Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 23 od ukupno 23
    too old Avatar od  maski
    Član od
    12.12.2007.
    Aktivnost
    07.06.2010
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    154

Odgovor: Novosadski grafiti

apsolutno podrzzavam

zid oko IMT-a na novom beogradu je bio bezlichna gomila sivila dok nisu doshli dechaci i devojchice i ukrasili ga fenomenalnim grafitima.

grafiti su se sezonski menjali. ideje, napisi, karikature su bile fenomenalne. videlo se kako postaju uspeshniji i odvazzniji shto su vishe pohvala dobijali. zid je postao izvrsna galerija na otvorenom i ja sam s radoshchu ishchekivala svaku sledechu postavku...

a onda su doshli marketing experti i na celu duzzinu zida zavarili metalne ramove za bilboard-e. sad kad vech svi gledaju u zid daj da se mi malo okoristimo.

blah!
    Poruku je izmenio maski, 09.03.2010 u 12:18
    & underpaid......

Početnik za navek Avatar od  nenad.bds
    Član od
    02.02.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    69
    Slike
    1789

Odgovor: Novosadski grafiti

Tema je krenula od grafita u izvornom smislu kao pre svega verbalne poruke, a prevladju sve više postovi vezani za vizuelno izražavanje. To bi prevashodno bili murali.

No, čini mi se da su grafiti kao duhovite, oštre, inteligentne, vrcave, poruke sa stavom o nečemu, postavljeni na nedozvoljenom mestu u nestajanju. Da li su se grafiti preselili na internet ili nestaju? (Tu nalazim sličnost sa satirom: kad je javna kritika bila sputana, satira je bio način društvene kritike. Sada, kada se može sve reći javno nije potrebno to uvijati u satiričnu formu.)

Odavno prevladjuju škrabotine, lične, navijačke ili političke; bez duha, ukusa... A mi, poreski obveznici plaćamo da se oni uklone.

Zgrada Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture na Tvrđavi.

A što se tiče murala - na njih gledam sa simpatijama. I ja sam poslikao ogradu FK 'Kabel' kod Štranda. Na muralima su godine 2006, 2007, 2008. (Čini mi se da je to bila legalna aktivnost - neverovatno bi bilo da je tolika ograda oslikana a bez saglasnosti vlasnika.)

Prepostavljam da su na zadnjoj slici navedeni autori. (Čini mi se da sam na jednom muralu naišao na nešto što ukazuje to da su to studeni likovne umetnosti!?)

U svakom slučaju zaslužuju priznanje, a možda je i ovo njihovo delo doprineli na pozitivan stav prema oslikavanju grada. Koliko sam video, nedavno je na uglu prema Ribljoj pijaci oslikan ruzan prazan zid.

Moderator Avatar od  Cecara
    Član od
    22.08.2007.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    36

Odgovor: Novosadski grafiti i murali

Laze Telečkog

I still find each day too short for all the thoughts I want to think, all the walks I want to take, all the books I want to read and all the friends I want to see.

John Burroughs

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Slične teme

1. Šta je novosadski?
    Autor yige_gui u forumu Novi Sad
    Odgovora: 103
    Poslednja poruka: 22.12.2011, 09:53
  2. Novosadski sajam
    Autor Mind_reset u forumu Novi Sad
    Odgovora: 47
    Poslednja poruka: 24.10.2011, 08:15
  3. Grafiti