U nekim školama u svetu uniforme se itekako nose i to sa ponosom. Međutim, to kod nas nije slučaj. Kecelje odavno više nemamo.
Da li ste za uvođenje uniformi u škole? Šta je u tome loše, a šta dobro? Vidite li uniformu kao rušenje individualnosti učenika, kao izdatak više za roditelje ili kao buđenje ljudskih kvaliteta u deci zato što su sva ista?

LinkBack URL
About LinkBacks

Citat

i slicne stvari.. uvodjenjem uniformi u skole dolazilo bi mozda manje do nekih sukoba koji nastaju upravo tim razlikama.. iako nemam nista protiv individualnosti, daleko od toga, ali mislim da je neprikladno da ucenik/student dodje u minjaku, ili dekoltiranoj bluzi, poderanim farmerkama ili necim slicnim.. u skoli bi svi trebali da budu jednaki i prikladno obuceni.. za isticanje individualnosti postoji slobodno vreme izvan skole, kad se mogu oblace dve razlicite patike
i da se hoda naglavachke ako se bas hoce (i moze:lol)..

A tu spada i trazenje stila u oblacenju. A sto se tice onih koji se neprikladno oblace za skolu (minici, dekoltei....), mislim da je to dovoljan pokazatelj kakve su to osobe i sta im je bitno u zivotu. Tako da je to lose samo za tu osobu i za one koji se "loze" na to. U Srbiji jedino sto naucis u srednjoj skoli su neke stvari iz zivota, naucis kakvih ljudi ima i pripreme te za zivot. Ja bih u nasim skolama menjala neke druge stvari ali slobodu u oblacenju bih ostavila.
Dole unoforme!

Ma kakva Swbo uniforma. Nije to za mene.