Da li je sve gotovo ili možda i nije?![]()

Svaki put kad cujem da se aktuelni predsednik Kosova zove Fatmir Sejdiu, ili nesto tome slicno, izgubim po jedan tracak nade da jos nije sve gotovo![]()
Gather ye rosebuds while ye may...

koliko god to tuzno bilo, mislim da je Kosovo izgubljeno.. svetska politika je tu odigrala svoju ulogu.. bili smo nesretni pijuni koje su odredjeni svetski lideri pomicali kako je njima odgovaralo.. a evo, sad istu stvar rade i u Iraku![]()
kazem ja ~ zivela revolucija!!![]()
moomoo meee jooouu
Nema nade, kosovo je izgubljeno josh osamdesetih a onda je poslednji ekser u kovcheg zakucan dolaskom odredjenih ljudi na vlast KRAJEM OSAMDESETIH.. Dotle se i moglo neshto uraditi, stanovite osobe su shodno svojim navikama vukle sve pogreshne poteze ili u najboljem sluchaju bile pogreshne na pogreshnom mestu u pogreshno vreme (jedno trideset godina zakasnile na ovaj svet).. Al to je valjda za drugu temu koja je toliko shiroka i dugachka i vec preprichana da mi se ne zapochinje..Al ko voli..

Rođen sam u Prištini, a svoju mladost sam proveo u malom mestu po imenu Kosovo Polje, mada moja porodica nije poreklom sa Kosova. Jedan sam od sretnika koji svoje detinjstvo i ranu mladost pamti uglavnom po dobru i sa nostalgijom. Poslednji put sam tamo bio 1990. godine, kad su mi se i roditelji odatle iselili, nakon čega više nikog svog na Kosovu nisam imao. Evo, baš mi sad kroz suze naviru sećanja na prvu ljubav, prvi sex i prve gitarsko-vokalne pokušaje da probrano društvo na "ćošku" muzički edukujem u pravcu "novog talasa" i mog, tada (i sada) neprikosnovenog idola Johhnyja B. Štulića, dok mimo nas "korziraju" neke lijepe žene.
Tako je bilo nekad i tako više nikada biti neće.
Ako me pitate za rešenje - pristalica sam ograničenog atomskog udara, nakon čega treba čitavo to polje zasaditi božurima, koji će u narednih 100 godina lagano dekontaminirati tle i oplakivati sve nas grešne!
Volim te kad pričaš, u svom ovom ludilu...
Hm... Nada uvek postoji. Pitanje je, postoje li ljudi koji su dovoljno smeli da izvrse pretpostavljeni zadatak. Pored same smelosti, neophodna je i sposobnost, no...
Kosmet kao drzava ne moze opstati bez medjunarodnog faktora, u svakom pogledu. Politickom, ekonomskom, bezbednosnom. Medjunarodna zajednica je svesna toga, ali je dovoljno korumpirana da izadje albanskom faktoru u susret.
Gro ljudi je podlozan propagadni. Pravilan naziv jeste Kosovo i Metohija, odnosno Kosmet. Detalji odlucuju u toj borbi. Vokabular koji se upotrebljava ne tako vidljivo, ali utice na ishod.
Svaka greska koja je nacinjena moze biti preokrenuta u korist Nase drzave. Uz sposobnu obavestajnu sluzbu i diplomatiju, bez vojnih i gerilskih operacija koje nisu potrebne, Kosmet bi lako bio reintegrisan u Srbiju.
Naglasavanje postojanja imovine ljudi i drzave Srbije, pravno nasilje medjunarodnog faktora nad tom imovinom, podnosenje tuzbi medjunarodnim sudovima, nasilje nad ljudima (pre cuvenog marta, i nakon), energetska zavisnost Kosmeta, cinjenica o neodrzivosti Kosmeta kao samostalne drzave, diplomatska aktivnost u Makedoniji i Grckoj (koja je clanica NATO i sama ima problema sa separatizmom), poglavito, propagandne operacije u cilju prezentiranja medjunarodnoj, ali i javnosti na Kosmetu, poglavito albanskoj, su samo neke od mogucih mera u cilju pobede u ovom tihom, ali krvavom ratu.
Ne treba gledati posledice i manifestovano vec delati po uzroku. Suzbijanje albanskog faktora na Balkanu kao i medjunarodnoj fronti obavestajnim, specijalnim i diplomatskim merama, u saradnji sa Interpol-om, americkim (FBI, pre svih), svajcarskim, nemackim, ceskim policijama i obavestajno bezbednosnim instancama, kompromitovalo bi albanski faktor drasticno, kako u pogledu finansija tako i posledicno podrske, bilo voljne, bilo zbog uticaja albanske progande prema medjunarodnom faktoru. Ergo, presecanjem kanala trgovine pre svega drogom iz albanskih, crnogorskih, slovenackih, hrvatskih i grckih luka i rute Istanbul, albanski faktor bi ubrzo izgubio glasnu podrsku.
