Sta mislite o FDON-u,kome je sediste u NS....?

Sta mislite o FDON-u,kome je sediste u NS....?
Moje ćerke su na državnim fakultetima. Ipak, ne bih se složila da je nastava na privatnim lošija po tom sistemu, ko došo dobro došo. Možda je tako bilo u početku, dok nisu privukli dovoljan broj studenata. Mislim da se sada i tamo i te kako radi, i da oni opravdavaju uplaćenu školarinu.
Ne bi toliko studenata upisivalo, da bi izlazili sa fakulteta bez znanja i mogućnosti zaposlenja. Tamo se samo ne uči mnogo bespotrebnih gluposti na kojima na državnim insistiraju, pa studenti više padaju.
Mislim da neki privatni fakulteti imaju buducnost.
Vreme ce pokazatati da ima kvalitetnih studenata
U pravu si , nisu svi isti. Ali, ima kvalitetnih, dok su državni...![]()

Lično ne cenim mnogo privatne fakultete.
Ja sam završila državni fakultet čija se diploma sve vreme, bez obzira na situaciju u zemlji, priznavala i lako mogla nostrifikovati u inostranstvu (čak i u SAD, oni su vrlo rigorozni po tom pitanju). Bez problema mi je priznat master po novom...
Kao roditelj, bez obzira što mi je dete izvanredan đak, ako i dalje bude želeo da se bavi ovim što trenutno želi, bez razmišljanja ću ga upisti i u privatnu srednju i na privatan fakultet. Ono čime on želi da se bavi zahteva znanje i učenje bez obzira koji fakultet da upiše, pa što onda da se maltretira više nego što mora?
Isti status će (na žalost) imati i oni koji uče na državnom fakultetu (po svim propisima) i oni koji manekenišu na privatnom...
Kad ovo kažem mislim na onu decu koja su jedva završavala i one škole koje se završavaju bez problema a sad po "Bolonji" tuku proseke i odjednom im se ukazalo znanje...
...svi mukarci misle da su bogovi...samo im niko nije rekao da su ene ateisti...
Mislim da je tu ipak primarno od studenata uzeti novac i to poveci.... Svaka čast nekim fakultetima ali privatni fakulteti obično školuju takve profile da je kasnije izuzetno teško naći sa njima zaposlenje (sve neki merketing i sl).
Kao primer rečenog navešću privatene medicinske fakultete gde svršeni studenti neće dobiti licencu doktora medicine. Naravno ako je verovati ministru zdravlja i ministarstvu obrazovanja
No, živi bili pa videli....
Живима по заслузи, мртвима по обичају

Nije dovoljno poznato u javnosti: da ce se fakulteti bodovati ( zavrsio si "taj i taj" - on donosi "toliko i toliko" poena), a to bi buduci poslodavci uzimali u obzir prilikom zaposljavanja novoskolovanog kadra. (ovu odluku je Vojvodina usvojila ali do Srbije jos nije stigla)
Jos uvek nije zavrsen proces akreditacija svih fakulteta.
Sta ce se desiti sa privatnim fakultetima, videcemo posle poslednjeg kruga akreditacija. Do sada su radili kako su "hteli" - imali nastavni kadar sastavljen uz pomoc "stapa i kanapa" ..... jer je upravo nastavni kadar najveci problem privatnih fakulteta. Mahom vremesni profesori ipak biraju da rade na drzavnom fakultetu/Univerzitetu... a na privatnom samo zaradjuju (pozamasan) honorar.
Retki su buduci studenti koji BIRAJU privatne fakultete, najcesce se dogadja da upisuju zato - sto nisu prosli prijemni na drzavnom. Ne bih sad dalje generalizovala da od njih ne mogu postati dobri strucnjaci, jer je to stvarno stvar licnih ambicija. Svakako da im i privatni fakulteti nude znanje - a na njima je da li ce da uce ili se provlace ( i na drzavnim ima takvih studenata).
No, ostaje nam da vidimo sta ce se dalje desavati .... ipak je za procenu kvaliteta novoskolovanog kadra ( "reformisanih" po Bolonji) .... potrebno da prodje neko vreme.

Kakva je situacija sa Privrednom akademijom,,,u ul .Geri Karolja?
Ja sam studirao na drzavnom i to pravnom u Ns i znam sta znaci studirati na drzavnom fakultetu!Samo cu reci,NE DAJ BOZE NIKOME!Veliki plus za privatne fakultete

Bolji nego drzavni 100 puta.
Sve to sto se uci kod jednog i kod drugog faksa nema neke veze sa stvarnoscu.Tako da kasnije praksa i sam rad mnogo vise znaci.
Ljudi moraju da znaju i da je zabluda oko fakulteta ako misle da ce biti obuceni da rade kasnije to sto zavrse.
Nema veze nikakve,raditi na primer u privredi znaci biti Ekonomista ili ti Pravnik onda radis po onome sto dobijes napismeno tako da se drzis pre svega toga.A to sto si naucio u skoli zadrzi za sebe mozda ce ti nekad trebati-sto znaci nikad.
Dzaba i meni moj fakultet kad sam poceo u privredi pored oca mnogo vise se nauci u praksi a ono sto sam ucio nema veze sa zivotom.I kao sto kazem nauceno neko gradivo i stvarnost nemaju nikakve veze.Trendovi se brzo menjaju pa samim tim i shvatanje toga.