Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 16
    Bećar
    Pol
    Muško
    Član od
    01.10.2009.
    Aktivnost
    26.03.2013
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    29

Oslobađanje Biljane Plavšić

Dakle svi znamo da je u ovom trenutku glavna udarna vest na tlu Jugoslavije oslobađanje Biljane Plavšič. Tema služi da se komentira politički i povijesni put Biljane Plavšič. Dakle počnimo. Što je za vas Biljana Plavšič : nacionalistički ideolog , heroj ili izdajica. Ja kao ortodoksi komunist i jugoslaven imam svoje mišljenje o Biljani Plavšič. Naravno da ja kao komunist i jugoslaven nemogu imat pozitivno mišljenje o Biljani Plavšič jer povijesno i politički je dokazano da je Biljana Plavšič jedan od največih nacionalističkih ideologa iz posljednjeg rata u rangu sa Franjom Tuđmanom, Gojkom Šuškom , Radovanom Karađičem.... Da li je pošteno da jedan od največih rušitelja naše Jugoslavije bude na slobodi nakon 7 godina kazne , a naši pravi heroji posljednjeg rata a to su dakako isključivo svi pripadnici naše JNA trunu nevini iza haških zidina. Da li je normalno da major JNA Veselin Šljivančanin koji je za mene heroj kao i čitava JNA trune iza haških zidina a nevin dok nacionalistički ideolog Biljana Plavšič sad je na slobodi. Isto vredi za heroja pukovnika JNA Milu Mrkšica koji je također nevin. Nadam se sad da če se oslobodit i tih 5,6 pripadnika JNA optuženih od fašističkog haškog suda po američkom diktatu jer ako može na slobodu nacionalistički ideolog Biljana Plavšič , onda mogu oslobotit te nevine pripadnike naše JNA koji su se borili protiv fašizma i za našu Jugoslaviju i nisu širili nacionalistički govor mržnje kao Biljana Plavšič.

Gastarbajter
    Pol
    Žensko
    Član od
    27.01.2008.
    Aktivnost
    03.05.2013
    Zemlja
    Austria
    Blogovi
    1

Odgovor: OslobaĐanje biljane plavŠiČ

Meni je dovoljna rečenica koju su izgovorili oni koji su izgubili svoje u ratu. "Mi nismo još uvijek našli ni kosti svojih voljenih, a ona je već "odslužila" kaznu."
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

Μορφεύς
    Pol
    Muško
    Član od
    01.10.2007.
    Aktivnost
    21.03.2013
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    31
    Blogovi
    26
    Slike
    1

Citat JOHNNY DUGI kaže: Pogledaj poruku
    Naravno da ja kao komunist i jugoslaven nemogu imat pozitivno mišljenje o Biljani Plavšič jer povijesno i politički je dokazano da je Biljana Plavšič jedan od največih nacionalističkih ideologa iz posljednjeg rata u rangu sa Franjom Tuđmanom, Gojkom Šuškom , Radovanom Karađičem....
    Blagi Bože, Biljana Plavšić ideolog??? Kakav ideolog? Biljana Plavšić je bila zrno razuma, koje se u vlasti Republike Srpske nalazilo stalno razapeto između trojice...kako god da ih nazovem, preblago sam se izrazio. Karadžić - Mladić - Krajišnik. Potonji je krajem rata (beše 1997?) isteran iz Banja Luke jer ga je narod hteo linčovati pri izlasku iz hotela, nakon što je umalo izazvan rat između dva dela Srpske. (Do sukoba je, doduše, i došlo u Klašnicama, ali u manjoj meri) Meni je izuzetno drago što je oslobođena, iako nije ni imala faktički tretman kriminalca u zatvoru u kom je bila.

Bećar
    Pol
    Muško
    Član od
    01.10.2009.
    Aktivnost
    26.03.2013
    Zemlja
    Croatia
    Godine
    29

Citat Morpheo kaže: Pogledaj poruku
    Blagi Bože, Biljana Plavšić ideolog??? Kakav ideolog? Biljana Plavšić je bila zrno razuma, koje se u vlasti Republike Srpske nalazilo stalno razapeto između trojice...kako god da ih nazovem, preblago sam se izrazio. Karadžić - Mladić - Krajišnik. Potonji je krajem rata (beše 1997?) isteran iz Banja Luke jer ga je narod hteo linčovati pri izlasku iz hotela, nakon što je umalo izazvan rat između dva dela Srpske. (Do sukoba je, doduše, i došlo u Klašnicama, ali u manjoj meri) Meni je izuzetno drago što je oslobođena, iako nije ni imala faktički tretman kriminalca u zatvoru u kom je bila.
    Pa pomeni je Biljana Plavšič bila 4 u hijerarhiji odgovornih za nesretnu epizodu u Srebrenici , odma do Ratka Mladiča , Radovana Karađiča i Momčila Krajišnika. Nedvojbeno je da je Biljana Plavšič rušila našu Jugoslaviju ,komunizam i širila nacionalistički govor mržnje nažalost protiv BIH i muslimana a ne protiv ustaške Tuđmanove vladavine i Tuđmanove NDH. Ja kao komunist i jugoslaven žalim zbog te nesretne epizode u Srebrenici jer to je zasjenilo največi ustaški zločin Oluja. Nije ni pošteno da heroj major JNA Veselin Šljivančanin i pukovnik JNA Mile Mrkšič koji su za mene heroji kao i čitava JNA koji su se borili protiv fašizma ustaškog ali i Plavšičinog bivaju osuđeni na teže zatvorske kazne od jedne radikalne nacionalistkinje kao što je Biljana Plavšič. Da se Biljana Plavšič borila za našu Jugoslaviju kao JNA bila bi pozitivac no ona je odabrala nacionalizam. Volio bi da i pripadnike JNA pošalju u zatvor u Švedsku pa da što prije budu oslobođeni.

