Marketing

Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane

Staro 19.02.2010, 19:49   #11 (link do poruke)
Banovan
Neocekivani je na dobrom putu

Član od: 21.01.2010.
Poslednji login: 31.05.2010
Pol: Muško
Odgovor: Od Crkve do Ali Babine pećine II

Dobroćudnost, pomirljivost i odsustvo zajedljivosti, tri su vrline,koje,verujem,uz Hristovu pomoć gajiš, ti koji se predstavljaš pod nickom.“Ispravka“ A Bogu hvala za to.Ako ti se neki izraz koji budem upotrebio,učini neodgovarajućim, njegova uloga je da te malo prodrma iz neke vrste polu sna u kom se, nadam se, trenutno nalaziš.Uz pomoć analize tvog teksta, stičem utisak da si neka vrsta pentekostalca.I da jesi,ne bi mi palo na pamet da na tebe ospem paljbu tipa: vi pentekostalci ste takvi i takvi...Tako rade ,kao što si i sam primetio,naša zabludela braća,ali ipak braća .Istina ,ne po Hristu nego po Adamu.Neshvatljiva je činjenica da prepotentni ser Gogsy ima tako kritičan stav prema katoličkoj sredini iz koje je njegova sekta(sic!), izašla.Broj pripadnika ,ne utiče na status neke verske organizacije.Ako si primetio,uz Hristovu pomoć, kao i uz pomoć Biblijskih podataka , podvukao sam da je Hrišćanstvo kao pojava, sekta.Hristos je dakle bio OSNIVAČ te prve sekte, čije su jezgro sačinjavali: Hristos i Dvanaestorica.. Iz teksta upućenog Ljubiši mogao si i sam zaključiti da oni koji nisu sektaši nisu ni Hristovi sledbenici.Ta katolička sredina ,ma kakva ona bila,sve one koji su se od nje odvojili, smatra „ odvojenom braćom“, bili oni organizovani ili pak neki „slobodan strelac“ kao što sam ja.Nije mi cilj da sada govorim o pobudama iz kojih je to učinjeno, Paklena taktika borbe protiv svojih verskih rivala pravoslavlja je, da pojam sekta proglasi za oličenje zla, i kada se neko proglasi za sektaša, tvorci izuma verovali su, da je pobeda obezbeđena bez borbe.A ako se pak pojave na bojnom polju i upuste se u klinč sa nekim ko ima samo jedno solidno poznavanje Biblije i Istorije, provedu se“ ko bos po trnju“ Okati, ali slabovidi mandarin,u svom bunilu,nije uvideo da je sam sebe upropastio,u trenutku kada je citirao moje reči koje govore o postojanju Starog zaveta.. .Antonimi:postojeći-nepostojeći sami u sebi sadrže odgovore. I baš to postojanje Starog zaveta na Hebrejskom omogućilo je i postojanje prevoda, zvanog Septuaginta.
Mislim,da su svi pismeni ljudi sa dobrim vidom, to i sami primetili. A samim tim i razumeli ko je diletant .Pošto,naš zabludeli brat,voli i ceni nešto zabavno, ispričaću dve zabavne anegdote: Ode Šiptarka sa Kosova kod sudije da tuži Crnogorca zato što ju je navodno silovao.Na sudijino pitanje:kako zna da je siledžija bio baš Crnogorac, Šiptarka odgovara: pa zato što sam sve radnje odradila sama.Naravoučenije :u trenutku kada je Šiptarka iznela svoj krunski dokaz u prilog svoje tvrdnje,ona je dokazala suprotno.S obzirom da je naša tužibaba i u ovom slučaju, postupio kao neka „baba-sera“, i sve poslove iz nužnika odradio sam, on od sada nosi titulu(čiju?),pa, „Šiptar-sera“.Druga anegdota glasi :u jednom zaostalom ruralnom mestu, pojavila se, za meštane nova reč: analfabeta; njeno značenje jednom neprosvećenom seljaku nije bilo poznato.Seljakov komšija bio je neki apotekar, koga je seljak mrzeo iz dna duše, Meštane je jako intrigiralo: ko bi mogao da bude ta analfabeta; neizvesnost je prekinuo seljak, primetivši da analfabeta može jedino biti apotekar.
U ovom trenutku ser Gogsy zaradio je još jednu titulu:“Apotekar analfabeta“. Nelogična titula za nelogičnog čoveka.
Sa svojim pozamašnim brojem titula, mislim da je imenovani ozbiljan kandidat da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.Usput da ispričam i ovo:kada je kardinal uputio prekor papi koji je rodio ćerku sa rođenom ćerkom, papa je bez mnogo oklevanja upitao kardinala:a moja skromna titula(nick) „sveti otac“ ? Zar ti ona ništa ne kaže!?
„...Bezbožnici će raditi bezbožno,niti će koji bezbožnik razumeti;ali će razumni razumeti(Danilo 12:10)“.
Kako sada( preciznije 15.02.2010) cinično zvuči pitanje podsmevača-„Apotekara analfabete „:“Kako je moguće da jedan „stručnjak“,kao ti, ne zna da su pronađeni autentični spisi u Kumranskim pećinama zadali konačan udarac ateizmu i ateistima !!!???(interpunkcija (dodatak)moja,kasnije u tekstu : d.m.).
Ekspert jevrejskog jezika očajnički pokušava da nam pažnju usmeri ka Kumranskim pećinama, kako ne bismo obraćali pažnju na ono što se dešava u „Alibabinoj pećini.“.Mani se vladika,ovog ili onog,drugačije rečeno,ne gledaj mnogo na to kako oni praktično primenjuju jedino ispravni koncept pravog Hrišćanstva.Posle opšte tuče, između pristalica i protivnika Vladike Artemija, pomenutog datuma novoizabrani patrijarh zvanično izjavljuje da sveštenici ne mogu prenebregavati odluke „svetog“ Sinoda..Da bi razbili uobičajenu tmurnu atmosferu „sveti oci“su se pobrinuli da praktično demantuju izjavu svog duhovnog vođe.Ovoga puta oni su sledili primer jednog simpatičnog lakrdijaša.I sad čujte priču.Jedan parohijski sveštenik(iz replike upućenoj Ljubiši mogli ste čuti da vladika Nikolaj u CD 50 kaže da je parohijsko sveštensvo među onima koji su nosioci pravoslavne svesti i pravoslavne savesti).pričešćivao je svoje vernike vinom dok ga je bilo.Kad je vina nestalo,on je nastavio da pričešćiva rakijom.Dođe to do ušiju pretpostavljenog mu velikodostojnika i on ga zbog toga pozove na odgovornost .Na velikodostojnikovo usplahireno pitanje:zar ti ne znaš da rakijom ne može da se pričešćiva,staloženi „lakrdijaš“ mirno odgovori: ja sam probo,pa može. Slično učiniše i, svetosavskim duhom ispunjeni „sveti oci“,nasuprot odlukama „Svete pričaonice“, pardon, “Svetog sinoda“.Sve puca od svetosti, bezakonje i raskoš koji velikodostojnici ne uspevaju niti se trude da prikriju,najbolje pokazuju kakav je koncept svetosavlja,a ne hrišćanstva.De,de, dosta više sa tim tvojim pesimističkim objašnjenjima, dobacuje iz Ada „Svetitelj“ Sava, koji upućuje umirujuću poruku : „(umišljenom,d.m.) pravedniku zakon nije postavljen, nego bezakonicima i nepokornima (Timotiju poslanica prva,1:9);moji sledbenici su svi sveti jer ne slušaju samo mene nego i Mojsijevog žestokog protivnika koji zna šta je pre otrežnjenja vladika Nikolaj u CD 50 govorio:“Nosioci pravoslavne svesti i pravoslavne savesti jesu(psovački, kako to lepo reče,Mi Nan,jedan od likova iz Psalma 106:39) narod,i monaštvo(naročito ono sa Kosova koje je učestvovalo u pomenutoj opštoj „makljaži“i čije uzorno finansijsko ponašanje je fasciniralo sve,a naročito policiju;ovo je slika i prilika svetosavskog koncepta antihrišćanstva,a istinski koncept nije prekriven velom tajne,već je kao sunce jasan: VLADAJTE SE DOBRO MEĐU NEZNABOŠCIMA,DA BI ZA ONO ZA ŠTO VAS OPADAJU KAO ZLOČINCE,VIDEVŠI VAŠA DOBRA DELA,HVALILI BOGA U DAN POHOĐENJA- Prva Petrova 2:12;LANAC JE JAK ONOLIKO KOLIKO MU JE JAKA NAJSLABIJA KARIKA:“Ali se ogrešiše sinovi Izrailjevi o prokletinju ,jer Ahan uze od prokletih stvari;zato se razgnjevi Gospod na sinove Izrailjeve; NEĆEŠ MOĆI STAJATI PRED NEPRIJATELJIMA SVOJIM DOKLE NE UKINETE PROKLETSTVA IZMEĐU SEBE-Knjiga Isusa Navina 7:1,13) i parohijsko sveštenstvo (koje se ugleda na šaljivdžiju koji za pričest, po potrebi, koristi i rakiju,šta ćeš, živ čovek,d.m.); i zato taj Mojsijev žestoki protivnik“sveti Korej Levijski“,( a sa malom korekcijom može se prezivati i Ljeviški, tako da uz već postojeću sveticu ljevišku ,imamo i sveca sa istim obeležjem) ,s pravom hrabri i teši svoj pravoslavni narod umirujućom porukom iz 4 Mojsijeve 16,1-3; vi (sektaši; d.m.) preterujete(sa vašim pljuvanjem,d.m) SAV OVAJ (pravoslavni, d,m.) NAROD,( SVI SU SVETI I MEĐU NJIMA JE GOSPOD. (naravno,onaj što zaslepljuje razume nevernika: vidi 2 Korinćanima 4:4, d.m.)Uši ste nam probili sa tim vašim Hristom što hoće da opravdanje za ispravnost naše svete pravoslavne crkve nađemo u zakonu (Luka 10:25,26).JESTE LI KONAČNO ČULI ŠTA JE NAPISANO U ZAKONU KOJI SMO MI PRERADILI TAKO DA U NJEMU PIŠE ONAKO KAKO NAS UŠI SVRBE I NEMA SAMO JEDAN KOJI VOLI DA MU SE ČEŠAJU UŠI, KAKO REČE NAŠ PRETHODNI PATRIJARH,NEGO MI SVI DO JEDNOGA TO ISTO VOLIMO JER I SLEDBENICI „SVETOG“ KOREJA LJEVIŠKOG SVOJEVREMENO SU OD PROROKA TRAŽILI: „NEMOJTE NAM PROROKOVATI ŠTO JE PRAVO,GOVORITE NAM M I L E S T V A R I PROROKUJTE P R E V A R U ,SVRNITE S PUTA, OTSTUPITE OD STAZE NEKA NESTANE ISPRED NAS SVECA IZRAILJEVA (Isaija 30:10,11)“; i zar si već zaboravio ,otpadniče, nastavlja Svetitelj da brunda iz Ada ,da su braća,katolici, takođe poštovaci učenja „svetog“ Koreja Ljeviškog ,učinili šta je potrebno i dovoljno da SVETAC IZRAILJEV JEDNOSTAVNO NESTANE, te su zato narodu zabranili da čita Bibliju i to je naravno učinjeno na „Svetom“ koncilu u Valensiji 1229-te godine.A i sami znate onu narodnu poslovicu: kad mačka nije kod kuće ,miševi po kući kolo vode.Za vreme dugih vekova dok je zabrana Biblije trajala,na svešteničku funkciju postavljeni su sveštenici koji su bez rezerve prihvatali učenje „svetog“ Koreja Ljeviškog; ,oni su narod obrlatili, koristeći Gebelsovu lozinku:sto puta ponovljena laž postaje istina, i pošto je na taj način narod potpuno zaluđen,mi smo psovačkom narodu ponovo dozvolili da čita Bibliju; ,i sve smo sa svoje strane učinili da se ostvari proročanstvo o „zvezdi Danici“ o kojoj si ti, otpadniče ,opširno govorio u replici upućenoj mom sledbeniku Ljubiši(Pošto sam ,za trenutak zaboravio da mi govori jedan od antihrista koje apostol Jovan spominje u svojoj prvoj poslanici 2:18 ,pitao sam se zašto me naziva otpadnikom kad Bog jasno tvrdi :“PRESTUPIŠE ZAVET MOJ I OTPADIŠE SE OD ZAKONA MOJEGA...NAROD JE MOJ PRIONUO ZA OTPAD OD MENE(Osija 8:1;11:7) ;dakle, ko se otpadi od Božijeg zakona,otpadio se i od Boga. Voleo bih da znam gde je napisano, da otpasti od otpale crkve, znači isto što i otpasti od Boga Ali kad sam uzeo u obzir da mi se obraća onaj koji je drčno zauzeo Božije mesto i time postao super star iz proročanstva o kom razgovaramo, sve mi je bilo jasno).Evo kako glasi to proročanstvo:“NEĆEŠ SE ZDRUŽITI S NJIMA(to jest carevima kao što je bio recimo,kako bi to stručno rekao Mi Nan,(jedan od likova iz Psalma 106: 39)“bludni“ car David ,koji je bio:čovek po srcu Božijem (Dela 13: 22 ,d.m.)POGREBOM,JER SI ZEMLJU SVOJU ZATRO ,NAROD SI SVOJ UBIO; NEĆE SE SPOMINJATI SEME ZLIKOVAČKO U(sic!) VEČNOSTI(Isaija 14:20)“.UUUUHH ,lupi se“ Svetitelj“ Sava po čelu i primeti: pa ovo se proročanstvo verbatim, već ispunilo.Pošto su me, oni turski divljaci spalili na Vračaru ,ja stvarno nisam bio pogreben ,a izlišno je pričati o panegiriku koji sam uputio ocu svome, koji je po mom nagovoru ,bogumile nemilosrdno uništavao .I što je još gore, ti si, bezbožniče još i pronašao U PREDANJU gde je taj panegirik zabeležen,to jest ,u Žitiju svetog Save ,izdanje Skz,na 43-oj strani gde Teodosije prenosi moje reči iz tog hvalospeva:“ U ZEMALJSKOM CARSTVU APOSTOLSKI PODVIZAVŠI SE ZEMLJE NARODA SVOJEG PRAVOSLAVLJEM PROSVETIO JESI I PROGNAVŠI VUKOVE JERESI I HRAMOVE BESOVSKE PORUŠIV, CRKVE BOGU PODIGAO JESI.Kakav graditelj takva i crkva.Ali,po komandnoj odgovornosti,rušitelju i krvniče ljudski ,tebi bi mnogo bilo bolje da si živeo u sadašnje vreme.Istina ,zaglavio bi u Hagu,gde bi u buvari odležao koju godinu pa bi lepo ponovo na slobodi i dalje nastavio da ubijaš,ne više tela, nego samo duše,što je specijalnost tvojih sledbenika,koji sa nestrpljenjem očekuju povratak Nemanjićkih vremena,kad su tvoji najžešći sledbenici poput pristalica i protivnika vladike Artemija,jednim migom odlučivali o životu i smrti.U tvoje vreme,smetali su vam bogumili pa ste ih nasilno sklonili sa scene.Danas,posle toliko vremena,ni za dlaku se tvoji sledbenici nisu promenili i uzrok svog međusobnog neslaganja traže,ponovo u postojanju „sektaša“.Samo da nije njih kako bi nama ruže cvetale.U vreme,kada su na svetu postojala samo dva pravoslavna popa, kaže priča, slučajno se oni sretnu te prvi upita drugog kako mu je; drugi mu simptomatično odgovori: nije loše ali bi mi mnogo bolje bilo da nema tebe.Da,tu je problem.Tako je u priči,ali nažalost i u stvarnosti.Gospodin Atanasije Jeftić umesto da vidi problem spolja, neka dobro razmisli o,njemu nepoznatim Učiteljevim rečima:“SVAKO CARSTVO KOJE SE RAZDELI SAMO PO SEBI OPUSTEĆE ;I SVAKI GRAD ILI DOM KOJI SE RAZDELI SAM PO SEBI,PROPAŠĆE(Matej 12;24)“.Ako se još primeti kome su te reči upućene,onda će situacija biti potpuno jasna.A zanesenjaci koji se nadaju odvajanju da bi sedište novostvorenog Vavilona premestili u Kruševac,kako bi Srpstvo procvetalo,zaboravljaju: tamo gde je duh „zvezde Danice“,tamo samo može biti ono čega ima tamo, gde već jesu.Ali ti nesnosni sektašu,imaš li i ti možda neku utehu za nas?Kako da nemam.Možda zbog visoke temperature sredine u kojoj se nalaziš,ti „svetitelju“nisi čuo reči onoga koga si za života progonio u liku njegovih sledbenika,nisi ni obratio pažnju na reči da