Jedna nedoumica:
Nocu po gradu,jeli treba dugo svetlo ili kratko?To mi nesto nije jasno i svi se pitaju.

Jedna nedoumica:
Nocu po gradu,jeli treba dugo svetlo ili kratko?To mi nesto nije jasno i svi se pitaju.

Те троугао те нова хитна помоћ, те прслук ал при руци, те европски лист те бла бла бла...
И опет ће да смарају обичан свет због глупости док ће манијаци да раде што су и досад радили.
Оно што учиниш најмањем од браће моје, мени си учинио

Potrebna oprema
1.Trougao
2.Hitna Pomoc-nova
3.Sajla za vucu
4.Rezervni tocak
5.Dizalica
6.Pumpa za gumu
7.Fluorescentni prsluk pri ruci ili ispod sedista
8.Evropski list o nezgodi

Pa zna se da su duga svijetla za otvorene i nepregledne ceste.
Prestani razmišljati o svojim granicama..
PoÄni otkrivati svoje mogućnosti.

U sustini zakon je OK. Sve je to kako treba, pogotovo protivpozarni aparat i upaljena svetla bez obzira na doba dana, ali je sve to malo smorno sto ce sada normalne saobracajne kontrole trajati citav vek, jer su ovi nasi policajci takvi kakvi su... Koliko puta samo tokom duzih putovanja ne mogu da primetim iz daleka beli/sivi automobil, svetlima se to resava - bar za mene.
Pa dok ti izmeri sare na gumama, pa ako imas letnje gume gde su ti lanci, pa prva pomoc da bude nove generacije a ne ona od pre 20 godina... ima puno toga a ovi nasi policajci kako su zeljni da naplate kazne imaju cak da proveravaju sadrzaj prve pomoci...
Poruku je izmenio iadrian, 12.12.2009 u 00:33
A vedea departe este ceva, a merge acolo este cu totul altceva.
- Constantin Brâncuşi
otkad je pumpa za gumu obavezna oprema?
Protiv požarni aparat
U motornim vozilima, osim u vozilima kategorije L, T i u vozilima kategorije M1 kojima se ne vrši javni prevoz lica u saobraćaju na putevima, mora postojati aparat za gašenje požara, sa važećim uverenjem o ispravnosti i biti postavljen na vidnom mestu tako da se u slučaju opasnosti može upotrebiti.
Dakle u putničkim vozilima nije obavezan PP aparat
Pravilnik o tehniÄkim uslovima za vozila | Informisanje.info
Kad su kod nas počeli video nadzori, bilo je malo klimavo, dok se nismo naučili gdje su tačno smještene kamere, ako se o tome radi. Usporiš, prođeš...uglavnom, veći je oprez...jer se, bar kod nas, kada ti dođe slika...možeš da slikaš sa štelom...novčana kazna, a nerijetko i oduzimanje vozačke.
Za svjetla je sasvim normalno...ja sam se pitala kada će i Srbija početi to da primjenjujem, mene su kad dođem kod vas policajci x puta zaustavljali da ugasim svjetlo.Kao da svjetlo smeta preko dana, a meni je navika.
Ovakvi pooštreni zakoni trebaju, iako će i dalje biti budala koji će jurcati po 200 km/h..preticati kolonu...praviti haos, a njih, naravnopolicija nekim čudom neće zaustavljati.
Pa Äemu onda osmeh Å¡to sam ja niÄija
kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

A vedea departe este ceva, a merge acolo este cu totul altceva.
- Constantin Brâncuşi
Ako vec kupujete pp aparat, kupite onaj veci, cini mi se od 2 litara. Naime ako vam se zapali motor (desava se nekad kod Juga), sprej od 1 L nije dovoljan, sa tim ne mozete ugasiti ni manju vatru.
Malo je poznato no koliko sam upucen, ukoliko svoju pp bocu iskoristite za gasenje pozara na tudjem vozilu i imate za to potvrdu, vatrogasci ce vam isto napuniti besplatno. (ne vazi za jednostruke sprejeve).
Preporuči temu