanLik Avatar od  ser_gogsy
    Član od
    09.02.2008.
    Aktivnost
    11.10.2011
    Zemlja
    Serbia

Starsice, opaska "nogama za glas" je bila šala....

Podelio bih male sirene, i male trube(muškarci) na dve grupe-->

"Male sirene" koje daju ljubav nesebično i iskreno, ne tražeći ništa za uzvrat....i spremne su na svaku žrtvu, pa i gubitak sopstvenog glasa, prelaska iz bogastva u siromaštvo, itd...A na kraju (kao što Memento reče) one su ipak te koje bivaju nagradjene--> noge, muž, porodica, deca.....

I "one "sirene" koje stalno traže ljubav od drugih, u cilju zadovoljenja sopstvenih potreba i osećanja....i nikad im nije dosta, čim dobiju traženo zasite se, odlaze i ostave haos iza sebe....

######## Avatar od  Goga
    Član od
    08.04.2006.
    Aktivnost
    10.03.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    38
    Slike
    17

Citat lado kaže: Pogledaj poruku
    Mi se kroz zivot menjamo ......bili zaljubljeni ili ne

Menjamo se.
    Zar nije ljubav tam koja u nama bude ono najlepše i najplemenitije?
    Ljubav, prema sebi, bližnjima... Ljubav prema ljudima, uošte...

Menjaju nas usponi i padovi, očaranost / eventualna razočaranost... Zar nabrojani ''faktori'', nisu u tesnoj vezi sa ljubavlju?

Ljubav u svim permutacijama i varijacijama, morfozmama i metamorfozama, čini naše živote.
    Kao takva čini da se menjamo, uVek nabolje, ma koliko na prvi pogled delovalo kao da je ''na gore... / lošije...''
    Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Slične teme

1. Mala škola oklagije
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 46
    Poslednja poruka: 23.10.2011, 22:22
  2. Jedna mala ljubavna teorija
    Autor WEISHAUPT u forumu Ljubav
    Odgovora: 47
    Poslednja poruka: 10.06.2011, 22:50
  3. Mala Srna
    Autor Sokica u forumu Želje, čestitke i pozdravi
    Odgovora: 10