će se grad i crkve koje si sa ocem za života gradio,propasti sami po sebi;to znači da vam se isto piše,sektaša bilo ili ne bilo; ti raskoli tvojih sledbenika i nemaju neki veći značaj, jer svi oni zajedno čine deo grada iz Otkrivenja 16:19 ,koji se raspao na tri dela: Katolički Pravoslavni i Protestantski.Taj grad je duhovno pao i postao: stan đavolima i tamnica svakom nečistom duhu i tamnica sviju ptica,nečistih i mrskih, jer otrovnim vinom bludničenja svojega napoji sve narode, kaže se u Otkrivenju 18;2. Kako u tom doktrinalnom bludničenju učestvuju sva tri dela grada, zajednička baza gde se te ptice nečiste i mrske okupljaju je Ekumenizam,ali o tome,jednom drugom prilikom.E pa ,huljo sektaška, dobacuje „svetitelj“ iz Ada ,tim tvojim pričama,nisi me baš mnogo utešio,ali moram ja izvući neko priznanje od tebe da moji sledbenici ipak tebi nešto kažu a našta ti kao svaki otpadnik,i ne obraćaš pažnju,a to je ipak značajno: recimo da su spisi iz Kumranske pećine zadali konačan udarac ateistima koji su u narodu poznati pod imenom bezbožnici.Zar to nije dobra,radosna vest koju je saopštio moj sledbenik,a ne ti,notorni diletant,i kakav takav sledbenik Onoga što me je strpao ovde u Ad.On za fariseje nije imao nikakvu lepu reč,već samo ukore..Eh , jadni „svetitelju“,to u vezi sa farisejima si tačno primetio , ali ono u vezi sa konačnim zadavanjem udarca bezbožnicima,nisi ništa razumeo.Kada je tvoj vatreni pristalica pominjao ateiste ili bezbožnike,on je mislio da je reč o onima koji ne veruju u Bibliju, i da je reč o ljudima koji tu Bibliju nikad ne čitaju niti bilo kakve veze sa Bogom imaju.;što je još gore,da je on znao da će se to moje „površno“ znanje (diletantizam),po već iksti put još jednom okrenuti protiv njegovog umišljenog znanja,on tu izjavu nikad ne bi dao; u svemu tome najvažniji je bio onaj završni deo: ti, svojevremeno neočekivani, ti, ne znaš,nemaš znanje koje ja kao nepobedivi i prosvetljeni predstavnik crkve koja je pravoslavna i zar ti samo ime to ne objašnjava?;zar ti moj skromni Nick ne kaže sve?Zamislimo da“ mudrac“ sa skromnim nickom ode u Grčku i ugosti ga neki privatnik.Posle šetnje u gradu,naš „mudrac“ se vraća kod svog domaćina i vidi kako on iznosi sve vredne stvari iz sobe svoga gosta. Domaćin to čini vrlo brzo i panično da se slućajno gost ne bi vratio i uhvatio u krađi“Mudrac“ nezadovoljan ponašanjem svog domaćina objašnjava mu da je krađa nedopustiva za jednog poštenog čoveka.Domaćin da bi pobio ustanovljeno činjenično stanje,vadi svoj pasoš sa slikom i u pasošu zvanično ubeleženom imenu koje glasi:Hristos Papadopulos,(ime Hristos je vrlo rasprostranjeno u Grčkoj )i „mudracu“ trijumfalistički i samozadovoljno postavlja pitanje :zar ti ovo ime ne kaže sve?Golublja pamet i zmijska bezazenost.Toliko o telesnoj mudrosti našeg drčnog znalca.
„Svetitelj“ iznerviran što je njegov pulen demaskiran,ljutito dobaci:dobro, dobro pusti njegovu telesnu mudrost,pređi već jednom na njegovu duhovnu mudrost i dovrši već jednom ono oko bezbožnika,jer mene „svetitelja“ prvenstveno interesuju duhovne stvari!!!Da vidimo,šta u zakonu piše:“ A B E Z B O Ž N I K U REČE BOG, ZAŠTO KAZUJEŠ UREDBE MOJE I NOSIŠ ZAVET MOJ U USTIMA SVOJIMA? A SAM MRZIŠ NA NAUKU,I REČI MOJE BACAŠ ZA LEĐA ( Psalam 50:16,17).Opširan komentar ovog Gospodnjeg odgovora nije potreban.Više je nego očigledno, da su reči iz Psalma upućene bezbožnicima,koji su učinili ZAVET SIROMAŠTVA sa Bogom; to bezbožnika ne sprečava da vozi automobil u vrednosti od šezdesetak hiljada evra.
Gade sektaški!,opet si sve okrenuo protiv mene i mojih sledbenika,rezignirano dodaje zamračitelj Sava, školska slava,ali,ali,zašto si prećutao pitanja koja ti je postavio jedan od mojih najvernijih sledbenika, skromni ser Gogsy? Ne sećam se dobro tih pitanja,rekoh zamračitelju i zamolih ga da mi ih ponovi.Haaa,znači počinješ da lapiš ništarijo,a otvorio si tu tvoju fljašku na mene i ne prestaješ da laješ,a nisi kadar da zapamtiš dva ključna pitanja koja si maliciozno pokušao da zabašuriš.Dok mi je „sveti“ Sava upućivao ovaj očinski i blagi ukor i osvežavao mi pamćenje, ja se konačno setih o kojim se pitanjima radi: Da li misliš da Bog ćuti? Da ćuti evo već 2000 godina.I da pušta Sotoni da samo on priča(šapuće)??
Da pročitamo šta piše u zakonu:“...IZA VETRA DOĐE TRUS;ALI GOSPOD NE BEŠE U TRUSU;A IZA TRUSA DOĐE OGANJ;ALI GOSPOD NE BEŠE U OGNJU. A IZA OGNJA DOĐE GLAS TIH I TANAK...GOVOREĆI:ŠTA ĆEŠ TI TU...? (prva knjiga o carevima 19:11-13).
RIČU NEPRIJATELJI TVOJI NA MESTU SABORA TVOJIH, S V O J E O B I Č A J E P O S T A V L J A J U MESTO NAŠIH OBIČAJA(Psalam 74:4)“.
KAMUFLAŽA JE GLAVNI ADUT TVOJIH PRISTALICA JER NEPRESTANO OPISUJU HRISTA KAO SOTONU ,A SOTONU KAO HRISTA.
Dosta više sektašu i otpadniče!!, riknu“ svetitelj“ Sava iz devetog kruga Danteovog pakla.Tošto si demaskiro mene i moje pomagače,peče me gore nego ova neizdržljiva jara od 100 hiljada stepeni Celzijusevih i. ako nastaviš, pući će mi srce, koje nisam nikad ni imao,reče zamračitelj i po drugi put ispusti dušu.Bila je to njegova druga i poslednja smrt.
Sada da nastavimo razgovor sa pomirljivom osobom pod šifrom „Ispravka“.
Valovi sveštenici dakle, postavljaju pitanja svojim suparnicima i očekuju odgovor na njih.Kada odgovor ne potvrđuje njihove neosnovane teze,oni postavljaju neko sledeće pitanje, i tako u nedogled Ali možda će i tome uskoro doći kraj .Nadam se da će ova replika doprineti da sagovornika nekako vratimo na temu razgovora, a glavna tema je“ jedini ispravni koncept hrišćanstva.Pošto je „temeljni poznavalac“ Kumranskih spisa, video da priča o jedino ispravnom konceptu ne prolazi i u koju više ni sam ne veruje,preostalo mu je da nastavi sa omiljenom metodom onih koji su apsolutno nesposobni da odgovore na način na koji je Hristos tražio od svog sagovornika da odgovori .Na pitanje zakonika kušača(koji je uzor šampionu u broju titula) :šta će činiti da dobije život večni,Hristos odgovara:“ Š T A J E N A P I S A N O U Z A K O N U? KAKO ČITAŠ? Ja bih takođe želeo da mi moji sagovornici lepo saopšte gde u zakonu nalaze sve te beskonačne priče koje nemaju ni glave ni repa.Dok Hristos traži da se čita iz zakona antihristi hoće da im se čita iz zakona koji su sami. napisaliAli takva praksa je nezakonita jer sve što se čini bez zakona je nezakonito ; kako će proći oni koji rade bez zakona jasno je zapisano u Matej 7:22,23 i u Rimljanima 2:12.Prosto ne verujem svojim ušima kad mi bezakonici zadaju za domaći zadatak da dobro proučim poslanice apostola Pavla..Sve koji to od mene traže umoljavam da sa pažnjom pročitaju reči zabeležene u Rimljanima 2:13 ,25; 3:31; 7:12; 8:6-8;13:8-10. Ovaj 10-ti stih iz poslednjeg citata,isti je kao i zaključak Starog zaveta,koji je zabeležen u knizi Propovednikovoj 12:13.Konačni zaključak iz Rimljanima 13:10 je dakle jasan kao sunce.Kada stručnjak za Kumranske rukopise objasni taj stih onda ljubav više nije izvršenje zakona nego neizvršenje.Ko ne upadne u njegovu sotonsku zamku blago njemu, jer u Otkrivenju 14:12 zadat je smrtni udarac svim novatorima kako iz Pravoslavne tako i iz Katoličke i Protestantske crkve.Novatori su oni koji osporavaju doslovno značenje tog stiha:Ovde je trpljenje svetih,koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu. Ekspert za jevrejski je propustio priliku da nam svoje veliko znanje prenese i saopšti da je u Jevrejskom jeziku, tautologija(ponavljanje jedne misli istim ili različitim rečima,napr:obožavati idole i kumire; uzmimo,naprimer,sledeći primer,objašnjava Vujaklija) vrlo često zastupljena.Tipičan primer za to je stih iz Jeremije 36:3 ,gde se pominju bezakonje i greh ,a apostol Jovan objašnjava i kaže: SVAKI KOJI ČINI GREH I BEZAKONJE ČINI ;I GREH JE BEZAKONJE. Sve ovo treba da se zna jer u protivnom,neko bi mogao da pomisli da između Božijih zapovesti i Isusove vere ima neke razlike;tu je opet reč o tautologiji.;.Kad im se postavi konkretno i precizno pitanje,oni odgovor ne daju ili je odgovor dat nemuštim jezikom.Jedino za šta su spremni, je vođenje monologa i pisanje slobodnog sastava;u njima najčešće ispoljavaju kompleks više vrednosti, koji potiče iz kompleksa niže vrednosti..Najkraće rečeno:nepobedivi su u pretakanju šupljeg u prazno..Valjano, ne mogu da sastave ni dve rečenice na srpskom a razmeću se poznavanjem stranih jezika.Na srpskom se može reći: reč ili riječ.Hrvatski književni jezik ima samo ovu drugu varijantu Jezički ekspert, koji stalno pevuši: niko nema,šta Srbin imade,ima i treću,u književnosti nepostojeću i glasi; rieč.Naravno da se sve ovo oko reči reč zove cepidlačenje i traženje dlake u jajetu.Cepidlačenje nije nikad bilo deo moje ličnosti.Cepidlačenjem i jalovim prepucavanjem bavi se, ko drugi nego bajkoviti Ser Gogsy.Da nije njega,ko bi potvrdio istinitost narodne izreke:davljenik se i za slamku hvata!?.
Dobro!Sada više nema omiljene petoparačke taktike svetosavskih demagoga iz serija kaubojskih filmova: mi (dobri momci) i vi(loši momci),nego idemo na ti i ja.Takav način ophođenja je jedino civilizacijski prihvatlujiv,U takve odnose stupaju samo osobe koje su pune straha od eventualne konkurencije.Opšte je mesto da se u muško-ženskim odnosima, konkurencije najviše plaše impotentni muževi .Rekavši ovo, otkrio sam „vruću vodu i rupu na saksiji“ , baš kao što si se ti „upetljo ko pile u kučine“,kada si rekao:“.Vi obojica idete u zakonsko delovanje dana...za nebeski pojam večnog života odmor je u danu Danas...ako ste pozvani uđite u večni počinak ili dan-dan Gospodnji ili večni odmor.“.Iskreno priznajem da sam samo diletantski(površno) govorio o zakonskom delovanjanju dana.O tom pitanju ima mnogo više da se kaže,ali kako vreme odmiče, za ovaj put ovoliko; ako Bog da i to će biti učinjeno jednom drugom prilikom..
Pošto si se ti obratio,ne samo meni nego i ser Gogsiju, evo serija pitanja za njega:
Da li misliš da si me tvojim pitanjima konačno stavio na katafalk?
Jesu li te možda sindromi katatonije i katafore oburlavile do te mere da više ne razlikuješ šta znači „provaljiv“ a šta „provaljen“? Na tebi ostaje da se složiš ili ne složiš sa mojom tvrdnjom da tvoji postovi nisu provaljivi nego provaljeni.
U slučaju da je na ovo pitanje odgovor pozitivan,na njega može odgovoriti bilo koji od tvojih pristalica;
S obzirom da su tvoje tvrdnje dijametralno suprotne Hristovim tvrdnjama,možeš li da mi argumentovano dokažeš da nisi antihrist?
Tvoja definicija neozbiljnih sagovornika je tačna: neozbiljni sagovornici zanemaruju većinu činjenica i celokupnu sliku držeći se jednog isečka,koji naravno nema svoju sveobuhvatnu suštinu bez ostalih srodnih isečaka.S obzirom da je u Mateju 16:18 reč o Hrišćanskoj a ne antihrišćanskoj crkvi,
Možeš li da mi konkretno navedeš koje sam to činjenice ja zanemario,i kog sam se to isečka ja držao?
Da li si možda doktor honoris kauza, ali da to zbog tvoje uobičajene skromnosti nećeš da priznaš?
Da li misliš da će i ovoga puta tvoja popovska lukavština,moći da ti pomogne da odgovoriš na ova pitanja ili neće moći?
PAŽNJA,PAŽNJA,nije pobego zec s ražnja,nego na samom kraju,dobro čujte ovo.U Otkrivenju 1:3; 21:4 i u Isaiji 35:10, nalazimo viziju Hristovog raja:Srećan je koji čita ovu knjigu, a srećni su i koji slušaju reči ove proročke poruke i zapamte što ovde piše:Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih,i smrti neće biti više,ni plača,ni vike ni bola neće biti više..(jer) koje iskupi Gospod,vratiće se i doći će u Sion(vidite reči iz Jevrejima poslanice 12:22-24) pevajući, i večna će radost biti nad glavom njihovom, dobiće radost i veselje, a žalost i uzdisanje bežaće.
U knjizi:“ Kula radosti“, pisac vladika Nikolaj, na str. 191, nalazimo viziju nekog drugačijeg raja: Jedan monah u manastiru svetog Pantelejmona na Atosu u Svetoj Gori ispričao nam je jednu svoju tajanstvenu viziju: Jedne noći,reče on, probudiše me neki neobični zvuci.Pogledah na groblje, i videh nekoliko monaha kako stoje na svojim grobovima.Većinu sam prepoznao,jer su nedavno pomrli.Tužno su plakali i ječali.-Šta vam je braćo?-upitah. Zar niste u raju?Jesmo, odgovorili su u horu. Mi jesmo u raju ali ne vidimo lice Gospodnje.
Mislim da sledeće poznate ličnosti nisu fariseji: Zaharije Trnavčević,Vladeta Jerotić ,Dobrica Ćosić i Matija Bećković.
Bio bih vrlo zadovoljan da mi neko od njih ili svi zajedno,iskreno odgovore na ovo jednostavno pitanje: koja od te dve vizije je istinita, a koja lažna? U traženju odgovora,sigurno bi im pomogle reči zapisane u prvoj poslanici Jovanovoj 1:21,22.
. Ako mi nijedan od četvorice ne uputi odgovor preko Foruma:Cafe Vojvodina na moj nick Neocekivani,to će značiti da sam se prevario u proceni njihovih ličnosti.
Živim u nadi da ćemo se „mi još ćerati“.
  Povratak na vrh stranice
Reklame
Staro 21.02.2010, 16:25   #12 (link do poruke)
NebitanLik
ser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: juče

