trebao bi biti inženjer saobraćajne struke... ali nisam sigurna... možda još neko zna...

trebao bi biti inženjer saobraćajne struke... ali nisam sigurna... možda još neko zna...
nije dotakla ništa što bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje
da li neko moze da mi da informaciju da li postoji neki forum za visu poslovnu skolu u novom sadu a da je svezijeg datuma?
ili kako da dodjem do nekih ljudi sa vps

@ hestia
Ceka Vas odgovor cim se ulogujete.
Ukoliko jos nekog zanima ista problematika, neka mi se javi na PP.
Isn't is funny how day by day, nothing changes, but when you look back, everything is different?
C. S. Lewis
Iz kojih knjiga da spremam srpski jezik za prijemni?

@ BluzA
Moras nam prvo reci da li mislis na prijemni za fakultet (i koji) ili mislis na prijemni za srednju skolu.
Ukoliko je u pitanju prijemni za fakultet, najjednostavnija stvar je da odes na fakultet koji te interesuje i tamo se detaljnije raspitatas. Mozda postoje i sajtovi na kojima se to moze naci, ali ne znam o kom je fakultetu rec, pa ne mogu pomoci.
Ako je medjutim, u pitanju srednja skola, stvar je mnogo prostija - postoji zbirka zadataka iz koje se spremaju svi osmaci, sigurna sam da si cuo za to.
Isn't is funny how day by day, nothing changes, but when you look back, everything is different?
C. S. Lewis

Prvo je potrebno da nadjes fakultet koji ima plan i program sto slicniji tvom fakultetu i lepo nazoves tamo pa se informises. Nezvanicno mora da ti se poklapa oko 60% predmeta i naravno broj godina studiranja. Ako je program 4+1 onda trazis fakultet sa takvim programom, ako imas 3+2 opet trazis.
Ja sam nostrifikovao diplomu iz Rumunije u Beogradu na jednom od drzavnih fakulteta , treba ti
1. Original diploma
2. Izvod iz maticne knjige rodjenih
3. Dokaz o drzavljanstvu
4. 2 slike
5. Zahtev koji popunjujes na licu mesta
6. Diplomski rad treba predati komisiji
7. Uplata 24 000 dinara ako si drzavljanin Srbije (ako si stranac taksa je mnogo veca), od kojih 1/3 ide Beogradskom univerzitetu i 2/3 zeljenom fakultetu
8. Kopije svih tih dokumenata
9. Preveden na Srpski jezik analiticki program, tj, program tvojih studija. Takodje treba da prevedes diplomu i suplimentarnu dokumentaciju koju dobijas sa diplomom. Sada ne znam kako je sa Hrvatskim jezikom posto je jedan od zvanicnih jezika u Vojvodini, mozda mozes na Novosadskom univerzitetu bez prevoda posto ces tu platiti jedno 200 eura ovlascenom prevodiocu.
Sve to traje jedno 3-4 meseca ako nemas problema sa dokumentacijom, dok se sastane komisija, pa dok oni to osmotre... strasno. Meni je bilo smesno nostrifikovati diplomu koja je priznata u celoj Evropi a u Srbiji mora da se nostrifikuje. Raspitaj se na zeljenom fakultetu koja je situacija sa fakultetima iz Hrvatske, mozda postoje neke posebne veze jer su drzave bliske.
A vedea departe este ceva, a merge acolo este cu totul altceva.
- Constantin Brncuşi
Neka ovo bude naš mali kutak gde ćemo pomagati jedni drugima u vezi svega što ima veze sa nekim aspektom obrazovanja, (upisivanje kurseva, polaganje istih, kako i gde naći knjige, šta i gde možemo da radimo sa našim diplomama...). Sve, baš sve gde će neko od nas imati problem a neko drugi možda biti u stanju da ga reši.
Ovde je možda prikladno mesto da se đacima i studentima koji ne znaju za projekat "Hoćemo kvalitetniji studentski život!" ostave adrese na kojima mogu da dobiju info. o raznim sitnicama koje život znače. Kažem "... i đacima" jer sve što sledi važi za ljude od 16 do 27 godina, pa i preko te starosne granice - piše sve na tzv. kabezi.
К Картица је део пројекта Кабезе "Хоћу квалитетан студентски живот!" који је настао са циљем да се студентима, као и младима уопште, пружи могућност да квалитетније проводе своје време.
Куповином К Картице између осталог добијате право на коришћење близу 70 бесплатних термина на базену као и термине за клизање у леденој дворани! у периоду од шест месеци (од краја новембра до краја маја 2010.)
Са К Картицом млади треба да интензивирају своје физичке активности, да имају погодности у реализацији својих свакодневних потреба (забава, спорт, путовања, култура, исхрана, превоз, едукација, куповина...) као и да се кроз све те активности на квалитетнији начин друже и заједно са вршњацима позитивно утичу на околину.
K kartica
KAB.
Kako da...![]()
Drage koleginice i kolege, sledece nedelje polazam licencu za vaspitace u Beogradu. Zamolilabih sve koje su polagali ako mogu da mi posalju pripreme iz razvoja govora za predskolsku grupu. Unapred hvala