Domaći
    Pol
    Žensko
    Član od
    22.09.2009.
    Aktivnost
    17.04.2010
    Zemlja
    Serbia

A koliko je ono Naser dobio? Dve godine? A on je klao ljude licno. To nije premalo? To niko ne spominje?
    Mislim da biti normalan nije uvek vano.
    Ponekad biti normalan nije ba ni zdravo.

Banovan
    Pol
    Muško
    Član od
    09.06.2007.
    Aktivnost
    31.05.2010
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    27

Ta baba nije ni morala da izlazi odande.Humoreska u jednom casopisu

Banovan
    Pol
    Muško
    Član od
    26.08.2007.
    Aktivnost
    21.04.2011
    Zemlja
    Serbia
    Godine
    40
    Blogovi
    28

Citat Becar kaže: Pogledaj poruku
    Ta baba nije ni morala da izlazi odande.Humoreska u jednom casopisu
    Mislim da je ovo krajnji bezobrazluk. Nevešto skrivanje iza humoreske u "jednom" časopisu je, u najmanju ruku, jadno. Ajde napiši u kom, da ga sutra prelistam.

Drugo, primećujem da je i postavljač teme stavio mala slova kod imena i prezimena Biljane PlavšiĆ, namerno ih karikirajući. Ako već on nema ukusa, cenim da ga moderator na ovom podforumu ima sasvim dovoljno.

Inače, slažem se uglavnom sa onim što je napisao Morpheo. I sasvim mi je u redu što je slobodna.

šumica
    Pol
    Muško
    Član od
    01.04.2007.
    Aktivnost
    25.12.2012
    Zemlja
    Solomon Islands

Odgovor: Oslobađanje Biljane Plavšić

Kao sto sam u ono vreme prihvatio presudu, moram sada prihvatiti da je svoje odsluzila.

Pitanje je, da li covek ostaje moralno, dozivotno kriv i posle odsluzenja kazne. Nemam neki odredjen stav, mislim da da, ali odsluzenjem kazne ipak stice pravo na reintegrisanje u drustvo, znaci na normalne odnose na sugradjanima.
    Cenim sto je imala hrabrost da sama izadje pred sud i ne razumem, cemu odusevljenje nekih, sada, zlocin nije negiran, vec je samo kazna odsluzena.

Tragač istine
    Pol
    Muško
    Član od
    23.09.2008.
    Aktivnost
    17.05.2013
    Zemlja
    Serbia

Citat Sunflower kaže: Pogledaj poruku
    Meni je dovoljna rečenica koju su izgovorili oni koji su izgubili svoje u ratu. "Mi nismo još uvijek našli ni kosti svojih voljenih, a ona je već "odslužila" kaznu."
    Aha...šta reći na ovo ?
    Prvo...svakome je jasno bilo da ona nikada nije bila neko ko je imao odlučujuću ulogu jer su sve odluke donosili Karadžić i Mladić. Postala je predsednica tek posle zaključenja mira i to baš zato što je bila oponent navedenima .
    Ono što je mene iritiralo je njena naivnost da "prizna" navode optužnice iako je svakome bilo jasno da za te navode ne može biti osuđena. To bi bilo isto kada bi neko poverovao da je Milan Milutinović nešto odlučivao ili se pitao .
    Ono što mi je bolo oči od početka je očigledna nagodba...tj. da ona svojim "priznanjem" da legitimitet optužbama protiv srba, a da zauzvrat dobije neku normalnu kaznu. Time je ona sve ostale "bacila u vatru" zarad svoje ...pozadine .
    P.S. Voleo bih da koleginicu vidim na komentarima o Naseru Oriću i njegovoj "osudi" iako je za njega bilo materijala za bar 5-6 doživotnih robija.
    Sivi laje...a karavani prolaze .

Domaći
    Pol
    Žensko
    Član od
    16.04.2008.
    Aktivnost
    juče
    Zemlja
    Serbia
    Slike
    7

Odgovor: Oslobađanje Biljane Plavšić

Oni su je optuzili, osudili i pustili, recimo da je time stvar zaokruzena. Nisam citala njenu optuznicu, na licinom mestu svakako nisam bila tako da necu da tvrdim sta je pravda a sta krivda.
    Malo me iziritirala ova stvar oko doceka.

Trebalo je malo tise, nema sta da se slavi.

Fotogalerija: Biljana Plavšić među obožavateljima

U ljubavnim raljama Milorada Dodika

Život nije, i nikada nije bio, pobeda sa 2:0 kod kuce protiv lidera lige, posle rucka u restoranu brze hrane.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Oslobađanje reči
    Autor kohili u forumu Filozofija
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 30.03.2013, 17:07
  2. Crkveno venčanje
    Autor Aiko u forumu Religija
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 20.05.2011, 01:15
  3. Bežanje od kuće
    Autor Mish u forumu Tinejdžerski kafić