Citat:
Neocekivani kaže: Pogledaj poruku
Neshvatljiva je činjenica da prepotentni ser Gogsy ima tako kritičan stav prema katoličkoj sredini iz koje je njegova sekta(sic!), izašla.
(Šic) se upučuje mačkama a ne ljudima. Ili si i to negde "pročitao" u Bibliji? Pa pored obožavanja subote, izvrtanja Svetog Pisma, voliš i da vredjaš ljude u sopstvenoj nemoći da bilo šta drugo učiniš?
Ako ako...sebi štetu činiš...Zaslepljenost "subotom" ne dozvoljava ti da vidiš dalje od sopstvenog nosa. Opet, sebi na štetu...

Dalje, tvoj način komunikacije koji se svodi na obraćanje nekom drugom, trećem licu, a ne direktno osobi kojoj se obraćaš, svojstven je ljudima koji u RL kada pričaju s nekim, oni gledaju u pod ili negde sa strane, a ne u oči! Zašto? Pa zato jer ili su stidljivi, ili im je nečista savest. Ti ćeš se već sam pronaći medj' ova dva...

Dalje, gogsy nikada nije imao kritičan stav prema "katoličkoj sredini" (to se može lako utvrditi u mojim postovima), nego prema Vatikanu - kao instituciji antihrista! I prema onima koji iskrivljuju i izopačuju Bibliju kako njima odgovara!
Ali, to nije ovde tema, pa ako te interesuje otidji na temu predvidjenu za ta pitanja...Naznači ću samo -> po kojoj Hristovoj Reči, Savetu, i Zapovesti, papa sebe proglašava za bezgrešnog? Kada znamo da nema i ne može biti potpuno bezgrešnih! Bezgrešan je samo Hrist! Ko dakle, dade pravo papi za takav čin?
Odgovor je vrlo jednostavan, ako se uključi mozak.
Ali kada je neko sklon izvrtanju Božije Reči, šta je za njega da izvrće, laže i maže, i tudje...

Citat:
ispričaću dve zabavne anegdote: Ode Šiptarka sa Kosova kod sudije da tuži Crnogorca zato što ju je navodno silovao.Na sudijino pitanje:kako zna da je siledžija bio baš Crnogorac, Šiptarka odgovara: pa zato što sam sve radnje odradila sama.
haha
...ovo je baš baš smešno..
haha
...vrlo vrlo duhovito...i u duhu religijskih tema haha khkh...

