Kao i svaki klinac voleo sam da kledam smesne pokretne slike. Nekako su mi tada bili najomiljeniji neizostavni Stanlio i Olio. Carli Caplina sam tek imao nerava da pogledam, dok za Bastera Kitona nisam shvatao zasto ga uopste i prikazuju. Kod ova tri primera sada je stvar sasvim drgacija. Na prvom mestu je Baster, ispred Caplina, a simpaticni Debeli i Mrsavi su ipak dosta dalje od prvoplasiranih. Kao odrastao sam shvatio i da su komicari, u stvari, i cesto i najbolji majstori glumackog zanata.
Od nesto modernijih komicara, ostali su mi u sjajnim uspomenama Keri Grant, Dzek Lemon, Volter Metju, Doris Dej, Sirli Meklejn, Fernandel i Toto...
Danas je situacija dosta slozenija sa niz sjajnih komicara, a i vrhunski humor dobija u svojoj slozenosti i oporosti. Kao najavngardnije komicare danasnjice svakako bih istakao pripadnike Leteceg Cirkusa Montija Pajtona: Majkla Pejlina, Terija Dzounsa, Erika Ajdlija, Dzona Klizija, Grejema Cempena i Terija Gilijama. Verujem da su svi oni i dan danas sinonim za komediju najviseg dometa...
Od nasih komicara ostao mi je u secanju Mija Aleksic ne samo kao najbolji komicar, vec i kao najbolji glumac sa ovih prostora. Bilo bi nepravedno izostaviti Ckalju, Zorana Radmilovica, Batu Stojkovica, Petra Kralja itd. Od komicarki su tu: Ljubinka Bobic, Radmila Savicevic, Radmila Zivkovic, Vesna Trivalic...

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

to vam je stalna uloga 

................... 
Umalo da zaboravim S.Sabljić, R.Savićević i V.Trivalić!

Preporuči temu