Dakle svi znamo da je u ovom trenutku glavna udarna vest na tlu Jugoslavije oslobađanje Biljane Plavšič. Tema služi da se komentira politički i povijesni put Biljane Plavšič. Dakle počnimo. Što je za vas Biljana Plavšič : nacionalistički ideolog , heroj ili izdajica. Ja kao ortodoksi komunist i jugoslaven imam svoje mišljenje o Biljani Plavšič. Naravno da ja kao komunist i jugoslaven nemogu imat pozitivno mišljenje o Biljani Plavšič jer povijesno i politički je dokazano da je Biljana Plavšič jedan od največih nacionalističkih ideologa iz posljednjeg rata u rangu sa Franjom Tuđmanom, Gojkom Šuškom , Radovanom Karađičem.... Da li je pošteno da jedan od največih rušitelja naše Jugoslavije bude na slobodi nakon 7 godina kazne , a naši pravi heroji posljednjeg rata a to su dakako isključivo svi pripadnici naše JNA trunu nevini iza haških zidina. Da li je normalno da major JNA Veselin Šljivančanin koji je za mene heroj kao i čitava JNA trune iza haških zidina a nevin dok nacionalistički ideolog Biljana Plavšič sad je na slobodi. Isto vredi za heroja pukovnika JNA Milu Mrkšica koji je također nevin. Nadam se sad da če se oslobodit i tih 5,6 pripadnika JNA optuženih od fašističkog haškog suda po američkom diktatu jer ako može na slobodu nacionalistički ideolog Biljana Plavšič , onda mogu oslobotit te nevine pripadnike naše JNA koji su se borili protiv fašizma i za našu Jugoslaviju i nisu širili nacionalistički govor mržnje kao Biljana Plavšič.

LinkBack URL
About LinkBacks

Citat

Blagi Bože, Biljana Plavšić ideolog??? Kakav ideolog? Biljana Plavšić je bila zrno razuma, koje se u vlasti Republike Srpske nalazilo stalno razapeto između trojice...kako god da ih nazovem, preblago sam se izrazio. Karadžić - Mladić - Krajišnik. Potonji je krajem rata (beše 1997?) isteran iz Banja Luke jer ga je narod hteo linčovati pri izlasku iz hotela, nakon što je umalo izazvan rat između dva dela Srpske. (Do sukoba je, doduše, i došlo u Klašnicama, ali u manjoj meri) Meni je izuzetno drago što je oslobođena, iako nije ni imala faktički tretman kriminalca u zatvoru u kom je bila.

.
.