Zamisli da je Isus u svojim pričama koje je pričao narodu, koristio ovak' e "duhovite" primere, m? O silovanjima i tako to...
A ti hoćeš da kažeš da si na Hristovoj strani? Ma hajte, molim vas...

Citat:
I sad čujte priču.Jedan parohijski sveštenik....
Baš me briga šta je radio jedan parohijski sveštenik....

I ne znam zašto tebe to tangira i toliko zanima? Jedino ako podmuklo želiš da preko loših popova srušiš koncept Pravoslavlja i Hrišćanstva? Da li je to tvoj sektaški plan?
To bi bilo isto kao kada bi smo zbog loših lekara srušili komplet medicinu! Ili, zbog loših naučnika, urušili kompletnu nauku! Ili, zbog loših učitelja, ukinuli škole...itd....
Ili si prosto poput kakve strine koja voli uz jutarnju kaficu da tračari o komšiluku..."Komšinica Mica je jutros ispraznila pepeljaru kroz prozor, ahhh...one preporuke ("koncept") istaknute na tabli o zaštiti životne sredine, ništa ne valjaju...."
Bah...

Postoje loši sveštenici!
PA ŠTA?
Pa šta ako ima loših, namazanih, pokvarenih...ima ih u svim sverama života, a ne samo u religiji! I "svi će dobiti po delim svojim..." Šta tu nije jasno?
Koliko li je samo primera, izopačene vere. Misliš li da medju tvojim subotarima, jehovinim svedocima, i ostalima, nema loših i namazanih "vukova u jagnjećim kožama" ?
I tekako ima!

Citat:
;.Kad im se postavi konkretno i precizno pitanje,oni odgovor ne daju ili je odgovor dat nemuštim jezikom.Jedino za šta su spremni, je vođenje monologa i pisanje slobodnog sastava

Čudo nevidjeno kroči na forum!

Ali to čudo zaboravlja da je ovo forum! A ne takmičenje u : Ko će napisati bolji literalni sastav. ili : Ko će napisati bolji scenarijo za pozorišnu predstavu!
A tvoji postovi nisu ništa drugo, nego pozorišne predstave...odnosno, pozorište u kući...Svojevrsna komeNdija, kao pop Ćira i pop Spira...I služi za zabavu, a ne edukaciju...

Citat:
Živim u nadi da ćemo se „mi još ćerati“.
Samo se ti ćeraj....
Staro 25.02.2010, 20:06   #13 (link do poruke)
Banovan

„ Telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir.Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijemu niti može“( Rimljanima 8:6,7).
„Namera je zapovesti ljubav od čista srca i dobre savesti i vere nelicemerne,u kojima neki pogrešivši svrnuše u prazne govore, i hteli bi da budu zakonici, a ne razumeju ni šta govore, ni šta utvrđuju ( 1 Timotiju 1: 5,6) „ A sada navodim reči koje si mi uputio:“Šic se upućuje mačkama a ne ljudima, Ili si i to negde „pročitao“ u Bibliji? Pa pored obožavanja subote, i izvrtanja Svetog pisma, voliš i da vređaš ljude u sopstvenoj nemoći da bilo šta drugo učiniš? Ako, ako sebi štetu činiš „
Najpre o onome šta sam pročitao u Bibliji: na molbu žene Hananejke da joj izleči ćerku Hristos odgovara:“ nije dobro uzeti od dece hleb i baciti ga psima „ Matej 15:26 ; „Ako sam se po čoveku borio sa zverovima u Efesu, kaka mi je korist ako mrtvi ne ustaju? „ 1 Korinćanima 15 .32. ( A 16-tu i 23-ću glavu iz knjige proroka Jezekilja pročitaj sam).
„Ne dajte svetinje psima“ Matej 7:6 Kada bih ovaj savet prihvatio ti bi bio osuđen da sav ostatak života provedeš u duhovnom i telesnom mraku, ali ja to ne želim.
A u leksikonu stranih reči i izraza od Milana Vujaklije , pročitao sam objašnjenje za pojam sik gde nam se kaže :“ Sik ( latinski sic; obično se stavlja u prikazima i dr. kod izraza i mesta na koja se želi obratiti pažnja).“
Pošto je tvoja nevera(sic) licemerna i nije od čistog srca, tebi je jedino preostalo da u tvojoj moći svrneš u prazne govore koji nemaju ni glave ni repa.Prvo sam mislio da ti leže slobodni sastavi, ali posle ovog tvog „ šicovanja „ vidim da ti ni oni ne idu od ruke.
Pošto sam primetio da je to tvoj običaj da kažeš : baš me briga za ovoga ili onoga, nameće se zaključak da si ti Kainov potomak..Posle ubistva koje je počinio nad svojim bratom(baš kao što je činio i tvoj Svetitelj Sava) , Gospod pita Kajina: gde ti je brat Avelj? A on odgovori: ne znam: zar sam ja čuvar brata svojega( sic)? ( 1 Moj 4:9). Drugi tvoj uzor je Pilat, koji pere ruke i govori: ja nisam kriv(sic) u krvi ovoga pravednika (baš kao što nije kriv tvoj „svetitelj“ u krvi Bogumila) : vi ćete(ti kažeš oni će) videti .Matej 27:24..
Između „ subotara „( koje ti nazivaš mojima), i tebe i tvojih „ nedeljara“ ne postoji nikakva suštinska razlika. Iz silne ljubavi prema meni, zbog mojih teoloških stavova koji im se ni malo ne dopadaju, jedan od njih reče da me treba ispeći na ražanj.Svima vama zajedno, zakon nije ni potreban, jer vi sami sebi pravite zakone po sopstvenoj meri.Od svih zakona, najmiliji vam je zakon jačega.
Svidelo mi se tvoje pitanje:“ Po kojoj Hristovoj Reči, Savetu i Zapovesti, papa sebe proglašava za bezgrešnog?“ To je jedno od retkih ili možda i jedino pametno pitanje koje si ti postavio, zato što je to pitanje načelno.Shodno tome, postoji samo jedan mogući odgovor: isti hristos ( sic!) koji je njemu i vama dao odobrenje da promenite drugu i četvrtu zapovest, dao je i papi odobrenje da se proglasi bezgrešnim.
Pravu sliku o sebi kompletirao si, kada si komentarisao moju rečenicu u vezi sa „ćeranjem“;ti da si obratio pažnju na imena naših ljudi dobro poznatih javnosti, primetio bi da je među njima bilo i ime našeg afirmisanog pesnika Matije Bećkovića; kako on relativno često koristi simpatičnu uzrečicu:“još ćemo se mi ćerati“, moja rečenica bila je prvenstveno upućena njemu a tek posle drugima. Kao notorna i dokazana neznalica po svim pitanjima, . ti si najmanje bio pozvan da komentarišeš tu rečenicu. Nadajući se da si duhovit i interesantan, ti si je, na sopstvenu štetu, ipak komentarisao,Konačno si sa dosta uspeha opravdao svoj drugi nick, kad ti se već nije dalo da opravdaš prvi. Lično tebi postavio sam čitavu seriju pitanja i ti u svom mandarinskom stilu, jednostavno nisi dao odgovor ni na jedno postavljeno pitanje..Pošto sam takođe postavio pitanje u vezi sa ispravnošću dveju sasvim različitih vizija, ti si imao izuzetnu priliku da pokažeš svoje znanje. Ti i na to pitanje prividno nisi dao odgovor; kažem prividno, jer je tvoje ćutanje mnogo rečitije nego tvoje kazivanje.Svi koji su uporedili te dve različite vizije razumeli su i bez tvog odgovora da je vizija pravoslavnog monaha dolazila od oca laži. Posetioci ovog Foruma nisu ni očekivali tvoju potvrdu da je katran crn i sneg beo..
Ako nikad dosad nisi razumeo reči iz knjige proroka Malahije 2:3 i 1 Kor. 3 :18,19 ovoga puta ćeš ih, Mister Lapsus , bez ikakve sumnje, razumeti.!
  Povratak na vrh stranice
Staro 04.03.2010, 22:33   #14 (link do poruke)
NebitanLik
ser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Suncaser_gogsy obasjava toplim zrakom Sunca

Citat:
„ Telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir.Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijemu niti može“( Rimljanima 8:6,7).
„Namera je zapovesti ljubav od čista srca i dobre savesti i vere nelicemerne,u kojima neki pogrešivši svrnuše u prazne govore, i hteli bi da budu zakonici, a ne razumeju ni šta govore, ni šta utvrđuju ( 1 Timotiju 1: 5,6) „
“Bolje je slušati karanje mudroga nego da ko sluša pesmu bezumnih…Jer kao što prašti trnje pod loncem, takav je smeh bezumnikov; i to je taština…Nasilje obezumljuje mudroga, i poklon izopačuje srce…Bolji je kraj stvari nego početak joj; bolji je ko je strpljivog duha negoli ko je ponositog duha… Ne budi nagao u duhu svom na gnev, jer gnev počiva u nedrima bezumnih.”

“Pogledaj delo Božije; jer ko može ispraviti šta On iskrivi?”

“Doista nema čoveka pravednog na zemlji koji tvori dobro i ne greši.”

(Propovednik 7)

Citat:
A sada navodim reči koje si mi uputio:“Šic se upućuje mačkama a ne ljudima, Ili si i to negde „pročitao“ u Bibliji? Pa pored obožavanja subote, i izvrtanja Svetog pisma, voliš i da vređaš ljude u sopstvenoj nemoći da bilo šta drugo učiniš? Ako, ako sebi štetu činiš „
Najpre o onome šta sam pročitao u Bibliji: na molbu žene Hananejke da joj izleči ćerku Hristos odgovara:“ nije dobro uzeti od dece hleb i baciti ga psima „ Matej 15:26 ;
O manipulatoru belosvetski

Ali Hananajka odgovara->
27. “A ona reče: Da, Gospode, ali i psi jedu od mrva što padaju s trpeze njihovih gospodara.”
I Isus odgovara->
28. “Tada odgovori Isus, i reče joj: O ženo! Velika je vera tvoja; neka ti bude kako hoćeš. I ozdravi kći njena od onog časa.”
( Matej 15:22-28 )

Ono što je karakteristično za belosvetske manipulatore, to je da uvek citiraju po jedan stih!!! Nikada stih dva pre, i stih dva tri posle!
A to tako ne ide! Jer citirajući samo po jedan stih otvaraju se vrata manipulisanju (da ne reknem majmunisanju) i tumačenju po principu: “kako mi odgovara”...

Citat:
„Ako sam se po čoveku borio sa zverovima u Efesu, kaka mi je korist ako mrtvi ne ustaju? „ 1 Korinćanima 15 .32. ( A 16-tu i 23-ću glavu iz knjige proroka Jezekilja pročitaj sam).
Tako i ovde.

A 1. Korinćanima kaže i ovo->

33. Ne varajte se: zli razgovori kvare dobre običaje.
34. Otreznite se jedanput kao što treba, i ne grešite; jer neki ne znaju za Boga, na sramotu vama kažem.
35. Ali će vam reći ko: Kako će ustati mrtvi? I u kakvom će telu doći?
36. Bezumniče! To što seješ neće oživeti ako ne umre.
37. I što seješ ne seješ telo koje će biti, nego golo zrno, bilo pšenično ili drugo kako.
38. A Bog mu daje telo kako hoće, i svakom semenu svoje telo.

40. I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.

44. Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.
45. Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.
47. Prvi je čovek od zemlje, zemljan; drugi je čovek Gospod s neba.

51. Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomreti, a svi ćemo se pretvoriti.
53. Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.

Citat:
„Ne dajte svetinje psima“ Matej 7:6 Kada bih ovaj savet prihvatio ti bi bio osuđen da sav ostatak života provedeš u duhovnom i telesnom mraku, ali ja to ne želim.
Pa to je sjajno!
Hvala ti. Da nije tebe, prosto ne bih znao šta da radim. Spasioče moj.

