Strana 5 od 9 PrvaPrva 123456789 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 41 do 50 od ukupno 88
    Starosedelac Avatar od  DarkRed
    Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Odgovor: Meridijan Superliga - sezona 2006/2007

Crveno-beli od subote rade u raju Mediterana
    Subota, 13. januar 2007.

Fudbaleri Crvene zvezde, koji su prethodne večeri stigli u mesto Estepona, na obali Sredozemnog mora, od subote sprovode prvu fazu priprema za prolećni deo sezone. Baza crveno-belih nalazi se na samom jugu Španije, nedaleko od Gibraltara.

Trener Dušan Bajević na put je poveo 26 fudbalera, na koje ozbiljno računa za nastavak takmičenja u prvenstvu i Kupu Srbije, a "Sportski žurnal" otkrio je raspored igrača po sobama.

Cimeri na ovim pripremama su kapiten Milovanović i golman Banović, Nišlije Randjelović i Djordjević (pridošlica iz Fluminenzea), kumovi Djokić i Pantić, Podgoričani Purović i Burzanović, Brazilci Ailton i Tadeu, odnosno Trajković i Rašković, koji su u Zvezdu svojevremeno stigli iz Zete.

Ostale "tandeme" čine: Basta - Miladinović, Joksimović - Trišović, Adamović - Gaj, Kastiljo - Suzuki, Radivojević - Tutorić, Perović - Georgiev i Milijaš - Andjelković.

Zvezda će tokom dvonedeljnog boravka u atraktivnom letovalištu odigrati tri kontrolne utakmice protiv renomiranih rivala. To su ukrajinski Šahtjor, standardni učesnik Lige šampiona, švajcarski prvoligaš Lucern i Zenit iz Sankt Peterburga, jedan od vodećih timova Rusije.

(MONDO)

"Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Monako želi Sašu Ilića
    Subota, 13. januar 2007.

Vezista Galatasaraja i reprezentacije Srbije Saša Ilić nalazi se na korak od prelaska u redove ekipe Monaka, prenose "Večernje novosti".

Taj list prenosi pisanje francuske štampe po kojem bi Ilić trebalo sa Monakom da potpiše trogodišnji ugovor, a Galatasaraj će dobiti obeštećenje od 3,5 miliona evra.

"Daj Bože da bude tako, ali više ne znam ni kome ni u šta da verujem, pošto me zovu svakog drugog dana i nude mi razne transfere. Galatasaraj će me se teško odreći, traži veliko obeštećenje, ali ako su Francuzi zaista spremni da toliko plate, onda je sve moguće", rekao je Ilić.

On je pre godinu i po otišao iz Partizana u Galatasaraj i za to vreme je na 44 utakmice postigao 20 golova. U dresu beogradskih crno-belih na 200 mečeva čak 98 puta je zatresao mrežu rivala.

(MONDO)

Vrh

Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Leković ide, ne ide, ide...
    Ponedeljak, 15. januar 2007.

Prvi i drugi čovek Crvene zvezde se, konačno, razilaze, ili...Da li će generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvene zvezde Nebojša Leković otići iz kluba biće poznato u utorak, bar prema najavi predsednika crveno-belih Dragana Stojkovića.

Stojković je izjavio da će Leković u utorak najpre njemu saopštiti odluku o tome da li ostaje u klubu, a potom će izaći pred novinare.

"Još pre mesec dana Leković mi je najavio da bi mogao da ode zbog privatnih problema. Nas dvojica smo u fenomenalnim odnosima i poštovaću svaku nkjegovu odluku. Ako ide ide, ako ostaje ostaje. Zadovoljan sam njegovim radom", rekao je Stojković novinarima u ponedeljak.

Upitan da li je nesporazum izmedju njih dvoijice nastao posle Lekovićeve izjave o navodnoj prodaji zemljišta u vlasništvu kluba, Stojković je odgovorio da "to nema veze sa istinom".

"Ni ja, ni Crvena zvezda nismo dobili nikakvu ponudu. Pitajte Lekovića zašto je to izjavljivao i na šta je mislio", dodao je prvi čovek Crvene zvezde.

Na pitanje da li se na Crvenu zvezdu vrše pritisci sa strane da Leković ode, Stojković je odgovorio da "pritisaka nema, već da je odluka na Lekoviću".

Prema nezvaničnim saznanjima u klubu sa Autokomande, Leković će u utorak imati posalednji dan u Crvenoj zvezdi u ulozi generalnog sekretara.

Predsednik Crvene zvezde najavio je i odlazak fudbalera Takajukija Suzukija, odnosno njegov povratak u Japan, jer je za njega zainteresovan klub Jokohama Marinos.