Desavanja na Balkanu su medjuzavisna, kao u nijednom drugom regionu sveta. Potrebno je ocuvati SCG, diplomatski manevrisati sa Republikom Srpskom, slomiti tuzbu od strane BiH za genocid, potencirati zlocine nad srpskim i nealbanskim/nemuslimaskim zivljem svuda na teritoriji nekadasnje SFRJ, smiriti tenzije sa madjarskim faktorom u Vojvodini i ostvariti koncenzus svih politickih opcija kako u Srbiji, tako i Crnoj Gori, ali i Republici Srpskoj oko tih pitanja.
Pozivanje na a priori resena pitanja, kako od strane domacih politicara, tako i iz ino centara, nisu validne informacije, vec mere uticanja na moral drustva.
Isto tako, drzava Srbija ne bi trebala da se poziva na medjunarodnu podrsku, vec i sama smelo da poduzme mere u cilju zastite svojih teritorija. Medjunarodna podrska i diplomatija samo su jedna od mogucnosti da se prevlada.
Nista nije neostvarivo. Potrebno je strpljenja, smelosti i inteligencije. Koliko god lose bilo, situacija bila kompleksna, moze se uz gore pomenuto i jos ponesto, potpuno preokrenuti.
Chlovek .. sve i da mi ubedimo medjunarodnu zajednicu u ne znam shta i ne znam kakvom moudrom politikom .. sa kosovom dobijash i milijonche il dva albanaca (albanskog faktora) koji NE ZELE DA ZIVE U SRBIJI kontash? Ne bitno je ko je kriv i kako je doshlo do poslednjeg rata mi tamo nismo njima delili bombone ok ? I was fuckn there then pa ako nishta bar znam shta sam video. Shta sa njima? Jebo parche zemlje, oni koji su nam vechito trubili o kosovu uchestvovali su aktivno u skenjavanju svega kao i skenjavanju onoga shto je nedvosmisleno nashe .. Ni ovo zemlje shto nam bar svi priznaju pa ne moze da se sredi kako treba .. Ni sebe ne mozemo da kultivishemo kako treba i sa komshijama iste nacionalnosti, a kamo li gomilu Shiptara takve kakvi su da reintegrishemo u Srpsko drushtvo, koje je vec toliko isfrustrirano svim sranjima da ce se uskoro i od brojno najbeznachajnije manjine uskoro osecati ugrozzeno u sopstvenoj zemlji..
Trenutno stanje stvari nam ni malo ne odgovara u tom pravcu. Tezznja tog "albanskog faktora" za ostarivanje nezavisnosti je proces koji je josh uvek u punom zamahu. A albanski faktor nije samo politichka struja tipa recimo beznachajne politichke stranke koja je dobila deo vlasti dealom, pa je samo treba izbaciti nekim boljim dealom..Volja albanaca je faktor sa kojim razumni moraju da rachunaju.. Srbija je daleko od toga da stvari budu postavljene na mesto. Daleko od toga da promeni svest sveta o nama kao bad guysima u svim sukobima. .vodi se proces protiv ljudi osumnjichenih za ratne zlochine i ti ljudi su u glavnom iz nashih redova. I tu ima jedna stvar koja se zanemaruje ..Mozemo negirati krivicu koliko hocemo, ali zlochine nikad necemo uspeti da negiramo... Sve da njih oslobode komandne odgovornosti ostace optuzzbe za zlochine koje je pochinio srpski vojnik.. da li za prave da li za izmishljene zlochine ali ostace..
Ono shto nam treba danas a od chega smo jako daleko jesu jaki saveznici.. I to saveznici iz onih sila koje danas praktichno smatramo neprijateljima .. A savceznici se ne stichu inatom i teranjem uz kurac .. nego diplomatijom (i teranjem uz kurac na pametniji nachin) .. kako got .. trebache nam desetine godina a sve pod uslovom da kosovo ne dobije nezavisnost vec iduce godine ni ne postane regularna samostalna drzava usprkos svim nashin nadama zzeljama ili ne znam chemu sve ne .. A kako pridobiti albance ..? Kako bi srbe recimo pridobio neko koga bi oni smatrali jednakim NDHziji?
Mozemo da mudrujemo h4-g6 .. i shbb kbb ali praktichno ... u najboljem sluchaju ne u dogledno vreme..
Osobito me zanima koje bi to poteze srbija mogla sama da uchini bez obzira na sve? Zivo me zanima ? S'chime s'kime?
Poruku je izmenio HLEBmaster, 02.04.2006 u 01:46

Necromancer kaže:
Gotovo, jašta.
![]()
I to, kad je dotični krenuo da kumuje svakom devetom.![]()
Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid
Nema! Nasi dragi bivsi rukovodioci su ucinile sve sto je bilo u njihovoj moci da oteraju sve od Srbije. Sada su ostali jos Kosovo i Crna Gora da odu i to ce se uskoro zasigurno desiti. Ko je sledeci? Sandzak i Vojvodina? U svakom slucaju svako ko je mogao vec je pobegao od Srbije. Niko nema prava da natera nikoga da zivi u istoj drzavi sa ljudima u kojoj najmanje jedna trecina redovno glasa za fasiste i naciste!

Nema, definitivno...Jos od davnih dana..Na zalost![]()