Cccc…

Medjutim, Pismo kaže ovo->

26. Ne bojte ih se dakle; jer nema ništa sakriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće doznati.
(Matej 10)

Citat:
A u leksikonu stranih reči i izraza od Milana Vujaklije , pročitao sam objašnjenje za pojam sik gde nam se kaže :“ Sik ( latinski sic; obično se stavlja u prikazima i dr. kod izraza i mesta na koja se želi obratiti pažnja).“
Naseo si kao neočekivana strina. Pa zar stvarno misliš to što misliš(ne misliš)?
Tvoje (sic) je s namerom postalo (Šic), ali ne zato što ja nemam Wikicu ili Vuju Milana! Neg’ kao što Savle postade Pavle, u tvom slučaju obrnuto (sic) postade (Šic) i od Neočekivanog postade Neočekivana(strina) sklona tračevima, ogovaranjima, ko je šta rek’o / porek’o / prod’o i kupio…Tvoje pisanije u režiserskom i za pozorišne predstave stilu, govore da tebi nije stalo do ISTINE, nego do veličanja sopstvenog literalnog umeća. Pa se razbacuješ stranim rečima i izrazima, proze i stiha, ističući a samim tim i veličajući sopstveno poznavanje/pod znacima navodnika/ naše domaće književnosti….Pa za tvoje dobro, i iz čistih pedagoških razloga, poslužih se malom (Šic)manipulacijom da osetiš na sopstvenoj koži šta činiš – kad’ manipulišeš Svetim Pismom!

Citat:
Pošto je tvoja nevera(sic) licemerna i nije od čistog srca, tebi je jedino preostalo da u tvojoj moći svrneš u prazne govore koji nemaju ni glave ni repa.
Ako su moji “govori” prazni, onda je i Biblija prazna….jer moje govore crpim isključivo iz nje! Svaki navod, konstataciju i komentar, mogu potkrepiti s Rečima iz Pisma…vrlo jednostavnim, prostim, narodskim jezikom. Nisu mi potrebni literalni sastavi s gomilom debelih stranih reči(sic) koje niko živ ne razume…
Ali oni nadmeni, samohvali, prepotentni i bahati, neka pišu šta pišu. Samo, kome pišu? U većini slučaja pišu sami sebi, i svom egu…a ne zarad istine i namere da pomognu drugome…

Citat:
Pošto sam primetio da je to tvoj običaj da kažeš : baš me briga za ovoga ili onoga, nameće se zaključak da si ti Kainov potomak..
Prvo moraš skinuti paučinu s očiju da bi mogao bilo šta primetiti.
Moj običaj je da kažem: Baš me briga za ovoga ili onoga, misleći pri tom na “ovoga” što se krsti levom, i na “onoga” što se krsti desnom! Baš me briga za matore fariseje!
Ali me je itekako briga za nekog klinca koji kreće putevima raznih poroka i ka sopstvenom samouništenju…jer, njemu se još može pomoći dobronamernim i konkretnim savetima, pa i preko foruma ako nema druge…shvataš?

Citat:
Između „ subotara „( koje ti nazivaš mojima), i tebe i tvojih „ nedeljara“ ne postoji nikakva suštinska razlika. Iz silne ljubavi prema meni, zbog mojih teoloških stavova koji im se ni malo ne dopadaju, jedan od njih reče da me treba ispeći na ražanj.
Eto vidiš, ti bi mene “peko”, a neko bi tebe “peko”… I tako se opet obistinjuje ona: “Ko se ražnja laća, od ražnja i strada…”

I da ispravim tvoju šaljivu konstataciju-> Nikada nigde nije zabeleženo da postoji bilo kakva verska zajednica pod imenom : Nedeljari! Dok, sa druge strane Subotari su legitimno registrovani baš pod takvim nazivom! I sam naziv govori više od hiljadu reči….za njih je centralna stvar subota! A za nas “nedeljare” centralan i jedini jeste Hrist!

Citat:
Pravu sliku o sebi kompletirao si, kada si komentarisao moju rečenicu u vezi sa „ćeranjem“;ti da si obratio pažnju na imena naših ljudi dobro poznatih javnosti, primetio bi da je među njima bilo i ime našeg afirmisanog pesnika Matije Bećkovića;
Bole me uvo za imena bilo kakvih ljudi poznati javnosti….interesuju me samo ovi “mali” obični i nepoznati….

A ti i dalje stvaraj idole…I budi idolopoklonik…

Pa se ćeraj s njima do mile volje…

Citat:
Lično tebi postavio sam čitavu seriju pitanja i ti u svom mandarinskom stilu, jednostavno nisi dao odgovor ni na jedno postavljeno pitanje..
Daj mi jedan jedini razlog zašto bih odgovarao na tvoja nemušta pitanja?

Kad mi odgovoriš na moje prvo postavljeno pitanje, tebi upućeno-> “Da li kolješ jagnje?”
...možda ti i odgovorim na poneko…

Staro 13.03.2010, 20:34   #15 (link do poruke)
Banovan

LABUDOVA PESMA NEBITNOG LIKA

Iako ti je tumačenje Biblijskih tekstova poznato koliko i znanje Kineskog jezika, ti si ponovo pokušao da izigravaš teologa i tumača znalca.
Tvoje “šicovanje” na pogrešnom terenu( šicuje se na košarkaškom a ne na terenu teologije) pokazalo je da ti n e razumeš ni osnovne telesne stvari, pa je onda suviše govoriti o tvom razumevanju duhovnih stvari koje telesni ljudi nisu u mogućnosti da shvate. Da bi pokrio svoje nemerljivo neznanje, ti nisi oklevao da razvežeš priču o nekom mom nasedanju, misleći da će neko od posetilaca Foruma poverovati u tu tvoju“Labudovu pesmu”.
Ti si zaboravio na reči koje si mi uputio: “ Šic se upućuje mačkama a ne ljudima. Ili si to negde “pročitao” u Bibliji”? Ja sam ti na tvoje pitanje odgovorio i rekao ti gde sam i šta sam stvarno pročitao u Bibliji, da bih ti u isto vreme pokazao da Hristos iz Jevanđelja ne upotrebljava uvek rukavice kao što je to slučaj sa crkvenim hristom.
U Bibliji, dakle nisam pročitao da je Hristos dovodio ljude u vezu sa mačkama i njihovim karakterima, ali sam ti navedenim odgovorom pokazao da je Hristos dovodio ljude u vezu sa karakterima pasa.
Shvativši da je tvoj post “pečen i kuvan” ti si mi brže-bolje podmetnuo zločinačku nameru da bih ja tebe pekao.Tebe će ispeći tvoje bezakonje tako da ja nemam potrebe da činim ono što će neko drugi nepogrešivo učiniti.
Tvoje prepisivanje stihova koji prethode ili slede stih koji sam naveo, ne menja činjenicu da je Hristos dovodio u vezu ljudske karaktere sa psećim karakterom;.tvoje kevtanje tu ništa ne menja
Moji direktni odgovori upravo pokazuju da mi je jedino stalo do istine koju ti mrziš.Tvoja neosnovana tvrdnja kako ja hoću da istaknem svoje literalno( umesto da prepisuješ duga objašnjenja u vezi sa značenjem jevrejskih reči i izraza u koje se razumeš kao krava u latinski, korisnije bi ti bilo da počneš da učiš srpski ili hrvatski pa da naučiš da je umesto literalno trebalo napisati literarno, ili možda hoćeš da kažeš da si ti i to znao samo si hteo da mi daš još jednu priliku da nasednem kao neočekivana strina?Kad bih posećivao neku pravoslavnu školu, gde Pahomije drži nastavu , sigurno bih bio u opasnosti da nasednem na njegovu “dršku” ili pak, da sam u nekom manastiru rizikovao bih da nasednem na dršku od lopate u zamahu. Pošto se pridržavam saveta iz prvog Psalma :” Blago onome koji ne ide na veće bezbožničko”, ne rizikujem da mi se tako nešto desi) umeće , je bespredmetno jer bi ona mogla biti predmet razmišljanja samo u slučaju da umesto šifre neocekivani, stoji moje pravo ime i prezime sa punom adresom.A u krajnjem slučaju, svako ističe ono što ima: ko je manje-više nepismen ističe svoju polupismenost, ako je neko manje-više pismen , takav ističe u većoj ili manjoj dozi svoju pismenost.Takav je prirodan zakon. Kako ti prezireš sve logične i propisane zakone, normalno je da ti mnogo više ceniš sastave tvoga tipa koji nemaju ni glave ni repa.
Posebno si se” proslavio” kada si energično ustvrdio da su “ subotari legitimno registrovani baš pod tim imenom.I sam naziv govori više od hiljadu reči; za njih je centralna stvar subota a za nas “nedeljare” centralan i jedini jeste Hrist”!
Dole priloženi dokaz o tome kako su ove dve “firme” zvanično i legitimno registrovane, pokazuje da ti neprestano ponavljaš istu grešku: govoriš o onome što ne znaš.
Kada bi ti znao značenje prideva nemušt, sigurno mi ne bi napisao da sam ja tebi postavio nemušta pitanja.
Na pitanje ko kolje jagnje ti si dobio odgovor u postu namenjenom Ljubiši. Taj odgovor jasno pokazuje da za Đurđevdan jagnje kolješ ti i tvoji istomišljenici, a nikako ja, jer mi je savršeno jasno da je Hristos “ jagnje zaklano od postanja sveta.(Otkrivenje 13:8).
U već istaknutom postu pod naslovom: uloga zakona u životu hrišćanina, otklonjene su .sve nedoumice u vezi “ “sjena”
A vi “oboženi” pošto vam Hristos fizički više nije dostupan da sa njime činite po sopstvenom nahođenju, vi onda svoje ubilačke prohteve ispunjavate preko životinje koja ga simbolično predstavlja. Naslađivanje pečenim jagnjetom mnogo vam više prija nego vest iz Mateja 23 koje vam je Lav iz plemena Judina uputio da ne živite u iluzijama; ali baš kao što slepi ne vide, tako gluvi ne čuju.
U tvom očajničkom pokušaju da dokažeš kako sam ja samohvalisavac, izgovorio si neverovatne reči:” Svaki navod, konstataciju i komentar, mogu potkrepiti s rečima iz Pisma.” Da si kazao frustraciju a ne konstataciju, tvoja izjava bi donekle bila tačna, a ovako, ona je samo jedna obična šarena laža.Tu tvoju neslućenu mogućnost ti još uvek nisi iskoristio.
S pravom si smatrao da je papi potrebno Hristovo odobrenje da bi sebe proglasio nepogrešivim.
Evo ti sada pružam priliku da mi pokažeš da sve možeš da dokažeš uz pomoć Pisma: navedi gde se nalazi Hristovo odobrenje da se posvećeni i od Boga blagosloveni sedmi dan, može zameniti od Boga neposvećenim i bez blagoslova prvim danom.
Hristos da je hteo da to odobrenje da sigurno bi to i učinio u Mateju 5:21-48;24:20; u Luci 23:56 i u Jevrejima 4:9. ali svi ti navodi pokazuju da si ti taj samohvalisavac a ne ja.
Drži svoje poroke za sebe i nemoj ih pripisivati meni .
Hristos dakle nije dao nikakvo odobrenje za promenu; antihrist kog ti prividno osporavaš
je taj koji je dao to odobrenje i ti ga oberučke prihvataš I tako poštuješ antihrista umesto Hrista.
Pošto se bez prestanka razmećeš svojim znanjem jevrejskog jezika kao i mogućnošću da sve dokažeš uz pomoć Pisma, zahtevam od tebe da i ti temeljno obradiš teme: uloga zakona u životu hrišćanina , u čije ime su apostoli krštavali, i koje je značenje priloške odredbe za vreme : danas .Ja sam to učinio onako kako to može da uradi jedan sektaš i otpadnik od jedine svete (male)crkve.Ti sada preuzmi stvar u svoje ruke pa pokaži kako to radi onaj koji zastupa jedino ispravni concept pravog hrišćanstva.Ako to ne učiniš tvoji istomišljenci će morati da zaključe da si samo jedan od mnogih strašljivaca kojima je”deo u jezeru što gori ognjem i sumporom( Otkrivenje 21:8)”.
Hrišćanska adventistička crkva

Radoslava Grujića 4
Beograd 11000
telefon/faks: +381 11 386 1833 ,
e-mail:
kontakt@hacbg.org

Информативна служба Српске Православне Цркве
11000 Београд, Краља Петра бр.5 | +381 11 3025 101 | info@spc.rs
  Povratak na vrh stranice
Staro 15.03.2010, 15:31   #16 (link do poruke)
NebitanLik

Citat:
Ja sam ti na tvoje pitanje odgovorio i rekao ti gde sam i šta sam stvarno pročitao u Bibliji, da bih ti u isto vreme pokazao da Hristos iz Jevanđelja ne upotrebljava uvek rukavice kao što je to slučaj sa crkvenim hristom.
Bog daje, Bog uzima.
Kakve rukavice? Bogu ne trebaju rukavice....Bog može da uporedjuje ljude i sa psećim, svinjskim, mačijim, i od bilo koje životinje, karakterom...Bog može planetu da uništi potopom - ognjem!!
Kakve rukavice bre?
Ono što je ovde zanimljivo je da ti očigledno sebe porediš sa Bogom!?! Pa si skinuo rukavice?
Hmm...Spusti se na zemlju prika!