"Zvezda mu neće praviti probleme ako se dogovori sa japanskim klubom", rekao je Stojković.

(MONDO)

Vrh

Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Djukić: Antićevo osporavanje dodatni motiv
    Sreda, 17. januar 2007.

Novi trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je u intervjuu za dnevni list "Sport" da će ga neslaganje pojedinih članova klupskog Upravnog odbora sa njegovim imenovanjem, pre svih Radomira Antića, samo dodatno motivisati da se dokaže na klupi crno-belih.

"Antića poštujem kao čoveka i stručnjaka. Mlad sam i ambiciozan, pre svega radom želim da razuverim sve one koji nisu bili za moj izbor. Uvek sam bio takmičar, a osporavanja su me samo motivisala. Svestan sam da tek počinjem u ovom poslu i želim da se dokažem, u prvom redu onima koji su verovali da sam pravo rešenje za Partizan i pružili mi priliku", izjavio je Djukić.

On je najavio da će se potruditi da Partizanova igra dobije "španski pečat". Kao što je poznato, nekadašnji jugoslovenski reprezentativac je najveći deo igračke karijere proveo na Pirinejima, noseći dres Deportiva i Valensije.

"Španski model je nešto što sam video, proučavao i doneo sa sobom. Ali nije samo to u pitanju, bitan je i dar prirode, ono što nosite u sebi. Uvek sam kao igrač voleo da pitam trenera 'zašto ovo, zašto ono'. Učio sam od mnogih vrhunskih stručnjaka, od nekih kako treba, a od nekih i kako ne bi trebalo raditi".

Djukić je obećao da nikada neće povisiti glas na svoje fudbalere. Kaže da je to pristup koji se svima isplatio u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Posle debakla od Švedske u Novom Sadu nije svalio krivicu na momke koji su mu se u revanšu odužili punom merom.

"Komunikacija je moja najjača strana, naročito u radu sa mladim igračima. Ne želim, niti ću ikada da gradim autoritet na povišenom tonu, već na ljudskom razgovoru. Želim uzajamno poštovanje, jer smo na istom zadatku".

Trener Partizana startovaće u prolećnom delu sezone sa čak 14 bodova manje od Crvene zvezde. Prethodnik Miodrag Ješić ostavio mu je momke sa izraženim radnim navikama, ali i taktičkim nedostacima, kada je reč o kolektivnoj igri.

"Vidim da postoje ideja, koncept, dobar rad na treninzima, ali na taktici ćemo morati mnogo da radimo. Mora da se igra mnogo brže. Moraju više da pokušavaju po bokovima, da se liše suvišnih kratkih pasova, da vrše pritisak na rivala".

Interesantno je da će se crno-beli već u drugom kolu sastati sa "večitim rivalom".

"Sve što bi igrači trebalo da urade je da izadju na teren i daju sve od sebe. Za rezultat neka ne brinu, jer je to moja odgovornost i kakav god on bio, prihvatiću ga na sebe", završio je Djukić.

(MONDO)

Vrh

Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

OFK Beograd startovao pobedom na pripremama
    Subota, 20. januar 2007.

Prvog dana 15. Kupa prijateljstva fudbalskih šampiona zemalja Zajednice Nezavisnih Država i Baltika fudbaleri OFK Beograda, koji na turniru učestvuju kao gosti, pobedili su u okviru D grupe ekipu MTTU iz glavnog grada Turkmenistana Ašhabada rezultatom 2:0.

Golove za srpski tim su postigli Kolarov i Veselinović.

Ukoliko se plasiraju za dalje takmičenje, igrači OFK Beograda će na teren istrčati i u sredu, 24. januara, u četvrtfinalu, ili 26. i 28. januara kada se igraju polufinalne i finalna utakmica.

Ovo je prvi put da je na Kup, u kojem igraju timovi 15 zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, pozvan klub iz Srbije. Prema mišljenju učesnika, to je za organizatora, Fudbalski savez Rusije, veliki plus pošto će takmičenje time dobiti na raznovrsnosti, jer je srpski fudbal "uvek bio u vrhu".

OFK Beograd se u nedelju u drugom kolu sastaje sa Kaunasom iz Litvanije koji je danas pobedio gruzijski klub Sioni rezultatom 2:1.

(Tanjug)

Od Beogradskih klubova jedino koliko-toliko mogu da podnesem OFK, kad ovi drugi BG klubovi izgube nekako mi toplo oko srca...