Citat:
korisnije bi ti bilo da počneš da učiš srpski ili hrvatski pa da naučiš da je umesto literalno trebalo napisati literarno,

Hoćeš da kažeš, u svojoj nadahnutosti, da je reči literalno pogrešno?? I da je samo literarno ispravno?
klik ovde -> Dijalog - Wikipedia, slobodna enciklopedija - Đ’Đ¸ĐşĐ¸ĐżĐµĐ´Đ¸Ń˜Đ°, Ń�лободна ĐµĐ˝Ń†Đ¸ĐşĐ»ĐľĐżĐµĐ´Đ¸Ń˜Đ°
Ali ti si verovatno kao stručnjak mislio na ovu podelu->
Literalno (lat.) - doslovno; bukvalno
Ili literaran (lat.) - književni; koji se odnosi na kniiževnost

No, dobro

Citat:
Dole priloženi dokaz o tome kako su ove dve “firme” zvanično i legitimno registrovane, pokazuje da ti neprestano ponavljaš istu grešku: govoriš o onome što ne znaš.
Prosvetli me molim te.
Jedva sam čekao da tak'i mudraci dodju pa da nas sve skupa prosvetle...eeee....

Citat:
Na pitanje ko kolje jagnje ti si dobio odgovor u postu namenjenom Ljubiši.
"Blago vetru on stalno duva"

Na moje pitanje ti odgovaraš Ljubiši? A na Ljubišino, odgovaraš meni?

Ahh...nije vetar jedini što duva...

Pa posle pričaš kako moji postovi nemaju ni glave ni repa ...?

Citat:
Pošto se bez prestanka razmećeš svojim znanjem jevrejskog jezika kao i mogućnošću da sve dokažeš uz pomoć Pisma, zahtevam od tebe da i ti temeljno obradiš teme: uloga zakona u životu hrišćanina , u čije ime su apostoli krštavali, i koje je značenje priloške odredbe za vreme : danas .Ja sam to učinio onako kako to može da uradi jedan sektaš i otpadnik od jedine svete (male)crkve.Ti sada preuzmi stvar u svoje ruke pa pokaži kako to radi onaj koji zastupa jedino ispravni concept pravog hrišćanstva.
Eno...pogle....sa leve strane ekrana...ispod mog nebitnog nicka ....958 postova od toga 90% o religijskim temama....

Pa kreni redom....
Staro 23.03.2010, 21:22   #17 (link do poruke)
Banovan

U pretposlednjem javljanju lažljivi ser Gogsy tvrdio je sledeće:”Nikada nigde nije zabeleženo da postoji bilo kakva verska zajednica pod imenom : Nedeljari!
Dok sa druge strane Subotari su legitimno registrovani baš pod tim nazivom. I sam naziv govori više od hiljadu reči…za njih je centralna stvar subota. A za nas “nedeljare” centralan i jedini jeste Hrist!”
Odgovor koji si dobio ukazao ti je na činjenicu da je tvoja tvrdnja u vezi imena pod kojim su “Subotari” registrovani samo jedna od 958 šarenih laža za koje si se ti specijalizovao.
Naziv Srpska Pravoslavna Crkva zaista govori više od hiljadu reči, jer samim tim što je Srpska, ona ne može biti ni apostolska ni katolička (univerzalna),pa ipso facto u njoj nema mesta za Hrista što se iz zvanično registrovanog naziva jasno vidi.
S druge strane zvanični naziv “Subotara” glasi: Hrišćanska Adventistička Crkva.
Na tvoje veliko razočaranje u tom nazivu o Soboti nema ni reči dok je Hristos implicite dva puta pomenut. Pridev: hrišćanski svakako ne potiče od Lucifera nego od Hrista a pridev adventistički ima svoj koren u latinskoj reči : adventus i odnosi se na pretstojeći Hristov dolazak.
Tvoja ironična i sarkastična molba da te prosvetlim je ispunjena a dolazak “mudraca” koji je to učinio drag ti je koliko je očima draga ljuta paprika.
Ako još uvek veruješ u živoga Boga zamoli njega da te On izleči i prosvetli; ali rezultat je već u ovom trenutku izvestan: “Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakona i molitva je njegova mrska” (Priče 28:9). Iz tih razloga molitve iz pravoslavnih hramova stižu samo do plafona.Uzevši u obzir činjenično stanje za tebe je bolje da se obratiš nekom psihijatru ne bi li ti nekako pomogao da od klevetnika postaneš hrišćanin.
Priložene slike
Tip fajla: jpg 1.jpg (53.0 KB, 4 pregleda)
Tip fajla: jpg 2.jpg (77.4 KB, 2 pregleda)
  Povratak na vrh stranice
Staro 26.03.2010, 09:10   #18 (link do poruke)
NebitanLik

Vidi drugar, vrlo si simpatičan u svojim nastojanjima da doooobrooooo izreklamiraš svoju subotarsku sektu, pa je uvijaš i pakuješ u lepe šarene i ukrasne papirće, sa sve roza mašnicama i bleštećim/zaslepljujućim šljokicama. Ali ...

Ali Džabaaaaaaa.....

Možeš ti da vrckaš koliko hoćeš "tražeći dlake u jajetu" ali od istine se ne može pobeći.

Hrišćanska Adventistička Crkva , ili za pripadnike naziv-> Adventisti-(crtica) Subotari!
Kao što je Srpska Pravoslavna Crkva, ili naziv -> Pravoslavci!

A ti možeš da izvrćeš, melješ, okrećeš, pretumbavaš, poričeš, naričeš, osporavaš i dokazuješ i kukumavčiš...ništa ti ne vredi!

Ti si-> SUBOTAR!

A ako nekog nazoveš lažovom, onda je red da sam prestaneš da lažeš i mažeš ljude oko sebe, ovde a i onde u mišijoj rupi gde si se sakrio, i iz koje bljuješ svoje zmije otrovnice...

Ti i takvi kao ti, sektaši - vukovi obučeni u jagnječe kože - činite najviše štete i Bogu i ljudima. A sve na zadovoljstvo največeg opajdača i lažova svih vremena, koji zadovoljno trlja ruke jer mu je "kotlić" več skoro dupke pun...

Detalji Koje Subotari Kriju kao Zmija Noge

Da su oni ti koji organizuju seminar. Uvek je to “seminar o Hristu”.

- Subotari sebe smatraju “jedinom istinskom crkvom ostatka”. Svi drugi ce da budu prokleti…

- Spasenje zavisi o tome da li se svetkuje subota ili ne, i to iskljucivo kroz sektu.

- Ukoliko “primite” Hrista kroz sektu subotara, oprastaju se gresi samo do tog momenta. Svi gresi posle ulaska u sektu nece biti oprosteni.

- Subotari su trenutno u periodu "istraznog suda" (o kome nema ni reci u Bibliji), i sve sto urade ili ne urade se zapisuje i ostavlja za strasni sud.

- Bice sudjeni cak i za "dangubljenje", jer su mogli biti korisniji (za sektu naravno).

- Bicete podsticani da postanete vegetarijanac.

- Ignorisace deo Biblije u kome pise "…onaj ko je slab u veri jede zelje" (Rim. 14,2)

- Ocekivace da se postuje guru Helen Vajt, za koju smatraju da je bila prorok.

- Nikada nece reci da je isti guru dokazani plagijator i lazni prorok. Rane sramotne izjave gurua su prepravljene u svrhu prikrivanja.

- Nece reci da u pocetku nisu verovali u Sveto Trojstvo. U to vreme su verovali da je Isus Hrist zapravo – Arhandjel Mihajlo.

- Planirali su da ovu jeres da je Hrist zapravo Arh. Mihajlo pokriju manipulisuci sa Biblijom, tako da izjave gurua Helen Vajt da je Arh. Mihajlo Starozavetno ime Isusa Hrista ima biblijsku podrsku. Senka jehica…

- Sakrice da su rani subotari bili braca sa jehicima, imajuci izvore u laznim prorocima. Pogresni proracun vremena Hristovog dolaska je uzrokovao razlaz.

- Sakrice da su rani subotari ocekivali Hrista da ce da se vrati 1843. i 1844. godine. Razocaranje je bilo katastrofalno.

- Sakrice da su jeresi "nebeske svetinje", "istraznog suda" proizvedene kako bi se objasnio razlog Hristovog ne-dolaska. Umesto da se javno pokaju zbog greha u koji su upali, izmislise tu jeres.

- Sakrice da je lazni prorok i guru Helen Vajt u periodu izmedju 1843. i 1844. tvrdila kako su vrata spasenja bila zatvorena (jeres “zatvorenih vrata”). Posle 1844. i Hristovog ne-dolaska, objasnjenja su izmenjena kako bi se sve pokrilo i zabasurilo.

- Sakrice da je bivsi subotarski pastor Walter Rea, objavio knjigu na temu plagijata gurua Helen Vajt ukljucujuci i skice i crteze njenih "vizija" koje je precrtala od drugih autora.

- Sakrice da je preko 80% tekstova gurua Helen Vajt zapravo plagijat.

- Obajsnjenje za plagijate ce naci u cinjenici da u to vreme nije postojao copyright, pa je to sasvim legalno. Da li to opravdava plagijat ?

- Sakrice da seldeca izjava nikada nije povucena: "Verujemo da su otkrovenje i inspirisanost Biblije i napisanija Helen Vajt na jednakom nivou. Inspirisanost i nadahnuce Svetim Duhom je jednako i identicno u oba slucaja." Toliko o Soli Skripturi.

- Sakrice das u izbacili pastora koji je odabrao Bibliju umesto napisanija gurua Helen Vajt.

- Sakrice da je naglasak gurua Helen Vajt bio na jelu, i da je ona izjavila : "ukoliko jedemo meso zivotinja, pocinjemo da poprimamo njihovu prirodu".

- Ignorisace Bibliju gde pise: “Jedite sve sto je u mesnici…”

- Sakrice da je vecina tekstova na temu hrane pisala zbog "preteranog interesa za seks kod muskaraca".

- Sakrice da je posvetila stranice i stranice u svojim delima na temu masturbacije, koju je krivila za mnoge bolesti.

- Dr. Kelog i njegov brat su a osnovu tih upustava proizveli "cuvene" hladne pahuljice, koje su navodno potpuno nestimulativne.

- Sakrice da je guru Helen Vajt isla kod frenologa (okultna nauka) da joj "procita" kvrge na njenoj glavi.

- Sakrice da zajedno sa jehicima propovedaju jeres "uspavanih dusa" i da negiraju postojanje pakla.

- Sakrice da je njihova biblija pod imenom " Clear Word Bible" zapravo prepravljena Biblija tako da su ucenja gurua Helen Vajt ubacena u sam tekst. Onaj ko cita tu njihovu bibliju ne moze da razlikuje Bozje reci od ucenja njihovog gurua.

- Sakrice da se zahteva vodjenje zivota koji u sebi inkorporise sve restrikcije Starog Zaveta, koji je vazio samo do Hristovog dolaska i to za Jevreje.

- Sakrice da se oslanjaju na Stari Zavet iako nam je Hrist doneo blagodat.

- Uce da svojom smrcu na krstu Hrist nas nije iskupio za grehe, nazivajuci Ga time lazovom kada je rekao: “Svrsi se”.

- Uce da cemo biti sudjeni od Boga direktno bez medijatora.

- Ignorisace ciat Biblije koji kaze: “…ako ko sagriješi, imamo zastupnika kod oca, Isusa Hrista pravednika “ (1 John 2,1)

- Sakrice da sebe smatraju duhovno superiornim u poredjenju sa ne-subotarima.

I taaaaako....
Staro 03.04.2010, 18:16   #19 (link do poruke)
Banovan

RIKA NEBITNOG LIKA

Koji tvrdi:”Nikada nigde nije zabeleženo da postoji bilo kakva verska zajednica pod imenom:Nedeljari!Dok sa druge strane Subotari su legitimno registrovani baš pod takvim nazivom”
U rešenju o upisu u registar crkava i verskih zajednica u Srbiji br.080-01-5/2006-01 od 29.01.2007.god.izdatog od Ministarstva vera Republike Srbije u tački 1 se kaže:
“Upisuje se Hrišćanska adventistička crkva u Registar crkava i verskih zajednica u Srbiji koji vodi Ministarstvo vera-knjiga 1, odeljak VIII, reg.br.1, sa danom 29.01.2007. godine”.Ovo je javni dokumenat i svako ko želi može ga nabaviti od pomenutog Ministarstva.
Svi koji imaju normalan vid a nemaju priviđenja kao što ih ima nebitni lik, mogli su primetiti da u tom zvaničnom rešenju nema ni traga ni glasa od kleveta i Gogsijevih laži da “su Subotari registrovani baš pod tim imenom”.
Umesto da shvati da je nebitan lik baš iz razloga što stalno nešto izmišlja i laže, on meni nabija na nos kako ja reklamiram svoju subotarsku sektu iako nisam njen član kao ni bilo koje druge verske ili političke organizacije.Bar ovo je lako da se proveri i dokaže.Da bih bio poštovalac sedmog dana-subote, nije mi potrebno da pripadam bilo kojoj ( dez) organizaciji jer Spasitelj je Hristos a ne neka otpala crkva ili sekta.
Pošto je uhvaćen u flagrantnoj laži debelokožac Gogsy pribegao je već dobro isprobanom receptu:napad je najbolja odbrana. Ali opet se po ko zna koji put prevario pošto je zaboravio da ko napada treba da ima i dobru odbranu da ne bi bio izrešetan.
Postupajući na taj način on je dokazao jednu doslednost. S obzirom da Gogsy ne priznaje vrhovni Božanski dokumenat-dekalog pa iz tog razloga neprestano krši devetu Božiju zapovest, on shodno tome ne priznaje ni zvanično rešenje Ministarstva vera koje njemu nikako ne odgovara jer ne potvrđuje njegovu laž i klevetu.Da bi se još više uvalio u mulj sopstvenih laži on govori o nekim crticama i trticama(vrckanju) jer su mu preko potrebne. Ali od istine se ne može pobeći ma kako brzo trčali.Ulogu savetnika nastavlja kada mi kaže:”Ako nekog nazoveš lažovom, onda je red da sam prestaneš da lažeš i mažeš ljude oko sebe”…Dokazani prevarantu, tvoja laž je navedena i zvanično dokazana a na tebi je da navedeš koje sam to ja laži izgovorio a zatim i da dokažeš to tvoje buncanje.Tvoje trućanje sigurno se ne može smatrati dokazom.
Ako imaš neke probleme sa pomenutom crkvom pokušaj da ih rešiš sa nekim ko nju predstavlja.Ja sa tom crkvom nemam nikakve veze pa onda ne vidim zašto si meni uputio primedbe koje nemaju nikakve veze sa mnom.Meni uputi primedbe koje se odnose na ono što ja napišem,Kukavičluk nikad ne može biti hrabrost, pa ma šta ti o tome mislio.Da si notorna neznalica dokazao si već bezbroj puta a tvoj poslednji post je takođe samo jedna od tvojih 959 šarenih laža.Jedan od tvojih “bisera” bila je tvoja tvrdnja da je frenologija okultna nauka.Baš me interesuje gde to piše.Vujaklija o tome (da je okultna) ništa ne zna.
Likuješ što “guru” E.V. ignoriše Bibliju gde piše:”Jedite sve što se prodaje na mesarnici”(Prva Korinćanima 10:25). “Guru” je tako žrtvovao detalj da bi sačuvao celinu, dok ti žrtvuješ celinu:”Dobro je ne jesti mesa i vina ne piti”(Rimljanima 14:21) da bi sačuvao tebi tako drag (đurđevdanski) detalj ( 1 Kor.10:25).
Kad to razumeš,što je malo verovatno, onda ćeš razumeti i da onaj “koji je slab(telesno) jede zelje(Rim.14:2) da bi telesno ojačao, na šta implicitno upućuje stih iz Rim.14:21.
O tome ko je nad kim superioran pročitaćeš u Vapaju za državnim terorom.Biće tu svakako još mnogo drugih neprijatnih iznenađenja za tebe.
  Povratak na vrh stranice
Staro 05.04.2010, 22:40   #20 (link do poruke)
NebitanLik

Citat:
RIKA NEBITNOG LIKA
Prosto ne mogu da se oslobodim utiska da bi me neočekivano i vrlo rado propustio kroz šake i slatko kamenovao...ali, nemožeš. I to te izjeda i kida ti dušu na komade...

Citat:
Koji tvrdi:”Nikada nigde nije zabeleženo da postoji bilo kakva verska zajednica podimenom:Nedeljari!Dok sa druge strane Subotari su legitimno registrovani baš pod takvim nazivom”
U rešenju o upisu u registar crkava i verskih zajednica u Srbiji br.080-01-5/2006-01 od29.01.2007.god.izdatog od Ministarstva vera Republike Srbije u tački 1 se kaže:
“Upisuje se Hrišćanska adventistička crkva u Registar crkava i verskih zajednica u Srbiji koji vodi Ministarstvo vera-knjiga 1, odeljak VIII, reg.br.1, sa danom 29.01.2007. godine”.Ovo je javni dokumenat i svako ko želi može ga nabaviti od pomenutog Ministarstva.
E sada moram sasvim direktno da te priupitam:
Da li si ti alkoholičar?
Da li konzumiraš lake/teške droge kada smišljaš ovak’e postove?
I da li si i sada pijan?

Ponoviću priču još jedared pošto vidim da uporno tvrdiš kako nisi "pripadnik", ali si sasvim sigurno njihov "veliki" advokat i zastupnik! A ti posle i dalje smišljaj mater’jal za tvoju predstavu pod (evo ideje) nazivom "Od Ali Babine pećine, preko vina i raznih opijata, do knezovog „kotlića“ "

Naziv “adventisti” dolazi od latinske reči “adventus”, što znači dolazak! Oni su nastupili sa verovanjem da će Hristos uskoro doći da sudi svetu, pa su čak proricali i datum kada će se to desiti, i zato su prozvani adventisti. Međutim, taj naziv ne odgovara suštini njihovog učenja, jer svi hrišćani veruju u drugi dolazak Hristov, prema tome, svi su hrišćani adventisti. Njima daleko više odgovara naziv “subotari”, kako ih narod i naziva, jer je subota njihov specifični znak, pošto praznuju starozavetnu jevrejsku subotu umesto hrišćanske nedelje!

Njihov prvi učitelj i pokretač vere bio je Vilijem Miler, jedan američki farmer. On je, čitajući Sveto pismo, uvrteo sebi u glavu da može izračunati datum i godinu kada će Hristos doći po drugi put na zemlju da sudi svetu. Po njegovim računima, to je trebalo da se desi 21. marta 1944. godine. Mnogi su bili oduševljeni njegovim “pronalascima” i “računom”! Jedna adventistička “proročica” Helena Vajt, tvrdila je da su Milera u tumačenju Svetog pisma poučavali anđeli (čitaj->“pali andjeli-demoni“), i da ga je nadahnjivao sam Duh Sveti (čitaj-> sotona).
Helena Vajt je najviše doprinela za uvođenje subote kao dana praznovanja.
Najkarakterističnija tačka adventističkog verovanja, ono što je upravo specifično njihovo i što ih odvaja od ostalih hrišćana, jeste odbacivanje nedelje i vraćanje na praznovanje starozavetne subote.

Citat:
Da bih bio poštovalac sedmog dana-subote, nije mi potrebno da pripadam bilo kojoj ( dez) organizaciji
Niko i nije rekao da moraš biti pripadnik sekte! Sasvim je dovoljno da si obožavaoc, zastupnik i advokat iste, i to te čini ->subotarom! Kraj priče...the end...konec!

Citat:
Pošto je uhvaćen u flagrantnoj laži debelokožac Gogsy pribegao je već dobro isprobanom receptu:napad je najbolja odbrana. Ali opet se po ko zna koji put prevario pošto je zaboravio da ko napada treba da ima i dobru odbranu da ne bi bio izrešetan.
Misliš „izrešetan“ kao-> „pečen na ražnju“ ? Hmm...
Možeš da bacaš kamen na mene, ali zar ne vidiš na te poluzatvorene oči, da ti se kamen vraća kao bumerang?
Moj „napad“ nije nikakav napad, već-> istina, koju ti i tebi slični krijete kao "zmija noge"...
A istina boli, više nego ijedna bol nastala od kamena...a tebe boli, jer nisi očekivao...nisi očekivao da se sasvim neočekivano kao kula od karata urušava tvoja ušuškana vučja jazbina...Jazbina u kojoj se suboti podredjuju dve najveće zapovesti koje nam Bog dade: "LJUBI GOSPODA BOGA SVOGA SVIM SRCEM SVOJIM I SVOM DUŠOM SVOJOM I SVOM MIŠLJU SVOJOM!" I druga, koja je ista kao i prva: "LJUBI BLIŽNJEGA SVOGA KAO SAMOGA SEBE" (Mat. 22-34)

Citat:
Dokazani prevarantu, tvoja laž je navedena i zvanično dokazana a na tebi je da navedeš koje sam to ja laži izgovorio a zatim i da dokažeš to tvoje buncanje.
Kad baš želiš, evo jedne od tvojih laži ((pošto te smatram obrazovanim, ovo mogu protumačiti samo kao tvoju čistu laž, manipulaciju i obmanu neupućenih...)) !!! Neočekivani kaže->

Citat:
Molim sve pristalice svetkovanja prvoga dana da me obaveste kada i kako je to Hrist skinuo blagoslov i posvećenje sa sedmoga dana da bi blagoslovio i posvetio prvi dan. A kada i kako je to učinio antihrist Konstantin dobro je poznato.
Pred vama je da izaberete: Hrista ili barabu Konstantina. Valovi sveštenici i njihove pristalice su svoj izbor već davno izvršili i Hrista odbacili.
Dakle, naš prijatelj neočekivani pokazuje neočekivanu neobrazovanost po pitanjima istorijskih činjenica! On u svom pijanstvu prenebegava činjenicu da baraba Konstantin nije taj koji je uveo nedelju i posvetio je za praznovanje! Nedelju su praznovali prvi hrišćani mnogo pre barabe Konstantina, a i antihrista pape...