Vrh

Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Novi stadion Partizana i dalje "u magli"
    Ponedeljak, 22. januar 2007.

Partizan dobija novi stadion do 2010. godine, bilo je obećanje dosadašnjih čelnika beogradskog fudbalskog kluba svim pristalicama crno-belih. Nova uprava, medjutim, to ne vidi kao prioritet.

Posle sednice Upravnog odbora FK Partizan u ponedeljak, predsednik crno-belih Nenad Popović rekao je novinarima da će novi stadion biti uvršten u petogodišnji plan poslovanja kluba koji treba da bude završen do kraja februara.

"Stadion ulazi u infrastrukturu potrebnu za funkcionisanje kluba koji želi pre svega sportske uspehe, dobre rezultate. Sada nas najviše interesuju pripreme za predstojeću polusezonu, a o novom stadionu će biti reči kada bude završen petogodišnji plan rada", rekao je Popović.

Dakle, novi stadion, čija je izgradnja trebalo da počne ove godine, još je praktično u mlagli. U intervjuu Televiziji Avala pre nekoliko večeri, generalni sekretar Partizana Žarko Zečević rekao je da Partizan ima pripremljen plan za novi stadion i da je blizu sklapanja ugovora sa jednim švajcarskim konzorcijumom koji te radove treba da izvede.

Predsednik FK Partizan Nenad Popović rekao je i da ne postiji sukob njega i sportskog direktora Nenada Bjekovića oko izbora novog sportskog direktora. Bjeković je više puta u javnost izlazio sa idejom da će ga naslediti sadašnji igrač crno-belih Ivan Tomić i da želi da ga pripremi za to mesto.

Popović je u ponedeljak novinarima rekao da je razgovarao sa Bjekovićem i da nema nikakvog sukoba.

"Ne postoji nikakva razlika u mišljenjima. Bjeković je potpuno posvećen dobrobiti Partizana i razmatra sve varijante koje će biti najbolje za klub. On ima podršku UO, koji će na kraju i doneti konačnu reč. Ponavljam, svi su na probnom radu u Partizanu - i igrači, i trener, i direktor i upravni odbor. Svako radi svoj posao, a na kraju ćemo videti rezultate tog rada", rekao je Popović.

Potpredsednik UO Partizana Nebojša Vujović potvrdio je da postoji interesovanje Njukasla za Pjera Boju, odnosno danskog Odenzea za Srdjana Radonjića, ali da još ništa nije dogovoreno i da treba sačekati narednih nekoliko dana.

On je rekao da je želja svih u klubu da Partizan potvrdi da je veliki evropski klub.

"Želimo da svaki evropski klub koji dodje u Beograd na meč sa Partizanom da se uplaši, da mu klecaju kolena i da oseti leptre u stomaku kada mi dodjemo na njegov teren", rekao je Vujović.

U nedelju, fudbaleri Partizana putuju u Dubaiju na 12-dnevne pripreme, tokom kojih će odigrati četiri utakmice. U Dubaji odlazi 23 fudbalera (20 igrača i tri golmana). Ostali ostaju ovde i treniraće sa Teleoptikom.

Dok igrači budu trenirali, Upravni odbor će pripremati petogodišnji plan, koji treba da ispuni nekoliko ciljeva, a pre svih - sportski uspešan i finansijski stabilan Partizan.

(MONDO)

Vrh

Domaći Avatar od  Nennad
    Član od
    20.11.2006.
    Aktivnost
    25.05.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    22

Neznam više šta da mislim o tom novom stadionu, Partizanu, srpskom fudbalu...
    Sve je to nekako u magli, i to gustoj....
    ...Pod mojom šapkom lavovi se baškare
    u snu mi pleteš beli šal za maškare
    sva se pobrka predja kad te obgrlim s' ledja
    kao violončelo...
      Vrh

Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Radomir Antić: Hoće da me eliminišu!
    Sreda, 24. januar 2007.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan održao je četvrtu sednicu i četvrti put odsutan je bio Radomir Antić. Naš proslavljeni trener ni pre tri dana nije bio na sastanku rukovodstva crno-belih, pa se sve glasnije zbog toga čuju prozivke na njegov račun, a pogotovo se ponavlja ona kako "Antić želi da iz Madrida vodi politiku kluba".

"Nikada nisam ni rekao da ću biti na svakoj sednici UO i nekorektno je prozivati me zbog toga. Uostalom, poziv mi je stigao i-mejlom u četvrtak kasno uveče, a to nije način komunikacije koji očekujem“, rekao je Radomir Antić za "Večernje novosti", a zatim dodao:

"Jako mi smeta sve što sam čuo i pročitao poslednjih dana, pogotovo ona izjava da želim iz Španije da vodim Partizan. Da se zna, nikom se nisam nudio da dodjem u klub, već su mene pozvali, a ja sam svoju pomoć ponudio iskreno i bez uslovljavanja".