Njegova netačna subotarska tvrdnja da je praznovanje nedelje uveo papa, razotkrivena je činjenicom da se nedelja praznovala daleko pre nego što se digla srednjevekovna papska moć. Isto tako nije tačna tvrdnja da je praznovanje subote ukinuo car Konstantin i uveo praznovanje nedelje svojim ukazom. U tom carskom ukazu subota se uopšte ne spominje, a nedelju su hrišćani praznovali daleko pre nego što se zacario car Konstantin. Najzad, nije tačna ni adventistička tvrdnja da su praznovanje nedelje uveli hrišćanski apologeti (branitelji vere), jer apologeti su bili učeni hrišćani koji su branili veru od jevrejskih i mnogobožačkih napada, ali nisu imali nikakvu vlast da bi mogli nešto nametnuti celoj Crkvi. Oni su samo svedoci da su hrišćani u njihovo vreme praznovali nedelju!

Evo i jednog vanbilijskog nehrišćanskog istorijskog svedočanstva da su hrišćani već u prvom veku hrišćanske ere praznovali nedelju->
Plinije Mladji u izveštaju caru Trajanu piše o hrišćanima da se okupljaju u odredjeni dan u zoru i pevaju pesme Hristu kao Bogu. Taj dan je bila nedelja, dan vaskrsenja, a pošto je u toj grupi hrišćana o kojim on piše bilo i takvih koji su već više od dvadeset godina hrišćani, a pismo je pisano početkom drugog veka, to znači već u prvom veku hrišćanske ere hrišćani su praznovali nedelju. A tada nije postojao ni car Konstantin, ni apologeti, niti papska vlast nad celom crkvom!!!

Prema tekstu Biblije, Adamu u raju nije data nikakva zapovest da deli dane na radne i praznične. Jedina zapovest koja mu je dana jeste da obradjuje i čuva vrt edemski (1. Mojsije 2, 15), i jedina zabrana da ne jede ploda sa drveta poznanja dobra i zla (1. Mojsije 2, 16 – 17). Nigde više ne piše ni o kakvom prazniku, pa ni o suboti!

Četvrtom Božijom zapovešću Bog je ustanovio sedmični period, to jest sedmicu, a ne dekadu ili pentadu. To jest Bog hoće da čovek šest dana radi, a sedmi da posveti Bogu! Ne da Bogu i odmoru posveti svaki trinaesti ili svaki deseti, ili petnaesti, nego svaki sedmi! Zašto baš svaki sedmi dan, a ne svaki deseti, ili petnaesti? Zato što je Bog stvorio svet u toku šest dana stvaranja. A zašto da taj sedmi dan bude baš subota, a ne neki drugi dan? Evo šta o tome kaže Bog Jevrejima kroz Bibliju->

I pamti da si bio rob u zemlji Misirskoj i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio da svetkuješ dan od odmora” (5. Mojsije 5, 15).

Činjenica je da se u Bibliji nigde ne spominje da je iko praznovao subotu pre izlaska Jevreja iz Misira. Tek u 16. glavi Druge knjige Mojsijeve subota se izričito spominje prvi put kao praznik, dat Izrailjskom narodu. Tek tada je subota, padanjem mane, označena kao sedmi dan. Naime, Bog je obećao izgladnelom Jevrejskom narodu da će mu sutra poslati “hleb”, to jest manu, i ona je zaista tog jutra počela padati u toku šest dana, a sedmog dana nije padala, da bi osmog dana opet produžila svih šest dana da pada. Time je bog rekao Mojsiju da objavi narodu da je “sutra” subota, i šta je subota. I tek tada Biblija prvi put kaže: “I počinu narod u sedmi dan” (2. Mojsije 16, 30).

Bog pokraj subote zapoveda Jevrejima da praznuju i druge praznike tako da je subota kao i Pasha, izrazito jevrejski praznik, dat izričito Jevrejima, da bude znak između Bog i Izrailja (2. Mojsije 31, 13).

Obredni zakon u Starom zavetu imao je samo pripremni karakter, da pripremi izrailjski narod za dolazak Hristov. Smrću i vaskrsenjem Hristovim taj zakon je prestao da važi, pa kao što je jevrejska Pasha i ostali praznici neobavezni za hrišćane, tako isto i subota.
Zato apostol Pavle, koji je dobro poznavao i smisao starozavetnih jevrejskih praznika pa i subote, piše Kološanima:

Da vas, niko ne osuđuje za kakav praznik ili za mladine ili za subotu; ovo je samo sen onoga što će doći” (Kol. 2, 16).

Dakle, subota je samo sen novozavetne stvarnosti -> vaskrsenja i nedelje. O tome da je starozavetno obredni zakon prestao da važi u Novom zavetu apostol Pavle izričito i opširno piše u Poslanici Galatima i u Poslanici Jevrejima. U ovoj poslednjoj on izričito kaže da->

Kada se promeni sveštenstvo, mora se i zakon promeniti” (Jevr. 7, 12), “Tako se ukida predjašnja zapovest... a postavi se bolji nad kroz koji se približujemo Bogu” (Jevr. 10, 9).

Hristos, apostoli i mironosice, kao članovi jevrejskog naroda zaista su praznovali subotu i ostale praznike –> pre vaskrsenja. Jer do vaskrsenja nije posojao nikakav razlog za praznovanje nedelje. A dan vaskrsenja svakako je bio i Hristu i apostolima dan radosti i slave. Eno piše u Jevanđelju da je Hristos pred svoje stradanje rekao učenicima da će oni biti žalosni, ali da će se njihova žalost obratiti na radost, koju im niko neće oduzeti (Jovan/Matej 28, 8; Luka 24, 41). U Jevanđelju po Jovanu piše da je Hristos rekao svojim učenicima pred svoje stradanje->
Zaista vam kažem da ćete vi zaplakati i zaridati, a svet će se radovati; i vi ćete žalosni biti, ali će se vaša žalost okrenuti na radost” (Jovan 16, 20).

Jednom Neočekivanom subotaru-adventisti koji je tvrdio da se u Svetom pismu nigde ne govori o nedelji, pročitao sam ove reči i upitao ga: koji je to dan kad su Hristovi učenici, bili žalosni i plakali?
Petak i subota, kad je Hristos bio raspet i sahranjen, reče on!
A koji je to dan radosti kada su se obradovali?
On lako porumene u licu pa tiho procedi kroz zube-> dan vaskrsenja!!!

E, pa nemoj više nikom da pričaš da se nedelja uopšte ne spominje u Svetom pismu. Spominje se, eto, kao prvi dan sedmice kad su se i Hristos i učenici obradovali pobedi Hristovoj nad smrću, spominje se kao dan vaskrsenja, spominje se i kao “Dan Gospodnji”, jer jevanđelista Jovan kaže da je “bio u duhu u dan Gospodnji” (Otkr. 1, 10), kad mu je dato Otkrivenje. Spominje se nedelja kao dan kada je Duh Sveti sišao na apostole i ispunio ih radošću, snagom i hrabrošću, kao dan kad je rodjena Crkva Hristova (Dela apostolska 2, 1 – 41). Spominje se kao dan u koji su se hrišćani apostolskog doba skupljali “da lome hleb”, to jest na pričešće (Dela apostolska 20, 7 – 8 ), i spominje se kao dan u koji su se hrišćani skupljali na bogosluženja i tu prikupljali svoje priloge za siromašne hrišćane.

A u Starom zavetu spominje se nedelja kao dan u koji će Gospod “uzeti grehe zemlje” (Zaharija 3, 9), kao dan radosti i odmora u koji će ljudi “zvati svoje bližnje pod smokvu i vinovu lozu” (Zaharija 3, 10); kao dan kada će “Gospod izbaviti narod svoj” (Zaharija 9, 16), dan za koji je prorečeno u Starom zavetu: “Evo dana koji je stvorio Gospod da se radujemo njemu” (Psalm 118, 24)!!!

Ako uz ovo spomenemo da je u Starom zavetu prorečeno ukidanje subote kao praznika, kao i svih ostalih praznika jer Gospod preko proroka Osije govori o starozavetnoj jevrejskoj verskoj zajednici->

Ukinuću svaku radost njezinu, svetkovine njezine, mladine njezine i subote njezine” (Os. 2, 11),

i ako uz to dodamo činjenicu da u celom Novom zavetu nigde nema nikakve zapovesti da treba praznovati subotu, i da je Spasitelj subotom činio čudesna dobra dela kao i svakim drugim danom, i da je naredio isceljenom čoveku kod banje Vitezde da ponese u subotu svoju postelju kući, što je bilo direktno zabranjeno starozavetnim zakomom (Jeremija 17, 21), i ako dodamo činjenicu da je Spasitelj rekao toga subotnog dana->
“Otac moj dosad dela pa i ja delam” (Jovan 5, 1 – 17), onda će nam biti jasno zašto su apostoli na saboru, rukovođeni Duhom Svetim, razrešili hrišćane od starozavetnog zakona i starozavetnih praznika, pa i od subote (Dela apostolska 15).

Citat:
Jedan od tvojih “bisera” bila je tvoja tvrdnja da je frenologija okultna nauka.Baš me interesuje gde to piše.Vujaklija o tome (da je okultna) ništa ne zna.
E kukavni sine neočekivani...kakoja bre Vujaklija? Pa zar Vujakliju uzimaš naspram Svetog Pisma?

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije :

Frenologija je nauka koja proučava oblik lobanje i na osnovu njega ukazuje na mentalne sposobnosti i karakterne osobine. Franc Jozef Gal prvi je uspostavio princip po kojem svaka od urođenih mentalnih karakteristika počiva u određenoj oblasti mozga, čija veličina odražava važnost ili izraženost koju ta osobina ima za datu osobu i koja se očitava na površini lobanje. Neki frenolozi su podelili površinu lobanje na zone koje su nazvali po karakteristikama kao što su borbenost, oprez i moć zapažanja. Iako je bila popularna sve do pred kraj XIX veka, frenologija je u potpunosti odbačena.

Ti ili si stvarno pijan, ili si s Marsa pao?

Frenologiju su upražnjavali i još uvek upražnjavaju okultisti: Vračari, magovi beli i crni, vidovnjaci, astrolozi...i ostali gledači u dlan, karte, pasulj i šoljicu kafe....
Otidni kod vidovnjaka pa ćeš doživeti "fantastično" iskustvo opipavanja lobanje uz gledanje u dlan i tabane, ne bi li ti "videli" prošlost i budučnost....A i ti i ja znamo šta Hristos kaže za "vračare" i gatanje po zvezdama ((čitaj-> dlanovima i lobanji)) .... eeeeee jadni moj neočekivani....cccc....nije ni čudo što si „zglajz’o“ i podobro zagazio jednom nogom u „kotlić“....Spašavaj se dok je vreme! Jer, ide nevreme....
A tada ti ni jedan gatar, pasujdžija i „frenolog“ neće pomoći...

Bookmarks

Tagovi
babine, crkve, pećine

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete pokrenuti novu temu.
Ne možete poslati odgovor.
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoje poruke

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen

Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Manastiri Srbije HLEBmaster Kulturna baština 113 29.08.2010 18:53
Crkve u Vojvodini XVIII i XIX veka nenad.bds Kulturna baština 79 26.08.2010 23:18
Od Crkve do Ali Babine pećine I Neocekivani Spomenar 13 18.02.2010 02:08
Povučen antidiskriminacioni zakon SQUAW Društvo oko nas 123 16.03.2009 13:16
Ujedinjenje pravoslavne i katoličke crkve? irnik Religija 33 27.09.2008 00:32