Nekako nezavršena priča je ostala kod izbora trenera, za koga je bio Antić, a protiv koga. Navodno baš na tom polju izbio je "tihi rat" izmedju njega i sportskog direktora Nenada Bjekovića.

"Nemam ja nikakav problem sa njima, očigledno oni imaju samnom i sve što se u poslednje vreme radi je način da se eliminiše Antić. Smeta mi ta priča da sam "gurao" Kataneca, tačno je samo da sam ga predložio, jer sam želeo da Partizan ima prepoznatljivu kulturu i stil igre. Nisam protežirao svoje prijatelje, sve vreme sam iznosio samo svoje mišljenje", rekao je Antić.

Da li će ostati član Upravnog odbora ili možda napustiti Humsku 1, pitanje je bez jasnog odgovora, jer kako Antić ističe šta će dalje biti ne zavisi od njega.

"Moj stav se od prvog dana do danas nije promenio ni za milimetar, ali bi drugi trebalo da se preispitaju. Ali, paravan bilo kome za bilo kakve poteze sigurno neću da budem“, zaključio je Antić.

(MONDO)

Vrh

Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Pjer Boja u štrajku, u Partizanu nikad više!
    Nedelja, 28. januar 2007.

Kamerunac Pjer Boja, fudbaler kome su mnogi predvidjali lepu budućnost, nezadovoljan odnosom novog trenera Miroslava Djukića prema njemu odlučio je da više ne dolazi na treninge. Svojevrsni štrajk Afrikanca u zemlji Srbiji!

Na jednom od poslednjih treninga crno-belih pred putu u Dubaji, Boja je napustio teren i otišao u svlačionicu.

"Bio sam najnormalnije na treningu i ekipa je podeljena u dva tima. Meni su se jedva obratili i rekli da radim sa strane, šta god mi je volja. Ako je već tako, ako sam bačen na stranu, bolje da odem u svlačionicu...", rekao je Boja za “Sport”.

On je dodao da nije razgovarao sa Djukićem o svojoj poziciji u timu. "Uvek sam smatrao da je trener taj, koji odlučuje o statusu igrača. Samo jednom sam pitao trenera, za sve vreme, zašto ne dobijam priliku, ali odgovor nisam dobio. Zbog toga ni sada nisam želeo da pitam. Ne igram, a ne žele da me puste, da odem. Kao da se neko nameračio da mi upropasti karijeru", razočaran je Boja.

Napadač Partizana rekao je da je dva puta razgovarao sa direktorom Nenadom Bjekovićem, i da su oba sastanka bila drugačija. "Na prvom razgovoru mi je rekao da ne brinem, a na drugom da nema interesovanja za mene, a znam da ih ima. Ne mogu više, hoću da idem, a ne daju mi, traže previsoko obeštećenje", rekao je Boja za "Sportski žurnal"

Boja kaže da se za njega interesuju klubovi iz Rusije, Ukrajine, Portugala.i da je video te faksove.

"Rekao mi je da Njukasl ne da ni funtu za mene, da hoće da me dobiju besplatno, a svojim očima sam video faks, još dok sam bio u Engleskoj, da je obeštećenje za mene milion i po evra. Gde je tu istina?! Ne bih ostao u Partizanu ni za šta. Nema tih para za koje bih ostao", jasan je Pjer Boja.

Đukić odredio spisak putnika za UAE

Fudbaleri beogradskog Partizana sledećih deset dana provešće na pripremama u Dubaiju. Trener 'crno-belih' Miroslav Đukić saopštio je posle treninga u subotu spisak igrača na koje računa u predstojećem periodu.

U Ujedinjene Arapske Emirate putuju golmani Kralj, Jovšić i Asprogenis, igrači odbrane Lomić, Lazarević, Rnić, Rukavina, Bajić, Đorđević i Mihajlov, igrači sredine terena Radovanović, Nađ, Smiljanić, Zajić, Tomić, Gulan, Maletić, Nebojša Marinković, Bosančić i Lazić i napadači Nenad Marinković, Lazetić, Vukelja, Jovetić i Odita.

Kao što je ranije i najavio Đukić na ključni deo priprema vodi trojicu golmana i 22 igrača, a u Beogradu ostaju Ćirković, Milović, Boja, Radonjić, Stojkov, Radosavljević i Markovski.

Još se ne zna gde će njih sedmorica igrati sledećeg proleća ali će otići na 'pozajmice' ili trajno u druge klubove.

Igrači, stručni štab i deo uprave beogradskog kluba koji putuje u UAE poleću sa beogradskog aerodroma 'Nikola Tesla' u nedelju u 20.15.

(B92)

Vojvodina ostaje bez predsednika?

Samo nekoliko nedelja posle privodjenja direktora Cvetka Ridjošića zbog sumnji da je zloupotrebljavao transfere pojedinih fudbalera, novosadski Fudbalski klub Vojvodina mogao bi uskoro da ostane bez predsednika Ratka Butorovića!

U intervjuu "Sportskom žurnalu", Butorović je rekao da je posle dužeg razmišljanja odlučio da podnese ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora kluba i da je zaključio da će "Vojvodini biti bolje bez njega".

"Duboko sam pogodjen zbog nekorektnog odnosa gradskih moćnika prema Vojvodini, a oni će sebe prepoznati. Ne razumem zašto je tako, U medjuvremenu se na razne načine pokušavalo da se to prevazidje na razne načine uz pomoć Zvezdana Terzića. Nije urodilo plodom, lične sujete ostale su iznad opštih interesa. Ako je tako, ako sam ja problem i ako će Vojvodini biti bolje kad ja ne budem u njoj - onda je logično da podnesem ostavku. Za dobrobit Vojvodine", rekao je Butorović.

On je odlučno demantovao glasine da je došao u Vojvodinu samo zato da bi je za male pare uzeo pod svoje i naglasio da će upravo njegova ostavka razuveriti sve sumnjičave.

"Ostavljam Vojvodini, koju volim, drugima. Nisam imao nameru da kupim Vojvodinu ili još manje, da je otmem, da bih u njoj krao i bogatio se. Imam svoj dobro razradjen biznis. Došao sam u Vojvodinu da je spasim od nestajanja. Kada sam došao u klub dugovanja su bila 2,2 miliona evra. Za nepuna tri meseca sanirali smo situaciju u klubu", kaže Butorović.

On je rekao da je u klub od njegovog dolaska uloženo 2,5 miliona evra (u fudbalski centar, kancelarije, obnovu svlačionica, ambulante, sanitarnih čvorova, soba za boravak igrača...)

Butorović ističe da su igračima izmirene sve obaveze i da je sada odnos prema njima bitno drugačiji nego pre neku godinu kada prethodna uprava nije imala para da isplati troškove priprema u Turskoj, pa je fudbalerima zaprećeno da će im biti oduzeti pasoši i da će ostati u hotelu dok ne podmire troškove.

"Vezao sam se za igrače, stručni štab, zaposlene u klubu, navijače. Ne bi bilo korektno da ih sada ostavim na cedilu, pre nego što do kraja ispunim obećanje. Voleo bih da osvojimo Kup Srbije. Ali, kako god bude, u maju definitivno odlazim", poručio je predsednik Vojvodine.

(MONDO)
    Poruku je izmenio DarkRed, 28.01.2007 u 12:43

Vrh

Član od
    30.11.2006.
    Aktivnost
    03.01.2012
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    35

Bajalica blizu Crvene zvezde
    Ponedeljak, 29. januar 2007.

Miloš Bajalica, najbolji fudbaler OFK Beograda ove sezone, karijeru će najverovatnije nastaviti u Crvenoj zvezdi, javio je izveštač "SOS kanala" sa priprema koje "romantičari" i ove zime obavljaju u turskom letovalištu Antaliji.

Bajalica je u nedelju prekinuo pripreme, pozdravio se sa čelnicima kluba i saigračima, napustio hotel i krenuo ka Beogradu.

On bi do kraja prelaznog roka, 31. januara, trebalo da potpiše ugovor sa Zvezdom, koja je po odlasku reprezentativca Milana Biševca u francuski Lans deficitarna upravo na poziciji štopera.

Na subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv ruskog Zenita (2:0), trener Dušan Bajević je svih 90 minuta na terenu držao tandem Nebojša Joksimović - Vladimir Djordjević. Djordjević je u aktuelnom prelaznom roku stigao na Marakanu iz brazilskog Fluminenzea.

(MONDO)

Vrh

Slične teme

1. Calcio - sezona 2006/2007
    Autor Kunic u forumu Spomenar
    Odgovora: 53
    Poslednja poruka: 19.06.2007, 20:31
  2. Primera - sezona 2006/2007
    Autor Kunic u forumu Spomenar
    Odgovora: 52